POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye'de emekli kişi sayısı belli oldu
Türkiye'de emekli kişi sayısı belli oldu
Sedyeden kalkıp doktora tekme attı
Sedyeden kalkıp doktora tekme attı
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
21 Mart 2024 Perşembe - 14:49

Gündem o villa vurgunu iddiası: AK Parti'den CHP'li Polat'a belgeli yanıt ve istifa resti!

CHP İzmir Milletvekili Polat, AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Dağ, Bayraklı Adayı Kırkpınar, Karşıyaka Adayı Çiftçioğlu ve dönemin İzmir Valisi Köşger ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Polat, Kırkpınar ailesine ait olan ve içerisinde tavuk çiftliği ve köhne yapıların bulunduğu bölgede 91 adet bağımsız bölümün yer aldığı villaların usulsüz biçimde inşa edildiğini iddia etti. Polat'a AK Partili Kırkpınar ve Çiftçioğlu'ndan peş peşe yanıtlar geldi.

Gündem o villa vurgunu iddiası: AK Parti den CHP li Polat a belgeli yanıt ve istifa resti!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında AK Partili önemli isimler ve Eski İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger hakkında çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. 

CHP İzmir Milletvekili Polat AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Hamza Dağ, Bayraklı Adayı Bilal Kırkpınar, Karşıyaka Adayı İsmail Çiftçioğlu ve dönemin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Polat, Kırkpınar ailesine ait olan ve içerisinde tavuk çiftliği ve köhne yapıların bulunduğu bölgede 91 adet bağımsız bölümün yer aldığı villaların usulsüz biçimde inşa edildiğini iddia etti.

Polat'ın iddialarına AK Parti cephesinden peş peşe jet yanıtlar geldi. 

AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Adayı Kırkpınar, Polat’ın basın toplantısında iddia ettiği yerin, tavuk çiftliği ile hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, ‘’CHP’li Kemalpaşa Belediyesince verilen emlak beyannamesinde ve numarataj belgesinde buraların konut olduğu açıkça belgeleriyle belirtilmiştir. Bütün işlemler kanuni ve hukuka uygun olduğu belgeleriyle sabittir.’’ dedi.

AK Partili Çiftçioğlu ise, "Adı geçen şirketin sahibi olduğuma yönelik iddialar, hayal ürünü ve kesinlikle gerçek dışıdır. Siyasi rant uğruna ortaya atılan bu çirkin iftira ve yalanlar, şahsımı lekeleyemeyecektir. Sayın Polat, şahsımla ilgili iddialarını ispatlayamazsa açık bir şekilde müfteridir" dedi.



Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bayraklı Adayı Kırkpınar şunları kaydetti: ‘Bayraklıda seçimleri kazanacağımız anlaşılınca CHP tarafından hakkımda yapılan Asılsız ve yalan iddialarla bel altı vurarak karalama kampanyası başlatılmıştır. Her seçim döneminde aynı iftiraları atma vazifesine bu sefer CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat soyunmuştur. İzmir ve Bayraklımızda taş üstüne taş koyamadıkları için bu tür algı operasyonlarıyla oy avcılığı yapıyorlar, yapmaya devam edecekler ama nafile, vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisine en güzel cevabı 31 Mart'ta sandıkta vereceklerdir. Mahir Polat’ın basın toplantısında iddia ettiği yerin, tavuk çiftliği ile hiçbir ilgisi yoktur. CHP’li Kemalpaşa Belediyesince verilen emlak beyannamesinde ve numarataj belgesinde buraların konut olduğu açıkça belgeleriyle belirtilmiştir. Bütün işlemlerin kanuni ve hukuka uygun olduğu belgeleriyle sabittir. Aynı zamanda 13.09.2019 tarihinde Kemalpaşa Belediyesinin Çevre Şehircilik il Müdürlüğüne gönderdiği yazıda imar barışına aykırılığı olmadığını, belediye encümen üyeleriyle yaptıkları inceleme sonrası belediye encümen kararıyla bildirmişlerdir.’’

İddialara konu olan aile şirketimiz Kırkpınarlar Süt Ürünleri Gıda ve Hayvancılık Tic. Ltd. Şti. 40 Yılı Aşkındır faaliyet göstermekte olup bugüne kadar devletten 1 TL dahi teşviki kullanmamış, bembeyaz sayfası olan bir şirkettir.’’ diye açıklamasına devam eden Kırkpınar, ‘’Bu tür iftiraların vatandaşlarımız üzerinde algı operasyonu yaparak hizmetsiz bıraktığınız ve kendi kaderine terk ettiğiniz Bayraklımızda karşılık bulacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. İftiralarla dolu basın toplantısında Mahir Polat yerelde ve geneldeki başarısızlıklarını ört pas edip sahte kahramanlıklar algısı oluşturmak için ısrarla bizi dava edin demektir. Kendisine bize attığı iftiralardan ötürü 1 Milyon TL’lik dava açarak bu tazminatı Bayraklı’da yaşayan şehit ailelerimize bağışlayacağız. Son olarak Mahir Polat’ın öncelikle kendi öz kardeşi Ulaş Polat’ın yaklaşık 2 yıl önce hangi yüz kızartıcı suçtan ötürü CHP’li Bornova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alındığı iddialarına cevap vermesini rica ederiz. Hakkımdaki tüm bu asılsız iftiraları milletimizin taktirine bırakıyor, bayraklı halkının hizmete bu kadar yaklaştığı bu dönemde gündemi kirletmek için yapılan bu iddiaları milletimizin taktirine sunuyorum...

İSPATLARSA ADAYLIKTAN ÇEKİLECEĞİM! 
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Çiftçioğlu ise şunları dile getirdi: Kamuoyunun dikkatine; CHP İzmir Milletvekili Sayın Mahir Polat’ın şahsımla ilgili ortaya attığı mesnetsiz ve tamamen gerçek dışı iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur. Sayın Polat tarafından şahsımı hedef alan, kaçak olduğu iddia edilen bazı villaların denetçisi, adı geçen şirketin sahibi olduğuma yönelik iddialar, hayal ürünü ve kesinlikle gerçek dışıdır. Siyasi rant uğruna ortaya atılan bu çirkin iftira ve yalanlar, şahsımı lekeleyemeyecektir. Sayın Polat’ın bu açıklamalarına karşı hukuki süreci başlatarak suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Sayın Polat’a kamuoyunun önünde bir de çağrıda bulunmak isterim. Eğer Sayın Polat, şahsımla ilgili hiçbir gerçekliği olmayan iddialarını ispatlarsa, Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığından çekileceğim. Peki; şahsıma yönelik iddialarını ispatlayamazsa, Sayın Polat milletvekilliği görevinden ayrılma erdemliğini gösterebilecek mi? Sayın Polat, şahsımla ilgili iddialarını ispatlayamazsa açık bir şekilde müfteridir. Saygılarımla....

 
İzmir'de 'Tosuncuk' vakası... 'Orman Bank' operasyonu: 4 gözaltı
 
Emekliler için banka promosyonu açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Turan: Belediye emekçisini enflasyona ezdirmeyeceğiz!
Ödemiş’in 99 mahallesinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Ödemiş Belediye ...
AK Partili Dağ: Gelin İzmir'in direksiyonunu bize emanet edin!
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odasını ziyaret eden Dağ, minibüsçülerden gelen ...
Tugay'dan Dağ'a 'ikinci çevre yolu projesi' soruları!
CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay rakibi AK Partili Dağ'a, "Bu projeyi Büyükşehir ...
 
'Okulda seçim mesaisi' yargıya taşındı: CHP'den AK Partili aday hakkında suç duyurusu!
Yerel seçime sayılı günler kala propaganda süreçleri de tartışma konusu ...
Buca'da 'Özel' heyecan!
Bir dizi program için 22 Mart Cuma günü İzmir'e gelecek olan CHP Genel ...
Pehlivan: Menemen tarımda da 1 numara olacak!
Menemen Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu yaşatabilmek ...
 
CHP'li Polat'tan villa vurgunu iddiası: Hedefte AK Partili adaylar ve eski vali!
CHP İzmir Milletvekili Polat AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Hamza Dağ, ...
CHP Adayı Yıldız: Hedef doğa dostu, yeşil Çiğli!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; ilçenin çöp, arıtma ...
AK Partili Çağlar: 1 Nisan'da Torbalı'da güneş bir başka doğacak!
AK Parti Adayı Çağlar, "Son 10 güne girdik. 5 yılımızı heba eden, hiçbir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri