POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
14 Haziran 2019 Cuma - 19:00

Foça kıyılarında temizlik mesaisi

Foça ilçesinde, Foça'ya Sahip Çıkıyoruz (FSÇ) Platformu öncülüğünde, kıyı ve deniz temizliği etkinliği yapıldı. Sahil ve sığ sulardaki etkinlikte, deniz ve sahili kullananlara, temizlik konusunda uyarıda bulunuldu. Kumsaldan ve deniz kıyısından torbalar dolusu izmarit, kuruyemiş artıkları, plastik ve metal içecek kutuları ile naylon poşet toplandı.

Foça kıyılarında temizlik mesaisi

Foça Büyükdeniz sahilinde daha önce gerçekleştirdikleri temizlik eylem ve etkinliğini bu kez ilçeye bağlı Yenifoça sahilinde düzenleyen FSÇ Platformu üyelerine, Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi üyeleri, Foça Belediyesi meclis üyeleri ve çalışanları ile Yenifoçalılar destek verdi. Bugün sahilde toplanarak, insan zinciri oluşturan platform üyelerine ne yaptıklarını soran bazı kişiler de gönüllü olarak temizlik çalışmalarına katıldı. Hemen her yerinde izmarit, yiyecek ve içecek kalıntıları bulunan, halka açık kumsalda başlayan temizlik çalışması, sahile yapılan oturma yerleri civarındaki çerez kabuklarının süpürülerek toplanması ile devam etti. Etkinliğe katılan bazı üyeler denizin içine girerek sığ yerlerdeki içecek kutuları ve naylon poşetleri topladı.

'DENİZDEN YARARLANAN BUNU YAPMASIN'

15 kadın üye ile temizlik çalışmasına destek verdiklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi Başkanı Nur Gündüz, sahilin durumunun çok üzücü olduğunu dile getirerek, "Sigara izmaritinden, bira şişesi kapaklarından geçilmiyor. Vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını rica ediyoruz. Biz burada izmarit toplarken bile yanımızdan sigara içerek geçen bir kadın izmaritini biraz ileride yere attı. Başkasının attığını temizleyen aramızda gerçekten yaşı ilerlemiş insanlar da var" dedi.

'TEMİZ ÇEVRE TEMİZ TOPLUM' VURGUSU

Geçen yıl Foça'da gerçekleştirdikleri temizlik etkinliğini bu sene Yenifoça'da yaptıklarını belirten FSÇ Platformu Sözcüsü Gökalp Müstecaplıoğlu da olumlu etkileri olduğunu ve çok değişik grupların kendilerinin ardından değişik mevkilerde benzer çalışmalar yaptıklarını söyledi. Müstecaplıoğlu, "Bizim temel derdimiz temiz bir Foça'da sağlıklı, mutlu ve huzur içinde yaşamak. Bu da en başta hijyenden ve temizlikten geçiyor. Bunlarda sadece belediyenin altından kalkabileceği konular değildir. Bu yüzden vatandaşlar olarak biz de sorumluluk alıyor ve taşın altına elimizi koyuyoruz. Her şeyin özü temizlik yapmak değil, çöp atmamak anlayışına dayanıyor. Eğer çöpler atılmasaydı bizler de burada toplanmak zorunda kalmayacaktık. Atalarımız ne güzel söylemiş. 'Herkes kapısının önüne temizlese bu sorunlar çözülür'. Bizim de temel dileğimiz bu duyarlılığı en uçtaki vatandaşa kadar aktarabilmek. Belediye Başkanımızın desteği  var belediye meclis üyelerimiz  sahada bizimle birlikte temizlik yapıyor. Duyarlık yaratmak için bu eylemleri zincir oluşturarak her mahallede, her semtte yapmayı planladık. Temiz çevre olmadan temiz toplum olamaz. Bu bilincin yükseltilmesi için mücadele veriyoruz" diye konuştu. 

3 saat süren deniz ve kıyı temizliğinin ardından toplanan çöpler, Foça Belediyesi'nin tahsis ettiği römorklu traktöre yüklenerek, çöp istasyonuna gönderildi.(DHA)

 
Zeybekci de Yıldırım için İstanbul'da sahaya indi!
 
Büyükşehir'de gündem 2 tahsis: Soyer'den Göztepe mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de hint keneveri operasyonu
 Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda 7 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.
3 yaşındaki çocuğa kan donduran şiddet
Datça'da 3 yaşındaki B.T.'ye fiziksel şiddet uyguladıkları ileri sürülen ...
Eşiyle ilişki yaşadığını iddia ettiği adamı öldürdü
Kiraz ilçesinde, Orhan A. (38), eşi S.A. ile ilişki yaşadığını öne sürdüğü ...
 
Dünyaca ünlü GTA oyununu aratmayan gasp!
Antalya'da gasbettiği otomobille kaza yapan zanlı, kendisine yardım için ...
Kordon'da denizden ceset çıktı
Alsancak'ta denizde erkek cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti ve otopsi ...
Köpek saldırı, hayatı karardı!
İzmir’de, yaklaşık 15 ay önce, pitbull cinsi olduğu iddia edilen köpeğin ...
 
İzmir'de oda başkanına zimmetten tutuklama!
Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, zimmet iddiasıyla tutuklandı.
8 gündür kayıp olan eşini arıyor
Bornova ilçesinde, cuma namazına gitmek için evinden çıkan alzheimer hastası ...
Vahşi cinayetin detayları ortaya çıktı
Esenyurt'ta kötü kokular gelen eve giren polis, vahşice öldürülmüş bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri