POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
29 Ağustos 2019 Perşembe - 10:05

Bir azim senfonisi!

Piyano, çello ve ud çalıyor. Birçok müzik dehası gibi referanslara ihtiyaç duymadan sesleri notaya dökebilen ‘absolut’ kulağa sahip. Müzik yeteneğiyle kendine hayran bırakan görme engelli ve otizmli Batuhan, baraj puanını geçemediği için beş yıldır hayalindeki üniversiteye giremiyordu. Yılmadı, azmetti… O artık bir üniversiteli!

Bir azim senfonisi!

Çocuklarının 3 aylıkken görme engelli ve 4 yaşında ise otizmli olduğunu öğrenen Öznur ve Aydın Kil çifti, Batuhan için hiçbir mücadeleden kaçmadı. Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alan Batuhan’ın öğretmenleri, onun müziğe olan yeteneğini keşfetti.

Mozart, Beethoven, Chopen gibi sanatçılarda görülen, herhangi bir sesi referansa gerek olmadan doğrudan notaya dökebilme olarak adlandırılan üstün müzik yeteneği ‘absolut’ kulağa sahip olduğunu saptadı. Azmi ve hayata bağlılığıyla müziğe yoğunlaşan Batuhan; piyano, çello ve ud çalmayı öğrendi. Güzel Sanatlar Lisesi’den başarıyla mezun olan Batuhan, üniversite sınavındaki 100 puan barajını geçemediği için beş yıldır hayalini kurduğu konservatuara giremiyordu.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre yıllarca üniversite kapılarının kendisine açılacağı günü bekleyen yetenekli genç, bu yıl barajı geçmeyi başardı ve yetenek sınavlarında yaşıtlarına göre üstün performans göstererek Manisa Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’ne girmeye hak kazandı. Batuhan, “Otizmli bireyler de fırsat verildiğinde her şeyi başarabilir. Yıllardır bu anı bekliyordum. En büyük hayalim gerçek oldu. Şimdiki hedefim ise iyi bir eğitim alarak müzik öğretmeni olmak ve bilgilerimi öğrencilere aktarmak” dedi.



“UMUTSUZLUĞA KAPILMADIK”
Oğlunun müzikle uğraşırken çok mutlu olduğunu ve onun hayatını bu alanda yönlendirmek istediğini belirten baba Aydın Kil, “Uzun, yorucu hatta yıpratıcı bir süreçten sonra oğlumuzun üniversiteli olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte önce baraj puanı sorunu yaşadık ardından ön yargıların aşılması hatta en büyük sorun da bu oldu. Ama yılmadık, hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmadık, azmettik ve başardık. Oğlum ve biz şu an çok mutluyuz. Engelli gençlere kapısını sonuna kadar açan ve destekleyen Celal Bayar Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Batuhan’ın hedefi, lisans yüksek lisans ve doktora. Batuhan, engelli bireylerin olanak verildiğinde neleri başarabileceklerine en güzel örnek.”



“İĞNEYLE KUYU KAZDIK”
Oğlunun üniversiteye girebilmek için yıllardır çok çaba gösterdiğini dile getiren anne Öznur Kil ise, duygularını şu ifadelerle aktardı: “Batuhan hem otizmli hem görme engelli. Müthiş bir yeteneği var, müzik eğitimi alıp öğretmen olmak istiyordu. Ama baraja engeline takılıyordu. Hayalimiz üniversite kapılarının ona açılmasıydı. Bunun için yıllarca mücadele ettik. Çünkü eğitim her çocuğun hakkı. Kaç yılın sonunda şükürler olsun başardık. İğneyle kuyu kazdık; yılmadık… Batuhan’ın eninde sonunda başaracağına inancımızı kaybetmedik. Bu güzel duyguyu bize yaşattığı için Batuhan’a teşekkür ederiz. Ayrıca müzik hocalarımıza, yanımızda durup bize inanan herkese çok teşekkürler!”



“BİRÇOK ZORLUĞU AŞTI”
Yaklaşık 6 yıldır Batuhan’la müzik çalışmaları yapan eğitmen Orçun Berrakçay ise, “2018 yılında YÖK tarafından Engelsiz Üniversite Nişanı alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü, bu dönem iki otizmli öğrenciye daha kapılarını açtı. İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nda çello çalan otizmli ve görme engelli öğrencimiz Batuhan Kil, yetenek sınavını başarıyla geçti. Batuhan, İZOT’un 6. üniversite öğrencisi oldu. Yıllardır birçok zorluğu aştık, bundan sonra çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
AK Partili Sürekli'den '30 Ağustos' mesajı
 
Bornova'da atıklara ikinci hayat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Börklüce Mustafa 10. kez şiirlerle anılacak
Karaburun’un geleneksel hâle gelen Börklüce Şiir Günleri, 30-31 Ağustos-1 ...
‘Şükran Kurdakul Şiir Ödülü’ sahibini buldu
Karşıyaka Belediyesi Edebiyat Ödülleri kapsamında düzenlenen ‘2019 Şükran ...
Pagos Sanat Günleri yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale'nin yeniden kentin cazibe merkezi ...
 
Çiğli mahallelerinde tiyatro şöleni
Çiğli Belediyesi sıcak yaz akşamlarını düzenlenen aktivitelerle eğlenceli ...
Çeşme sahnesinden bir dünya yıldızı geçti!
Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, dünyaca ünlü tenor Mario Frangoulis ...
Yamanlar Köyü'nde senfoni gecesi!
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) tarafından yaz başından bu ...
 
Caz müziğinin devleri Foça'da buluşuyor
Foça Belediyesinin Foça Caz Günleri kapsamında ücretsiz düzenlediği caz ...
Foça'da Hüsnü Arıkan günü!
Ezginin Günlüğü grubunun eski solisti Hüsnü Arkan, Foça Kitap Günleri ...
İzmir'in kültür-sanat rehberi: Yeni haftada nerede/hangi etkinlik var?
Kentte yeni haftada da sanatseverler için geniş bir yelpaze açılacak. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri