POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
Brezilya’da sel: Ölü sayısı artıyor!
Brezilya’da sel: Ölü sayısı artıyor!
27 Nisan 2021 Salı - 10:48

Bayraklı Belediyesi'nden 'MS' paneli

Bayraklı Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği iş birliğiyle (Multipl Skleroz) MS hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla internet üzerinden panel düzenlendi.

Bayraklı Belediyesi nden  MS  paneli

Bayraklı Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği iş birliğiyle (Multipl Skleroz) MS hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla internet üzerinden panel düzenlendi. Etkinlikte, MS hastalığı, belirtileri, tedavisi, ergenlik döneminde ve kadınlar üzerindeki etkileri ile hastalıkla ilgili bilinmesi gerekenler konuşuldu. İzmir Multipl Skleroz Derneği kurucu Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman, sunumunda MS hastalığının kadınlarda erkeklere oranla 3 kat daha fazla görüldüğünü belirterek, "Hastalık ölümcül değil, uygun tedavi ve düzenli takiple kontrol altında tutulabiliyor" dedi.

İnternet üzerinden zoom programı aracılığıyla düzenlenen panele İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof Dr. Tülay Canda ve İzmir Multipl Skleroz Derneği kurucu Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman konuşmacı olarak katıldı. Programın açılışını yapan prof. Dr. Canda, "Ms hastalığı nedir, doğru bilinen yanlışlar neler, tedavisi var mı? Varsa nelerdir? Kadınlarda, ergenlikte MS hastalığı, belirtileri ve bilinmesi gerekenler bu hastalıkla mücadele edenlerin en fazla merak ettiği konular. Biz de bu konuda bilinçlendirmeyi artırmak istiyoruz" dedi.

MS, YAŞAM ALANINI KISITLIYOR

İzmir Multipl Skleroz Derneği kurucu Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman ise yaptığı sunumda, "MS, beyin ve omiriliği etkileyen nörolojinin en önemli hastalıklardan biridir. Akıl hastalığı ya da bulaşıcı bir hastalık değildir. Öldürücü de değildir. Kadınlarda erkeklerden yaklaşık 3 kat daha fazla görülür. Çevresel ve genetik etkenlere bağlı olarak görülür ve hastanın yaşam alanını kısıtlar. Genellikle 20-40 yaş arasında başlar. Kişinin bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu beyin ve omurilikte çok sayıda plakların oluşmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Kalıtımsal bir hastalık değil ancak bazı ailelerde kardeş ve kuzenlerde de olduğu görülmüştür. MS hastalığında gebelik ve gebelik yönetimi planlanmalı. Hekim bu konuda donanımlı olmalı. Gebelikten en az 3 ay önce tüm ilaçlar durdurulmalı. Hekimin talimatları doğrultusunda hareket edilmeli. MS hastalığında gebelik koruyucu bir dönemdir. Doğum ile ilgili herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Jinekolog tarafından belirlenip karar verilen bir konuda doğum gerçekleştirilir. Genç yaşlarda görülebilen MS (Multipl Skleroz) hastalığı, dünyada yaklaşık 3 milyon, Türkiye’de ise 35 bin kişiyi etkilemektedir. MS hastalığı ataklar halinde gelişir ve ancak uygun tedavi ve düzenli takiple kontrol altında tutulabilmektedir" diye konuştu.

 
CHP'li Sertel: O emeklilere de ikramiye verilmeli
 
Gezgin Kadınlar’ın objektifinden dünya çocukları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçeye modern sebze ve meyve hali geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Konak'ta 'minik başkan'ın talimatı yerine getirildi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Konak Belediye Başkanı ...
Menderes'te çocuklara sürpriz
Menderes Belediyesi tarafından çocuklara hijyen konulu hikaye kitabı ile ...
 
Bornova'da çöp transferinde yeni dönem!
Bornova’da çöp toplamada yeni dönem başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Metro yolcularına iftar paketi
Kent dayanışmasını Ramazan ayına da taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi; ...
Buca’da olağanüstü meclis: Temizlik filosuna 38 araç!
Buca Belediyesi, olağanüstü meclis toplantısıyla ilçenin temizlik çalışmalarındaki ...
 
Büyük altyapı projesinde yeni etap!
Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı bölgesinde aşırı yağışlarda meydana gelen ...
Çiğli Belediyespor tesisleri yenileniyor
Çiğli Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
Kemalpaşa'da üreticiyle işçiyi buluşturan proje!
Kemalpaşa’da yaklaşan kiraz mevsimi nedeniyle, Kemalpaşa Belediyesi, kiraz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri