POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:04

Bulut’tan 3. kitap: Türk Yüzyılı-Derin Savaş 2023

Şair ve Yazar Cumhur Bulut’un üçüncü kitabı “Türk Yüzyılı-Derin Savaş 2023” yayınlandı.

Bulut’tan 3. kitap: Türk Yüzyılı-Derin Savaş 2023

Şair ve Yazar Cumhur Bulut’un üçüncü kitabı “Türk Yüzyılı-Derin Savaş 2023” yayınlandı. 42 makaleden oluşan kitabın sunuş yazısını TRT Program Yapımcısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Erkan Şimşek yaparken, değerlendirme yazısını da Dış Politika uzmanı ve Milli Savunma Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Cemil Doğaç İpek yaptı.

Şair ve Yazar Cumhur Bulut’un Türkiye, Türk Yüzyılı, Türk Dünyası, Atatürk ve Alevilik gibi önemli siyasal ve toplumsal konuları ele aldığı “Türk Yüzyılı-Derin Savaş 2023” kitabı raflarda yerini aldı. Armoni Yayınlarından çıkan kitap, alt başlık olarak da “Türk Yüzyılı’nın Ardındaki İrade” adını taşıyor. Cumhur Bulut’un üçüncü kitabında sorgulayıp, çözüm arayan bir dil kullandığı görülürken, politik eleştirilerini de okuyucuya hicvederek sunuyor. Yazılarında yeni kavramlar da kullanan Bulut, “Sosyal Medya”yı betimlerken “Sosyal Madde” ismini takmış. Kitapta güldürürken düşündüren makalelerden bazıları “İşporta Tezgâhında Siyaset Var”, “Altılı Masanın Kamera Arkası”, “Muhalefet Dizilerinin Unutulmaz Jönü” isimlerini taşıyor.

Atatürk, Türklük ve Alevilik
Türk toplum yaşantısını, fikir ve siyaset sahasını derinden etkileyen konular hakkında farklı bir gözle yorumlar getiren Cumhur Bulut, son kitabını değerlendirdi. Bulut, “Bir türlü bitiremediğimiz ve milletimiz içinde ayrılıklar oluşturan konularda ısrarlı tartışmalar olduğunu görmek beni çok şaşırtıyor. Hâlbuki meselelerimiz öyle çıkmazlarla dolu değil. Sadece birbirimizin karşısında olmadığımızı görmek bile yeter tartışmaları bitirmeye… Ortak değerlerde buluşmak ve aynı yöne bakmak aslında bizim için çok kolay. Atatürk, Cumhuriyet, Türklük, Alevilik ve daha birçok müşterekimiz bizi birbirimize sımsıkı bağlıyor. Hem bu müşterekler asgari değil azami müşterekler. Binlerce yıllık millet olmamız ve değerlerimiz bizi geçmişten geleceğe taşıyor. Bazen gülerek, bazen güldürerek baktığım meselelerimizin yanında öyle büyük kazanımlarımız var ki, bunu da görmek lazım. Türkiye bölgesinde lider ve dünyada da sözü geçen bir ülke artık. Askeri, ekonomik ve kültürel gücümüzü kimse inkâr edemez. Edemiyorlar da zaten! Fakat önümüzün kesilmeye çalışıldığı da aşikâr. İşte son kitabımız tam anlamıyla bu noktalara değiniyor” dedi. 

Neden Okunmalı?
“Türk Yüzyılı-Derin Savaş 2023 neden okunmalı?” sorusuna da yanıt veren Cumhur Bulut, “Neden okunmalı?... Türk Milletinin ve devletinin “devamlılık” kavramını anlayabilmek için mesela… Atatürk’ten Bahçeli’ye gelinen yolda, hatta daha eski devirlerden bugünlere kat edilen mesafeyi anlamlandırmak için okunmalı… Değerlerimizin yaşatılması neden önemli ve güncel politik figürleri daha iyi değerlendirebilmek için okunmalı. Sonra, bazen gülmek için bazen de derin derin düşünmek için okunmalı diyebilirim. Kitabımı kızım Ayyıldız’a ithaf etmemin sebebi de aslında neden okunmalı sorusunun cevabını veriyor. Geçmişimizi, bugünümüzü ve geleceğimizi anlamak ve anlamlandırmak için. Geleceğin dünyası ve atinin Türkiye’si yani çocuklarımızın dönemi çok önemli. Bu sebeple okunmalı... Gördüğüm destek için de okuyucularımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.



Cumhur Bulut Kimdir?
İzmir Karşıyaka’da doğan Bulut, Türk Milliyetçiliği Hareketinin içinde uzun yıllardır yazılarıyla tanınıyor. İlk kitabı “Şehir Hüzün Konuşur” ve ikinci kitabı “Sinir Ötesi”nden sonra şimdi de “Türk Yüzyılı-Derin Savaş 2023” kitabıyla okuyucularının karşısına çıkıyor. Halen MHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cumhur Bulut, Karşıyaka Ülkü Ocağı Başkanlığı görevinde de bulundu. Türkgün Gazetesi köşe yazarlarından olan Bulut, Egedesonsoz.com internet haber sitesinde de köşe yazmaktadır. Yazılarında kullandığı üslup ile eskilerin fıkra yazarlarını hatırlatan Bulut, Türkiye sevdasının yanında İzmir’e olan sevgisiyle bilinen şair ve yazarlar arasında yer alıyor. Şiirleri ile “Gazeteci Şairler Antolojisi” nde de yerini alan Cumhur Bulut, Suriye Türkmenleri için yazdığı “Bin Yıllık Vatan’ın Bekçileriyiz” şiirinin bestelenmesiyle Türkmenlerin Milli Marş yazarı olarak da tanınıyor.
Cumhur Bulut’un kitabına kitaparmonisi.com, kitapyurdu.com, dr.com, bkmkitap.com, babil.com, Karşıyaka Kül Kitapevi ve seçkin kitapçılardan ulaşılabiliyor. Kitab ayrıca Avrupa’da da “kolnkutuphane.de” adresinden temin edilebiliyor.
 

 
CHP'den Aday Adayı Alkız: Menderes'i Mendereslilerle birlikte yöneteceğim!
 
Hanife'nin katiline 'mesaj' indirimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilova Höyüğü'nde tarihe ışık tutan sergi
Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde Ege’nin antik ...
AASSM'de mizahın ustalarına onur gecesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. İzmir Uluslararası Mizah ...
Bornova'da kısa film şölenine geri sayım!
Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO) tarafından düzenlenen “Uluslararası ...
 
İzmir'in sanat arenası 15 yaşında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Aralık 2008 tarihinde sanatseverlerin ...
Tarihi Elhamra Sahnesi İzBBŞT’nin ikinci evi oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), bu sezon içinde ...
Narlıdere'de başrol kadınların
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, Türk Kadınına ...
 
7. İzmir Mizah Festivali start alıyor
7. İzmir Uluslararası Mizah Festivali, 11 Aralık Pazartesi akşamı Ahmed ...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kitap oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen ...
İZKİTAP kitapseverlerin buluşma noktası oldu
İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı, 28 Ekim - 5 Kasım 2023 tarihlerinde imza ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri