POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
22 Mart 2024 Cuma - 15:19

Özel'den İzmir'de Romanlara 'CHP'de siyaset yapın' çağrısı, 'vekil ve başkan' sözü!

CHP Genel Başkanı İzmir'deki Romanlar buluşmasında çarpıcı mesajlar verdi. Romanlara, "CHP’de siyaset yapın. Yapan arkadaşlarınıza destek olun, görevlere talip olun genel başkanınız arkanızda” diye seslenen Özel "Sözümü somutlaştırarak söylüyorum; İzmir'de Roman arkadaşlarımızı milletvekili olarak görevlendireceğiz. Belediye meclislerinde Roman arkadaşlarımıza önemli yerler vereceğiz. İzmir’de belediye başkanlarımızdan bir tanesinin Roman olması çok büyük bir zenginliğe işaret eder" dedi.

Özel den İzmir de Romanlara  CHP de siyaset yapın  çağrısı,  vekil ve başkan  sözü!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programı kapsamında Romanlar buluşmasına katıldı. 

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Roman sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Özel çarpıcı mesajlar verdi. 

“ROMAN ÇOCUKLARI YARIŞA KAPATAMAYACAK KADAR GERİDE BAŞLIYOR”
CHP Genel Başkanı Özel buluşmada sözlerine, “10 yaşımdan 24 yaşıma kadar hayatımı geçirdiğim şehirdeyim. İzmir’de sizlerle birlikte olmak çok önemli. Yerel seçimlere 9 gün var. Cemil Başkanımızla birlikte sizlerle birlikteyiz. Nilüfer Başkanımızın selamı var, sizler onları sevdiniz. Onun da size selamlarını, dayanışma duygularını, kenti birlikte yönetme vaatlerini genel başkan olarak tekrarlamak isterim. Yakasında parti rozetimiz olan arkadaşlarımız var. Herhangi bir siyasi partiye mensup olmayan sizler varsınız, hepimiz Ata’mızı çok seviyoruz. Cumhuriyet eşit yurttaşlık ilkesine göre kuruldu. Bu toprakları birlikte kurtardığımızı ve hepimizin eşit yurttaşlar olduğunu Atatürk’ün kurucu anayasası ifade ediyor. Romanlar ciddi sorunları olan bir toplum kesimi. Uğradıkları ayrımcılıklar var. Gelir adaletsizliği Türkiye’nin sorunu Romanların çok daha büyük sorunu. En dezavantajlı yararlanan gruplar Romanlar. Kayıt içi istihdamdan dışlanan, önemli bir topluluğu temsil ediyorsunuz. Pozitif ayrımcılık ile aradaki farkın hızla kapatılması gerekiyor. Bu ülkede bazı çocuklar aradaki farkı kapatamayacak kadar yarışa geride başlıyorlar. Roman çocukları buna örnek. Roman çocukları biraz imkan tanındığında yetenekleri kültür, matematik alanındaki vardıkları nokta ortada. Hayata tutunmak yerine boynuna boya sandığını asıyorlar alenin şartları gereği okulu görmeden çalışmaya başlayan çocuklar var. Bu konuda üzerimize düşen görevler var. Sosyalist Enternasyonal kongresinde ifade ettim, sosyal demokratların farkı dezavantajlılara pozitif ayrımcılığı savunan, göçmenleri, Romanları her türlü dezavantajlı grubu sahiplenmesi gereken bir yapıdır. Sağ partilerden bunu bekleyemezsiniz” diyerek başladı.

“ERKEKLERE AYRILMIŞ KEBAP YERLERDİ!”
CHP Genel Başkanı ayrıca, “Nilüfer Hanım maşallah genç kadın olunca ve Roman dostu olunca böyle yetişiyor demek ki. Gerçekten CHP’nin bütün adayları çok genç, çok dinamik. İzmir’de bugüne kadar 6 tane başkanımız olmuş. Bugün 9 tane seçilecek yerden kadın adayımız var. Karşıyaka, Konak, Karabağlar erkeklere ayrılmış kebap yerlerdi” dedi.

ROMANLARA ÇAĞRI: CHP’DE SİYASET YAPIN, GENEL BAŞKANINIZ ARKANIZDA!
Özel Romanlara seslendiği bölümde, “Şunu biliyoruz belediyelerimiz Romanların en az sorun yaşadığı belediyeler. Abdül Batur başkanın gayretlerini biliyorum. Nilüfer Başkan çok daha iyisini yapacak. Ben CHP Genel Başkanı olarak unu söylemiştim, çok az genç talepkar çünkü diyorlar ki biz yapmazlar. Bu cam tavan sendromu. Bir süre sonra da o cam tavan olmasa da kimse niyetlenmiyor. Gençlere dedim illerinize dönün bütün gençleri yüreklendirin, genel başkanınız arkanızda dedim. Gittiler geçtiğimiz gün dijital olarak bir araya geldik. 20 bin 500 belediye meclis üyesinden 6 bin 500’ü genç adaylardan oluşuyor. Kota koyuyoruz rastgele, 20 kişi seçsek 4’ü genç olacak. 17. sıraya koyuyorlar. Gençler giremiyor. Pencere yöntemi yapacağız dedim. 1,2,3 bir tane kadın. 199 yer önseçim yaptı kotalar kendiliğinden tuttu. Kadın sayımız da oldukça yüksek. Romanlar olarak CHP’de siyaset yapın. Yapan arkadaşlarınıza destek olun, görevlere talip olun genel başkanınız arkanızda” dedi.

“HÜDA PAR’I YANLARINA ALDILAR”
Özel konuşmasında, “Ülkede korku ve umut siyaseti yarışıyor. AKP ve MHP kol kola girdiler yanlarına HÜDA PAR’ı da aldılar. Her geçen gün birbirlerine benziyorlar. Ben AKP’ye nazar boncuğu takacak olsam, İstanbul Sözleşmesi için takarım. Tuttular biz de destekledik, bir gece çıktılar neden HÜDA Par’cılar böyle istiyor diye çıktılar. Kadınları öldürme vakaları artmaya başladı. Kadının haklarına göz dikenler çoğaldılar” ifadelerini kullandı. 

GENÇLERE SESLENDİ 
“Esas beka sorunu dünyanın güçlü ülkelerinin Türkiye üzerinde hayal kurması değil. Dünyanın güçlü ülkelerinin Türkiye üzerinde hayal kurması değil, o zaman biz varız. Bizim gençlerimizin dünyanın o güçlü ülkelerinde hayal kurması” diyen Özel, “Türkiye’de gençlerin yüzde 75’i ‘Fırsatını bulursam yurt dışında yaşamak istiyorum’ diyor. Okumaya gider, gelir döner ama kalıcı gitmek istiyor. Esas beka sorunu bu. Onun için biz gençlere bu ülkede hayal kurdurtmak istiyoruz. Bu nedenle gençlerin siyasetten, gelecekten umudu kesmesidir, zihinde bavulları toplamasıdır. Bizim dört gençten üçüne sağ olsun Recep Tayyip Erdoğan, sağ olsun Hamza Dağ, sağ olsun AK Partililer bavulları toplatmış. Biz onlara burada bir gelecek kurmak zorundayız. Bu da ayrımcılıkla olmaz, iterek kakarak olmaz, sahiplenerek olur. Ben bütün gençlere çağrıda bulunmak istiyorum, bu ülkeden umudu kesmesinler. Bu ülkeyi hep beraber yaşanacak bir ülke durumuna getireceğiz. Bunu eşitlikle, demokrasiyle, özgürlükle yapacağız. 1 Nisan’dan itibaren toplumun kanaat önderleriyle, kırılgan kesimlerinin güçlü temsilcileriyle birlikte her bir genci bu kente ve bu ülkeye bağlamak için üzerimize düşen ne varsa yapmak zorundayız. Bunun için gençlere diyoruz ki, umudu kesmeyin, sandığa gidin. 9 kadın adayımız, 40 yaş altında 12 genç adayımıza lütfen tüm Romanlar destek versin. Onları tüm Roman gençlerine, İzmir’in gençlerine emanet ediyorum” diye konuştu. 

“NEREDE BİR DEZAVANTAJLI GRUP VARSA TUGAY’DAN RAZI”
Özel ayrıca, “Cemil Tugay’ı Karşıyaka’dan tanıyan tüm Romanlar yaptığı işlere teşekkür ediyor, sabah gazi aileleri teşekkür etti. Nerede bir dezavantajlı grup, yoksul kesim varsa Cemil Tugay’dan razı. Cemil Tugay sosyal belediyecilik yapacak, bu kentte yaşayan herkesi değerli gören ve onlara değerli olduğunu hissettiren bir belediyecilik yapacak” ifadelerini kullandı. 

“BİZE GÜÇ VERİN”
Özel sözlerini şöyle tamamladı: Ben verdiğim sözü unutmam. Bu sözümü somutlaştırarak söylüyorum, İzmir’den de Türkiye’den de Roman arkadaşlarımızı milletvekili olarak görevlendireceğiz. Belediye meclislerinde Roman arkadaşlarımıza önemli yerler vereceğiz. İzmir’de belediye başkanlarımızdan bir tanesinin Roman olması çok büyük bir zenginliğe işaret eder. Bu konuda sizinle birlikte çalışacağız. Lütfen partideki arkadaşlarımızın sayısını artıralım, olanlara destek verelim. Yeni bir döneme başlıyoruz. Sol-sosyal demokrat değerler her türlü eşitsizliği reddeder. Ben sizinle birlikte olacağım. Bize güç verin. 

 
Vural'dan seçim mesajları: İYİ Parti Türkiye'nin umududur
 
CHP'li Çelik: Geleceğin güçlü Bergama'sını birlikte yaratacağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vural'dan seçim mesajları: İYİ Parti Türkiye'nin umududur
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, "Partimiz hiçbir yerde, ...
AK Partili Çiftçioğlu'ndan Karşıyaka için 'yeşil' projeler!
AK Partili Çiftçioğlu “Hazırız, kararlıyız. Karşıyaka’nın ihtiyacı olan ...
Ödemiş’te Turan rüzgarı!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan ...
 
AK Partili Tunç'tan 'Genç Kart Karabağlar' vaadi!
Genç Kart Karabağlar ile 18 – 25 yaş arası gençlere 300 TL’lik kartlar ...
Bornova Adayı Eşki'den 'değişim' mesajları!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, CHP Kurultayı ile gerçekleşen ...
Tugay'dan Dağ'a bu kez de 'Körfez Geçiş' soruları!
CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay rakibi Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı ...
 
Çiğli Adayı CHP'li Yıldız'a sahada 'Koca' destek!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız’ın saha çalışmalarına ...
Özel'den İzmir mesajları: Dağ'a 'rozetli, bıyıklı' kontra ve 'panik butonu' çıkışı!
İzmir'de cuma ve pazar günü kritik mesailere imza atacak CHP Genel Başkanı ...
Dağ'dan hale sahur ziyaret: Projeler yarışırsa İzmir kazanır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'ne ziyarette Cumhur İttifakı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri