POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
19 Mayıs 2023 Cuma - 12:05

Bornova'da borçlanma yok, yatırım var!

Bornova Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türkiye ekonomisinin mevcut şartlarında giderlerin iller bankası gelirlerine oranla daha fazla artmamasına rağmen denk bütçeyle Bornova’ya önemli yatırımlar kazandırdıklarını söyledi.

Bornova da borçlanma yok, yatırım var!

Bornova Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türkiye ekonomisinin mevcut şartlarında giderlerin iller bankası gelirlerine oranla daha fazla artmamasına rağmen denk bütçeyle Bornova’ya önemli yatırımlar kazandırdıklarını söyledi. Borçsuz bir belediye olduklarına vurgu yapan Başkan İduğ, “Geldiğimiz nokta Bornova Belediyesi’nin bütçesini ne kadar doğru kullandığını ortaya koyuyor. Durmayacağız. Geleceğimize yönelik yatırımları Bornovamıza kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Borçsuz bir belediye olarak faiz ödemediklerine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, banka hesaplarındaki 121 milyon 769 bin TL nakit mevduatın 2023 yılına devrettiğini söyledi. İduğ, “Çalışanlarımıza ya da piyasaya herhangi bir borcumuz yok. Kasamızda paramız var. 2024 yılına da borçsuz geçmemiz önceliğimiz. Oluşturduğumuz mali disiplin sayesinde söz verdiğimiz bütün yatırımları yaptık” dedi. 

Rekabetçi yapının getirisi

2022 yılında 131 milyon liralık yatırım yapıldığını, mal ve hizmet alımlarının tutarının da 54 milyon lira tuttuğunu belirten Başkan İduğ, “Mal ve hizmet alımlarının 2019 yılındaki tutarı 46 milyon liraydı. Türkiye’nin ekonomisi ortada. Aynı hizmeti hatta daha fazlasını vererek, üç yıl sonra, bugünün rakamlarıyla 2022 yılında 56 milyon lira olarak sonuçlandırdık. Bunun arkasında rekabetçi yapımız, stok yönetimi ve kontrollü bir çalışma var. Bu rakamlar Bornova Belediyesi’nin bütçesini ne kadar doğru kullandığını ortaya koyuyor” dedi.



Geleceğe yönelik çalışmalar

4 yılı aşan görev sürelerini değenlediren Bornova Belediye Başkanı Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu süreçteki 500 milyonluk  yatırımlarımızın tamamını borçsuz olarak gerçekleştirdik. Kiralamadan satın alma modeline geçtik. Artık yıllık 150 milyon TL araç kiralama bedeli ödemiyoruz. 20 milyon TL’ye asfalt Asfalt Üretim Tesisi kurduk. Güncel  değeri 50 milyon TL’yi aştı ve 30 yıl Bornova’nın hizmetinde olacak. Söz verdiğimiz gibi yol hamlesi başlattık. Yol çalışmalarında önceliği en çok ihtiyaç duyan mahallelere verdik. Ne mutlu bize ki üretim fazlası asfaltı satabiliyoruz. Araç filosu hepsi bizim, hepsi Bornova’nın geleceği için. Bunların yanısıra İletişim Merkezi’ni açtık, Birimlerimizi Kampüs Bornova Projesi ile aynı yere topladık. Yeni pazaryerleri yaptık. Dört tane fitness salonu yaptık, yüzme havuzu açtık, tüm spor tesislerimizi yeniledik.”dedi.

Tesislerimizi işler hale getiriyoruz

Yeni bir bina yapmanın çok önemli olmadığını, atıl olanların değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Elinizdeki tesis ve alanları verimli bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Kullanılmayan tesis kalmamalı, hepsi etkin şekilde kullanılmalı. Biz bunu Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde, Kandere Parkı içindeki metruk binada ve daha çok bir çok yerde yaptık. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni STK Yerleşkesi’ne dönüştürdük. Şu anda 400’e yakın dernek yararlanıyor” diye konuştu.

Sosyal devlet, toplumcu belediyecilik

Yapılacak yatırım ve çalışmaları ihtiyaçlara göre belirlediklerini ifade ederek yeni müjdeler veren İduğ, “Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri ile Taziye Evleri’nin sayısını arttıracağız.  Öğrenci yurtlarımızın kapasitelerini Bornova Merkez’de yapımı devam eden iki yurdun yanısıra etkin bir şekilde kullanılmayan mevcut tesislerimizi de dönüştürerek bine çıkarmak istiyoruz. Sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Durmayacağız. Bu tip yatırımları Bornovamıza kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Rakamlarla bütçe

2022 yılında Bornova Belediyesi’nin gelir bütçesi 793 milyon 778 bin 632 TL, gider bütçesi 818 milyon 678 bin 698 TL oldu. Bu rakamlar ışığında gerçekleşme oranları gelir bütçesi için yüzde 102.03, gider bütçesi yüzde 94.21 olarak gerçekleşti. 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı Bornova Belediye Meclisi’nde de kabul edildi.

(Bu bir advertoriyal reklam çalışmasıdır)

 
Başkan Oran yerel üreticilere fidan dağıttı
 
Uçurtmalar kardeşliğe yükseldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran yerel üreticilere fidan dağıttı
Karakılçık Buğdayı, Anason, Kara Yulaf, Çeşme Sakızı, Sakız Enginarı gibi ...
Efes Tarlası Yaşan Köyü fideleri vatandaşlarla buluşuyor
Efes Selçuk Belediyesi kent genelinde tarımsal üretimi ve yerel üreticiyi ...
Gaziemir Gençlik Merkezi hızla yükseliyor
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın seçim vaatleri arasında yer alan ...
 
Karşıyaka'da tohum bereketi!
Atalık Tohum Merkezi’nde 6 aylık süreçte 200 bin tohum paketlemesi yapılarak ...
Büyükşehir'den İzmir-Midilli seferlerinde gençlere yüzde 50 indirim
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nün 2 Haziran’da başlayacak ...
Soyer'den büyükşehir eski başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla seçim zirvesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Özfatura, Çakmur ve Kocaoğlu'nun yanı ...
 
Menderes mandalina şöleni zamanı!
Menderes Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali 24-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
Bornova'da dolu dolu 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bornova’da coşkuyla kutlandı.
Batur: Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız!
CHP Konak İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıda konuşan Başkan Batur, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri