POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis el koydu, silahlar 'Teşkilat'ın çıktı
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
20 aylık rekor satış dönemi sona erdi
20 aylık rekor satış dönemi sona erdi
5 Mart 2020 Perşembe - 19:44

Bayraklı'da gergin meclis... Sandal'dan eleştirilere yanıt: Alnımız ak!

Bayraklı Belediye Meclisinde Başkan Sandal ve AK Parti Grubu arasında gerginlik yaşandı. AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Sandal, “102 milyon olan banka borcunun 40 milyonuna yakınını ödedik, 11 milyona yakın kamu kurumlarına olanı ödedik. Geldiğim günden itibaren de 24 milyon ödedik. Bunları yatırımdan da bir gram geri adım atmadan yaptık. Kapalı kapılar arkasında iş yapmıyoruz. Alnımız ak! Ahlakımız, vicdanımız belli! Yapacağımız işler belli” dedi.

Bayraklı da gergin meclis... Sandal dan eleştirilere yanıt: Alnımız ak!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye Meclisi Mart ayı olağan ikinci birleşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Oturuma Bayraklı Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Ovacık Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı. Toplantıda Başkan Serdar Sandal ve AK Parti Grubu arasında gerginlik yaşandı.

Oturum öncesinde Başkan Sandal’ın gergin olduğu göze çarptı. Toplantı başlangıcında Sandal, AK Partili meclis üyelerinin elinde bulunan yağıştan dolayı çöken sokak resimlerini gördükten sonra AK Parti Grubu’na seslendi. Sandal,  “Ava giderken avlanmayın. Biz hizmet yapıyoruz demek siz siyaset yapacaksınız. Hodri meydan” çıkışında bulundu. 

TANSİYON YÜKSELDİ

Toplantıda AK Parti Grubu’nun, belediye işleyişi, mali yapısı, kentsel dönüşüm, çalışmalar hakkında yaptığı eleştiriler Sandal’ı daha çok sinirlendirdi. Ayrıca kentteki yağışın bazı sokaklarda çökmelere ve araçların devrilmesine neden olduğunun AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş tarafından dile getirilmesi ve Aktaş'ın ilgili fotoğrafları mecliste göstermesi tansiyonu daha da yükseltti.

SANDAL’DAN AK PARTİ’YE: SİYASET YAPMA BİÇİMİNİZ DEĞİŞTİ!

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş’ın fotoğrafları göstermesi sonrasında söz alan Sandal, “Söz konusu mesele anlattığınız ölçeğiyle meclis gündemine gelebilecek bir mesele değil. Ama ne hikmetse son süreçlerde bu siyaset yapma biçiminizde bir değişiklik oluştu” dedi. AK Partili Aktaş’ın basına verdiği ve kendisini eleştirdiği bir demeci hatırlatan Sandal, “Bu işi bu kadar istismar edip basın yoluyla hem Büyükşehir’i hem bize basın yoluyla yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum" dedi. Sandal ayrıca kentsel dönüşüm noktasındaki eleştirilere de değinerek, "Büyükşehrin yapamayacağı bir işi 180 milyon borcu olan Bayraklı Belediyesi nasıl yapacak göreceğiz" diye konuştu.

BİZDE KİMSEYİ ‘YOK SAYMAK’ YOK!

Sokak çökmeleriyle ilgili belediyenin ihmali olduğunu ifade eden AK Partili meclis üyelerinin eleştirileri karşısında konuşan Başkan Sandal, “Bir de bu metnin başına, "Bir mahalle de elektrik trafosu hatlarıyla ilgili sıkıntı varken ilgili yönetmelik gereği oraya asfalt dökemezsiniz" cümlesinini ekleyebilir miyiz. Görevde olduğumuz sürede 200 bin tonun üzerinde asfalt döküldü. Keşke ekonomik kriz olmasaydı, keşke vatandaş emlak vergisini ödeyebilir durumda olsaydı. Ancak bize kent yararına ne tür fayda getiren olursa hepsinin arkasında oluruz. Bizde kimseyi ötekileştirmek yok! Yok saymak yok, kimliği, siyaseti oy verdiği parti bizi bağlamıyor. Biz 7/24 çalışıyoruz. Kredi kullanmıyoruz, kullanmayacağız.Aylık 3 buçuk milyonun üzerinde tasarruf yapıyoruz” dedi.  

“SAKALLAR UZADIKÇA GERGİNLİK ARTIYOR GALİBA”

AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir’in, “Başkanım sizi ilk defa bu kadar gergin görüyorum. Sakallar uzadıkça gerginlik artıyor galiba” çıkışında bulunması sonrasında konuşan Sandal, “Sözünüzü direkt söyleyin, konuya gelin, yorum yapmayın. Benim sakallarımın uzunluğu sizi ilgilendiren bir konu değil” cevabını verdi. Demir sonrasında Başkan Sandal’ın konuşma tarzı üzerine eleştiri getirdi. Sandal bu kez, “Nasıl konuşacağımı sana mı soracağım? Ben şahsi ve rencide edici bir şey söylemedim” diye konuştu.

ALNIMIZ AK!

Sandal ayrıca belediyenin mali yapısı ve yapılan tasarruflarla ilgili bilgi verirken belediyenin, faaliyetlerinden ve giderlerinden dolayı otomatik olarak her ay 2 buçuk 3 milyon borçlandığını belirterek, ödedikleri borç miktarlarını sıraladı. Sandal şunları söyledi: "102 milyon olan banka borcunun 40 milyonuna yakınını ödedik, 11 milyona yakın kamu kurumlarına olanı ödedik. Geldiğim günden itibaren de 24 milyon ödedik. Bunları yatırımdan da bir gram geri adım atmadan yaptık. Bir belediye iş yaparken bir yandan da borçlanır. Bunu yaparken de tasarrufla yapıyoruz. Devrim niteliğinde olan çalışmalarımız var. Biz istiyoruz ki hakkaniyet içerisinde bu işi halledelim. Ben kentsel dönüşüm sigorta meselesiyle ilgili AKP’li arkadaşlarımızın bize yardımcı olmasını istiyoruz. Kimsenin elinde sihirli bir formül yok.  Kapalı kapılar arkasında iş yapmıyoruz. Alnımız ak! Ahlakımız, vicdanımı belli! Yapacağımız işler belli!"

 
Jandarma içinde 'muhbir' operasyonu
 
Sınırı geçemeyen göçmenler Dikili Otogarı'na sığındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sakız ağacı seferberliği
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 2014 yılında başlatılan ve Orman Genel Müdürlüğü'nce ...
Başkan Oran'dan 'Çeşme Projesi' sitemi: Davet gelmedi, anlamak mümkün değil!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un Çeşme Projesi ile ilgili olarak 9 Mart’ta ...
Bornova 5’i bir yerde pazaryeri
Bornova Belediyesi, iki yıl süren sorunu çözerek Çevre Yolu Bornova Viyadükaltı’nda ...
 
Yaralı atmacayı hayata döndüren operasyon!
Narlıdere Limanreis Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından yaralı halde ...
Başkan Tugay’dan Almanya’ya işbirliği ziyareti
Karşıyaka Belediyesi, Almanya’nın Hamm Belediyesi ile işbirliği kararı ...
Terapi Bahçesi Bornova Belediyesi’ne emanet
Engelli bireylerin hareket kabiliyetlerini arttırmak ve sosyal yaşamın ...
 
Batur’dan kursiyerlere sürpriz ziyaret
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Konak Belediyesi’nin Halilrıfatpaşa ...
Bergama'da garaj köprüsü tamamlanıyor
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde ...
Çiğli'de 'engelsiz mönü' dönemi!
Çiğli Belediyesi, bağımsız yaşam ve erişilebilirlik hizmetlerine devam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri