POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
6 Ekim 2020 Salı - 20:40

Bayraklı’da dev bütçe meclisten geçti: AK Parti'den eleştiri, CHP'den yanıt!

Bayraklı Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 312 milyon TL olarak belirlendi. Mecliste yapılan oylamada AK Parti ‘hayır’ refleksi sergileyince karar oy çokluğuyla alındı. AK Partili Hızal, belediye yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. Cevaplar ise Başkan Sandal ve CHP Grup Başkan Vekili Tekoğlu’ndan geldi.

Bayraklı’da dev bütçe meclisten geçti: AK Parti den eleştiri, CHP den yanıt!

GERÇEKİZMİR- Bayraklı Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti. AK Parti Grubu, belediye idaresi tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçe ve performans taslağına eleştiriler getirdi. Yapılan oylamada ise AK Parti ‘hayır’ yönünde refleks gösterdi. Bayraklı Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 312 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal yaptığı konuşmada harcamalar için ayrılan miktarlar üzerinden Başkan Sandal ve yönetimi adeta topa tuttu. İktidar konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu da muhalefetten gelen eleştirilere cevap verdi.  

CHP’Lİ ARKADAŞLARI VE SİZİ UYARIYORUM: HEYKEL SİYASETİNDEN VAZGEÇİN!
Bir heykel projesi taslağı için 785 bin TL’lik kaynak ayrılmasına tepki gösteren Hızal, Sandal’a hitaben yaptığı konuşmada, “Sizi ve CHP’li arkadaşlarımı uyarıyorum. Lütfen ama lütfen şu heykel siyasetinden vazgeçin. Gerçekten sorun olan konulara yönelin. 785 bin TL’yi heykel tasarımı için harcayacaksınız. Proje de değil, taslak! 3 adet sokak yenileme projesine 600 küsur bin TL ayırırken bunu nasıl yapacaksınız merak ediyorum. Herhalde Rio’daki gibi bir heykel yapacaksınız” dedi.

KALEM KALEM ELEŞTİRİ YAĞMURU!
Hazırlanan kitapçıktan örnekler vermeye devam eden Hızal, “Altınyol’un yer altına ayrılması, tramvay projesi,  Laka ve Bornova derelerinin ıslah çalışmaları var. Bunların hiçbirini siz yapamayacaksınız. Yapmanız da mümkün değil. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu projeler için böyle bir bütçe ayrılmasına gerek yok. Realite olarak bin tane tablet alacağız ve Bayraklı’daki çocuklara dağıtacağız deseniz bizim için daha değerli olacak. Laka ve Bornova deresine bu parayı harcamayacaksınız. Ama buraya yazıyorsunuz. 30 milyon TL’nin 10 milyonunu harcayacağınızı düşünelim. Bu parayı sadece park için ayıracaksınız. Yukarıdaki mahallelerdeki sorunlar devam edecek. Sosyal belediyecilik diyorsunuz ve gururla bahsediyorsunuz ya… Bayraklı’da kimse yatağına aç girmeyecek diyordu sayın başkan. Evet girmiyor, hükümetin çalışmaları var. Sosyal belediyecilik, sosyal demokratlık CHP’nin en temel ilkeleri olarak ortaya çıkıyor. Bayraklı Belediyesi, 2021 yılı bütçesi nasıl yapmış. 2020 yılında sosyal yardımlar 7 milyon bu sene 4 milyon küsur. Tasarruf yapılmış. Mal ve hizmet alımlarında tasarruf yok. Özel kalem müdürlüğü için bir tasarruf yok. Kültür merkezi için bir tasarruf yok ama sosyal yardımlar için 4 milyon 741 bin TL’ye inmiş. Çok övündüğünüz sosyal belediyecilik noktasında buna gülebilirsiniz. İsterseniz hep beraber gülelim. Ağlanacak halimize gülelim. Engellilerimize geçen yıl 477 bin TL ayrılmış. Bu yol bir heykel kadar değerleri olmamış 150 bin TL ayrılmış. Kadınlarımıza 1 milyonun üzerinde ayrılmıştı geçen yıl, bu yıl yarı yarıya düşmüş. Masal evlerine 1 buçuk milyon bütçe ayrılmış. Bayraklı sınırları içinde yapılan masal evlerinin bir takım iş insanları tarafından hibeyle yapıldığı yönünde bilgiler var. Bu iş insanları ve firmalar tarafından hibeyle yapılma gerekçesi nedir? Masal evleri masal olmuş. 24 mahallede yapılması planlanmış ama yapılmamış. İmza günlerine 548 bin TL ayrılmış. Başkanlık makamının temsil bütçesi 1 buçuk milyon. Belediyenin yapılmayan projelerinin tanıtımı3 milyon üzerinde. Neler yapılacak? 3 milyon 275 bin TL ile Serdar Sandal’ın boy boy fotoğrafları Bayraklı’ya asılacak. Genel anlamda bütçe hayali projeler üzerine kurulduğunda hayali bütçe olur. Biz burada hayali bir performans taslağından bahsediyoruz. Eleştirdiğimiz konu bu. Reklamda, tanıtımda tasarruf yapmamışsınız. Hizmet alımlarında yapmamışsınız ve yapmayı da düşünmüyorsunuz. Hizmette, sosyal yardımlarda, emekçinin karşılığı olarak verilecek olan ücrette tasarruf yapılmaz” ifadelerini kullandı.

TİS’LERDE SODEMSEN DEĞİL İŞÇİYLE SİZ MUHATAP OLUN!
Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreçlerine değinen Hızal, “Toplu sözleşme süreci devam ediyor. Bu görüşmeleri SODEMSEN aracılığıyla yapıyorsunuz. Yine sizin ifadeniz, eşit işe eşit ücret. Gerçekten merak ediyorum ve soruyorum; şu anda Bayraklı Belediyesi’nde taşeronda çalışan bir mühendis ile memur kadrosunda olan bir mühendisin aynı işte aynı ücreti aldığını söylenebilir mi? Almadığını siz de biliyorsunuz. SODEMSEN muhatap… Size verilen tekliften haberim yoktu diyorsunuz. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Siz söylem ve eyleminizi birleştiremiyorsunuz. Ciddi mağduriyetler var. Giderilmesi gerekiyor. Bu arkadaşlarla siz oturun ve gerekli bir ücret zammını verin. Ama siz SODEMSEN ile bunu yaparsanız olmaz. CHP’li arkadaşlarımın da bu konularda bize hak verdiğini biliyorum. Elbette elinizde bir sihirli değnek yok. Bayraklı’nın sorunlarını bir anda bitirecek değilsiniz. Ama bu önümüzdeki yılda da sorunlar devam edeceğiz. Göreceğiz. Ön yargı değil, realiteden bahsediyorum. Bütçe ve performans taslağına olumlu oy vermemiz mümkün değil” açıklamasına imza attı.

TEKOĞLU’NDAN AK PARTİ’YE: SİZE VE ENFLASYONUNUZA İNAT PROJELERİMİZİ YAPACAĞIZ
CHP Grup Başkan Vekili Yeşim Tekoğlu, AK Partili Hızal’ın eleştirilerine cevaplar verirken, “Biz size ve enflasyonunuza inat, dövizin yükselmesine, mal ve girdi alımlarına inat projelerimizi gerçekleştireceğiz. Gerçekleştiremezsek de bu sizin ve hükümetin yanlış ekonomi politikalarından kaynaklanıyor. Keşke şundan bahsetseydiniz; İller Bankası payını daha yüksek göndereceğiz deseydiniz de biz de mutlu olsaydık. Dolar 5 küsurlardayken şimdi 8 küsurlarda. Bunları hesaba katın. Hepimizin bütçesi kötüdür. Hepimiz kredi kartını kullanıyoruz. Eğer gelirlere de ‘hayır’ oyu verirlerse ben bunun çelişki olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

BİR TEK PARK BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORLAR O DA YARIM YAMALAK!
Hızal toplantının son bölümünde bir kez daha söz aldı ve “Gelirlere hayır diyeceğiz. Çünkü Bayraklı Belediyesi gelir getirici faaliyetleri sağlayamadığı için hayır vereceğiz. Yatırımlardan bahsediliyor. Bunları da yapmayacaksanız kilidi vuralım gidelim. Bunları da yapacaksınız artık. Bayraklı Belediyesi’nin yaptığı tek belediyecilik park belediyeciliğidir, o da yarım yamalak” dedi. Hızal ayrıca kelime oyunu yapıldığını vurgularken çok sayıda projenin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçeceğini söyledi.  

BÜYÜKŞEHİR BUGÜNE KADAR BAYRAKLI’YA 140 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTI!
Başkan Sandal da eleştirilere toplu olarak cevap verdi. Sandal, “Tabii ki biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket edeceğiz. Bir işi bizim yapmıyor olmamız proje üretip Büyükşehir’e vermeyeceğimiz anlamına gelmez. Bayraklı’ya bu sürede yapılan yatırım 139 milyon TL’dir. 120 bin tonun üzerinde asfalt döküldü. Toplam yatırım bedeli bu. Sadece Büyükşehir’in yaptıklarını düşünürsek bir kente gelen 140 milyonluk yatırım var. Ben sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Araç hibeleriyle ilgili eleştiriler oluyor. 30 milyar dolar gibi bir parayı Suriye’ye harcayacağız. Biz bunlara evet diyoruz. Bir yerde insanlık dramı varsa orada olacağız. Hibe gönderdiğimiz yerlerde araçlarımız hayırlı olsun. Herhangi bir anket yaptırmadık. Pandemi sürecini atlattıktan sonra bizden beklentiler için anket yaptırırız. Kendi hizmetimizi ölçeriz. SODEMSEN tabii ki işçilerimizle görüşecek. CHP’li belediyeler arasında örgütlenmiş bir işveren sendikasıdır. Ama CHP’nin başlattığı bir iş değil. Daha önce AK Parti ve MHP’li belediyeler de işveren sendikalarıyla süreç yürüttü. Burada amaç işçileri kısıtlamak değil belediyelerin kendi aralarındaki organizasyonu sağlamaktır. Eşit işe eşit ücret vereceğiz. Her arkadaşımız kendi işini yapacak. Bugüne kadar bunu sağlayamamamızın nedeni mevzuattır” ifadelerini kullandı.  

 
AK Parti, Bayraklı Şehir Hastanesi için tarih verdi!
 
AK Parti'de o ilçede kongre öncesi aday belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den CHP’ye flaş Kent A.Ş. çıkışı: Kurtaramayacaksınız, batacak!
Karşıya Belediyesi meclis toplantısında Kent A.Ş.’ye ayni sermaye aktarımı ...
Gürbüz'den Soyer'e 500 gün sunumu
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 500 günlük faaliyet raporunu İzmir ...
Sengel'den Soyer'e 500 günlük rapor!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel göreve gelişinden ...
 
3 ilçe daha turuncu çember haritasında!
İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak ön plana çıkartan ...
Eğitimin geleceği Selçuk'ta masasında!
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü sebebiyle Efes Selçuk Belediyesi tarafından ...
Başkan Gümrükçü AK Parti heyetini ağırladı: Masada projeler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Nasır ...
 
Kent A.Ş.'de AR-GE mesaisi tam gaz!
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.,  gıda mühendisleri ve ustaları ...
Karşıyaka spor tesisleri kapılarını açtı
Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı tesisler, Covid-19 ...
Başkan Engin'den hızlı çözüm vurgusu!
?Mahallelerdeki sorunların tespiti ve çözüm önerileri konuşuldu. Başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri