POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
11 Kasım 2018 Pazar - 11:02

MHP’nin yeni İl Sekreteri İbrim anlattı… 38 yıl sonra suikasta kurban giden babasının koltuğunda!

Türkiye siyasetinin en karmaşık dönemlerinden biri olan 1980 yılında suikast sonucu yaşamını yitiren MHP İl Eski Sekreteri Turan İbrim’in oğlu Mehmet İbrim, 38 yıl sonra babasının görev yaptığı koltuğa oturdu. Babasının ölümünü, sonrasında yaşadıklarını ve yıllar sonra babasının görev yaptığı koltukta oturmanın verdiği hissi anlatan Mehmet İbrim, babadan oğla uzanan bu hikayeyi anlattı.

MHP’nin yeni İl Sekreteri İbrim anlattı… 38 yıl sonra suikasta kurban giden babasının koltuğunda!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Sağ-sol çatışmalarının tavan yaptığı, Türkiye’nin ve Türkiye siyasetinin en karmaşık dönemlerinden biri olan 1980 yılında suikast sonucu yaşamını yitiren MHP İzmir İl Eski Sekreteri Turan İbrim’in oğlu Mehmet İbrim, 38 yıl sonra babasının görev yaptığı koltuğa oturdu. 

Babasının ölümünü, sonrasında yaşadıklarını ve yıllar sonra babasının görev yaptığı koltukta oturmanın verdiği hissi anlatan Mehmet İbrim,  babadan oğla uzanan bu hikayeyi Gerçekİzmir ile paylaştı.
29 Nisan 1980 yılında babası öldürüldüğünde henüz 16 yaşında olan Mehmet İbrim aslen Konyalı olduklarını ve 1 yaşındayken Salihli’ye yerleştiklerini, Babası Turan İbrim’in ilk genç ülkücüler teşkilatını kurduğunu aktardı.  

Sonrasında İzmir’e geldiklerini ve babasının burada MHP Konak İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirildiğini söyleyen İbrim, Baba İbrim’in ardından MHP İzmir İl Başkanlığı’nda il sekreteri görevinde bulunduğunu ve görevinin dışında da çevresinde sevilen, yardımsever biri olarak tanındığını söyledi. 
 
KİMSENİN SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKMADAN YARDIM EDERDİ
Babası Turan İbrim’in siyasi görüş gözetmeksizin herkese yardımcı olan bir insan olduğunu dile getiren İbrim o yılları şu sözlerle anlattı: Babam, herkesi topluma kazandırma mantığıyla hareket ederdi, insanların siyasi görüşü neymiş diye bakmazdı, o yıllarda çok insana iş kapısı buldu. Çok farklı biriydi…  Allah 12 Eylül öncesi gibi bir zamanı bir daha bize yaşatmasın, bizim partimizin önceliği önce devlet, önce millet, sonra partim sonra ben… 

BABAMA İLK SALDIRI DEĞİLDİ
Babası gibi eczacı olan İbrim, suikastın babasına yapılan ilk saldırı olmadığını söylerken, o yıllarda yaşanan süreci “Babama ilk saldırı bu değildi.  O olaydan bir yıl önce 3 kişi tarafından çapraz ateşe tutulmuştu… Kendisinin de ruhsatlı silahı vardı, nefsi müdafaa yaptı ve yara almadan kurtuldu.  Bu olaydan 6 ay sonra da tekrar 3 kişi eczaneye teftişe geliyor. Eczanemiz o zamanlar Gürçeşme’de... Bu adamlar da o muhite gelip çevreye babamı soruyor, araştırıyorlar. Babam onların gözünde ‘faşist,  ırkçı’ bir insan ama araştırdıklarında ne kadar iyi bir insan olduğuna anlıyorlar. Babama ‘Biz seninle ilgili görev aldık ama bu kadar iyi bir insan olduğunu bilmiyorduk’ diyorlar. Babam da onlara çay, yemek ısmarlıyor ve ceplerine yol parası koyup yolcu ediyor. Adamlar da babamı uyarıyor, ‘Dikkat et, senin hakkında idam hükmü verildi. Buradan git yoksa seni vuracakla…’ diye” sözleriyle anlattı. 

İZMİR’İ TERK ETMEDİM
Turan İbrim suikast sonucu hayatını kaybettiğinde 16 yaşında olan Mehmet İbrim, o yaşlarda eczanede de sık sık vakit geçirerek, babasının yanında mesleği öğreniyormuş. 

İbrim babasından öğrendiklerini de şöyle anlattı: Babam bize haramı, helali öğretti. Türk Milliyetçiliğini öğretti… Bu olaylardan sonra İzmir’den uzaklaşalım diye, bazı akrabalarımız bizi Salihli’ye bazı akrabalarımız ise Konya’ya çağırdı. Anne tarafım İstanbullu olduğu için annem ve kardeşlerim İstanbul’daydı. İlk başta bu üçgen arasında kaldım, sonra kendi kendime dedim ki; ‘Hiçbir yere gitmiyorum, eczaneyi de bırakmıyorum evimi de’…  Biz kadere inanırız, eğer bize de bir şey olursa, olacak. Akacak kan damarda durmaz.”

ALLAH YOLUNDA ÖLENLERE ÖLÜ DENMEZ
İbrim babasının ölümü hakkında ise “Benim babamı eczaneye gelip hırsızlık yapıp öldürmediler… Sadece ve sadece MHP İzmir İl Sekreteri olduğu için, ülkücü olduğu için şehit ettiler. Biz de vatan millet sevgisi imandan gelir. Biz Türk Milliyetçisiyiz…  Vatanımızı, Atatürk’ümüzü çok seviyoruz. Ayet-i kelime de der ki; ‘Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz, onlar diridirler’… Biz bunu kabul edip, iman etmişiz. Çünkü MHP’nin tek derdi bayrak, devlet, ezan ve millettir” ifadelerini kullandı. 

SUİKASTİ YAPANLAR İDAM EDİLDİ
İbrim, “Kanun bize eczaneyi 5 yıl mesul müdür ile çalıştırma hakkı veriyor, onu değerlendirdik bir şekilde idare ettik… Babamı öldüren iki komünist de daha sonra idam cezası aldı…” diye konuştu. 

SADECE BABAMIN İSMİYLE BİR YERLERE GELMEDİM
Partide İzmir İl Ocak Başkan Yardımcılığı ve ocak başkanlığı, Konak İlçe Başkanlığı görevlerini yaptığını belirten İbrim, “Sadece babamın ismiyle de bir yerlere gelmedim. Yılmadım, çalıştım. Şuan da il sekteriyim. Ahde vefalarından dolayı da teşkilatıma çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Evli ve 3 çocuk babası olan İbrim, hem baba mesleği olan eczacılığa devam ediyor hem de parti teşkilatında görev alıyor. 

 
AASSM'de alkışlar 'Sensin Atatürk' için!
 
Karabağlar Aday Adayı Başak sahada tam gaz: Projelerini anlattı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nihat özkan selçuk MHP. 12 Kasım 2018 Pazartesi 19:22

Sayın birim rahmetli babanla selçuk ilçesinde Umur Aydınoğlu vasıtasiyle tanıştık.allah rahmet eylesin bende uzun yıllar teşkilatta bulundum hala devam ediyor.yeni görevinde başarılar diler görüşmek üzere .tlf Facebook.var.

Yorumu oyla      0      0  
Zafer savaş 11 Kasım 2018 Pazar 15:34

Önce rahmetli ulkudasima Allahtan rahmet dilerim ben MHP li idim şimdi değilim çünkü ulkucuyum Ancak sizin gibi güzel evlatlar öyle güzel insanlardan ve ülkücülerden çıkar kardeşim Allah yolunu açık eylesin hayırlı olsun bana cep tif nunu yaz konak tarafına gelince de ziyaretinize geli tanışmak isterim selamlar Allaha emanet olun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'te Trump ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, yaptırım krizinin ardından ...
CHP İzmir'de o ilçede aday adaylarından örnek kare!
Ödemiş ilçesinde, CHP'den belediye başkanlığına adaylığını açıklayan 5 ...
Yücel'den 10 Kasım mesajı:Biz Atatürkçüyüz!
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete ...
 
CHP Konak'tan Ata’ya saygı nöbeti
CHP Konak İlçe Gençlik Örgütü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80’inci ...
CHP'li Beko:Ekonomik krizi kimler yarattıysa...
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ...
CHP İzmir'de 'Yıldırım'lı havada 'Deniz' yolculuğu!
CHP İzmir'de 'Yıldırım'lı havada 'Deniz' yolculuğu!
 
O ilçede çelenk krizi: AK Parti unuttu...CHP tepki gösterdi!
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde törenlerle ...
Anma etkinliğinde Kocaoğlu'ndan ilçe başkanına hakaret iddiası!
İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen 10 Kasım anma etkinliğine İzmir ...
O yazardan 'İzmir Büyükşehir Adayı' kulisleri ve 'kadın aday' çıkışı!
Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, AK Parti ve CHP’nin İzmir Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri