POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
24 Şubat 2022 Perşembe - 14:36

Büyükşehir'in çöp tesisi projesi hakkında flaş karar: ÇED süreci durduruldu!

Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesine yapmayı planladığı çöp tesisiyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantıdan ÇED sürecini durdurma kararı çıktı.

Büyükşehir in çöp tesisi projesi hakkında flaş karar: ÇED süreci durduruldu!

Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'in Menderes ilçesine yapmayı planladığı çöp tesisiyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantıdan ÇED sürecini durdurma kararı çıktı. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, katı atık tesisiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Ankara’ya giderek bakanlık ÇED Genel Müdürlüğü’nde toplanan İnceleme Değerlendirme Kurulu (İDK) toplantısına katılan Artcı alınan kararı kamuoyuyla paylaştı.

Artcı, toplanan komisyonun tarafları dinledikten sonra ÇED sürecini durdurma kararı aldığını söyledi.

Artcı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak-Karabağlar-Buca-Gaziemir-Balçova ve Narlıdere gibi nüfusun yarısından fazlasının yaşadığı ilçelerin çöplerini Menderesimize getirme projesini yakından takip ediyoruz.  Büyükşehir’in, Menderes Belediyesi’nin sorumsuz ve vurdumduymaz yaklaşımını fırsata çevirerek ilçemiz sınırlarında kurmayı düşündüğü Menderes Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim ve Elektrik Üretim Tesisi’ne ilişkin bakanlıkta toplantı vardı. Biz de yerinde durum tespiti ve hemşehrilerimizin hakkını savunmak için Ankara’ya gittik. Toplantıya bizzat katıldım ve gerekli açıklamaları yaptım. Komisyon toplantısına Büyükşehir’in teknik ekipleri ve firma yetkilileri katıldı. Ne yazık ki Menderes Belediyesi’nden bırakın başkanı bir yetkilinin bile olmaması, ilçeye saplanacak hançeri engellememesi bizi derinden üzdü. Elbette mücadeleyi bırakacak değildik. Toplantıda komisyon başkanı bazı kurumların görüşlerinin olumsuz olmasını, bazılarının da güncel olmamasını gerekçe göstererek ÇED sürecini durdurdu. Gerçekten de yangından mal kaçırır gibi toplanan kurum görüşlerinde birçok eksik ve hata vardı. Bunu da komisyonda bulunanlar gördü” diye konuştu.

"Menderes halkının yüzde 99’u bu projeyi istemiyor"
Büyükşehir ve firma yetkililerinin komisyondaki sunumun ardından salonda konuşma yapan Başkan Artcı, “Bu bir yatırım projesi değildir. Menderes, tarımı ve turizm olanaklarıyla bilinen bir kenttir. Menderes halkının yüzde 99’u bu projeyi istemiyor. Belediye başkanından başka projeyi isteyen kimse yok. Denizi kıyısıyla birlikte aktif kullanan, İzmir’in su ihtiyacını karşılayan, çiçek üretimiyle marka olmuş bir yerden bahsediyoruz.  Seracılık faaliyetleriyle 35 bin kişinin istihdam edildiği yere kimse kıymasın. Buna hiçbirimizin izin vermeye hakkı yoktur” dedi.

Başkan Artcı, tesisin ilçeye kurulmasını istemeyen başta duyarlı Menderesliler olmak üzere kendilerine destek veren, kamuoyunun sesini duyuran herkese teşekkür etti. Artcı,  “Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a, süreci en yakından takip eden başta İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya olmak üzere desteğini esirgemeyen tüm milletvekillerine, AK Parti İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’ye, parti yöneticilerimize ve mücadele arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

 
Efes Selçuk'a müjde: O ihale iptal!
 
CHP'li Öztunç'tan iktidara 'Foça', AK Partili Dağ'a 'Karaburun' çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menderes li 25 Şubat 2022 Cuma 00:19

Kimse Şunu göz ardı yapmasın , bu süreçte ERGUN BAŞKAN VE BÜLENT BAŞKAN ,İMZA KOYAN SİVİL TOPLUM DERNEK VE ODA BAŞKANLARI , MUHTARLARI ,MECLİS ÜYELERİ VE DUYARLI MENDERES SEVDALILARINI YÜREKTEN KUTLARIM ! Ayrıca ,Bu süreçte Menderes belediye başkanı Mustafa kayaları ve meclis üyelerini ÇÖPLÜĞÜ MENDERES e yakıştırdığı ve layık gördüğü için KINIYORUM .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de DEAŞ operasyonu!
Şanlıurfa ve İzmir ilinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, ...
''Tek yapabildiğimiz gidişini izlemek oldu''
İzmir'de ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Yağız Öziç (9), Covid-19 testi ...
Dışişleri'nden Ukrayna'daki Türk vatandaşları açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri ...
 
Kaçak deniz patlıcanı avı operasyonu!
Urla ilçesinde kaçak deniz patlıcanı avladığı belirlenen kişiye 24 bin ...
İzmir'de bıçaklı dehşet: 1 polisle 7 ESHOT personeli yaralandı!
İzmir'de bıçaklı saldırganlar, Büyükşehir Belediyesine bağlı ulaşım şirketi ...
Ukrayna Büyükelçiliği'nden destek çağrısı!
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Stratejik ortağımız ...
 
Dur ihtarına uymadı, üzerinden cephanelik çıktı!
Konak ilçesinde, bekçilerin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve yapılan takip ...
İzmir'de silahlı kavga dehşeti: Parkta başladı, lokantaya sıçradı!
Karşıyaka ilçesinde aralarında husumet olan iki grup arasında çıkan kavgada ...
THY Ukrayna uçuşlarını durdurdu!
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Ukrayna hava sahasının kapatılması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri