POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kızılcık Şerbeti’nin ‘Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı
Kızılcık Şerbeti’nin ‘Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı
Valilik açık alanda alkol kullanımını yasakladı!
Valilik açık alanda alkol kullanımını yasakladı!
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
22 Mart 2024 Cuma - 19:30

Buca’da ‘Görkem’li buluşma, Özel’den net mesaj: O isimlere partinin kapısını kapattı!

CHP Genel Başkanı Buca’daki halk buluşmasında Işılay Saygın Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslendi. Özel, “Atatürk’ün partisini bırakan, karşısına geçen yarışan, AK Parti’ye seçim kazandırtmak için umut olan, partiyi bölen, partiyi yoran kimseyi bir daha bu partinin kapısından içeri sokmam” dedi.

Buca’da ‘Görkem’li buluşma, Özel’den net mesaj: O isimlere partinin kapısını kapattı!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programı kapsamında Buca’da halk buluşmasına katıldı. 

Kentte önce şehit aileleri ve gazilerle buluşan ardından Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret eden ayrıca Romanlarla da bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ayrıca adaylarla birlikte Mithatpaşa Caddesi turunda parti otobüsünden halkı selamladı. 

CHP Genel Başkanı Özel Buca’daki halk buluşmasında Işılay Saygın Meydanı’nı dolduran kalabalığa parti otobüsünden seslendi. 

CHP Genel Başkanı coşkulu kalabalığı, “Buca’nın güzel insanları merhaba… Cumhuriyet Halk Partimizin sancak gemisi İzmirimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin en güçlü olduğu, en inançlı partililerine sahip olduğu, her birisi cumhuriyetin, Atatürk’ün devrimlerinin bekçisi değerli Bucalılar, hepiniz hoş geldiniz” sözleriyle selamladı. 

ALANI O SÖZLERLE SELAMLADI 
CHP Genel Başkanı, “Burası hiç şüphesiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı, milli mücadeleyi başarıyla sonlandırdığı, devrimlerin her birisi için ilham aldığı, anneciği Zübeyde Hanım’ı emanet ettiği ve hiç şüphesiz emanetlerine en çok sahip çıkılmasını beklediği kentlerin başında geliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kentinde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” dedi .

DAĞ'A TAKİYYE SALVOSU! 
Özel şöyle devam etti: Birileri çıkmış, gelmiş malum rozetlerini çıkarmışlar, bıyıkları inceltmişler, genel başkanlarının resimlerini kaldırmışlar ve İzmir’de parti kimliklerini unutturarak, İzmirlilerden oy isteyerek sözde takiyyeleriyle başarılı olup İzmirimizi kandırmaya niyetleniyorlar. Çok net bir şey söyleyeyim, buradan o takiyyeci adaya diyorum ki, ‘Rozeti çıkardın, Tayyip Bey’in ismini indirdin, logoları kaldırdın da Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ‘iki ayyaş’ diyen adamın genel başkan yardımcısı sen değil misin? 

İstanbul’da Adalar İskelesi’nin üzerinde muhteşem bir yer var. Oraya İstanbullular giremiyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi giremiyor çünkü 30 yıllık protokolle TÜRGEV’e vermişler. Geçen Eskişehir’de AKP adayı ağzındaki baklayı çıkardı. ‘Hele şu CHP’li belediyeleri alalım’ diyor. ‘Bu belediyelerin kaynaklarını bütün vakıflarımıza açacağız’ diyor. Kime açacakmış? TÜGVA’ya, TÜRGEV’e, okçuluk vakfına ve Ensar Vakfı’na açacakmış! Bunlar gelemezler, İzmirli onlara geçit vermez ama şunu bilin, Allah muhafaza bir korku filmi gibi gelseler ilk işleri Karşıyaka İskelesi TÜRGEV’e, Alsancak İskelesi’ni TÜGVA’ya, paraşüt kulesi okçuluk vakfına, asansör Ensar Vakfı’na verilir, 30 senelik protokolleri yaparlar. Bu yüzden bunların İzmir’le ilgili ne sevgileri, ne ifadeleri, ne vaatleri samimidir. Bunların ne dediklerine bakmayacaksın, başka şehirlerde ne yaptıklarına bakacaksın. 

Bunlar şimdi burada İzmirliyi rahatsız etmemek için öyle-böyle diyorlar, AK Parti inanılmaz işlere imza atarken, 4+4+4’te adayları oradaydı, alkol satış yasağı gelirken en katı savunucusu bunlardı, cumhuriyetin değerlerinin tahrip edildiği her yerdelerdi, yarın cumhuriyetin kalesine AK Parti bayrağı dikmeye gidiyorum diyeni, 31 Mart’ta İzmir Marşı’yla yollayacağız. 

"BURASI İZMİR!"
Şunu hep birlikte bilelim, burası İzmir… Burası özgürlüklerin teminatı, kimsenin yaşam biçimini birbirine dayatmadığı özgürlükler şehri. Şimdi gelmişler başka şehirlerde neler yaptıklarını unutturup İzmir’e gelip kendilerince özgürlüklere karışmayacaklarının teminatını veriyorlar. Oysa ki İzmir cumhuriyetin, özgürlüğün, laikliğin, yaşam biçimine saygının kentidir. İzmir baskıcılara, yaşam biçimine karışanlara, daha duvara şakadan spreyle yazı yazdı diye 4 evladımızı gözaltına alanlara, konser, festival yasaklatanlara asla geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek. 

"PARTİDEN İÇERİ SOKMAM"
Bir gerçek var. Biz Görkem Başkan’la birlikteyiz. Ben CHP’nin son genel başkanıyım. Partinin ilk ve kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu partinin bayrağı belli, adı belli, logosu belli, Buca’daki adayı belli. Görkem Duman… Birileri aday adayı olacak, sonra parti bir aday belirleyecek, ‘küstüm oynamıyorum’ diyecek, Atatürk’ün partisini bırakıp başka bir yere gidecek, ondan sonra ‘Ben de CHP’liyim, gerekirse geri dönerim…’ Senin yaptığın o macerada AK Parti tehlikesi kapıdayken, sanki sosyal demokrat partiler yarışıyoruz, partinin gidip oylarını bölmek, ondan sonra ‘Kazanırsam dönerim’… Onlar eskidendi! Atatürk’ün partisini bırakan, karşısına geçen yarışan, AK Parti’ye seçim kazandırtmak için umut olan, partiyi bölen, partiyi yoran kimseyi bir daha bu partinin kapısından içeri sokmam. Partinin adı belli, kurucusu belli, bayrağı belli, genel başkanı belli ve işte adayı da belli, Görkem Duman kardeşim…  Bunu özellikle ifade edeyim, CHP kimliği aday oluncaya kadar cepte duracak, aday olunmayınca çekmeceye koyulacak, daha sonra tekrar alınacak bir kimlik değildir. Atatürk’ten emanettir, bırakanla işimiz olmaz! 

Bir yandan elbette kentin, cumhuriyetin kazanımlarını muhafaza edeceğiz, bir yandan belediyecilikle ilgili hizmetleri artırarak devam edeceğiz. Cemil Tugay Başkanımız Kiraz’da iftar programında, selamını size getiriyorum, Görkem Duman için oy veren herkesten bir oy da Cemil Tugay için istiyorum. 

"BUCA'DAKİ SANTRAFOR DUMAN"
Şunu çok net ifade edeyim ki 1 Nisan’da Görkem Başkan belediye başkanı olduğunda, İzmir’de 12 tane 40 yaş altı adayımız, 9 tane de kadın adayımız var. Cumhuriyetin birinci yüzyılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk devrimleri yaparken kadınlara seçme seçilme hakkını Avrupa’dakilerden 40 yıl önce verdi. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu ama CHP Genel Başkanına, milletvekillerine, orduya dahi emanet etmedi, gençlere emanet etti. İzmir’deki 12 genç adayımız ve 9 kadın adayımız gösterildikleri ilçelerde büyük bir heyecan yarattılar. Onlar İzmir’in, partinin yarınlarıdır. Enerjileriyle, eğitimleriyle, kentlilik bilinçleriyle, kent suçlarına karşı dirençleriyle, iyi belediyecilik uygulamalarıyla, sosyal belediyecilik uygulamalarıyla bizim yüzümüzü güldürecek, hepimizi gururlandıracak, çok önemli başarılara bu genç takım oluşacak. O takımın Buca’daki santraforu da Görkem Duman’dır. 

ERDOĞAN'A 'EMEKLİ' ÇIKIŞI! 
Konuşmasının son bölümünde alandaki emeklileri selamlayarak iktidara yüklenen Özel, “Bu Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücretti. Size hiç bulaşmasa en düşük emekli maaşı bugün 26 bin lira olacaktı. Ama bugün 10 bin lira… 22 yıl önce 8 çeyrek altın alan emekli maaşı bugün 2.5 çeyrek altın alıyor. Her emekli her ay 5.5 çeyrek altını kaybediyor. Bir şey yer kaybedildiği yerde aranır. Siz bu 5.5 çeyrek altını nerede kaybettiniz? Bir seçim sandığında kaybettiniz. Bir şey kaybedildiği yerde bulunur. 31 Mart’ta önünüze gelen sandıkta emekliye yapılanın hesabını soracak mısınız? Bundan 6 yıl önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde ilk emekli ikramiyesi verildiğinde bin liraydı. 24 kilo kıyma alıyordu o bin lira. Yarın 3 bin lira yatıracaklar, sadece 6 kilo kıyma alıyor. Ramazan’da iftar-sahur sofranızdan 18 kilo kıymayı çalan bir iktidarla karşı karşıyayız. Buca’daki öğrencilere Tayyip Bey şöyle söylüyor, ‘Biz gelmeden önce 300 lira kredi veriyorlardı, şimdi 2 bin lira oldu’ diyor. Geldiğin gün kredi 300 lira, o gün sabah yediğiniz boyoz 60 kuruş. O gün kredi 500 boyoz alıyor. Bugün 2 bin lira, sadece 200 tane boyoz alıyor. O yüzden emekliler gibi öğrenci kardeşlerimi de Recep Tayyip Erdoğan’ın yarattığı ekonomik sıkıntılara karşı hep birlikte sesimizi yükseltmeye, bu iktidara yaptıklarının hesabını sandıkta sormaya davet ediyorum. İktidara geldiklerinde 80 bin kişiydi, şimdi 1 milyon atanamayan öğretmen var. Benim annem Buca Eğitim Enstitüsü’nden mezun bir öğretmen. Ben öğretmen odalarında, Bornova Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerimin eliyle büyüdüm. Önce KPSS geldi hile olmasın diye ama bunlar geldi mülakat koydular. Geçen seçimde mülakata itiraz edildi, kaldırma sözü verdi, şimdi kaldırmıyor. 80 bin atama sözü verdi, yapmıyorlar ve bu sene hiç öğretmen almayacaklarını söylüyorlar. Ve ‘atanamayan’ diyorlar, sanki kusur bu kardeşlerimizdeymiş gibi. Atanamayan yoktur, atamayan vardır, hak yiyen vardır, bu kişi taş kalpli Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu. 

"İKİ ELİMİZ YAKASINDA"
Özel, “Bir yandan da şu gerçeği görmek lazım. Her gittiğim şehre, her mitingimize geliyorlar, ‘Biz staj mağduruyuz’ diyorlar. Ortaokulda, lisede çalışırken sigorta girişi yapılmış, belli bir prim yatırılmış ama emeklilik hesaplanırken çıraklık okulunda başladığı günü kabul etmiyorlar. Etmeyince EYT’den yararlanamıyorlar, mağdur oluyor. Geçtiğimiz hafta Konya mitingine gittiler, itildiler, kakıldılar, tutuklandılar. Bir kez daha söylüyorum ki tüm staj mağdurları staja başladıkları gün sayılana, emeklilik haklarını alana kadar Özgür abileri, Özgür kardeşleri onlarla birliktedir, iki elimiz Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır” dedi. 

"HAKLARINI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"
CHP Genel Başkanı ayrıca, “Bugünlerde Recep Tayyip Erdoğan eski sözlerini tutmak yerine yeni bir kandırmacaya giriyor. Biz emeklilere ‘gelin birlikte olalım, mücadele edelim, hakkınızı alalım’ diye. Şimdi bankalara talimat vermiş. Biz ‘En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı’ diyoruz, o  bankalara ‘7 Nisan’a kadar promosyon ödeyin’ diyor. Yahu emekli promosyon almayı bilmiyor mu? Bu emeklinin hakkı, bir seferlik verilen bir para. Ben ‘Her ay 7 bin lira verelim’ diyorum, o bankaya ‘Bir seferlik 12 bin lira ver’ diyor. Bankanın parasıyla emeklinin aklını çelmeye çalışıyor. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Emekliler haklarını aradıkça ben onların arkasında, yanında değil önlerindeyim. Haklarını senden söke söke alacağız!” dedi. 

"TÜRKİYE İTTİFAKI KAZANACAK"
Özel sözlerini şöyle tamamladı: Buca’da elde edeceğimiz başarı hem Görkem’in bundan sonraki siyasi hayatı için hem de partimiz için çok önemli. Gençlerin adaylaştırılmasına Buca seçmeninin sahip çıkması, yeni siyaset için, cumhuriyetin ikinci yüzyılının yeni devrimleri için çok önemli. Ve takımın kaptanı son derece tecrübeli, ilçesinde çok başarılı, hem sakin hem kararlı Cemil Tugay Başkanının sonuna kadar hep beraber yanındayız, arkadaşındayız. İzmir’i İzmir İttifakı kazanacak, Türkiye’yi Türkiye İttifakı kazanacak.  Görkem Duman kazanacak, Buca kazanacak. Cemil Tugay kazanacak, İzmir kazanacak. Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak! 



DUMAN’DAN ‘BUCA İTTİFAKI’ VURGUSU: CUMHURİYETİN EVLATLARINA GÜÇ VERİN 

CHP’nin Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman ise halk buluşmasında kürsüye büyük alkış ve sevgi gösterileri eşliğinde çıkarken kalabalığı, “Muhteşemsiniz, harikasınız. Bizim kurduğumuz Buca İttifakı kar topu gibi büyüyor, 31 Mart’ta sandıklarda çığ olacak” sözleriyle selamdı. 

Buca Belediye Başkan Adayı Duman, “Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti gençlere armağan etti. Genel Başkanımız da İzmir’de gençlere inandı, güvendi ve bir tanesini siz kıymetli Bucalılara emanet etti. Buca’yı birlikte yöneteceğiz. Doğduğum, büyüdüğüm ve her şeyime sahip olduğum Buca’ya borcumu ödeme vakti. Kentime hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşayacağım. Buca’yı sizlerle birlikte hakla, adaletle, şeffaflık, sevgiyle yöneteceğiz. Size burada söz veriyorum. Biz bu yola hiç dinlememek üzere çıktık ve asla yorulmayacağız. Bizi izleyen bir çift mavi göz var. Onun emanetini yarınlara taşımak için yaptığımız bu kutlu mücadeleye sizler şahitlik ediyorsunuz. Bizler bu mücadeleyi genç kardeşlerimiz, kadınlarımız, emeklilerimiz, çocuklarımız için yapıyoruz, biz bu mücadeleyi vatanımız için yapıyoruz. Bizler cumhuriyetin evlatlarıyız. Sizlerle beraber bu karanlığa, umutsuzluğa, yoksulluğa, cemaatlere ve tarikatlara yaşadığımız kentimizi ve ülkemizi asla teslim etmeyeceğiz. Sizlerle kurduğumuz Buca İttifakı, Türkiye İttifakı ile bunu başaracağız” diye konuştu. 

Duman şunları kaydetti: Projelerimizi halkın içinde, bilimin ışığında oluşturduk. Bucalıların ihtiyacı doğrultusunda akılcı, ayağı yere basan projeler hazırladık. Tanıttığımız projeler Bucalılardan ciddi bir kabul buldu. Bu da bizim motivasyonumuzu oldukça yükseltti. Buca’ya hizmet için artık saatleri sayıyoruz. Büyük bir heyecanla 1 Nisan sabahını bekliyoruz. Sizlere güveniyorum, Buca İttifakı’nın yanında olun, Atatürk’ün yolunda yürüyen cumhuriyetin evlatlarına güç verin. 

İKTİDARA 'İSRAİL'LE TİCARETİ DURDURUN' ÇAĞRISI! 
Özel Buca'daki halk buluşmasının ardından Konak’taki Mehtap Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar buluşmasına katıldı. Filistin mesajları veren Özel iktidara İsrail’le ticareti durdurma çağrısı yaptı.

- ÖZEL'DEN KONAK'TAKİ İFTARDA FİLİSTİN MESAJLARI...

 
İzmir siyaseti sahasında fair-play: Dağ, Özel ile Tugay'a el salladı
 
ABD'nin 'Gazze' teklifine Rusya ve Çin'den veto!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 23 Mart 2024 Cumartesi 14:15

Genel başkan karıştırıyor sanırım ön seçimin olmadığı her dönem partinin öz evlatları dışarda kalıyor sağdan gelen gidip dönen makama oturuyorlar

Yorumu oyla      0      0  
Üye 23 Mart 2024 Cumartesi 10:29

Tamam gideni kapıdan içeri almasınız. Ya yıllarca sağda siyaset yapmış ve sağda emek harcamış İnsanları baş tacı yapıyorsunuz.partinin oy oranı en yüksek olan karşıyakaya iyi partili birini başkan aday yaptınız.aynı hatayı kılıçdaroğlu yaptı kişi kendisi gelir ama iyi parti tabanında gelen olmaz.gerçi karşıyaka en garantili ilçe.iyi paryi tabanın oyuna karşıyakada ihtiyaçta yok zaten.üye olarak oy kullanmada kararsizim çünki iyi partiye oy vermek istemiyorum.ben CHP LİYİM HEMDE GERÇEK CHP Lİ.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyaseti sahasında fair-play: Dağ, Özel ile Tugay'a el salladı
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim ...
Dağ: İzmir'i parmakla gösterilen modern bir şehir yapacağız
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir ...
Binali Yıldırım: Değişimi Bornova'dan başlatacağız
Bornova ilçesindeki seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan eski ...
 
Özel'den AK Parti'ye 'TÜGVA', Dağ'a 'takiyye' çıkışı ve 'İzmir İttifakı' mesajları!
"Anketlere baktığımızda İzmir ittifakı vicdanlarda, sahada kuruldu, 31 ...
Erdoğan: Emeklilerin sıkıntılarını çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun yılın ikinci yarısında ...
AK Partili Kırkpınar'dan belediye işçilerine 10 bin lira bayram ikramiyesi vaadi
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediye ...
 
CHP'li Çelik: Geleceğin güçlü Bergama'sını birlikte yaratacağız
CHP'nin Bergama Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tanju Çelik, Atmaca Mahallesi’nde ...
Özel'den İzmir'de Romanlara 'CHP'de siyaset yapın' çağrısı, 'vekil ve başkan' sözü!
CHP Genel Başkanı İzmir'deki Romanlar buluşmasında çarpıcı mesajlar verdi. ...
Vural'dan seçim mesajları: İYİ Parti Türkiye'nin umududur
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, "Partimiz hiçbir yerde, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri