POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
10 Eylül 2022 Cumartesi - 09:46

Bornova Marşı ile 100. Yıl coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı Bornova’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 8 Eylül’deki kortej yürüyüşü ve konserin ardından, 9 Eylül’de iki ayrı tören düzenlendi

Bornova Marşı ile 100. Yıl coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı Bornova’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 8 Eylül’deki kortej yürüyüşü ve konserin ardından, 9 Eylül’de iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören Ege Üniversitesi Hastanesi önündeki 9 Eylül Şehitliği’nde yapıldı. Anıt’a Kaymakamlık, Garnizon ve Bornova Belediyesi çelenkleri konuldu. İkinci tören ise İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunda anlamlı bir yeri olan Belkahve’de gerçekleşti. Ata Anı Evi önündeki törene; Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova 57. Topçu Tugayı Kurmay Başkanı Kıdemli Albay Yıldırım Pektaş ve bir önceki dönem İzmir Milletvekili Murat Koç ile vatandaşlar katıldı.

Kurtuluş ruhunun yaşatıldığı etkinlikte Belkahve’deki Atatürk Anıtı önündeki bağımsızlık meşalesi yakıldı. Saygı duruşunun ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu ve Saz Heyeti eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Bornova Marşı seslendirildi

Koro, Merhum Mehmet Reşat Aysu’nun uzun süre yaşadığı Bornova için bestelediği Bornova Marşı’nı da seslendirdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Aysu Ailesi adına Yalvaç Aysu’ya ve Marşı seslendiren Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Halil İbrahim Yüksel’e teşekkür plaketi verdi. Ece Şerbetman ve Şenol Ağrıdağ’ın Bornova Tangosu da kutlamaya ayrı bir renk kattı. 17 yaşındaki genç yetenek Ufuk Şengüler, kendisine ait olan “Kara Günde Bir Işık” adlı esri ve aranjesini yine kendisinin yaptığı Çanakkale Türküsü’nü icra etti. Genç piyanist büyük alkış aldı. Eğitim hayatını Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi İngilizce Fizim Bölümü’nde sürdüren Şengüler’in teşekkür plaketini ise Bornova Kaymakamı Fatih Genel verdi. Törenin son bölümünde Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Lise Grubu Halk Oyunları Ekibi ve İzmir Turizm Folklör Derneği’nin gösterileri ilgiyle izlendi. Belkahve’de, ‘Büyük Taarruz Bisiklet Turu’na katılan bisikletçilerin İzmir’e girişi için de start verildi. Başkan İduğ, gazilerle birlikte Atatürk’ün İzmir’e bakarak kahve içtiği alanda kahve de içti.

Coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta zafere dönüşmesinin ardından 9 Eylül 1922’de İzmir’in Kurtuluşu gerçekleşti. İşte o gün ülkemizin demokrasiye, özgürlüğe ve tam bağımsızlığa kavuştuğu gündü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güzel duyguları ve coşkuyu halkımızın tamamıyla birlikte yaşamak çok güzel ve anlamlı. Buna tüm törenlerde tanık oldum. Emin olun ki 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılını hep birlikte kutlayacağız. ''Ne mutlu Türküm diyene, Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu. 

 
İzmir'de feci kaza: Kamyonet bariyerlere girdi!
 
Terra Madre Anadolu üreticinin yüzünü güldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi okulları da boyuyor
Karabağlar Belediyesi, kimin görev alanına girdiğine bakmaksızın eğitime ...
Soyer Gündoğdu'yu dolduran milyonlara seslendi: Şimdi sıra bizde!
Başkan Soyer tarihi gecede Gündoğdu'yu dolduran milyonlara seslendi. Konuşmasında ...
Konak Gültepe’de 9 Eylül’e özel tören
9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde Konak Gültepe’de çelenk töreni düzenlendi.
 
İstiklal Sergisi bir yılda 100 bin kişiyi ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Milli Mücadele’ye dair ...
Narlıdere'de kurtuluşun kahramanlarına saygı
Narlıdere, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında gerçekleştirilen 9 ...
Hür Efe Şeref Üsküp’ün adı Tarihi Çarşı'da yaşayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül kutlamaları kapsamında ...
 
Başkan Soyer'den 100.yıl töreni mesajları!
İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle ...
Karşıyaka'da 9 Eylül törenleri
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dönümünde Karşıyaka’da ...
İzmir tek yürek: Ve bayrak göndere çekildi!
İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri