POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TCMB rezervlerinde tarihi zirve
TCMB rezervlerinde tarihi zirve
AK Partili Çelik’ten ittifak açıklaması
AK Partili Çelik’ten ittifak açıklaması
Atatürk'ün orijinal imzası paylaşıldı: Bilinenden farklı!
Atatürk'ün orijinal imzası paylaşıldı: Bilinenden farklı!
Kanını sivrisineklere veriyor, rekoru 15 bin ısırık!
Kanını sivrisineklere veriyor, rekoru 15 bin ısırık!
13 Ekim 2022 Perşembe - 13:24

Büyükşehir CHP Grubu'ndan destek ziyareti, Soyer'den net mesaj: Mesele İzmir'dir!

Bakanlığın, Başkan Soyer ve kurum bürokratları hakkında 3 ayrı dosyada soruşturma izni vermesinin yankıları sürüyor. Süreçte partisinden tam destek alan Soyer'e son 'yanındayız' ziyareti Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyelerinden geldi. Grubu adına konuşan CHP'li Aydın, "Kendisi bizim başkanımız ve gurur kaynağımızdır" dedi. CHP'li üyelere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı da, "Mesele sadece ne Tunç Soyer’dir ne de bir başkası... Mesele İzmir’dir" diye konuştu.

Büyükşehir CHP Grubu ndan destek ziyareti, Soyer den net mesaj: Mesele İzmir dir!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve kurum bürokratları hakkında 3 ayrı dosyada soruşturma izni vermesinin yankıları sürüyor. 

Süreçte partisinden tam destek alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e son 'yanındayız' ziyareti Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyelerinden geldi. 

CHP Grubu Soyer'i ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla birlikte tam kadro olarak makamının bulunduğu Egemenlik Evi'nde ziyaret etti. 



"BAŞKANIMIZ VE GURUR KAYNAĞIMIZDIR"
Ziyarette ilk açıklamayı Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın yaptı. CHP Grup Başkanvekili Aydın söze, "Bugün CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu olarak Meclis üyelerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte sayın belediye başkanımız Tunç Soyer’e ziyaret için buradayız’’ diye başlarken şunları kaydetti: Maalesef ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Hem ekonomi hem demokrasi anlamında hem de hukukun üstünlüğü anlamında... Siyasi iktidar bunu bir araç olarak kendi otoriter yönetimini topluma dayatmakta, bir araç olarak kullanma eğilimini artırarak kullanma eğilimini sürdürüyor. Yargı bir partinin genel başkanının söylemiyle harekete geçen, muhalif gördüklerini sindirmeye, yandaş gördüklerini yüceltmeye çalışan bir aygıt haline getirilmeye çalışılıyor. CHP 99 yıllık yaşamı boyunca daime hakkı, hukuku, ülkenin özgürlüğünü ve bağımsızlığını savundu. Bugün de bunu savunmaya devam ediyor. 'Milli irade, milli irade' diye yola çıkanların milletin iradesi kendileri lehine tecelli etmediğinde ne durumda olduklarını, dertlerinin milli irade ve demokrasi olmadığını bir kez daha gördük. İzmir halkının belediye başkanına, Sayın Tunç Soyer’e gösterdiği teveccüh Saray iktidarını rahatsız edince, Sayın Soyer hakkında içi boş ve hukuken karşılığı olmayan anlamsız, sonunda da hukuken hiçbir sonuç alınmayacağı apaçık belli olan soruşturmaları devreye soktular. Şunu herkesin bilmesini isteriz; CHP’nin hiçbir ferdi, genel başkanından en yeni üyesine kadar bu baskı karşısında susmayacak, bir adım geriye atmayacak, bir söz eksik söylemeyecektir. Halkın demokrasisine, hukukuna, özgürlüğüne sahip çıkmak için var gücümüzle çalışacağız. Herkesi yanımızda istiyoruz ama bir kişi de olsak bir milyon kişi de olsak, yüz milyon kişi de olsak bu yoldan dönmeyeceğiz. Çünkü bu yol bize Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldur. Yolu yolumuzdur. Sayın Başkanın bütünüyle davranışlarının, icraatlarının yanında destekçisi ve onun yol arkadaşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz, kendisi bizim başkanımız ve gurur kaynağımızdır, İzmir’in seçtiği belediye başkanıdır. 



"MESELE NE SOYER NE DE BAŞKASI, MESELE İZMİR!"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Soyer de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Murat Bey’e teşekkür ediyorum. Bugün burada bulunan tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize çok teşekkürler. 2-3 hafta önce Ordu’daydık, dün akşam Brüksel’deydik... Hem Ordu’da hem Brüksel’de hem de daha görmediğimiz daha nice yerlerde İzmir’e olağanüstü büyük bir sempati ve teveccüh olduğunu söylemeliyim. Bizler bu makamlarda oturan insanlar olarak aslında hepimiz o aydınlık geleceğin temsilcileriyiz...  Teveccühün sebebi de bu. O sempatinin sebebi de o. Mesele sadece ne Tunç Soyer’dir ne de bir başkası... Mesele İzmir’dir. İzmir’in temsil ettiği aydınlık gelecek umududur dolayısıyla salında saldırılan İzmir’in aydınlık gelecek umududur. Asla geri adım atmayacağız her seferinde aramızdaki bağın güçlendiğini görmek birbirimize olan bağın güçlendiğini görmek müthiş moral ve motivasyon kaynağı oluyor bizler için. Çok daha büyük bir aşkla, çok daha büyük bir  heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyorum ki İzmir hep başından beri Türkiye’nin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek. Bu onuru yaşamak da bize nasip olduğu için son derece gururluyuz, son derece mutluyuz. Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir iklim yarattılar. İzmir’de hepsine minnettarım. Gelecek için herkesin umutlanması için çok sebep var onlardan bir tanesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisidir... 

 
Okulda gerçeği aratmayan tatbikat!
 
İzmir'de büyük ralli heyecanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aristonikos İsyanı Çiğli’de konuşulacak
Çiğli Belediyesi, MÖ 130’lu yıllarda Çiğli bölesinde bulunan Leukai Antik ...
'Sakin Şehir'in Çınarları'nı buluşturan lansman!
Seferihisar Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleşen ‘’Seferihisar’ın ...
Başkan Selvitopu vatandaşları dinledi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Fahret Altay Mahallesi'nde ...
 
İZSU'dan 24 saatlik seferberlik: Ve o arıza giderildi!
Menemen’in Yahşelli Mahallesinde, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ...
Soyer'den Brüksel'de diplomasi maratonu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ...
Karakayalı şampiyon sporcuları ağırladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kick Boks ve Wushu Kung ...
 
Çiğli'de Çocuk Atölyesi'ne büyük ilgi
Çiğli Belediyesi tarafından, çocukların kişisel gelişimine destek olmak ...
İZSU'dan seferberlik ve kesinti raporu!
Gediz tarafından yapılan kablo döşeme çalışmaları sırasında içme suyu ...
İzmir’in gıda ve tarım politikası Avrupa’nın gündeminde!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği kentlerinin politika ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri