POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
21 Mart 2024 Perşembe - 17:54

CHP’de ‘seçim günü’ zirvesi, Aslanoğlu’ndan ‘kritik ilçeler’ sorusuna ve Dağ’a yanıt!

CHP İzmir Örgütü ‘seçim günü’ zirvesinde bir araya geldi. Toplantıda örgüte ve adaylara son virajda çalışmaların artırılması ve saha mesailerine yoğun ağırlık verilmesi talimatı gelirken ana gündem maddesi ise seçim güvenliği oldu. Toplantı sonunda İl Başkanı Aslanoğlu’ndan önemli açıklamalar geldi.

CHP’de ‘seçim günü’ zirvesi, Aslanoğlu’ndan ‘kritik ilçeler’ sorusuna ve Dağ’a yanıt!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Yerel seçimlere 10 gün kala siyasi partilerde sandık mesaisi ve saha çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de bu kapsamda kritik bir zirve gerçekleştirildi. 

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen seçim günü zirvesinde üst yönetim, örgüt ve adaylar bir araya geldi. 

CHP İl Binası’nda düzenlenen zirveye Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP’nin Büyükşehir Adayı Cemil Tugay’ın yanı sıra Eski CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Eski CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir milletvekilleri, belediye başkan adayları ve aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarından Mustafa İnce, Feridun Yılmazlar ve Fatih Gürbüz, ilçe başkanları ve il yöneticileri katıldı. CHP İl Başkanı Aslanoğlu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada tüm mevcut belediye başkanlarına katılım için davet gittiğini açıkladı.

Toplantıda örgüte ve adaylara son virajda çalışmaların artırılması ve saha mesailerine yoğun ağırlık verilmesi talimatı gelirken ana gündem maddesi ise seçim güvenliği oldu. Seçim gününe dair tüm detayların masaya yatırıldığı zirvede sandık örgütlenmesi, bilişim ve hukuk, organizasyon ve seçim/sonuç takip planlamaları karşılıklı fikir alışverişleriyle şekillendi. 

ANA GÜNDEM SEÇİM GÜVENLİĞİ!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu toplantı sonunda açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu toplantının ana gündemini, “Toplantının bir tek gündem maddesi var. Seçim, seçim günü, sandık güvenliği, buna ilişkin alacağımız tedbirler, neler yapabileceğimiz, bu arada tabii gözden de geçirdik. Neler vardı, neler yok. İlçelerde dokunmamız gereken yerler, eksik kaldığımız yerler, son bir haftaya girerken onları da bir gözden geçirme fırsatı bulduk. Ama ana gündemimiz seçim güvenliği” sözleriyle özetledi. 

Toplantıya aday gösterilmeyen mevcut ilçe başkanlarından Mustafa İnce, Fatih Gürbüz ve Feridun Yılmaz katılırken Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılmama nedenini de açıkladı.

“MEVCUT BAŞKANLARDAN UYGUN OLANLAR GELDİ”
Aslanoğlu, “Tüm arkadaşlarımızı davet ettik. Uygun olanlar geldiler. Tunç Soyer şu an burada değil. Evet. Yani yurt dışında, Brüksel'de… Katılmama sebebi de Brüksel'de olması. Biliyorsunuz halen onun yurt dışı görevleri sürüyor” diye konuştu.

KRİTİK İLÇELER SORUSUNA YANIT!
Toplantıda anket sonuçlarına göre rakip partilerle oy farkının düşük olduğu kritik ilçelere yönelik özel çalışma olup olmayacağına dair soruya Aslanoğlu, “Arkadaşlar şimdi basın sürekli böyle sorular soruyor. Biz bir kez daha ifade edelim. Seçim bir oyla kazanılır. O oyu bulmaya çalışırız her zaman. Bir tek oyla kazanacakmışız gibi çalışırız. Seçim böyle bir çalışma şeklidir. Burası İzmir. Sizce İzmir'de mutlak kazanılmayacak bir yer düşünebilir mi İzmir İl Başkanı. Böyle bir yer olabilir mi İzmir'de? Başka illerde başka şeylerde olabilir ama bu gördüğünüz ilçelerin çoğunu daha önce almışızdır. Biz yönetmişizdir. Şu an otuz ilçenin otuzunda da daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarda olmadığı hiçbir ilçemiz yok bizim. O yüzden öyle bir düşüncemiz yok” dedi.

“İKİ KEZ TEST ETTİK ÜÇÜNCÜSÜ CUMARTESİ GÜNÜ”
CHP’nin seçim gününe dair özel bir takip sistemi olup olmadığı sorusuna yanıtlayan Aslanoğlu, “CHP’nin tabii ki bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da var. Evet. Daha önce biz bu sistemi iki kere bu arada bu seçim için test ettik. Üçüncüsü cumartesi günü. Aynı zamanda bizim seçim sonuçlarıyla ilgilenen arkadaşlarımız sürekli bunları her şeylerimiz okul sorumlularımız giriyoruz yani sistemde tıkanıklık olup olma onlarla gözlüyoruz. Ama İzmir'de bildiğiniz gibi biz aynı zamanda üç dikiş yapıyoruz. Bir de ayrıca bizim gene il düzeyinde yürüttüğümüz başka bir çalışmamız daha oluyor” diye konuştu.

“KOMİK OLUYORLAR”
Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le ilgili kullandığı, “Korkunun eceli faydası yok. İzmir'i dayatmaya gelmez ifadelerine” yanıt veren CHP İl Başkanı, “Yani İzmir'i dayatmaya gelmeyeceğini söyleyen bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olması komik. Yani bunu biz 2014’ten bu yana görüyoruz 2014’te eski başbakanlarını, sonra bakanlarını şimdi AKP Genel Başkan Yardımcısı'nı göndererek bunu yapabileceklerini düşünüyorlar. İzmirle hiçbir zaman dayatmaya gelmemiştir. İzmir özgürlükçüdür. O yüzden özgürlükler konusunda yasaklar koyanlarla arasına bir mesafe koymuştur. Daha üç gün önce bizim gençlerimizi gözaltına alan Cumhurbaşkanı'na hakaret gibi komik bir şeyle yani ‘Hamza beni acil ara’dan buna bir cumhurbaşkanına hakaret unsuru var deyip alanlar bize özgürlükleri mi sorgulatıyorlar? Dayatmayı mı sorgulatıyorlar? Komik oluyorlar yani” dedi.

“TRAFOYA KEDİ GİRERSE İZMİR TEDBİRLİ!”
Seçim güvenliğinin tehdit altında olduğuna dair bir istihbaratın var olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu, “Yani zaten şu an o riski biliyorsak biz fırlamış olur. Önceden bilmiş oluruz ve onun tedbirlerini almış oluruz. Yani sandık güvenliğine ilişkin şöyle bir şey İzmir'de yoktur arkadaşlar. Yani çalacaklar çırpacaklar işte trafoya kedi girecek gibi şeylerin tamamı konusunda İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi fazlasıyla tedbirlidir. Bizim İzmir'de bir önceki seçimde sizlere çok yakından takip ettiği gibi tek bir oyumuz dışarı gitmez. O yüzden vatandaşımız bu konuda ferah olsun ama her vatandaşı, her seçimde defalarca kendi oyuna sahip çıkmaya, kendi sandığına sahip çıkmayacağı her vatandaşımız hangi sandıkta oy kullanıyorsa o sandık 5’te açıldığında, sandığının da başında bulunmasını, kendi oyuna sahip çıkmanızı tabii ki çağırıyoruz. Sandık güvenliğinin en temel şeyi her vatandaşın sahip çıkmasıdır ama merak etmesinler. İzmir İl Örgütü'yle tüm örgütleriyle birlikte sandıkta asil görevlileri, yedek görevlileri, müşahitleri, avukatlarıyla birlikte tam bir şekilde eksiksiz, herhangi bir yerde bir eksiğimiz olmadan devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler:
 
Bir mal varlığı beyanı da Başkan Sengel'den!
 
İYİ Partili Özlale iş dünyasına İzmir vizyonunu anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan AK Partili Çiftçioğlu'na belgeli kontra: Sözünün eriysen istifa et!
CHP İzmir Milletvekili Polat'ın AK Partili adayları ve Eski Vali Köşger'i ...
"Seçilirsem kenti bir ofiste oturup yönetmeyeceğim"
Dünyanın karşı karşıya olduğu gıda krizine karşı Ege Bölgesi’nin verimli ...
Emekliler için banka promosyonu açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk kez 2017'de emeklilerimize banka ...
 
Gündem o villa vurgunu iddiası: AK Parti'den CHP'li Polat'a belgeli yanıt ve istifa resti!
CHP İzmir Milletvekili Polat, AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Dağ, Bayraklı ...
CHP'li Turan: Belediye emekçisini enflasyona ezdirmeyeceğiz!
Ödemiş’in 99 mahallesinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Ödemiş Belediye ...
AK Partili Dağ: Gelin İzmir'in direksiyonunu bize emanet edin!
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odasını ziyaret eden Dağ, minibüsçülerden gelen ...
 
Tugay'dan Dağ'a 'ikinci çevre yolu projesi' soruları!
CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay rakibi AK Partili Dağ'a, "Bu projeyi Büyükşehir ...
'Okulda seçim mesaisi' yargıya taşındı: CHP'den AK Partili aday hakkında suç duyurusu!
Yerel seçime sayılı günler kala propaganda süreçleri de tartışma konusu ...
Buca'da 'Özel' heyecan!
Bir dizi program için 22 Mart Cuma günü İzmir'e gelecek olan CHP Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri