POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
11 Mart 2022 Cuma - 10:40

Büyükşehir'den o ilçelere hibe otobüs, öğrenciye ve esnafa destek, sporculara ödül!

Manisa'nın Alaşehir, Tunceli'nin Hozat, Yozgat'ın da Bahadın ilçelerine ESHOT tarafından otobüs hibe edilmesini, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı kaynak sağlamak için  İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası ile protokol imzalanmasını ve kentin başarılı sporcularının altınla ödüllendirilmesine ilişkin maddeler mart ayı meclis gündeminde yer aldı.

Büyükşehir den o ilçelere hibe otobüs, öğrenciye ve esnafa destek, sporculara ödül!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ilçeye otobüs, esnafa ve öğrenciye kırtasiye malzemesi desteğinin yanı sıra sporculara ödül verilmesini öngören önergeler Mart ayı ilk olağan oturum gündeminde yer aldı. 

İlgili maddeler Manisa'nın Alaşehir, Tunceli'nin Hozat, Yozgat'ın da Bahadın ilçelerine ESHOT tarafından otobüs hibe edilmesini, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı kaynak sağlamak için  İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası ile protokol imzalanmasını ve kentin başarılı sporcularının altınla ödüllendirilmesini öngörüyor. 

Buna göre meclis gündeminde ilgili maddeler hakkında yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

3 İLÇEYE HİBE OTOBÜS
ESHOT Genel Müdürlüğü dayanıklı taşınır kayıtlarında yer alan ve önerge eki Teknik Raporlarda durumları belirtilen otobüslerden; 35 HF 745 plakalı, 2004 model BMC BELDE 260 CB marka otobüsün Manisa-Alaşehir Belediye Başkanlığına, 35 UH 599 plakalı 2003 model BMC BELDE 260 CB marka otobüsün Tunceli-Hozat Belediye Başkanlığına, 35 RY 116 plakalı 2008 model ISUZU CITIBUS marka otobüsün Yozgat-Bahadın Belediye Başkanlığına, 35 DB 2830 plakalı 2012 model ISUZU CITIBUS marka otobüsün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığına bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüşülmesi. (ESHOT-Ulaşım Yat.Dai.Bşk.E.64106/E.655430)

ÖĞRENCİYE VE ESNAFA DESTEK PROTOKOLÜ 
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sosyoekonomik zorluk yaşayan 17-20 yaş arası üniversite sınavına hazırlanan gençlerin eğitim süreçlerine katkı sağlamak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 2021- 2022 eğitim dönemi için üniversite sınavına hazırlık niteliğinde bulunan yardımcı kaynaklara erişim desteği sağlanması, aynı zamanda İzmir il sınırlarında bulunan esnafların da desteklenmesi amaçlanmakta olup, bu kapsamda 2020-2021 eğitim döneminde de uygulanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası arasında imzalanmak üzere yeniden hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokolün kabulü ve söz konusu Protokolün imzalanabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Sosyal Prj.Dai. Bşk. E.640100)

BAŞARILI SPORCULARA ALTIN ÖDÜLÜ 
Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda Erkekler 50 metre kurbağalamada 24.95'lik derecesiyle yarışı ilk sırada bitirip Dünya Rekorunu kıran Emre SAKÇI ile Romanya'da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olması sebebiyle Güreşçimiz Miraç SARAÇ'a 4 er adet Ata Altını karşılığı olan Türk Lirasının, Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvasında birinci olan Burçak ŞENMAN'a 2 adet Ata Altını karşılığı Türk Lirasının ödül olarak verilmesi ve söz konusu ödüllerin Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğünün Ödül, İkramiye ve Benzeri Ödemeler bütçesinden karşılanmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Gençlik ve Spor Hiz. Dai.Bşk.E.590638)

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’deki Trampolin Cimnastik Dünya Kupası kadınlar senkronize finallerinde altın madalya alarak, Türk cimnastiğinde Dünya Kupasındaki ilk madalyayı kazanan Sıla KARAKUŞ’a ve Sena Elçin KARAKAŞ’a 4 er adet Ata Altın karşılığı olan Türk Lirasının ödül olarak verilmesi ve Almanya’nın Cottbus şehrinde düzenlenen Dünya Cimnastik Şampiyonasında halka aletinde Dünya Şampiyonu olan İbrahim ÇOLAK’a  4 adet Ata Altın karşılığı olan Türk Lirasının ve yine aynı Şampiyonada Atlama Masasında Dünya 3.’sü olan Adem ASİL’e ise 2 adet Ata Altın karşılığı olan Türk Lirasının ödül olarak verilmesi ve söz konusu ödüllerin Belediyemiz Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğünün Ödül, İkramiye ve Benzeri Ödemeler Bütçesinden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Gençlik ve Spor Hiz.Dai.Bşk.E.642841)

 
İzmir'de sıra dışı mart: Tatil merkezleri beyaza büründü!
 
Cari açık 4 yılın zirvesinde: 7,1 milyar dolar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın Dijital Dershanesi 10 bin öğrenciye ulaştı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına projeler üreten Buca Belediyesi’nin ...
Soyer'den İzmir'e İstiklal Marşı yürüyüşü daveti!
Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü nedeniyle ...
İduğ’dan esnafa tavsiye: İşinize yatırım yapın
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren Başkan İduğ, ...
 
Dünya plaj voleybolunun kalbi Dikili'de atacak!
Dikili dünyanın sayılı turizm merkezleri ile aynı kategoride çok önemli ...
Tramvayda sahil hattını devre dışı bırakan kaza!
Göztepe'de meydana gelen kaza nedeniyle Fahrettin Altay-Konak İskele durakları ...
Narlıdere'de Süheyla Taşçıer rüzgarı
Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, sanatçı ...
 
İzmirdeniz dünya tasarım literatürüne girdi!
İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla kent kıyılarını ...
Kadın hakları mücadelesi Bornova’da anlatıldı
Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi ile CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın ...
Eşrefpaşa Hastanesi’nde uluslararası hizmet dönemi
Sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri