POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
5 Şubat 2021 Cuma - 12:01

Büyükşehir Karaburun’da esnaf için devrede: Konteyner formülü!

Karaburun’da arka arkaya yaşanan depremler sonrasında riskli binalar için çalışmalar hızlandı. Belediye, iki yapısını yıkma kararı alırken yeni hizmet binası için ise cezaevinin bulunduğu alan öne çıktı. Ayrıca ilçedeki iş hanı güçlendirme kararı alırken dükkan sıkıntısı çeken esnafın sorunu için harekete geçildi. Büyükşehir’in de devreye girmesiyle ilçede konteyner sisteminin kurulacağı belirtildi.

Büyükşehir Karaburun’da esnaf için devrede: Konteyner formülü!

GERÇEKİZMİR - Karaburun Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, bölgede son günlerde ardı ardına yaşanan depremlere değindi. Belediye Başkanı Erdoğan ayrıca yaşanan sel felaketi için de konuştu. İlçede hasar gören bölgeler hakkında bilgiler veren Başkan Erdoğan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU ekiplerinin çalışmalarına ayrı bir parantez açtı.

Erdoğan, “ İzmir tarihinde böyle bir yağış herhalde çok uzun yıllar görülmedi. Bütün dereler taştı. İzmir’de de çok büyük taşkınlar meydana geldi. İnşallah Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYE BİNASI İÇİN YIKIM KARARI, YENİ ADRES CEZAEVİNİN BULUNDUĞU ALAN!
Yaşanan depremler üzerinden de konuşan Erdoğan, “Selden 3 gün önce bir de merkez üssü Karaburun olan depremler yaşadık. Umarım bunlar son olur ve artçı depremlerdir, öncü değildir. Tek temennimiz bu. Yapının, zeminin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Bizlerin ruhsatları verirken ne kadar hassas olmamız gerektiğini hatırlattı. Hem müteahhitlerimiz, inşaat sahipleri hem de bizler titizlikle davranmamız gerekmektedir. Geçen depremde hizmet binamızı boşaltmıştık, gördüğümü çatlaklar nedeniyle. Bir yapı analizi yaptırdık. Kendi binamızda ve İZSU’nun boşalttığı diğer binaya yaptırdık. Karşımızdaki Cumhuriyet İş Hanı da bir yapı analizi yaptırdı. Maalesef ki çıkan raporlarda 3 bina da riskli çıktı. Bildiğim kadarıyla iş hanı toplantı yaptı ve güçlendirme kararı aldı. Biz binalarımızı kamu olduğumuz için yıkacağız. Cezaevinin bulunduğu alanı Karaburun Belediye binası yapmak için talepte bulanacağımızı söylemiştim. Biz talepte bulunduk” ifadelerini kullandı.

ESNAFIN DÜKKAN İHTİYACI KONTEYNERLERLE GİDERİLECEK: BÜYÜKŞEHİR DEVREDE!
İş hanındaki güçlendirme çalışmalarına değinen Erdoğan, esnafların dükkan ihtiyacının da konteynerler vasıtasıyla giderileceğini söyledi. Erdoğan, “Cumhuriyet İş Hanı’nda 48 tane tapu kaydı var. Bunlardan sadece 6 tanesi Karaburun Belediyesi’nin. Ne karar alınırsa yönetim tarafından biz katılacağımızı beyan ettik. Güçlendirmeyse güçlendirme, yıkıp tekrar yapmaksa ona da katılacağız. Fakat orada faaliyette bulunan esnaflarımız var. Karaburun’da merkezde de dükkanlarımız yok. Gerçekten esnafımızı çok zor durumda. Bunun için aynı gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Genel Sekreter Buğra Gökçe’yi aradım. İkisine de gerçekten destekleri ve incelikleri, önemsemeleri için teşekkür ediyorum. Hemen talimat verilmiş. Buradaki esnafımızın sıkıntısını gidermek istiyoruz. Berberimiz, kuaförümüz, kasabımız var. Emlakçılarımız evden de bilgisayarla yapabilir belki ama mal satmak zorunda olan esnaflarımız var. Bunlara şu anki otoparkın bulunduğu alanda, meydan düzenlememiz olan alan içinde iş hanındaki güçlendirme tamamlanıncaya kadar konteynerler koyuyoruz. O esnafı zor durumda bırakmamamız gerekiyor. Sağlıklı şartları sağlayıp onları dükkansız bırakmamak hedefimiz. Çünkü bulunamıyor, zor durumdalar” dedi. 

 
İzmir’in 600 yıllık kitabı aranıyor!
 
Bodrum nüfusu pandemiyle 3'e katlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te '101.338' sevinci!
Menderes nüfusu 101.338’e yükseldi. Yükseliş ile Menderes Belediyesi’nin ...
O belediyeden 'Boğaziçi' göndermeli bilgilendirme!
Gaziemir Belediyesi'nden Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör ...
Büyükşehir’den 9 ticaret odasıyla anlaşma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve 8 ilçenin ticaret ...
 
Esnaf temsilcileri içini Bornova’da döktü
Meslek odalarından  sanayi sitelerine; esnaf temsilcilerinin merkezi hükümet ...
Güzelbahçe'de kurs ücretleri orman olacak
Güzelbahçe Belediyesi, spor kursları ve spor salonlarından alınacak ücretlerini ...
RODA projesi Konak’ta hayat bulacak
Roman Diyalog Ağı (RODA) ve Sıfır Ayrımcılık Derneği temsilcilerini konuk ...
 
Menemen'de CHP'nin 'işten çıkarma' iddiasına AK Partili Pehlivan'dan açıklama!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, CHP İzmir il yönetiminin ...
Bayraklı’da deprem mağdurlarına ‘harç’ jesti
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında alınan kararla, 30 Ekim'de meydana ...
Başkan Çalkaya’dan ‘afet’ çıkışı: Dedikodu yapmak içlerine işlemiş!
Kentte yaşanan sel felaketinin ardından mağdur vatandaşlarla temasa geçen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri