POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
21 Haziran 2022 Salı - 10:36

Bergama'da tarihi kermese görkemli açılış!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten kadim şehir Bergama'ya emanet olan ve Atatürk'ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 86.'ncısı düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali, Uluslararası Bergama Kermesi muhteşem bir açılış ile başladı.

Bergama da tarihi kermese görkemli açılış!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten kadim şehir Bergama'ya emanet olan ve Atatürk'ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 86.'ncısı düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali, Uluslararası Bergama Kermesi muhteşem bir açılış ile başladı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan festival açılışı; Endüstri Meslek Lisesi- İstiklal Meydanı- Şadırvan Cami önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen acılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Azerbaycan Şeki Valisi Elhan Usubov, Vali Yardımcısı Orhan Hüseynli, Belediye Başkan Yardımcısı İntigam Ashirov, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ve konuk ülkelerin temsilcileri, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 86. Kermes Festivali'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Ülkemizin ilk, dünyanın ikinci yerel kültür-sanat festivali olan, Bergama Kermesi’nin 86’ıncı açılış günü programına katılan vatandaşlara, protokol üyelerine, yerli ve yabancı konuklara ayrı ayrı teşekkür etti.

"86. KERMESİMİZDE YENİDEN DİZ DİZE, YÜZ YÜZE OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ"

Konuşmasında göreve başladığı ilk günden Bergama için vizyon projeler yapmaya başladıklarına dikkat çeken Başkan Koştu, Bergama'yı hak ettiği noktaya getirmek için var gücüyle çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Koronavirüs nedeniyle 2 yıl kermes programlarının dijital ortamda yapıldığına işaret eden Başkan Koştu, "5 ayrı medeniyetten izler taşıyan bu topraklarda yine birlik ve beraberlik içinde bir araya geldik. Şimdi kermes coşkusunu 86’ncı yaşında yeniden diz dize, yüz yüze yaşamanın heyecanını duyuyoruz. Özüne ve ruhuna yakışan, dolu dolu bir programla hazırladığımız 86’ncı kermesimiz hepimize kutlu olsun. Bugün burada sadece bir festival düzenlemiyor, 86 yıldır her sene güzel Bergama’mızdan, tüm dünyaya sevgi, dostluk ve barış mesajları veriyoruz.  Kermesimizin, 1937 yılından bugüne tam 86. kez aralıksız düzenlenmesinde sonsuz gayret gösteren, aramızda olan ve olmayan geçmiş dönem belediye başkanlarına, meclis üyelerine, tüm sivil toplum kurumlarına, kamu kurumlarına ve desteğini esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bergamalılar olarak, bu köklü geleneğimizi yaşatarak, tüm insanları kaynaştırmayı amaç edinen Bergama Kermesi’ne daima sahip çıkacak ve sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Şeki Valisi Elhan Usubov, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in konuşmaları ardından Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğü, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri açılış töreninde gösterilerini sundu.



MELEK MOSSO'YLA BÜYÜK COŞKU! 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ile 1937 yılından itibaren aralıksız olarak kutlanmaya başlanan ve bu yıl 86’ncısı düzenlenen Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin ilk günü yerli yabancı halk oyunları gösterileri, birbirinden renkli görüntülerin yer aldığı kortej yürüyüşü ve finalinde sahne alan Melek Mosso konseri ile muhteşem bir geçide dönüştü.

Kadim şehir Bergama’nın tanıtımı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ile bir festival havasında kutlanmaya başlanan, 86 yıldır geleneksel “Bergama Kermesi” olan adıyla hafızalarda yer edinen Bergama’nın düğünü son yılların en görkemli, en coşkulu şehir festivallerinden birisini yaşıyor. İlk günün konserinde Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Melek Mosso, yaklaşık 15 bin kişiyi birbirinden güzel şarkıları ile coşturdu. Sanatçı Melek Mosso’nun sahne performansı, yaklaşık 15 bin kişinin coşkusu ile birleşince ortaya muhteşem görüntüler çıktı.

“BU YIL KERMES DAHA BİR DOLU, DAHA BİR COŞKULU"
Koronavirüs nedeniyle 2 yıl Bergama Kermes Festivali’ni dijital medya üzerinden yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Bu yılki kermes festivalimizi heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorduk. Beklediğimize değen zengin program içeriği ile daha ilk gününde muhteşem bir festivalin içerisinde kendimizi bulduk. Belediye Başkanı Hakan Koştu ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dediler.  

 
Çiğli Belediyesi’ne gümüş madalya gururu
 
Film geliştirme kampı başvuruları bekliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi’ne gümüş madalya gururu
Çiğli Belediyesi Vücut Geliştirme Sporcusu Mustafa Çiçekdağ, Makedonya’da ...
Bayraklı'da spor okullarına renkli açılış!
Okulların kapanmasının ardından spor faaliyetlerine hız veren Bayraklı ...
Seferihisar'da taşkınlara son verecek hamle!
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, kentin turizm potansiyeli ...
 
Belediye ve AKUT’tan ortak operasyon
Konak Belediyesi ekipleri ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri ortak ...
Bornova parkları yaz tatiline hazır
Bornova Belediyesi, yoğun eğitim maratonunun ardından yaz tatiline giren ...
Efes Tarlası'nda eğitimler tam gaz!
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Tıbbi-Aromatik Bitkilerin Üretimi Eğitimi düzenlendi. 
 
TARKEM'de Genel Kurul mesaisi: Soyer'den Kemeraltı mesajları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç ...
Soyer'den o açıklamaya sert tepki: Bakanlık önce işine baksın!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Ödemiş’te düzenlenen Çiftçi Buluşması’nda ...
Çiğli'de çocukların meclisi kuruldu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde kurulan Çiğli Kent Konseyi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri