POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
12 Kasım 2018 Pazartesi - 08:59

Bornova Aday Adayı CHP'li İduğ hedeflerini anlattı: Her alanda büyüteceğiz!

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa İduğ, hedeflerini, yönetim anlayışını, projelerini ve yol haritasını Gerçekİzmir’e anlattı. Hedefinin Bornova’yı her alanda büyütmek olduğunu belirten İduğ, “Verimli, etkin, paylaşımcı, birleştirici ve iletişime açık bir Bornova oluşturacağız” dedi.

Bornova Aday Adayı CHP li İduğ hedeflerini anlattı: Her alanda büyüteceğiz!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yerel seçim hareketliliği son sürat devam ederken, partinin İzmir cephesinde de belediye başkanlığı aday adayları projelerini ve yol haritalarını bir bir açıklamaya başladı.

Kentin metropol kanadında önemli bir yere sahip olan Bornova’yı yönetmeye talip olan isimlerden biri de Mustafa İduğ…



31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Bornova Belediye Başkanlığı Adaylığı için yola çıkan İduğ, iş, akademi ve siyasi yaşamını, projelerini ve yönetim anlayışını Gerçekİzmir’e anlattı.  



HEM İŞ ADAMI HEM AKADEMİSYEN 
1962 Bornova doğumlu olan ve İzmir’de ticaret ile başlayan ve 37 yıla uzanan bir iş dünyası geçmişi olan İduğ, iş hayatının dışında da kentteki çeşitli sivil toplum örgütlerinde de farklı kademelerde aktif görevlerde bulundu. İduğ, 4 dönem üst üste Ege Otomotiv Derneği Başkanlığı’nın ardından Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve İzmir Ticaret Odası’nda meclis üyeliği görevlerinde yer aldı. Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde de görev alan İduğ, son 6 yıldır da Yaşar Üniversitesi’nde de akademisyenlik yapmakta… 

ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR
Gençlerle birlikte vakit geçirmenin en büyük beslenme alanı olduğunu söyleyen İduğ, iş ve aile hayatının yanında akademisyenlik yapmanın zor olmasına rağmen kendini çok mutlu ettiğini ifade ediyor. İduğ, gençlerle fikir alış verişinde olmanın müthiş bir gelişim yarattığını, kişinin güncel kalmasını sağladığını söylüyor. İduğ, iş dünyasının gelişmesi için üniversite ve sanayi işbirliğine ihtiyacı olduğunu belirtiyor. En büyük eksikliklerden birinin akademisyen ve sanayici iş adamlarının bir araya gelememesi olduğunu dile getiren İduğ, ekonomi ve eğitimin birbirine girintili olduğunu ve bu noktada dengeli bir koordinasyon sağlanması gerektiğini ifade ediyor. Ekonomik büyüme için üniversitedeki birikim ile sanayinin birleştirilmesi gerektiğini söyleyen İduğ, hem akademik hem de sanayici iş adamı yönüyle bu noktada ciddi katkılar koyacağını ve bu yönde projeleri olduğunu belirtti. 


PARTİDE HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU ?
Sivil toplum örgütlerinde görev almanın talepler ve beklentilerin ne yönde olduğu noktasında da kendisine deneyimler kazandırdığını ifade eden İduğ, 2006 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sivil Toplum Örgüt Başkanlığı’nın davetiyle partiye katılarak aktif siyasete başladığını söyledi. 2009 yılından itibaren 5 yıl boyunca belediye meclisinde spor kulüp başkanlığı ve encümen üyeliği görevlerinde bulunan İduğ, CHP Bornova Belediye Başkanlığı’na ilk olarak 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olarak talip olduğunu ifade etti.

TEK BİR HEDEFE ODAKLANDIM: BORNOVA’YI YÖNETMEK
O dönemin şartlarında aday olarak değerlendirilmese de hedefi doğrultusunda ilerlemeyi tercih ettiğini söyleyen İduğ, “Ben tek bir yere odaklandım, başka bir yere de aday olmadım. Biz Bornova’yı yönetmek istiyoruz. Bu seçimi kazanacak ve kazandıktan sonra kenti iyi yönetecek adayların CHP’de görev almasını çok önemsiyorum. Örgüt bu konuda baş tacım… Örgütü çok önemsiyorum, örgütte bizi önemsiyor. Bu karşılıkla olan bir şey, böyle olunca da iyi bir doku oluştu. Örgütümüz tüm aday adayı arkadaşlarımıza değer veriyor. Bu eşitliği sağladıkları için de çok teşekkür ediyorum” dedi.



İSTİHDAMDA İYİLEŞTİRME VE YETENEK KONSEYİ
Bornova’da istihdam noktasında olabildiğince bir iyileştirme yaratacaklarını söyleyen İduğ, “Boşta kalan gençlik ve evde oturan kadın önceliğimiz. Çalışmak isteyen kadınların evde oturmalarına müsaade etmeyeceğim. Evine ekmek götürmek isteyen, iş yapmak isteyen insanlarla bir arada olacağım. Gençlerle ilgili uzun yıllardır üzerinde çalıştığım nitelikli ve aranan insan yönünde projelerim var. İş dünyasının istediği nitelikteki çalışan ile kentimizdeki yetenekleri bir araya getirmek istiyorum. Bornova’daki çocuklarımız, ortaokulun bitiminden itibaren bir yetenek konseyine katılacak. Çocuklarımızın, belediyemiz tarafından Bornova’daki başarılı iş adamlarının ve öğretim üyelerinin içinde olduğu konseyde yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek eğitim almalarına öncülük edeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunlara öncülük ederek Türkiye için de örnek bir model geliştirebiliriz” diye konuştu.

KURUMSAL VE PROFESYONEL ÇALIŞACAĞIZ
Bornova’nın demografik yapısıyla ilgili ciddi bir analiz çalışması yaptıklarını belirten İduğ, ürettikleri projelerle dokunmadıkları insan kalmayacağını belirtti. Yaşlılar için konuk evi, üniversiteli gençler için de barınma, giyim ve bir takım ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanmasına yönelik projeleri olduğunu da söyleyen İduğ, ihtiyaç analizi ve durum tespitlerine göre bir yol haritası çizeceklerini belirtti. Çalışma kadrosu bazında hem siyasi hem de yönetim noktasında profesyonel bir ekip olacağını ifade eden İduğ, “ Sistemi kuracağız ve denetleyeceğiz. Tamamen kurumsal bir yapı ile çalışacağız” dedi. 
Belediyenin mevcut bütçesinin yanı sıra iyi projelerle gerekli kaynakların da bulunacağını dile getiren İduğ, “Teşvik ve fon bulma noktasında deneyimlerimizden yararlanacağız. İyi projeye iyi kaynak bulunur” ifadelerini kullandı.



HALKA DOKUNACAK, VATANDAŞIMIZI DİNLEYECEĞİZ
Saha çalışmalarından ve vatandaş ile kurduğu diyaloglardan yola çıkan İduğ, Bornova halkının belediye başkanı noktasındaki beklentisini ve kendisinin nasıl bir belediye başkanı profili vaat ettiğini anlattı. İduğ, “Bornova halkı öncelikle kendisine dokunan ve kendisiyle iletişim içerisinde olan bir belediye başkanı istiyor. İnsanlar önemsenmek ve dinlenilmek istiyor. En önemli konu bu, biz de bunu yapacağız” diye konuştu. Proje noktasında bütçe kullanımı ile ilgili de konuşan İduğ, bizden önce yapılan ve yarım kalan projeleri öncelikli sırasına göre bitirmeye çalışacağız, gireceğimiz projeler de bütçemizle doğru orantılı olacak” dedi.

SADECE 5 YIL İÇİN GELMİYORUZ…
Hedefinin Bornova’yı her alanda büyütmek olduğunu belirten İduğ, “Verimli, etkin, paylaşımcı, birleştirici ve iletişime açık bir Bornova oluşturacağız. Bu anlayışın bizi pozitif sonuçlara götüreceğine inanıyorum. Yola çıktığımız ekibimizdeki her arkadaşımız çok zeki ve yetenekli. Kentin ana sorunlarını, çözümlerini ve kenti daha ileriye taşıyacak noktaları biliyoruz. Örgütümüz de yönetimin içinde olacak. Bu iş onlarla da büyüyecek. Biz 5 yıl için gelmiyoruz, bizden sonra gelecek insanlara doğru projeler bırakmak lazım” diye konuştu. 

 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
 
Büyükşehir'den 150.yıla özel İzmir Sempozyumu
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga 25 Mart 2019 Pazartesi 23:58

sende gel sende bornavaya yatırım yap çamdibi altındağ yeşilova arka mahalle muamelesi görüyor her yer arnavut kaldırımı alt yapı yatırımı yapılmadığı için arnavut kaldırımı rutubet sorunlarını getiriyor beraberinde ve yollar cok kötü hizmet istiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Adile Muca 29 Ocak 2019 Salı 09:50

37 senedir bornavalı olarak ilk defa aydın ve bornovayı taşıyacak bir adayla karşı karşıyayız yolunuz açık olsun başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 28 Ocak 2019 Pazartesi 10:01

Bornova’da Ege üniversitesi var ve bu en büyük gelişme sebebi olmalı. Fakat ne üniversitenin ne de Bornova’nın haline bakılacak gibi değil. Ben Artık köyde gibi hissetmek istemiyorum . Okullarımızın , yollarımızın düzeltilmesini, çocuklarımızın sanatla buluşmasını , kökten çözümler getirebilecek , temizliğe önem verecek, her yerin taşlarla dolu olmadığı yeşilin hakim olduğu( çünkü kaldırımlardaki ağaçlarımızı dahi söktüler) güvenli, modern halka saygıyı barındıran , empati yapılabilen bir hizmet istiyorum.. Bunu yapabilirseniz ne mutlu.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan tarım 28 Ocak 2019 Pazartesi 06:50

Hayirlisi olsun basarilar dilerim

Yorumu oyla      0      0  
Bornaway 27 Ocak 2019 Pazar 21:49

37 yıldır bornovadayim tanımıyorum adayı, şirketlerini tanıyorum sadece. Mecburiyetten oy veriyoruz açıkçası sosyal hizmetler dışında bir fayda göremedik muhtemelen de goremeyecegiz.. alt yapı ve yol belediyelerin ilk görevi olmalı ve inadına cumalari suları kesmeyi bırakın benim için önemsiz olabilir ama yanlış hareketler bunlar. Kazanmak için değil düzeni değiştirmek için gelin

Yorumu oyla      0      0  
Murat oztutuncu 27 Ocak 2019 Pazar 19:46

Merhaba değerli arkadaşım Bornova adaylığını kutlar başarılar dilerim bir Bornova li ve Tarlabaşıli olarak yanındayız başarılı olacağına gönülden inaniyorum

Yorumu oyla      0      0  
Ercan Dericioğlu 15 Ocak 2019 Salı 09:43

Merhaba değerli kardeşim. Yolun açık başarın daim olsun.

Yorumu oyla      0      0  
Yasin Barut 18 Kasım 2018 Pazar 22:32

Kendisi hem bir akademisyen hem bir iş adamı hemde iyi bir yönetici lider olarak Bornova için büyük bir şans olacaktır.

Yorumu oyla      0      0  
Ali sever 17 Kasım 2018 Cumartesi 15:30

Hayırlı olsun

Yorumu oyla      0      0  
Rifat Güven 15 Kasım 2018 Perşembe 00:17

Mustafa kardeşim benim çocukluk arkadaşım . Bornova ya gerçekten faydalı olacak bir adayı seçmek istiyen her Bornovalı. böyle bir şansı kaçırmamasını dilerim . hayırlısı olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesajları: Büyük bütçe övgüsü ve '8 ilçe' iddiası!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu kenti 'Demokrasinin, çağdaşlığın, huzurun kalesi' ...
Erdoğan 'ikinci 100 günlük planı' açıklayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ikinci 100 günlük eylem planını ...
Büyük tartışmalara yol açan teklif Genel Kurul'a geliyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Gündemdeki ...
 
Erdoğan'dan Le Figaro'ya makale: 'Tam üyelik' vurgusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransız Le Figaro için bir makale kaleme ...
Karabağlar Aday Adayı Başak sahada tam gaz: Projelerini anlattı
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Şakir Başak; sivil toplum, ...
MHP’nin yeni İl Sekreteri İbrim anlattı… 38 yıl sonra suikasta kurban giden babasının koltuğunda!
Türkiye siyasetinin en karmaşık dönemlerinden biri olan 1980 yılında suikast ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'te Trump ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, yaptırım krizinin ardından ...
CHP İzmir'de o ilçede aday adaylarından örnek kare!
Ödemiş ilçesinde, CHP'den belediye başkanlığına adaylığını açıklayan 5 ...
Yücel'den 10 Kasım mesajı:Biz Atatürkçüyüz!
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri