POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
14 Haziran 2019 Cuma - 20:10

Büyükşehir'de gündem 2 tahsis: Soyer'den Göztepe mesajı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediyenin borçlanma yetkisi talebi tartışma yaratırken,  Torbalı Belediyesi’nin Göztepe kararı da gündeme geldi. Ayrıca Kültürpark’taki İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsis kararı iptal edildi.

Büyükşehir de gündem 2 tahsis: Soyer den Göztepe mesajı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Oturumda, belediyenin 200 milyon TL borçlanma yetkisinin Başkan Tunç Soyer’e verilmesi konusu tartışmalara neden oldu. Öte yandan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Torbalı Belediyesi’nin Göztepe’ye tahsis edilmesi planlanan arsanın tahsisini iptal etmesi kararını gündeme taşıyarak eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Göztepe’yi destekleyeceklerini belirterek, konuyla ilgili Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile görüşeceklerini kaydetti. Ayrıca Kültürpark içerisinde yer alan İZFAŞ binasının 3 yıllığına Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesinin iptal edilmesi kararı meclisten oy birliğiyle geçti. AK Parti’li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği başkanlık konutunun Karşıyaka Belediyesi’ne devredilmesinden geri dönülmesini hatırlatarak, Başkan Soyer’e, “Aynı durumu köşk için sizden de bekliyoruz” dedi.

BORÇLANMA YETKİSİ TARTIŞMA YARATTI!

Belediyenin yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalarında 2019 yılında kullanılmak üzere; bankalardan 200 milyon TL'ye kadar borçlanmanın yapılması ve kullanılacak olan kredi ile ilgili her türlü işlem yapılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi hakkındaki önerge görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmeye devam ettiği sırada bazı maddeler için meclis oturumu sırasında plan ve bütçe komisyonunun toplanması kararı alındı. Borçlanma ile ilgili önergenin bütçe komisyonuna gönderilmesi sonrasında anlaşmazlık yaşandı. Meclis oturumu sırasında toplanan bütçe komisyonu borçlanma ile ilgili önergeyi de zaman kısıtlaması gerekçesiyle görüşerek, oy çokluğu ile uygun bulunduğuna dair rapor verdi. Bunun üzerine AK Parti Grubu’ndan itiraz ve eleştiriler geldi.

AK PARTİ’Lİ TAŞTAN’DAN BORÇLANMA YETKİSİ TEPKİSİ

AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan, borçlanma önergesi ile ilgili söz alarak,  “200 Milyon TL borçlanma yetkisi bir komisyonun oturum sırasında görüşüp, oy birliği diyeceğimiz meblağ değil. Birçok belediye bütçesinden fazla bir meblağ... Bu borçlanmanın neleri kapsadığı, kamulaştırması nedir, yatırımlar nedir, borçlar nedir? Bunlar bilmek hem bizim hem İzmirlinin hakkı. Komisyon karar almış olsa da tekrar görüşülmesini isteme hakkımız var. Yoksa bilgi rica etmek zorundayız. Önceki dönemlerde, böyle bir borçlanma yetkisi gündeme gelmeden önce uzun süre görüşülüyordu. Ayrıca, göreve gelir gelmez böyle bir borçlanma yetkisinin istenmesi hakkında açıklanmaya ihtiyaç duyulur” dedi.

AK PARTİ’Lİ HIZAL: DETAYLANDIRILMADAN MECLİSE SUNULMASI MANİDAR!

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise borçlanma konusunda bilgilendirme talep ederek, “200 milyondan bahsediliyor. Bunun kısa süre içerisinde görüşülüp, detaylandırılmadan meclise sunulması oldukça manidar. Detaylı görüşülse belki bizim de olumlu yönde oy kullanmamız söz konusu olabilir.  Sizlerinde bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SOYER, ÖNERGEYİ KOMİSYONA İADE ETTİ

AK Parti Grubu’nun eleştirileri üzerine açıklama yapan Başkan Soyer, borçlanma ile ilgili önergenin plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi noktasında karar aldıklarını ancak önergenin meclis oturumu sırasında komisyonda görüşülmesini kararlaştırmadıklarını ifade etti. Soyer, “İki numaralı önergenin plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi kararı almıştık ama bu oturum sırasında görüşülmesi noktasında karar almamıştık. Arkadaşlarımızın dediği gibi üzerinde konuşulması, detaylandırılması gerekiyordur. Bu yüzden borçlanma hakkındaki önergenin plan ve bütçe komisyonuna iadesini oyluyorum” dedi. Önerge tekrar görüşülmek üzere komisyona iadesi edildi.

O BİNANIN TAHSİSİ OY BİRLİĞİYLE İPTAL!

Oturumda Kültürpark içerisinde yer alan İZFAŞ binasının 3 yıllığına Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesi kararının iptaline yönelik önerge gündeme geldi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Söz konusu binanın tahsis kararı Aziz Kocaoğlu döneminde alınmış ve tepkilere neden olmuştu. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer ise göreve geldiğinde verdiği demeçlerde binanın tahsis kararını iptal edeceğini ifade etmişti.

AK PARTİ, TORBALI BELEDİYESİ’NİN GÖZTEPE KARARINI ELEŞTİRDİ

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Torbalı Belediyesi’nin meclis toplantısında Göztepe Kulübü’ne tahsis edilmesi planlanan arsanın tahsisinin oy çokluğuyla iptal edilmesi kararı alması hakkında konuştu. Tahsisin iptal kararını eleştiren Hızal, “Bilindiği üzere bizler siyasetçiyiz. Siyaset kurumunun parçalarıyız. Bizim ana amacımız, sorun yaratmak değil, sorun çözmek üzeredir. Biz diyoruz ki, bu şehre sorun çıkarmayalım, daha iyi noktalara taşıyalım. Ne yazık ki bugün görüyoruz ki önceki yönetim tarafından Torbalı Belediyesi’nden Göztepe’ye verilmiş olan intifa hakkının hiçbir hukuki dayanağı gerekçesi olmadan, daha doğrusu şöyle söyleyeyim; İntifayla ilgili hukuki eksiklikler varsa da bunları düzeltme hakkı varken siyasi nedenlerle şov aracı olarak görmüş bulunmaktayız. Burada verilmiş biri kullanım hakkı,  ilçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, ilgili bakanlıkların, bölge halkının dahil olduğu bir durum söz konusu… Biz geçmişte yapılanları sadece siyasi gerekçelerle ortadan kaldırırsak İzmir’e hiçbir şey kazandıramayız. Bu anlamda Torbalı Belediyesi’nin dünkü meclis oturumunda alınan karardan dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hukuki ve imarsal sorunları olduğu dile getiriliyor. Ortada eğer bir eksiklik varsa da revize edilmesi kanaatindeyiz. Biz burada bütün kulüplerimiz için bir değer ortaya koymak zorundayız. Siyasetçiler olarak bizim amacımız düğüm yapmak değil düğüm çözmektir. Bu hatadan bir an önce geri adım atılması gerektiği kanaatindeyim” açıklamasında bulundu.

SOYER’DEN GÖZTEPE YANITI!

AK Parti’li Hızal’ın Göztepe konusunu gündeme taşıması üzerine konuşan Başkan Soyer, ““Çok net ifade etmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Göztepe’yi destekleyeceğiz. Tekrar intifa hakkı için elimizden gelen ne gerekiyorsa yapacağız. Torbalı Belediye Başkanımızla da görüşeceğiz.  Göztepe’yi İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

AK PARTİ’Lİ BOZTEPE’DEN BAŞKAN SOYER’E ‘KÖŞK’ ÇAĞRISI

Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği başkanlık konutunun Karşıyaka Belediyesi’ne devredilmesinden geri dönülmesi hatırlatarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’taki konukevine taşınma kararı almasına atıfta bulundu. Boztepe, “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum. Merhum Başkanımız Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği evin devredilmesini iptal etti. Aynı durumu köşk için de sizden bekliyoruz” dedi.

 
Foça kıyılarında temizlik mesaisi
 
Suya indirim Meclis'ten geçti: İşte fiyat tarifesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ulaşımında sınav alarmı!
Yükseköğretim Kurumlar Sınavı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Urla Meclisi'nde 'meclis saati' tartışması
Urla Belediye Meclisi’nde CHP’li Başkan Burak Oğuz ve CHP’li meclis üyeleri ...
Soyer'den EXPO mesajı: Katılacağız... Kazanacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, turizmden bir türlü hak ...
 
Adayken söz vermişti... Yerine getirdi: Çeşme'ye 2'inci hizmet binası!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, seçim döneminde söz verdiği Çeşme Belediyesi ...
Çiğli’de karnesini alana dondurma sürprizi
Çiğli Harmandalı’daki okullarda karnesini alan öğrenciler çıkışta dondurma ...
Ödemiş ve Büyükşehir ele ele verdi!
Ödemiş Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha fazla ...
 
Konak'ta Rumeli Şenliği’nde büyük coşku... Batur'dan Göçmen halayı!
Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma ...
Buca’da gürültü teyakkuzu!
Hafta sonu milyonlarca adayın geleceğine yön vermek için ter dökeceği ...
Soyer: 31 Mart sonuçları zafer değil kredi!
Soyer, Karşıyaka Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri