POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
22 Mart 2024 Cuma - 08:21

Özel'den İzmir mesajları: Dağ'a 'rozetli, bıyıklı' kontra ve 'panik butonu' çıkışı!

İzmir'de cuma ve pazar günü kritik mesailere imza atacak CHP Genel Başkanı Özel startı anlamlı bir buluşmayla verirken, EİB ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "İzmir’in beklediği değişimi, dönüşümü gerçekleştireceğiz" diyen Özel, Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Adayı Dağ'ın 'Korkunun ecele faydası yok' çıkışına da çarpıcı yanıtlar verdi.

Özel den İzmir mesajları: Dağ a  rozetli, bıyıklı  kontra ve  panik butonu  çıkışı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Türkiye yerel seçimlere için geri sayıma geçti. 

Siyasi partiler ve adaylar saha çalışmalarına tam gaz devam ederken, İzmir sandık öncesi son virajda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i ağırlayacak. 

CHP Genel Başkanı Özel bugün ve Pazar günü kritik mesailere imza atacağı İzmir'e sabah saatlerinde geldi.



CHP Genel Başkanı havaalanından Karşıyaka'ya geçti. Özel Zübeyde Hanım Nikah Evi Üstü Kent Restoran'da şehit aileler ve gazilerle kahvaltı buluşmasında bir araya geldi. 

İL BAŞKANLIĞINDA BULUŞMA 
Özel anlamlı ziyaretin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı'na geçti. CHP Genel Başkanı burada İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve milletvekilleri ile bir araya geldi. 



EİB'E ZİYARET 
CHP Genel Başkanı'nın İzmir'deki 3.durağı Ege İhracatçı Birlikleri oldu. EİB Başkanı Jak Ezkinazi tarafından kapıda karşılanan Özel burada ihracatçılarla buluştu, sorunları ve talepleri dinledi. 

SORULARI YANITLADI... MESAJ SELİ! 

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 1 KEZ DAHA GELECEĞİM"
CHP Genel Başkanı, EİB’deki buluşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “İzmir’in yarınlarını konuştuğumuz ve Cemil Başkan ve 30 başkanımız yönetiminde İzmir’in sanayisi, ihracatı için ne yapabilirizi konuştuğumuz bir toplantı gerçekleştirdik” diyen Özel ayrıca kente seçim öncesi bir kez daha geleceğini de “Önümüzdeki hafta da 1 gün daha İzmir’e gelmeyi düşünüyoruz” sözleriyle ifade etti. 



ANKET SORUSUNA YANIT 
Özel İzmir'de anketler üzerinden son durum sorusuna ise, "En büyük anket 31 Mart günü yapılacak. Seçim yaklaştıkça artık anket söylemek biraz da yönlendirmeye yönelik oluyor. Ama son değerlendirmemden bu güne daha kötü bir anket görmediğimi her geçen gün daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. 31 Mart tarihinde İzmir’de bir büyük başarı yakalayacağız ve İzmir’in beklediği değişimi, dönüşümü gerçekleştireceğiz" yanıtını verdi.  

CHP Genel Başkanı şöyle devam etti: Bundan önce görev alan belediye başkanlarımız konvansiyonel belediyecilik anlamında görevlerini fazlasıyla yaptılar. Daha önce de söyledim, bu belediye başkanlarımız Türkiye’nin herhangi bir coğrafyasında da yüksek memnuniyet oranlarına ulaşabilecek belediye başkanlarımız. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Cumhuriyete ve ülkesine çok şey veren bir kent. Örneğin Ege Bölgesi’nde 6.5 milyarlık AR-GE’nin 3.5  milyarı sadece İzmir’de yapılıyor. Mesela Türkiye ithalatı ihracatından fazla bir ülke, bu bir sorun. İhracatın ithalatı karşılama oranı Türkiye’de yüzde 70, Ege Bölgesi’nde yüzde 205, İzmir’de yüzde 300’ün üzerinde. Bu rakamları gördükten sonra, İzmir Türkiye’ye bu kadar çok şey veriyorken ve CHP’ye bu kadar önemli bir destek veriyorken çok üst düzeyde hizmetler bekliyor. Bununla ilgili daha önce Avrupa Birliği raportörlerinin de Türkiye’de en iyi belediye olarak tanımladığı Karşıyaka Belediyesi’nin başkanı Cemil Tugay’ın sürdürülebilir kalkınma AB standartları noktasında tam sağlamış hatta ilerisinde olan bir belediyeyi yönettiğini görmemiz lazım. İzmir Türkiye’nin gözbebeği bir kenttir ve bir marka şehir olarak dünyadaki diğer şehirlerle yarışacak. Türkiye’nin turistler tarafından en çok tercih edilen çok iyi bir noktaya getireceğimiz bir iddiaya sahibiz. 

30 belediye başkanı adayından 9 tanesinin kadın olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kadın-erkek eşitliğinin bu kadar üst düzeyde olduğu bu kente bundan sonraki seçimlerde borcumuz 15 kadın belediye başkanıdır. 40 yaş altındaki 12 belediye başkanımızın vizyonlarıyla bir yeni İzmir devrimini gerçekleştireceğiz. İkinci yüzyılda hem belediyecilik hem de CHP’nin iktidara yürüyüşü noktasında en büyük atılımı yine İzmir’den başlatıyoruz. 

DAĞ'A 'ROZETLİ, BIYIKLI' YANIT! 
CHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Adayı AK Partili Hamza Dağ'ın kendisine yönelik sarf ettiği  "Korkunun ecele faydası yok. Sayın Özel, CHP tarihinin en kısa genel başkanı olarak kalacağı korkusuyla herhalde son dönemde böyle bir yola girmektedir" sözlerine ise şu yanıtı verdi: 
Ben panik halinde rozetimi mi çıkarmışım, rozetimden de mi utanmışım, ben panik halinde bıyıklarımı mı inceltmişim, panik halinde genel başkanımın resimlerini mi çıkartmışım, panik halinde ‘Ben aslında onlardan değilim, size benziyorum’ mu demişim? Düne kadar içki satışı saati yasaklarının konulduğu gün bunu en sert savunan kişiyken meyhanelerin olduğu sokaklara girip klipleri ben mi çekmişim? Kim panik halindeymiş? Ama Hamza Dağ hakkında çok konuştum mu bilmiyorum ama Hamza Dağ benimle çok konuşmak istiyor ama yanlış anlamış. ‘Beni acil ara’ diyen ben değilim, kendi genel başkanı. Hamza Tayyip Bey’i acil ara! İzmirlilere benziyormuşsun kızıyor, olmadık işler yapıyormuşsun kızıyor. ‘Hamza beni acil ara’ esprisine tahammül edemeyip 4 tane genci apar topar gözaltına aldırtan Hamza Dağ’ın mensubu olduğu AK Parti zihniyetidir. Dayatma dediğiniz budur. 4 genç bu espriyi yapsa ne olur? İzmir Gençlik Kolları çıkıp ‘Cemil beni acil ara, ben Özgür’ yazacak da ben de diyeceğim ki ‘Bunları gözaltına alın’… Ben espriyi anlamaya çalışırım, bu olmayacak bir iştir.

"İZMİR KİME NEYİ DAYATIYORMUŞ?"
İzmir dayatmaya gelmez diyor. Türkiye’ye yaşam biçimi dayatmasını kimler hangi coğrafyalarda yapıyor bir ona baksınlar bir de İzmir kime ne dayatmış ona baksınlar. Bugüne kadar yönettiğimiz İzmir’de inanç özgürlüğü noktasında kime ne dayatmışız biz? Kim rahatsız edilmiş? Bir kişi çıkıp da İzmir’de ‘Bize kendi yaşam biçiminizi dayattınız’ diye bilir mi? Bir de onların yönettiği kentlere bakın. Onların yönettiği kentlerde örneğin birçok büyükşehirde bırakın turistleri alkol alarak yemek yenilebilecek bir tane mekan yok. Alkol ruhsatı vermemekle övünüyorlar. Kayseri Belediyesi, Konya Belediyesi açtırıyor mu? Biz kimseyi çantada keklik sanmıyoruz. Öyle sansak büyük bir değişim hamlesini başlatmayız. O yüzden partilerinden bir çok kişi ayrılıyor. Biz centilmen insanlarız, son derece saygılıyız. Bizim de ittifak ortaklarımız bıraktı gitti, ‘Canınız sağ olsun’ dedik. Onlarınki gidince hem de Necmettin Erbakan hocalarının oğlu, ‘İp cambazı’ dedi, ‘Zübük’ dedi, ‘Şantajcı’ dedi. Böyle mi siyaset? Kim dayatıyormuş şimdi? O yüzden İzmir CHP’nin özgürlüğüne alışıktır, İzmir’de bütün AK Partiler, MHP’liler şahidimizdir kimseye kendi yaşam biçimimizi dayatmadık. 

“DAĞ BUTONA BİRAZ FAZLA BASMIŞ”
Özel son olarak son dönemde İzmir’e çok sayıda bakanın gelmesine yönelik soruyu da, “İzmir’e hiç gelmediği kadar bakan gelmesi iyi bir şeydir. Çünkü siyaset rekabet işidir. Bir şehre iktidar partisi bu kadar çok ilgi gösteriyorsa kendileri için olumlu bir taraf var, şehirler böyle ilgileri sever. Olumsuz taraf Hamza Dağ konusu. Demek ki Hamza Dağ bu işi yetmiyor bütün bakanlar geliyor, hepsi birden uğraşıyor. Biz buraya adaylarımızın başlarına genel başkan yardımcıları bırakıyoruz ne de başka şehirlerden vekiller getiriyoruz. Ama Hamza Dağ herhalde panik butona biraz fazla basmış. Ankara’dan ışık kırmızı yandıkça buraya koşturuyorlar yardıma” sözleriyle yanıtladı. 
İŞTE CHP GENEL BAŞKANININ SAAT SAAT PROGRAMI 

22 MART 2024 CUMA

SAAT             PROGRAM

16:00 - 17:00  Mithatpaşa ve İnönü Caddesi üstü açık otobüs ile halkı selamlama
Başlangıç : Mithatpaşa Cd. Bitiş : Üçkuyular

17:30 - 18:30  Buca Halk Buluşması
Yer : Buca Işılay Saygın Meydanı (Eski Kasaplar Meydanı)

19:00 - 19:45  Konak Mehtap Mahallesi iftar programı
Yer : İsmetpaşa Muhtarlığı Karşısı, Mehtap Mh. Konak

20:30              Filiz Ceritoğlu Sengel proje lansman toplantısı - Selçuk
Yer : İstasyon Meydanı, Selçuk
 

24 MART 2024 PAZAR

SAAT             PROGRAM

11:00 - 12:00      Foça Halk Buluşması
Yer :   Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı, Foça

13:00 - 14:00       Aliağa Halk Buluşması
Yer : Demokrasi Meydanı, Aliağa

14:30 - 15:30       Menemen Halk Buluşması
Yer : Cumhuriyet Meydanı, Menemen

16:00 - 17:00       Üye Katılım Töreni – Karşıyaka
Yer : Deniz Baykal Kültür Merkezi, Örnekköy Mh. Karşıyaka

17:30 - 18:30       Çiğli Halk Buluşması
Yer : Kasaplar Meydanı, Çiğli

19:27                    Bayraklı İftar programı  
Yer : Bayraklı Belediyesi Matematik Parkı, (Mürdüm Kafe Yanı)

 
Dağ'dan hale sahur ziyaret: Projeler yarışırsa İzmir kazanır!
 
AB liderleri anlaştı: Rus varlıkları Ukrayna'ya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ'dan hale sahur ziyaret: Projeler yarışırsa İzmir kazanır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'ne ziyarette Cumhur İttifakı ...
CHP Lideri İstanbul ve Ankara anketlerini açıkladı
Seçimlere kısa bir süre kala siyaset arenası her geçen gün daha fazla ...
İYİ Partili Özlale iş dünyasına İzmir vizyonunu anlattı!
İYİ Parti'nin Büyükşehir Adayı Özlale, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege ...
 
CHP’de ‘seçim günü’ zirvesi, Aslanoğlu’ndan ‘kritik ilçeler’ sorusuna ve Dağ’a yanıt!
CHP İzmir Örgütü ‘seçim günü’ zirvesinde bir araya geldi. Toplantıda örgüte ...
CHP'li Polat'tan AK Partili Çiftçioğlu'na belgeli kontra: Sözünün eriysen istifa et!
CHP İzmir Milletvekili Polat'ın AK Partili adayları ve Eski Vali Köşger'i ...
"Seçilirsem kenti bir ofiste oturup yönetmeyeceğim"
Dünyanın karşı karşıya olduğu gıda krizine karşı Ege Bölgesi’nin verimli ...
 
Emekliler için banka promosyonu açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk kez 2017'de emeklilerimize banka ...
Gündem o villa vurgunu iddiası: AK Parti'den CHP'li Polat'a belgeli yanıt ve istifa resti!
CHP İzmir Milletvekili Polat, AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Dağ, Bayraklı ...
CHP'li Turan: Belediye emekçisini enflasyona ezdirmeyeceğiz!
Ödemiş’in 99 mahallesinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Ödemiş Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri