POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
43 yaşında milyoner olup emekliliğini ilan etti
43 yaşında milyoner olup emekliliğini ilan etti
14 Ekim 2022 Cuma - 19:16

Bornova'da 2 önemli hamleyle 150 milyonluk tasarruf!

İzmir Bornova Belediyesi geçen yıl 150 milyon lira tasarruf sağladı. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa İduğ, bu tasarrufu “Öncelikle 142 tane, kiralık olan araç satın alındı. Kiralamadan satın alma modeline geçtik. Bu ciddi bir tasarruf sağladı. Ayrıca bir asfalt üretim tesisi kuruldu. Asfalt üretim tesisi kendini 1 sene içerisinde amorti eden bir çalışma” diye açıkladı.

Bornova da 2 önemli hamleyle 150 milyonluk tasarruf!

İzmir Bornova Belediyesi geçen yıl 150 milyon lira tasarruf sağladı. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa İduğ, bu tasarrufu “Öncelikle 142 tane, kiralık olan araç satın alındı. Kiralamadan satın alma modeline geçtik. Bu ciddi bir tasarruf sağladı. Ayrıca bir asfalt üretim tesisi kuruldu. Asfalt üretim tesisi kendini 1 sene içerisinde amorti eden bir çalışma” diye açıkladı.

Bornova Belediyesi, geçen yıl aldığı önlemlerle 150 milyon liralık tasarruf yaptı. Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, belediyenin 150 milyon liralık tasarrufu için şunları söyledi:

“Bu tasarruf şöyle gerçekleşti, öncelikle 142 tane kiralık olan araç satın alındı. Kiralamadan satın alma modeline geçtik. Bu ciddi bir tasarruf sağladı. Ayrıca bir asfalt üretim tesisi kuruldu. Asfalt üretim tesisi kendini 1 sene içerisinde amorti eden bir çalışma içerisinde. Dolayısıyla siz 1000 liraya aldığınız bir şeyi 500 liraya üretiyorsanız, yarı yarıya bir avantaj elde edildi. Ayrıca planlama, stok yönetimi ve finansal yönetim çok değerli.

İDUĞ: KASADA BİRİKMEDEN ÇOK HALKA AKTARILMASI ÖNEMLİ

Bornova Belediyesi büyük bir belediye. Bir holding gibi düşünün, işletme gibi düşünün. Kendi işinizde nasıl tasarrufla ve oraya iyi yönetmekle ilgili finansal hareketler yapıyorsanız, belediye ile ilgili de aynı hareketleri yapmanız lazım. Biz tamamen bu anlayışla harcama kalemlerinin dikkatli kullanılmasıyla ve ihtiyaç olan stok yönetimi ile bunu şu ana kadar getirmiş olduk. Yapılan tasarrufların kasada birikmesinden çok halka hizmet olarak aktarılması çok önemli. Bu yüzden 767 kız öğrencinin barınma sorununu ortadan kaldıracak, şu anda üç kız öğrenci yurdu tamamlıyoruz. Bunun dışında uyuşturucudan, çocukları uzaklaştıracak ve spor yapmalarına destek olacak, yarı olimpik havuzlar, fitness salonları ve futbol sahaları gerçekleştirdik.

Kadınların daha özgür olabilmesi için kreşler, bunların dışında demografik yapı anlamında taziye evleri gibi ihtiyaç olan alanlarda yatırımlar yapıyoruz. Türkiye’nin ekonomik anlamda geldiği nokta ortada. Enflasyon inanılmaz bir hız almıştı. Pazar yerlerini artırarak, vatandaşın pazaryerlerinde alışverişini sağlayacağız. Yüzde 70 civarında Türkiye’de insanlar Türkiye’de pazarlardan alışveriş yapıyorlar. Buraları da artırarak, vatandaşın yaşamına katkı koymaya çalışıyoruz.

“PROJELER DEVAM EDECEK”

Tasarruf geliştikçe vatandaşın öncelikle ihtiyacını karşılayacak olan projeler her zaman önümüzde olacaktır. Mesela, kadın misafir evleri. Ben Bornova Belediye Başkanı’yım. Ege Üniversitesi Hastanesi’nin olduğu yerde yaşıyoruz. Orada hasta olan ailelerin, özellikle kanserli tedavi olan hastaların ailelerinin kalabileceği bir proje hazırladık. ‘Sağkal’ projesi gibi sosyal projelere ağırlık veren çalışmalar yapıyoruz. Çok kıymetlidir. Sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışını Bornova Belediyesi olabildiğince 2023 yılında daha da arttıracak. Çünkü dediğim gibi ekonominin gelmiş olduğu nokta, satın alam gücünün giderek düştüğü bir ortamda sosyal belediyecilik çok daha öne çıkıyor. Yatırımlardan çok 2023’te, bunları daha çok ön planda tutacağız.” (ANKA)

 
Koca'dan MHRS randevularıyla ilgili açıklama
 
Bartın'da maden ocağında grizu patlaması: 41 can kaybı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den belediye çalışanlarına promosyon müjdesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından belediye ...
Vestel Kıvılcımları Foça'da çevre temizliği yaptı
Foça Çanak koyunda, Zorlu Holding Kıvılcımlar hareketi Vestel gönüllüleri ...
Eflatun Nuri’de çizgiler yarışacak
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) altıncısını ...
 
Eşrefpaşa Hastanesi'nden bir şube de Buca'ya!
Kentin asırlık sağlık kuruluşu İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ...
Büyükşehir 6 gemi için düğmeye bastı: Türkiye'de ilk olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımını 6 elektrikli yolcu gemisi ...
İzmir'de 'birlikte yaşam' çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 15-16 Ekim tarihlerinde sokak hayvanlarının ...
 
Soyer, Göztepe Başkanı Ankersen’i ağırladı
Göztepe Spor Kulübü Rasmus Ankersen ve bir önceki başkan Mehmet Sepil, ...
Efes Selçuk'ta bütçeye oy birliği
Efes Selçuk Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı yapılan üçüncü oturumla ...
Gaziemir'de 2023 bütçesine onay, Başkan Arda'dan 'İller Bankası' çıkışı!
2023 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesini görüşüldüğü Gaziemir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri