POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
27 Şubat 2019 Çarşamba - 15:52

Buca Adayı Arslan kırmızı çizgisini açıkladı, 'belediye binasında yazacak' dedi!

Cumhur İttifakı’nın Buca Belediye Başkan Adayı AK Partili Mustafa Arslan, seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı profili çizeceğini anlattı, belediyecilikteki kırmızı çizgisini açıkladı. Arslan, “ Hayatta hiçbir zaman müsamaha göstermeyeceğim, inşallah belediye girişine de yazacağız, gayri yasal, rüşvetmiş bunun gibi işler bizim olduğumuz yerde olmaz. Bu benim kırmızı çizgim. Belediye girişine de bunu yazacağız” dedi.

Buca Adayı Arslan kırmızı çizgisini açıkladı,  belediye binasında yazacak  dedi!

GERÇEKİZMİR - Cumhur İttifakı’nın Buca Belediye Başkan Adayı AK Partili Mustafa Arslan, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Arslan, seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı profili çizeceğini anlattı, belediyecilikteki kırmızı çizgisini açıkladı.

ULAŞILABİLİR VATANDAŞIN ARASINDA BAŞKAN SÖZÜ

Belediye başkanı seçilmesi halinde nasıl bir başkan profili çizeceğini anlatan Arslan, “  İlçe başkanlığımda da yaptığım bir şey vardı. Kapım herkese açık oldu. Buradan da söylüyorum. İlçe başkanıyken bana gelip de benden herhangi bir konuda destek veya yardım isteyen hiçbir kimse yoktur ki partisini sorduğum. Bana gelmiş ben çözebiliyorsam çözmeye çalıştım, Bu belediye başkanlığında devam edecek. Önce insanız biz. Şuralı buralı olabiliriz. Sonra Galatasaraylı Fenerbahçeli olabiliriz. Sonra kimi güvercin seviyordur, kimi otomobil yarışlarını. Bunlar 4’üncü 5’in sıradaki farklılıklarımız renklerimiz. Mihenk taşımız ortaya koyduğumuz şey biz hepimiz önce insanız. Hepimiz en iyi hizmeti almayı hak ediyoruz. Hangi partiye oy atıyorsak atalım. İkinci olarak vatandaşların arasında dolaşmak istiyorum. Bunu yapacağım. Sistemi oturtur oturmaz... İlçe başkanlığımda hep sokaklardaydım. Mahalle temsilcilikleri açmıştım. Neden yaptık. Vatandaş kolay uzlaşsın diye bize... Vatandaş belediye başkanını gördüğünde sorununu bile söylemiyor sen buraya geldin ya diyor. Belediye başkanı olmazları olduran adamdır. Biz vatandaşın hayal etmediklerini düşünüp uygulamaya geçirmeliyiz. Bunu yapacağız. Bizim insanların hayatını kolaylaştırmamız gerek. İki denge önemli Sürekli vatandaşın yanındasınızdır güzel şey ama hiç hizmet üretmiyorsundur. Olmaz. İki denge de olmalı. Çok çalışırsın makamından ayrılmazsın. Bu da olmaz Biz dengeyi ayarlayacağız” dedi.

BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE GAYRİ YASAL ŞEYLER OLMAZ

Belediyecilikte kırmızı çizgisini açıklayan Arslan, “ Hayatta hiçbir zaman müsamaha göstermeyeceğim, inşallah belediye girişine de yazacağız. Gayri yasal, rüşvetmiş bunun gibi işler bizim olduğumu yerde olmaz. Bu benim kırmızı çizgim. Belediye girişine de bunu yazacağız” dedi.

TÜM BUCALILARA SÖZ VERİYORUM, YAPAMAZSAM...

Projelerini açıklarken gerçekleştiremediği takdirde noter huzurunda istifa taahhüdü etmesinin hatırlatılması üzerine Arslan şunları söyledi:

Bu kara siyasete bakış açımla ilgili bir durum. Bir ev kiraladığımızı düşünelim. Sözleşme yaptık. Bu da böyle... Belediyelerin gerçek sahibi halktır. Belediye başkanları kiracıdır. Biz 5 yıllık sözleşme yapıyoruz. Kiranızı 3 ay ödemediğiniz zaman bunun yaptırımı belli mi? Belli! Evi dükkanı boşaltıp gidiyorsunuz. Projeler açıklıyoruz. Bana oy verecekler. Peki yapamazsam bir yaptırımı var mı. Yok. Buradan yola çıktım. Sevgili Bucalılar siz bana bu hizmeti yapabilmek için 5 yıllık yetki vereceksiniz. Ben de diyorum ki yapamazsam da sizi kandırmayacağım. Bana verdiğiniz yetkiyi size emanet edeceğim. Bu bunun ortaya konmuş bir sözüdür. Bu sözü Bucalılara veriyorum. Sadece bana oy verenlere değil. Tüm Bucalılara bu sözü veriyorum. İki konuda söz verdim. Kalkmaz denen cezaevi var. Her seçimde konuşuluyor. Ben diyorum ki. Bunu kaldıracağız. Büyükşehir Adayımız Nihat Bey de bunun sözünü verdi. Ben de Buca Adayı olarak söz veriyorum. Yasal bir hukuki süreç var. Hesap ettik. Bunu en geç 21 Kasım 2022 tarihine kadar kaldırmış olacağız: Bunu kaldıramazsak ertesi gün 22 Kasım 2022’de çıkıp istifa edeceğim. İkinci söz şeffaf belediyecilik. Belediyeye ne gelmiş nereye harcamışız. Bunu 3 ay da bir kalem kalem belediyenin internet sitesinden anlatacağım. Bunun sözünü veriyorum.”

YERELDE İDEOLOJİYİ KENARA BIRAKMAMIZ GEREK

Yerel seçimlerde ideolojinin bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Arslan, “ Genel seçimlerde ideolojiler öne çıkıyor. Sandığa yansıyor...Ancak yerelde ideolojiyi kaldırıp bir kenara bırakmamız gerek.Bu tüm partiler için geçerli. Hizmeti kim en iyi yapacaksa onu tercih etmemiz gerekiyor. Bırakın hangi partiden olursa olsun. Gelsin hizmetini etsin. Edemediyse 5 yılın sonunda göndermek vatandaşın elinde" dedi.

PRESTİJ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Arslan ilçe için hazırladığı 59 projesi içinde yer alan Türkiye Parkı, Buca Stadı’nın yerine modern bir meydan, cezaevinin yerine Buca Şehir Parkı, içinde jeotermal tesisin olacağı Buca Park Orman projelerinin prestij projeleri olduğunu söyledi. Arslan, ilçedeki trafik sorununu da kesin olarak çözeceklerinin sözünü verdi.

SİYASETEN VE ETİK OLARAK TASVİP EDİLECEK BİR DURUP DEĞİL

Arslan, CHP’de Buca özelinde yaşanan ‘aday değişim krizi’nin sorulması üzerine, “ Her iki ismi de tanırım. Duyduğumuz kadarıyla işin oluş şeklini siyaseten ve etik olarak tasvip ettiğimi söyleyemem. Hangi partiden olursa olsun. Aday belirleme işi aday tercihi CHP’nin kendi iç işleyişidir. Vatandaş bu konuyu konuşuyor. Buca’yı ilgilendiriyor. Türkiye gündeminde konuşuldu. CHP’ye gönül vermiş vatandaşların da bu durumdan hoşnut olmadığını görüyorum” dedi.

 
Trump ile Kim'den ikinci tarihi zirve!
 
Karşıyaka'da miting gibi açılış: Soyer ve Tugay ne mesaj verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes Adayı Kayalar'a Eski Vekil Çam'dan destek: Pırıl pırıl!
7 yıl İzmir Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Musa Çam, Kayalar ...
Torbalı'da 2014'ün MHP Adayı tarafını açıkladı: Desteğimiz Görmez'e!
2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan ...
Çavuşoğlu: Gerginlikten dolayı endişe duyuyoruz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Gerginlikten dolayı endişe duyuyoruz. Gerginliği ...
 
Soyer'den Göztepe'ye ziyaret: Bu asırlık kulüpler İzmir'in sembolüdür
Millet ittifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Göztepe ...
CHP'li Yıldırım'dan eleştirilere hodri meydan: Gelin ya da arayın anlatayım!
Meclis üyesi aday listelerinin seçim kurullarına tesliminin ardından İzmir’de ...
CHP Bayraklı Adayı Sandal'dan miting gibi açılış
Sandal, Alpaslan Mahallesi’ndeki seçim bürosunu muhteşem bir törenle hizmete ...
 
Çalkaya o süreci anlattı: Kiralık ev bakmaya başlamıştım!
Adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürülen, İl Seçim Kurulu'nun aldığı ...
Zeybekci'den o ilçeye yol vaadi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Tire Organize ...
Ayşen Zeybekci: İzmir’de engelleri birlikte aşacağız
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin eşi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri