POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
18 Haziran 2022 Cumartesi - 11:25

Büyükşehir'de TİS bayramı: Kılıçdaroğlu ve Soyer'den çarpıcı mesajlar

Büyükşehir Belediyesi’nde 5 bin 248 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imza töreninde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Sizden sadece isteğim sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oy kullanacaksınız. Ne yaparlarsa yapsınlar yolumuzdan dönmeyeceğiz” dedi. Başkan Soyer ise, “Kuracağımız yeni memleket, ezilenin olmadığı birlikte el ele vererek çok daha güzel günler yaşayacağımız memleket olacak. O günleri görmek için omuz omuza birlikte çalışmaya, emek vermeye, ter dökmeye devam edeceğiz" dedi.

Büyükşehir de TİS bayramı: Kılıçdaroğlu ve Soyer den çarpıcı mesajlar

GERÇEKİZMİR - Belediye-İş İzmir 1, 2, 3 ve 6 No’lu Şube ile büyükşehir belediyesi ve SODEMSEN arasında şubat ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile devam eden ve İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan 5 bin 248 işçiyi kapsayan toplu sözleşme, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu önünde gerçekleşen törenle imzalandı.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul  katıldı.

SANDIK MESAJI

Kılıçdaroğlu  konuşmasında şunları söyledi;

 “ Sizler örgütlü olduğunuz zaman güçlü olursanız. Bölünürseniz hakkınızı aramakta gücünüzü kullanamazsınız. Bu tuzağa düşmeyiz. Şuanda Türkiye’de izlenen ekonomi politikalarıyla 85 milyon insan bir avuç oligarka,  bir avuç saray beslemesine çalışıyor. Açlık sınırının altında gelir elde ediyorsunuz. TÜİK’in önüne giderken sadece işçinin hakkını savunmak için gitmedim, emeklinin, memurun, dul ve yetim hakkını aramak için gittim. 250 liraya 500 liraya bir dul nasıl yaşayabilir. Sorunu çözeceğiz. Kararlıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar. Hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar. Hangi şiddete başvururlarsa başvursunlar hak aramak için yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sizden sadece isteğim sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oy kullanacaksınız. Sizin gibi yüz binler var. Düşündüğünüzden daha büyük işsizler ordusu var. Baba işsiz, oğul işsiz evler var. Yeni bir değişime dönüşüme ihtiyaç var. Sandığa giderken bizden daha zor durumda olan aileleri düşünüp hareket etmeliyiz. Sözleşmeniz hayırlı uğurlu olsun. Darısı milyonlarca işsize, dul ve yetime…

Eşit işe farklı ücret dönemi bitiyor
Aday olduğunda eşit işe farklı maaş döneminin biteceği sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Bugün buna bir adım daha yaklaştık. Çalışanlarımızın insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerine imkan verecek uygun bir ücretle çalışmalarını, geleceğe güvenle bakmalarını ve işsizlik korkusundan uzak bir yaşam sürdürmelerini sağlamayı amaç edindik” şeklinde konuştu.

Birleşe birleşe mücadele dönemi şimdi yeniden başlıyor
Başkan Soyer toplumun artık kutuplaşmayı, ayrışmayı, emek sömürüsünü, halkın sırtına basılarak liyakatsiz yükselmeleri, gelir adaletsizliğini, ülkenin zenginliğinden, refahından bir avuç insanın faydalanmasını ve halkın yoksulluğun pençesine atılmasını kabul etmediğini söyledi. Soyer, “Bu sözleşmeler, birlikte başarımızdır. Bu dönemde karşı cephelerde değil, siz ve biz olarak hiç değil, tam aksine yan yana, tek yürek olarak yol yürüdük, yürümeye devam edeceğiz. Birleşe birleşe toplu iş sözleşmesini yaptık. Ama asıl birleşe birleşe mücadele dönemi şimdi yeniden başlıyor” diye konuştu.

Kuracağımız memlekette emek en yüce değer olacak
Başkan Soyer emeğin en yüce değer olduğunun altını önemle çizerek, “Kuracağımız güzel memleket, emeği en yüce değer kabul eden bir memleket olacak. Kuracağımız yeni memleket, ezilenin olmadığı birlikte el ele vererek çok daha güzel günler yaşayacağımız memleket olacak. O günleri görmek için omuz omuza birlikte çalışmaya, emek vermeye, ter dökmeye devam edeceğiz. O güzel geleceği sizlerin elleriyle hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

Türkiye’nin hiçbir yeri İzmir gibi de değil.
Belediye İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul ise, “Yıllardan beri toplu sözleşme yapıyorum. Şunu görüyorum ki önümüzde yıllarda toplu sözleşme olmayacak. Örgütlü toplama olmayacak. Buna müsaade etmeyecekler. İzmir, Türkiye gibi değil. Türkiye’nin hiçbir yeri İzmir gibi de değil. Bunu herkes bilsin.  Öncelikle biz işçiler emekçiler gidecek başka kaçacak yerimiz yok. Bizim vatanımız burası biz örgütlü olacağız örgütlü hareket edeceğiz. Bizim derdimiz özgür bir ülke. Demokratik hakların özgürce kullanılabileceğiz adaletli bir ülke. Çağdaş ülkeyi yaratmak için adaleti sağlamak için uğraşmalarıyız” şeklinde konuştu.

Günlük ücretlerde yüzde 35 artış
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri ile Belediye İş Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, günlük ücretlerde yüzde 35 oranında ücret artışı sağlandı. Yeni göreve başlayanlara uygulanan kıst ücret uygulamasına son verildi. Eski çalışanlar ile yeni başlayanlar arasındaki fark ortadan kaldırıldı. Ayni yardımlarda iyileştirme yapılarak nakdi yardıma çevrildi. Yemek ve yakacak ücretleri gerçek enflasyon dikkate alınarak artırıldı.

 

 
Göztepe'nin gözü Torbalı'da: Belediyenin kararı bekleniyor
 
Otizmli kızını her gün sırtında sınıfına taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de Gönül Seferberliği: 3. Etap başladı, Sürekli ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Gönül Seferberliği ...
CHP'den Menderes'te esnaf çıkarması
CHP heyeti Menderes'te esnafla bir araya gelerek taleplerini ve isteklerini dinledi.
Bakan Ersoy: 19 milyonu yakalamış olacağız
Turizmde hedefin yüzde 40 büyüme olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı ...
 
İzmir'de Kılıçdaroğlu rüzgarı: Erdoğan'a yanıt, çarpıcı vaatler, esnafla ve Konyalılarla buluşma!
CHP Genel Başkanı kentteki ikinci mesai gününde önemli mesajlara ve buluşmalara ...
Erdoğan: Enerji alanındaki iyileştirmelerle...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz ...
Kılıçdaroğlu Buca'da esnafla buluştu, Narlıdere'de acıya ortak oldu!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'deki temaslarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, ...
 
Erdoğan: Yunanistan başının çaresine baksın
Atina yönetimine bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Yüksek ...
CHP'den İzmir'de büyük çiftçi buluşması: Kılıçdaroğlu vaatleri ve yol haritasını anlattı!
Ödemiş ilçesinde Küçük Menderes Çiftçi Buluşması düzenlendi. CHP Genel ...
CHP kürsüyü İzmir'in üreten kadınlarına verdi: Yürek yakan mesajlar!
Ödemiş'te gerçekleştirilen Küçük Menderes Çiftçi Buluşması'nda kürsüye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri