POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
27 Şubat 2019 Çarşamba - 16:19

Karşıyaka'da miting gibi açılış: Soyer ve Tugay ne mesaj verdi?

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı CHP'li Tugay’ın merkez seçim ofisi coşkulu bir törenle açıldı. Karşıyakalılara seslenen Tugay, “Size güvenerek dayanarak yola çıktık. Günümün çoğunu sokakta sizlerle gerçekleştireceğim dedim. Bu gerçek bunu yapacağım ve bununla var olacağım. Lütfen yanımızda olun. Büyükşehir Adayımız Tunç Soyer'i ve beni yalnız bırakmayın” dedi. Büyükşehir Adayı Soyer ise Karşıyaka Spor Kulübü'ne sahip çıkacaklarını belirtti “O stadı yaptıracağız.Kimsenin şüphesi olmasın"dedi.

Karşıyaka da miting gibi açılış: Soyer ve Tugay ne mesaj verdi?

GİZEM TABAN/GERÇEKİZMİR- CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın merkez seçim ofisi açılışı miting havasında gerçekleşti. Bostanlı Yunuslar bölgesinde yer alan ofisin açılış törenine Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri; Bedri Serter, Kani Beko, Atila Sertel, Özcan Purçu, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, İl Yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

YÜCEL’DEN YÜZDE 80 SANDIK HEDEFİ

Programın açılış konuşmasını İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. Karşıyaka için sandık hedefini vurgulayan İl Başkanı Deniz Yücel,"31 Mart yerel seçimleri bizim için fırsat. Bu bir bayrak değişimi. Bayrağı değerli arkadşaımız Cemil Tugay teslim alıyor. Karşıyaka'da sizlerin desteğiyle bir destan yazmak için sizin hizmetinize geliyor. Bizde insanları ötekileştirmek ayrıştırmak kutuplaştırmak yok. Biz halkın imkanlarını halk için kullanmaya geliyoruz. Bunu gerçekleştirdik ve gerçekleştirmek için geliyoruz. Soyer Seferihisar'da destan yazmış, şimdi değerli Aziz Kocaoğlu'ndan bu bayrağı nöbeti İzmir'de devralmaya geliyor. Soyer'i ve Tugay'ı sizlere emanet ediyorum. Biz Karşıyaka'da seçimi kazanırız. Vedari iftarımız. Yüzde 70'lerle kazandık. Yine kazanırız. Bu kez İzmir'den Türkiye'ye omuz vermemiz lazım. Bu yüzden sizden yüzde 80 oy oranı bekliyoruz. Mart'ın sonu bahar diyerek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

TUGAY KARŞIYAKALILARA SESLENDİ: TUNÇ SOYER’İ  VE BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN

Karşıyaka halkıyla ve Cumhuriyete inanmış insanlarla gurur duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Başkan adaylığım açıklandığında bana en çok söylenen şuydu;  CHP Karşıyaka'da hep kazanıyor. Niye kazanıyor? Dedim; 14 bin tane üyesi var ve o kadar da seven var. Biz Atatürk'ün değerleri ve çatısı altında birleşen insanlarız. Başka birşey yapmamıza gerek yok. Cumhuriyet her zaman var olacak. Benim gibi öğretmen çocuklarını emeği ile okuyarak bir yere gelmiş ve vatan sevdasıyla biryere gelmiş çocuklar bir araya gelecek ve  çocuklar her birinize benim yaptığım gibi sahip çıkacak. Günümün çoğunu sokakta sizlerle gerçekleştireceğim dedim. Bu gerçek bunu yapacağım ve bununla var olacağım. Lütfen yanımızda olun. Soyer'i ve beni yalnız bırakmayın. Bizi yalanlarla iftiralarla zayıflatmak isteyenlere karşı siz bir şeyler söyleyin. Hep beraberiz. Size güvenerek dayanarak yola çıktık. Bizi yalnız bırakmayacağınıza inanalım güvenelim değil mi? Bende İzmir'in bir çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. İnanıyorum İzmir Türkiye'yi kurtaracak. Buna emin olun. Biz inandık sizde inanın” ifadelerini kullandı.  

DENİZ GEZMİŞ VURGUSU

Tugay konuşmasını, “Dar ağacına tahta veren çınar bir gün anlar. Bayrağı taşıyan düşerse onu taşırlar. Sen son yoksul  çocuğun yüzü gülünceye kadar.  Deniz Gezmiş'e selam olsun...” diyerek noktaladı.

SOYER’DEN DEMOKRASİ MESAJLARI

Karşıyakalılara seslenerek demokrasinin önemine dikkat çeken Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, "İzmir cumhuriyetin kalesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kalesi sizler hepiniz o kalenin yıkılmaz sarsılmaz taşlarısınız. Ve her biriniz o kalelerin sımsıkı taşlarısınız. Türkiye'de rejim değişti, otorite merkezileşti. Demokrasinin nefes aldığı yerler yerel yönetimler. Onun için sımsıkı sahip çıkmaya çalışıyoruz. Demokrasi insanlığın ürettiği en güzel yaşam biçimi. İnsanlar bundan sonra bu gezegende huzurlu bir yaşam sürmeyi başarmış. O nedenle demokrasiyi unutmamak lazım. Demokrasi bir arada yaşamak demektir. Demokrasi bir arada yaşamanın mutluluğudur. Demokrasi ekmektir,aştır,iştir. Kardeşlik ve barış , demokrasi yoksa adalet ve kalkınmada yoktur.Kardeşlik ve barış ve demokrasi varsa o zaman o refah en çok alın teri dökenlere refah olur. Emek harcayanlar ondan pay alırlar. Bu en büyük zenginliğimiz. Buna nasıl sahip çıkacağız. Demokrasi yetmiyor diyorlar. Çünkü popülist iktidar anlayışı tüm dünyayı sardı. Teknoloji ve dilini buluşturarak yeni enstürümanlar yaratmalıyız. Digital teknoloji araçlarıyla demokrasiyi işletmek zorundayız. Her birinizin cep telefonuna aplikasyonlar yükletip Karşıyaka'ya yeni bir hat kurulacaksa,  o hattı istiyor musunuz? istemiyor musunuz? O hat bu sıklıkta mı? Bu sıklıkta mı çalışsın? Ne varsa size soracağız. Tek tek size soracağız. Eğer demokrasiye sahip çıkmaksa işte böyle sahip çıkacağız" diye konuştu.

SOYER : O STADI YAPTIRACAĞIZ

 Karşıyaka için planladığı projeleri anlatan Soyer, Karşıyaka Spor Kulübüne sahip çıkacaklarını belirterek şunları söyledi: “O stadı yaptıracağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Karşıyaka İskelesi'ni yer altına alacağız ve üstü geniş bir yaya alanı yapacağız. Opera binasına İzmir'in şehir tiyatrosunu kuracağız. Şehir tiyatrosu müjdesini buradan vermiş olayım. Orada belediye konservatuvarı olacak. O bina bir dakika boş kalmayacağız. Çocuklarımız edebiyatla sanatla kültürle kitapla kütüphane ile buluşacak. Ben niye siyaset yapıyorum biliyor musunuz? Bu topraklarda bu akvaryum gibi denizin başında bizim çok daha yüksek yaşam kalitesinde yaşamıyoruz. Neden? Bu bir takdiri ilahi değil, takdiri idari. Bu bir karar değil, bu değişecek. Başka bir İzmir mümkün. Başka bir Türkiye, başka bir Dünya mümkün. Demokrasiyi içtenlikle korursak, bütün bunlar mümkün.”

BİRBİRİMİZE SIMSIKI SAHİP ÇIKACAĞIZ

Konuşmasında ekonomik krize de değinen Soyer, "Merkezi siyaset bizi ayrıştırıyor. Bizi ötekileştiriyor. Öyle bir kriz geliyor ki, bu kriz önümüzdeki 7-8 yıl sürecek. Hepimiz yarı yarıya yoksullaşacağız. Böyle bir kriz geliyor çok vahim. Bununla başa çıkmak içinde demokrasiye ihtiyacımız var. Krizin tahribatını da böyle hafifleteceğiz. Birbirimize sımsıkı sahip çıkacağız. Siyasetin ayrıştırması tuzağına düşmeyeceğiz” dedi.

AKDENİZ’İ DÜNYANIN GLOBAL AKTÖRÜ YAPACAĞIZ

Akdeniz Kentler Birliği projesinden de bahseden Soyer konuşmasını şöyle sürdürdü: "İzmir kan kaybediyor. Körfez bu coğrafyanın yüreği. Yürek kan pompalıyor. İzmir hem doğuya hem batıya kan pompalıyor. Mübadele ile kurtuluş savaşıyla damar tıkanıkları olmuş şimdi bu damar tıkanıklarını açmamız lazım. Eğer doğuya ve batıya açan damarlar açılırsa nasıl büyüyeceğimizi hepimiz göreceğiz.Akdeniz'de bir kentler birliği kuruyoruz. Beyrut - Atina  ve Barcelona ortak projeler yapacağız ve yeni ortak pazarlar geliştireceğiz. Akdeniz'i global dünyanın global aktörü yapacağız. İzmir bunun öncülüğünü yapacak. Bunun hepsini tarımda turizmde yapacağız. Sadece şundan yana içiniz müsteri olsun. İzmir'de iki büyük hedefimiz var. Refahı ortak bölüşeceğiz. Örnekköy'de halk ekmek, halk süt, halk gıda yapacağız. Meyve sebze süt ekmek aracısız senin mahallene sokağına gelecek. İyi temiz sağlıklı gıdaya çocuklarınız çok daha ucuza erişebilecek. Birlikte yapacağız" şeklinde konuştu. 

HÜKEMETE GÖNDERME : MÜREKKEP Mİ YOK?

Soyer, merkezi hükümete İzmir yatırımları noktasında gönderme yaparak şöyle konuştu: "Buca hattımız var, Halkapınar ve otogar hattımız var. Metroyu buraya getirmek için projesi ve parası hazır ayrılmış Ankara'dan onay imzası lazım. Para istemiyoruz, kefalet istemiyoruz ama imza atılmıyor. Mürekkep mi yok? Kalem mi yok? Bilmiyoruz. İmza atılmıyor. Ankara'ya 1 milyar ayrılmış, İstanbul'a 2 milyar İzmir'e herkes biliyor. Herkesin bildiği şeyleri bana niye anlattırıyorsunuz. Onların bilmediği birşey var. Vergileri adil dağıtmıyorsan bu millet sana bunun hesabını biryerde sorar."

DÜNYANIN EN ŞANSLI ADAMIYIM

"Ben dünyanın en şanslı adamıyım" diyen Soyer, "Çok şanslıyım. 19 Mayıs 2019 ne demek? Kurtuluş Savaşı'nın başladığı 100. yıl. Ben büyükşehir belediye başkanı olacağım. Düşünebiliyor musun? 100 yılı İzmir'de öyle bir kutlayacağız ki. Görev süremde 2023'te var. Bu ne demek. Cumhuriyet'in 100. yılı demek yahu ben ne şanslı bir adamım. İzmir'de ne olacak. 100. yılda ne olacak. Atatürk'ün ilkelerini yeniden yeniden tüm Türkiye'ye bir kere daha anlatacağız hatırlatacağız. Diyeceğiz ki sarılın Atatürk'e sarılın, sarılın başka çareniz yok. 2019'un 19 Mayıs'ından önce 29 Ekim 2023'te tekrar edeceğiz” diye konuştu.

 
Buca Adayı Arslan kırmızı çizgisini açıkladı, 'belediye binasında yazacak' dedi!
 
Urla’ya teknoloji üssü kuruluyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Keskin Bıçak 27 Şubat 2019 Çarşamba 17:43

İl Başkanı Yücel rüya görüyor herhalde.Karşıyakada % 65 iyidir.İyi Parti adayının ciddi destekçisi var

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Adayı Arslan kırmızı çizgisini açıkladı, 'belediye binasında yazacak' dedi!
Cumhur İttifakı’nın Buca Belediye Başkan Adayı AK Partili Mustafa Arslan, ...
CHP Menderes Adayı Kayalar'a Eski Vekil Çam'dan destek: Pırıl pırıl!
7 yıl İzmir Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Musa Çam, Kayalar ...
Torbalı'da 2014'ün MHP Adayı tarafını açıkladı: Desteğimiz Görmez'e!
2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan ...
 
Çavuşoğlu: Gerginlikten dolayı endişe duyuyoruz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Gerginlikten dolayı endişe duyuyoruz. Gerginliği ...
Soyer'den Göztepe'ye ziyaret: Bu asırlık kulüpler İzmir'in sembolüdür
Millet ittifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Göztepe ...
CHP'li Yıldırım'dan eleştirilere hodri meydan: Gelin ya da arayın anlatayım!
Meclis üyesi aday listelerinin seçim kurullarına tesliminin ardından İzmir’de ...
 
CHP Bayraklı Adayı Sandal'dan miting gibi açılış
Sandal, Alpaslan Mahallesi’ndeki seçim bürosunu muhteşem bir törenle hizmete ...
Çalkaya o süreci anlattı: Kiralık ev bakmaya başlamıştım!
Adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürülen, İl Seçim Kurulu'nun aldığı ...
Zeybekci'den o ilçeye yol vaadi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Tire Organize ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri