POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
26 Nisan 2018 Perşembe - 10:14

Bornova'da vatandaşa jet destek!

Bornova Belediyesi yazılı olarak aldığı şikayetlerin yanında sosyal medya platformlarını da etkili bir şekilde kullanıyor. Son 4 yıl içinde Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter ve Web sayfası üzerinden hizmet veren Canlı Destek Hattı ile etkin bir şekilde vatandaşların yanında yer alırken, sosyal medya üzerinden gelen 19 bin 918 şikayete, birebir görüşmeler, saha çalışmaları, çağrı merkezi ve mail üzerinden ise 55 bin 293 talebe cevap verildi.

Bornova da vatandaşa jet destek!

Bornova Belediyesi yaptığı çalışmalarla her konuda vatandaşın yanında oluyor. Bornovalıların belediye rahat ulaşabilmesi için saha çalışmaları ile birebir görüşmeler yaparken sosyal medya platformları ile de şikayet ve talepleri alıyor. Tüm çalışmalar kayıt altına alınırken raporlama yöntemi ile de hizmet kalitesi yükseltiliyor. Çağrı Merkezi ile Dilek ve Şikayet Masası’nın Saha Ekipleri sayesinde vatandaşlarla birebir iletişim kuruluyor. Sosyal medya üzerinden gelen taleplere ise anında cevap vererek sorunlara çözüm üretiyor. 

Mahallelerde açılan Gezici İleşim Merkezleri sayesinde Bornovalı vatandaşlar yetkililerle biraraya gelirken, 7 gün 24 saat Whatsaap üzerinden belediyeye ulaşılabiliyor. Ayrıca hafta içi mesai saatleri arasında da canlı destek hizmetinden yararlanılıyor. 2014 yılından bu yana saha çalışmaları,çağrı merkezi, mail ve direk belediyeye olan müracatlar ile 55 bin 293 talep ve şikayete cevap verilirken, 2015 yılından bu yana da sosyal medya aracılığı ile 19 bin 918  şikayet kayda alındı. 



İstek ve şikayetler birebir dinleniyor

Vatandaşlar, Bornova Belediyesi’ne pek çok farklı kanaldan rahat bir şekilde ulaşabiliyor. Büyükpark içindeki ana hizmet binasında, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından istedikleri birimlere yönlendirilen vatandaşların her türlü belediye hizmetiyle ilgili istekleri de kayda alınıyor. 2014 yılından bu yana direk olarak belediye danışma noktasından 16 bin 398 dilekçe işleme girerken, Çağrı Merkezi’ne 16 bin 531 müracat geldi. Gezici İletişim Merkezi’i ile 1889,  web sayfası üzerinden e-belediye uygulamsını kullanarak form doldurma yöntemiyle de 20 bin 475 talep kayda alındı. 

Ayrıca Gezici İletişim Merkezi sayesinde Saha Ekipleri vatandaşlarla birebir görüşüyor. İlçede bulunan 45 mahallede belli periyotlarla açılan Merkezde bulunan görevliler, Bornovalıların istek ve şikayetlerini dinleyerek belediye çalışmaları hakkında da bilgi veriyor. 2016 yılında başlatılan proje kapsamında mobil merkezde alınan  istek ve şikayet işleme konularak çözüme ulaştırıldı.

WhatsApp Hattı ve Canlı Destek Uygulaması 
Bornova Belediyesi’nin “Ortak Akıl” ilkesi ile Nisan 2016 yılında başlattığı vatandaşların şikayet ve taleplerini iletebildikleri WhatsApp hattından bu güne 12 bin 580 bildirime cevap verildi. Bu güne kadar hat üzerinden gelen şikayet ve taleplerin ise yüzde 96.3’ü sonuçlandırıldı. Prosedürleri ortadan kaldırarak vatandaşlara zaman kazandıran ve Bornovalılardan gelen talepleri hızlı bir şekilde ilgili birimlere iletmesini sağlayan canlı destek uygulaması ile de vatandaşlar belediye ile ilgili her konuda bilgilendiriliyor. Canlı Destek hattından ise 682 vatandaş faydalandı. 

WhatsApp hattının çalışması
 “0 530 214 50 35” nolu WhatsApp hattına gelen talep ve şikayetler 7 gün 24 saat cevap buluyor. İncelenen bidirimler; ilgili müdürlükler veya ESHOT, İZSU, İzmirgaz, Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Müdürlüğü ve Gediz Elektrik gibi dış kurumlara da iletiliyor. Konu ile ilgili olarak yapılan işlemler hakkında WhatsApp yoluyla vatandaşlara geri dönüş yapılıyor.

Bornova’yı Ortak Akıl İlkesi ile yönettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu ilkemiz doğrultusunda hangi kanaldan gelirse gelsin her türlü şikayet ve talebi dikkate alıyoruz.  Ssyal medya platformlarına da ayrıca önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın buralardan yaptıkları ihbarları hemen kontrol ediyor ve çözülmesi gereken sorunlara müdahale ediyoruz. Bu şekilde kentimizin gönüllü müfettişleri ile kentimizi yönetiyoruz” dedi. 

Bornova Belediyesi Sosyal Medya Hesapları:

Facebook.com/bornovabld

Twitter.com/bornovabld

Instagram.com/bornovabld

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Sosyal Medya Hesapları:

Facebook.com/olgunatila1

Twitter.com/olgunatila

Instagram.com/olgunatila

 
Türkiye’de bir ilk: Filozof Çocuklar Sempozyumu
 
Başkan Piriştina sahada: 2 önemli proje için tarih verdi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet gürsel tekşen 17 Kasım 2022 Perşembe 18:07

216 sokak uzerindeki dut agacinin budanmasi ricasi

Yorumu oyla      0      0  
Yadigâr başateş 2 Eylül 2020 Çarşamba 07:33

Benim oğlum 34 yaşında turizimde çalışıyordu koronadan dayı işten cikartilar oğlum Kars onuludaokudu sizin sınıfta hanımından ayrıldı iş yok diye çocuğuna nafaka veriyor çok zor durumda oğlumun tır eyliyetivar oğlumu esota veya iulasa şoför olarak aldira bilirmisiniz ALLAHIN izniyle iyi şeylere vesile olun haberimizi bekliyoruz tel05530813080

Yorumu oyla      0      0  
Hidayet Uysal 7 Temmuz 2020 Salı 19:36

Yeşilovada has ototifde kavşak yol çok bozuk arabanın bakasları kırıldı belki 7 veya 8 yıl oldu yol sizlere oy verdımde ellerim kısaydı bırdaha asl 05532125535

Yorumu oyla      0      0  
belgin Ozpagac 7 Nisan 2020 Salı 19:25

Biz 2031sokak oturuyoruz bu bolgede genellik 65 yas ustu oturuyor bizleri bu mahallede bir markete mahkum olduk lutfen gezici pazar mali meyve sebze istiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de bir ilk: Filozof Çocuklar Sempozyumu
Konak Belediyesi’nin üç yıldır başarıyla sürdürdüğü ‘Çocuklar İçin Felsefe’ ...
Çiğli'de el emeği göz nuru sergi
Çiğli Belediyesi el sanatları kursiyerlerinin hazırladığı göz kamaştıran ...
Kocaoğlu'ndan Küçük Menderes çıkarması: Niyet ettik...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gün K.Menderes havzasının ...
 
Balçova'da küçük başkan istedi, büyük başkan yaptı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle Balçova Belediye Başkanlığı ...
Bergama Belediyesi enerjisini güneşten alacak!
Bergama Belediyesi köy tüzel kişiliğinden mahalleye dönüşen Sarıcalar ...
Rafetpaşa’da 'ortak akıl' buluşması!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın 4 yıldır sürdürdüğü mahalle buluşmaları ...
 
Gaziemir'de barış fidanları!
‘Çevre’ temasıyla düzenlenen 21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk ...
Karşıyaka'da edebiyat ödülleri zamanı!
Kültür ve sanat alanında yaptığı etkinlikler ve düzenlediği yarışmalarla ...
İzmir'deki kilisede Shakespeare anması
402 yıl önce yaşama veda eden İngiliz şair-yazar William Shakespeare anısına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri