POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
20 Eylül 2018 Perşembe - 12:45

Başkan Soylu'dan CHP'ye: Genel seçime bakarak pantolon dikmeyin!

Kafe Siyaset programında gazeteci Avcı’ya konuk olan Menderes Belediye Başkanı AK Partili Soylu ilçede çalışmalarıyla CHP’ye muhalefet edecek alan bırakmadıklarını söyledi. CHP’ye sandık mesajı da veren Soylu, “Genel seçime bakarak kimse yerel seçime pantolon dikmeye çalışmasın. Menderesli benim ne yaptığımı çok iyi görüyor” dedi. Soylu, aday olması halinde seçimi yüzde 45-50 arası bir oy oranıyla kazanacaklarını söyledi.

Başkan Soylu dan CHP ye: Genel seçime bakarak pantolon dikmeyin!

GERÇEKİZMİR - Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Gerçekizmir’de Gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.  

HALISAHASI OLMAYAN İLÇEDEN OLİMPİK HAVUZU OLAN İLÇEYE
Geride kalan 4,5 yıllık görev sürecinde ilçelilerin mutlu, güvenli ve huzurlu olmasını sağladıklarını ifade eden Soylu, “Halı sahası olmayan tek ilçeydik. Halı sahası olmayan ilçeden yarı olimpik yüzme havuzu olacak gençlik merkezi olacak bir ilçeyi sağlıyoruz. İlçede ailece gidilecek çay bahçesi yoktu. Şimdi yaptığımız tesislerden binlerce insan aynı anda yararlanıyor. 4,5 yıl boyunca hayatları dokunduk. İlçeye doğalgaz getirdik. Hastana kazandırıyoruz. Gençlik Merkezi yapılıyor” dedi.

KONUŞULANLARIN SONUÇLANIP SONUÇLANMADIĞINA BAKACAĞIZ
Başkan Soylu, geçmişte bir çok kez karşı karşıya geldiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla, geçtiğimiz günlerde AK Partili belediye başkanları olarak yaptıkları toplantının sorulması üzerine şunları söyledi:

Aziz Bey ile toplantımız iyi geçti. Tabi ki o toplantı ortada yaşanan sorunların kaldırılması, sıkıntıların giderilmesi maksadıyla düzenlendi. Gerçi benim bir talebim olmadı kendisinden. Ama kötü geçti diyemem iyi bir toplantı oldu. Tabi ki bu toplantının iyi olup olmadığını  orada konuşulanların sonuçlandırılıp sonuçlandırılmadığına baktıktan sonra son sözü söylemek gerekir. Sonuçta biz her yerde her zaman karşılaşıyoruz havalimanında, toplantıda açılışlarda,  ama oralarda sorun olmuyor; gırgır, şamata, sohbet muhabbet orada bir sıkıntı yok… Sıkıntı nerede yaşanıyor, senin ilçende yapılması gerekenler yapılmadığı zaman Büyükşehir kendi görev ve sorumluluk alanında olan işleri yapmadığı zaman sıkıntı yaşıyoruz. Zaten kişisel bir çekişme ya da kavgamız hiçbir zaman hiç kimseyle olmadı olmaz da. İlçemizdeki yaşayan vatandaşların yaşam kalitelerini, huzurlarını bozacak  iş ve işlemler olduğu zaman biz ortaya bir tepki koyuyoruz. Dolayısıyla bu gibi ortamlarda zaten bir sıkıntı olmuyor. Benim zaten bir talebim de olmadı sadece bugüne kadar bozulan yollar vardı, baya bir gündemi meşgul etti. Bir yıla yakın bir süre, benim ilçemde yaşayan vatandaşlar çok büyük sıkıntılar çektiler. Biz bunun tepkisini ortaya koyduk ve ben bu yolların neredeyse yüzde 80’inini yaptım, kimi yer parke kimi yer asfalt olmak üzere… Bu sıkıntıların yüzde 80’inini ortadan kaldırdık sadece benim talebim ‘’benim yaptığım yolları tekrardan kazmayın, seçime kadar ben ilçemde bir kazı çalışması istemiyorum, kazıyorsanız da ertesi gün kapatmak üzere kazın’’ şeklinde bir talebim oldu. Onun dışında da bir talebim olmadı.”

MİLLET BAHÇESİ PROJESİNİ RAFA KALDIRMAK ZORUNDA KALDIK
“Büyükşehir’in yapması gereken çalışmaları yapmak zor olmuyor mu?” sorusuna yanıt veren Soylu, 

"Zor oluyor olmaz mı? Zaten bizi en çok yoran şeylerden bir tanesi bu. Mesela bizim çok büyük bir projemiz vardı, Görece’ye büyük bir millet bahçesi kazandıracaktık. Çok büyük bir projeydi, 80 bin metrekare alana İzmir’in en büyük millet bahçesini yapacaktık ama projenin tamamını iptal etmek zorunda kaldık oraya ayrılan bütçeyi bozulan ve yapılması gereken yollara harcıyoruz. Sonuçta burada yine zararı Menderes’li gördü. Bizim ortaya koyduğumuz tepkinin de ana sebebi buydu. Bizim vatandaşımız, çocuklarımızın yapılan bu yanlış işlerden hem yaşam şartları zorlaştırılıyor hem de onları daha rahat ve huzurlu bir ortam, bugün Karşıyaka, Alsancak’taki çocuk hangi imkanlara sahipse, hangi sosyal ortamlara sahipse benim ilçemde yaşayan insanlarda aynı ortama sahip olsunlar maksadıyla hazırlanmış bir projeydi. Ama rafa kaldırıldı" dedi.

MECLİS TABLOSUNUN DEĞİŞMESİNDE KATKIM VAR
Belediye başkanı seçildiğinde mecliste CHP’nin gerisinde olduklarının hatırlatılıp zaman içinde meclis tablosunun AK Parti’nin lehine dönmesindeki payının sorulması üzerine Soylu, “  CHP’den 2 isim bize geçti. 1 meclis üyesi de CHP’den istifa etti bağımsız kaldı. Siz belediye başkanına güvenmeseniz inanmasanız, ortaya koyduklarını gördüğünüz zaman birileri de buna engel oluyorsa , ilçenin yıllardır beklediği projeler hayata geçirilecekken engelleniyorsa bunun karşısında durabilir misin. Benim katkım tabi ki var. Ben yalancı üçkağıtçı ilçede çivi çakmayan belediye başkanı olsam o meclis üyeleri bizim partiye geçer miydi. Bırakın geçmeyi bizim içimizden ayrılanlar olurdu. Gençlik Merkezi 1,5 yıl önce bitmesi gerekliydi. Mecliste iktidar değilseniz bu projelere hayır derseniz böyle gecikir. Bu projelerin çoğu aslında bitmiş olacaktı” dedi.

KİMSE GENEL SEÇİME BAKARAK YEREL SEÇİME PANTOLON DİKMESİN
CHP’nin Menderes’te son iki genel seçim sonucuna göre hesap yaptığını ifade eden Soylu, “Genel seçim sonuçlarına bakarak yerel seçime pantolon dikmeye çalışıyorlar. Midyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olacaklar. Menderesli benim ne yaptığımı çok iyi görüyor. Onların en çok güvendiği yerlerde bile vatandaş “Bizim sana borcumuz var. Sen bize çok hizmet ettin. Siyasi görüşümüz farklı ama sen bizim oyumuzu hak ettin” diyor. Genel seçime bakarak kimse yerel seçime pantolon dikmeye çalışmasın” dedi.

YÜZDE 45-50 İDDİASI
2014 yerel seçimlerinde yüzde 40 ile seçimi kazandığının hatırlatılması üzerine Soylu, aday olması halinde 2019 seçimlerinde yüzde 45-50 arası bir oyla kazanacaklarını iddia etti.

NEYE MUHALEFET EDECEKSİNİZ?
Soylu, “Menderes’te nasıl bir muhalefetle karşılaştınız” sorusuna çarpıcı yanıt verdi.

Soylu şunları söyledi: Onlara muhalefet yapacak pozisyon kalmadı. Muhalefet edecekleri işler yapmadım. Birilerinin muhalefet yapması için sizin yanlış işler yapmanız lazım. Yaptığım parka mı, spor tesisine mi, meydanlara mı, düğün salonlarına mı, halısahalara mı, kapalı spor salonlarına mı muhalefet edecekler. Muhalefetin muhalefet edebilmesi için çöpü toplamaman lazım, ilçede düğün salonu halı saha olmaması lazım. İlçende bir metrekare yeşil alan olmaması gerek. İktidar partisine mensup bir belediye başkanı olarak merkezi hükümete iş yaptıramaman gerekiyor size muhalefet yapılması için. Biz hükümete yaptırabileceklerimizi yaptırma noktasında gerekli çalışmaları yaptık. Hastane, doğalgaz, gençlik merkezi yaptırdık hükümete...Belediye olarak yapmamız gerekenleri yaptık. Neye muhalefet edeceksiniz. Menderes’te iktidar da bendim muhalefette. Ben hem yerelde iktidardaydım. İzmir genelinde ise muhalefettim. Bana yapılan, ilçeme yapılan yanlışlıklardan dolayı İzmir genelinde muhalefetteydim. Sadece 3-5 yer satmışıktır sıkıştığımız dönemlerde onla ilgili muhalefet olmuştur. 5 arsa sattıysam bu paranın harcandığı yer bellidir. Çekilen kredinin nereye harcandığı belidir. Hepsi vatandaşın hizmet aldığı yerler içindir.”

CHP’YE 30’DA 30 SALVOSU!
CHP’li bazı belediye başkanlarından gelen “İzmir’de 30’da 30 yapacağız” açıklamalarına tepki gösteren Soylu, “CHP’li başkanlar İzmir’de 30’da 30 kazanacağız diyorlar. Bakıyorum görev sürelerine 4,5 yıl vur patlasın çal oynasınla geçmiş. Kendi ilçene bak önce. Bir ilçe başkanı bu cümleyi kuramaz. Vur patlasın çal oynasın yapmışın adınız her şeye karışmış 30’da 30 yapacağız diyorsun. Belediye başkanlığı havuz başında gazetecilerle röportaj yapmak değildir. 20 yıl sonra vatandaşın aklına gelmeyecek belediye başkanları var. Bu adamlar çıkıp 30’da 30 yapacağız diyorlar. Önce kendi ilçeni kazanacak mısın ona bak. Popülist siyaset bu. Tavsiyem Menderes’i bu işin içine sokmasınlar. 29 ilçe üzerinden cümle kursunlar” dedi.

GENEL MERKEZİN KARARI BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE
Parti içinde aday adaylarının çıkmasının doğal olduğunu ifade eden Soylu, “Mutlaka aday adayı olacaktır partide... Rahatsızlık verici bir durum değil. Belediye başkanının bundan rahatsızlık duyması yanlış olur. Partinin içinde siyaset yapan insanlar “Bülent’ten daha iyi hizmet yaparım” iddiasında olacaktır. Sıkıntımız yok. Parti bize de bakacaktır aday adaylarına da. Adayı belirleyecektir. Genel Merkez’in kararı başımızın üstündedir. Kim aday olursa olsun alanda çıkıp seçimi kazanmak için çalışacağız" diye konuştu.

 
Ekonomide yeni yol haritası açıklandı
 
İzmir'deki silahlı saldırı dehşetinin sır perdesi aralandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'tedbili kıyafetle' saha araştırması!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Yerel seçimler için aday belirleme ...
MHP İzmir’de yeni yönetim belli oldu
Karataş’ın 7 yıldır sürdüğü il başkanlığı görevinden sürpriz şekilde istifa ...
CHP İzmir'in Gençleri'nden 8 maddelik 'seçim' bildirisi!
CHP İzmir Gençleri kamp sonrasında 8 maddelik bir bildiri yayınlayarak ...
 
CHP'li Kılıç sordu: İzmir için çıkartılan 20 milyon TL'ye ne oldu?
CHP İzmir Milletvekili Kılıç, “İzmir Tarih Projesi” çalışmalarına destek ...
Şengül'den 'yardımcı kitap' çıkışı: Kabul edilemez!
Şengül, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ...
Erdoğan ABD'li şirket yöneticilerini ağırladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de ABD'li şirket yöneticilerini ...
 
AK Partili Dağ'dan Büyükşehir adaylığı iddiasına net yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı, parti kulislerinde konuşulan ...
MHP'den flaş ittifak açıklaması: 30'a yakın ilde...
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, yerel seçimlerde 30'a yakın ilde AK ...
"MHP seçmeniyle gönül ittifakımız vardır"
CHP Grup Başkanvekili Özel, "MHP seçmenin yüzde 90'ı, MHP neredeyse onun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri