POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 20:40

Bayraklı'da Başkan Sandal'dan Meclis'te 'rozet' ve 'hizmet' mesajı!

Bayraklı Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Serdar Sandal, belediye meclis toplantılarında AK Parti Grubu’nun geçmiş dönemler ile ilgili CHP’li belediyeleri hedef alan eleştirileri hakkında konuştu. Sandal, “Geçmiş meselelere girmek istemiyorum ama çok zorlarsanız da konuşurum. Ben rozetimi çıkarmış bir belediye başkanı değilim, içi de dışı da CHP’li bir belediye başkanıyım. Ama kamu hizmeti anlamında, eşit hizmette üzerime düşen ne varsa yaparım” dedi.

Bayraklı da Başkan Sandal dan Meclis te  rozet  ve  hizmet  mesajı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Bayraklı Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan ikinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda AK Parti Grubu Özkanlar Pazar Yeri Projesi ile ilgili büyükşehre bedel ile yer tahsis edilmesi hakkında eleştirilerde bulunurken, MHP’den de kentsel dönüşüm noktasında eleştiri geldi. Başkan Sandal,  her iki eleştiriye de yanıt verirken, çarpıcı mesajlar da verdi. Ayrıca gaziler, şehit ve gazi yakınlarının nikah hizmetinden ücretsiz yararlanması hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi.

BAŞKAN’DAN ŞİRKET VE İŞLETME MESAJI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Sandal, meclis toplantılarının bugünden itibaren belediyenin sosyal medya hesaplarında canlı yayınlanacağını açıkladı. Belediye şirketlerinin mali durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Sandal, şirketlerle ilgili istedikleri verimliliğe yaklaşmak üzere olduklarını belirtti.  Sandal, belediyeye ait işletmelerde tüm tedbirlerin alınmasına rağmen zarar eden bir yer olursa kapatacaklarını da söyledi.

GAZİLER, ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI NİKAH HİZMETİ İÇİN ÜCRET ÖDEMEYECEK

Öte yandan belediye düğün salonlarını gazilere, şehit ve gazi yakınlarını ücretsiz yapan Bayraklı Belediyesi, benzer adımı nikah hizmet ücretleri için de attı. Komisyona gönderilen önergenin meclisten geçmesi halinde gaziler, şehit ve gazi yakınları nikah hizmeti için ücret ödemeyecek.

AK PARTİLİ AKTAŞ: BÜYÜKŞEHİR PROJEYİ YAPSIN, YER BAYRAKLI’DA KALSIN

Önceki meclis toplantısında gündeme alınarak komisyonlara gönderilen, Bayraklı Belediyesi tarafından önceki dönemde yapılan Nene Hatun Kız Yurdunun önünde bulunan mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’ne ait 2 bin 500 metrekare alanın 11 milyon 529 bin TL bedel ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapılması hakkındaki önergeyle ilgili eleştirilerde bulunan Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş şunları söyledi: “Biz daha önce de söylediğimiz gibi hizmeti kimin yaptığı noktasında değiliz. Bayraklı da büyükşehir de yapabilir.  Ancak büyükşehrin yatırım yaparken ilçe belediyesinin malına el koymasına karşı çıkıyoruz. Dolayısıyla büyükşehir bu projeyi yapsın ama Bayraklı halkına, belediyeye ait bir yeri neden alsın? Bu yer Bayraklı’da kalsın.”

MHP’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partili (MHP)  Meclis Üyesi Muhammet Şahin, vatandaşların belediyeden en büyük beklentilerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek bu noktada belediyenin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

SANDAL’DAN AK PARTİLİ AKTAŞ’A ÖZKANLAR PAZAR YERİ PROJESİ YANITI

AK Partili Aktaş’ın eleştirileriye yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Büyükşehir belediyesinin ilçe belediyesinin mallarına el koyduğu ile ilgili bilgi doğru bir bilgi değil. Biz kamu kuruluşları arasındaki transferleri doğru buluyoruz. Mesela Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğe de yer tahsis ettik. Burada önemli olan kente faydası olmasıdır. Biz bir yerimizi büyükşehre satıyoruz ve sonra büyükşehrimiz oraya pazar yeri, otopark, kreş yapacak ve bize tahsis edecek. Bu işin maliyeti yaklaşık 15 milyon TL, bedel ise 11 milyon 529 TL, yani biz 25 milyon TL civarında bir kazanım elde diyoruz. Bunun kayıp olduğunu düşünmeniz ilginç. Biz ilçe belediyesi olarak büyükşehrin gölgesindeyiz ve büyükşehrin bugün buraya hizmet etmesi, yatırım getirmesi tüm kenti mutlu ediyor, zararı yok aksine kente yararı var” diye konuştu.

ROZETİMİ ÇIKARTMIŞ BİR BAŞKAN DEĞİLİM AMA…

Belediye meclis toplantılarında AK Parti Grubu’nun ara ara geçmiş dönemler ile ilgili ‘Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler’ söylemiyle yaptığı eleştiriler hakkında da konuşan Başkan Sandal, “Geçmiş meselelere girmek istemiyorum ama çok zorlarsanız da konuşurum. Ben rozetimi çıkarmış bir belediye başkanı değilim, içi de dışı da CHP’li bir belediye başkanıyım. Ama kamu hizmeti anlamında, eşit hizmette üzerime düşen ne varsa yaparım” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KANAYAN YARAMIZ

Başkan Sandal, MHP’li Meclis Üyesi Şahin’in kentsel dönüşüm ile ilgili konuşmasına yanıt olarak ise, “Kentsel dönüşüm kanayan yaramız. Elimizden geleni yapıyoruz. Brifing alıyoruz, bu konuda toplumun tamamının desteğine ihtiyaç var. Bizim burada istediğimiz yoksulun da zenginleşeceği, yeşil alanların daha modern olacağı bir dönüşüm. Bunun için zaman zaman bir araya gelip ortak bir çözüm yolu bulabiliriz. Bir işi masa üzerinde yapıp vatandaşa dayatmak yol değil, biz önce dersimize iyi çalışıp sabırlı olalım, kendi aramızda tartışalım daha sonra konuyu vatandaşa açıp tartışalım, öyle şekillendirelim” açıklamasında bulundu.

 
Karşıyaka Belediye’sinden 'yeni şirket' hamlesi!
 
Ruhani: ABD yaptırımları insanlık suçu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye’sinden 'yeni şirket' hamlesi!
Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı ikinci meclis oturumu yapıldı.  Toplantının ...
Başkan İduğ sözünü tuttu, limonatalar Eylem'den!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ...
Başkan Gürbüz LÖSEV gönüllüsü oldu
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfının gönüllü üyesi oldu.
 
Belediye binasına estetik dokunuş: Başkan da el attı!
Foça Belediyesimerkez hizmet binasının holü ve halkla ilişkiler bölümünün ...
Narlıdere’de engelleri aşan proje: Yol arkadaşım!
Dezavantajlı vatandaşlara ve ailelere yönelik çalışmalarını hızlandıran ...
Başkan Soyer Yeşilay'ı ağırladı
Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir ...
 
Başkan İduğ'dan zabıtalara 63.yıl sürprizi!
Bornova Belediyesi'nde görev yapan zabıta memurları ve emeklileri, bu ...
Seferihisar bilişim mucitleri arıyor
Seferihisar Belediyesi "Akıllı Şehir" fikirlerini ödüllendirecek.
Okul öncesi eğitimin adresi Çiğli!
Çiğli Belediyesi, deneyimli eğitmen kadrosu ve çeşitli sosyal aktivite ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri