POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
15 Mart 2024 Cuma - 19:29

Büyükşehir meclisinde grup başkanvekillerinden veda mesajları!

Büyükşehir Meclisi’nin 2019-2024 dönemi son meclis oturumunda söz alan parti grup başkanvekilleri önemli mesajlar verdi.

Büyükşehir meclisinde grup başkanvekillerinden veda mesajları!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi son meclis oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Dönemin son oturumunda gündem dışı bölümde söz alan parti grup başkanvekillerinden veda ve teşekkür mesajları geldi. 

İŞTE O MESAJLAR: 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT AYDIN

Soyer’e ‘nezaket ve tevazu’ övgüsü 
Spioza’nın temel felsefi yaklaşım olarak doğayla uyumu ve insanın kendini bu doğanın bir parçası olarak var etmesini ve bunu yaparken de yaşam sevinci ve neşesini kaybetmemesini esas olur. Doğanın efendisi değil doğanın bir parçası olduğunu unutan insanoğluna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi önemli bir koltuktan bunu hatırlatan birisi oldunuz benim için. Ben de en çok iz bırakan burasıydı. O yüzden sizinle ilgili pek çok kişinin söylediği tevazu ya da nezaket sözlerinin bence sadece muhatabı olduğunuz kişilerle ilgili değil yaşamın kendisine dair olması önemliydi. Kullandığınız döngüsel kültür kavramı, sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilirlik önemliydi. Aslında bunu bize statejik plan belgesiyle de gösterdiniz. Bu meclis bunu oy birliğiyle kabul etti. Bu stratejik plan BM’nin kalkınma planlarını esas alan bir stratejik plandı ve Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en iyi stratejik plandı. Biz yaptık diye söylemiyorum, gerçekten bakıp gördüğüm şey budur. Ve bu meclis bu planla kendisine çizdiği 5 yıllık yolculuğu yapabilmek için bütün gayretini ortaya koydu. İktidar ve muhalefet, tüm gruplarıyla bunu ortaya koydu. Bu meclis ve siz toplumun sorunlarının çözümünün siyasette olduğunu bir kez daha gösterdiniz. Siyasetin bu kadar değersizleştirildiği noktada başka bir siyasetin, başka bir dilin mümkün olduğunu gösterdiniz ve bu tavır hepimizi etkiledi. 

‘Korku iklimi’ tarifiyle anlattı 
Franz Kafka’nın Dava romanıyla ilgili korku iklimini tariflerken şöyle denir: İnsan hem cinsleriyle insanca bir dil aracılığıyla, böyle bir dille insanca tepkiler uyandırabilmeyi becerebilmelidir. Biz bu mecliste en çok bunu öğrendik. O yüzden başta muhataplarım olan diğer gruplara ve başkanvekillerine karşı daima insanca bir tepki göstermeye ve onlarda olumlu ya da olumsuz tepkiler oluşturmaya, bu anlamda birbirimizle alışveriş yaparak yürümeye çalıştık. 

“Bu yolda bazen yorulduk, yoldaşlarımıza omuz vererek yürümeye devam ettik, edeceğiz”
‘Vardığın menzil değil, yürüdüğün yol değerlidir’ der tasavvuf. Biz bu yolda 5 yıl boyunca bu mecliste sizin başkanlığınızda yürürken, yolda öğrendik, yolda birbirimize öğrettik, yolda birbirimizden etkilendik, birbirimize kızdık, birbirimize sarıldık, birbirimizle dayanışma gösterdik ve bu yolculuğu alnımızın akıyla bitirdik. Bazen bu yolda yürürken sorunlar da yaşadık. Yolu yürümekten vazgeçenleri gördük, bazen biz yorulduk, yoldaşlarımıza omuz vererek, yorulanı kaldırarak yürümeye devam ettik ve yürümeye devam edeceğiz. 

Teşekkürlerini saydı 
Hepinize çok teşekkür borçluyum. Öncelikle CHP gibi 100 yaşındaki bir siyasi partinin İzmir’deki en büyük meclis grubunun grup başkanvekilliği görevini bana yüklediği için başta size ve CHP Meclis Grubu’na teşekkür borçluyum. Meclisteki tüm siyasi partilere, grup başkanvekili mevkidaşlarıma gösterdikleri anlayış nedeniyle, iyi niyetle tartışabildiğimiz için çok teşekkür ederim. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi 150 yıllık bir kurumsal yapı. Genel Sekreterimiz Barış Karcı’dan başlayarak sıralı bütün amir, memur ve çalışanlara çok teşekkür ederim. 
Bizi buraya seçerek bize bu görevi veren İzmir halkına çok teşekkür ederim. 
Son olarak 22 Aralık’tan bu yana bana başkanvekilliğinizi yapma onurunu da bahşettiniz. 150 yıllık İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanvekili olarak bu kurumda iz bırakmaya, görevimi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. 

“Hem kurumu temsilen hem de şahıs olarak teşekkür borçluyuz”
Sözün özü şu, tüm bu süreçler başkanın sorumluluğu, tarzı ve tavrıyla gelişebilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı başka bir tarz, tavır ya da üslup benimseseydi ne bu iklim ne bu ortam ne de bu tartışma zemini olurdu. O yüzden hem kurumu temsil etmeniz nedeniyle size hem de şahıs olarak Tunç Soyer’e teşekkür borçluyuz. 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR HIZAL 

Merhum 2 üyeyi andı  
Veda konuşmaları yapmak zordur. 2019’daki Nisan ayındaki ilk meclis toplantısında tam burada söz almıştım, yine burada bu döneme bitireceğiz. Öncelikle şu anda aramızda olmayan 2 meclis üyemizi anmak istiyorum. Merhum Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Merhum Narlıdere Meclis Üyesi Haydar Gültekin’i rahmetle ve minnetle anıyorum. 

“Birlikte İzmir için mücadele ettik”
Bu mecliste en fazla konuşmayı yapan kişilerden biriyim. Genelde konuşma yaparken hiç zorlanmadım ama bugün gerçekten zorlanıyorum. 5 yıl, 190 meclis toplantısı, 365 saati geride bıraktık. 365 saat sizlerle birlikte İzmir’e dair, İzmirlilerin daha iyi geleceğine dair hep birlikte mücadele ettik. Bazen birbirimize kızdık, bazen küstük ama barışmayı bildiğimiz için bu kapıdan dışarı çıkınca bir şey kalmadı. Esasında aramızdaki mesafe Murat Bey’le aramızdaki kadar. Hiçbir farkımız yok, ortak noktamız İzmir. İzmir’e belki farklı noktalardan bakmışızdır ama sonuç itibariyle 5 yıl İzmir için mücadele ettik. 

“Dayanışmayı ve gururu yaşadık”
Pandemiyle karşılaştık, dayanışmayı birlikte gösterdik. 30 Ekim’deki depremde hepimiz birlikte yıkıldık, o enkazların başında birlikte umutla bekledik, sevinçli bir haber alınca da birlikte sarıldık. Hepimiz birlikte gururlandık çünkü bu meclis ve meclis üyeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği cumhuriyetin 100.yılında meclis üyesi olma gururunu yaşadık. Hepimiz birlikte gururlandık. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan İzmirimizin kurtuluşunun 100.yılında meclis üyesi olmasının gururunu yaşadık. 

Teşekkürlerini sıraladı 
Yeni gelecek arkadaşların bayrağı bizden çok daha yukarıya taşıyacağına inanıyorum. Başta bizleri bu göreve seçen tüm İzmirlilere çok teşekkür ediyorum. Gittiğimiz her yerde bize desteklerini gösterdiler. Ne kadar çok eleştirsem de Sayın Başkan 5 yıl boyunca İzmir’e yaptığınız hizmetlerinizden ötürü grubum adına teşekkür ediyorum. Meclis grubumuza ve tüm diğer parti gruplarındaki tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başta Genel Sekreter Barış Bey olmak üzere belediyenin tüm kıymetli çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. İyi ki onlarla 5 yıl mesai harcadım. Özel teşekkürümü sona bırakıyorum. Bu 5 yılda 365 saat boyunca 190 oturumda bizleri hiç yalnız bırakmayan meclis görevlilerine teşekkür ediyorum. 

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ HAKAN ŞİMŞEK 

“44 bin 520 kilometre yol yaptım, olağanüstü tecrübeler kazandım”
Öncelikle Aliağa’da ve İzmir’de hizmet etmekten şahsım adına büyük onur duydum. Dillim, bilgim, yeteneğim yettiğince ilgi alanım olan her konuda bir şeyler ifade ettim, umarım faydalı olmuştur. 
Evet 2019-2024 arası dünya ve ülkemiz için zorluklarla doluydu. İnsan ne kadar zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın bunun üstesinden gelebilecek kabiliyete sahip. Şunu hatırlamadan kendimi alamıyorum, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Anadolu insanları İstiklal Savaşı’nı verirken bizden daha az mı zor durumdaydı? Biz ne gördük ki onların gördüklerinin yanında. Onları burada onlarca kez minnetle anmak istiyorum. Bizler onların ışığında bu gördüğümüz zorlu bir heyecan olarak alalım. 

Yapımda bir görev aldığımda onu sonuna kadar yürütmek var. Sadece İzmir Büyükşehir Meclisi ve komisyon toplantıları için 300’den fazla kez buraya geldim. 44 bin 520 kilometre yol yaptım. Bu yol uzunluğu dünyanın çevresini dolaşmaktan fazla bir mesafe. İşte bu 5 yıl içerisinde rakamlar böyle çoğaltılabiliyor. Ama bu 5 yıl beni olağanüstü tecrübeler ve olağanüstü öğretilerle donattı. O yüzden hem İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine hem şahsınıza hem de bürokratlara bizleri aydınlattıkları ve donattıkları için çok teşekkür ediyorum. 

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SEDAT SARI 

“Film şeridi gibi gözden geçiriyoruz”
Dün 2019, bugün 2024… Sanki dün gibi başlamış bir serüven ancak bugün 5 yılı doldurmak üzereyiz. Nihayet geldiğimiz gün 5 yılın aslında bir bakıma sorgulama zamanı olarak görünüyor. Yolculuk bitse de bitmeyen yollar olduğunu bilmek suretiyle başından sona olanları film şeridi gibi gözden geçirmekteyiz. 

“Bu yolculuğu birlikte yaşadık”
Bu bağlamda her görevi kutsal gördüm, her makamı saygın buldum, toplumun menfaatleri, ülkemizin çıkarı, şehrimizin daha iyi hizmet alması her sözümün merkezi oldu. Demokratik olgunluk ve uzlaşı kültürünün egemen olduğu, dışlayıcı ve ötekileştirici üslup ve söylemlerden uzak bir siyasi anlayıştan hiç vazgeçmedim. Dürüst, ilkeli, sözüne güvenebilir siyaset için bu yıla çıktı ve bu yolculuğu hep birlikte yaşadık. 

“Dayanışma ruhu kent adına büyük kazanç”
İnsanız, hatasız kul olmaz. Ola ki gönül kıracak bir sözümüz olduysa hakkınız helal edin. Bu yüce mecliste çok kıymetli siyasetçilerle birlikte İzmir için çalışmış olmak benim için harika bir deneyim oldu. 4.5 yıl İYİ Parti Grup Başkanvekilliği yapan değerli ağabeyim Kemal Sevinç başta olmak üzere diğer siyasi partilerin çok kıymetli grup başkanvekilleri, hem partilerinin siyasi duruşlarını titizlikle temsil ederken, bir yandan da ortak kaygımız olan İzmirimizin menfaatleri için parti gözetmeksizin ortaya koydukları dayanışma ruhu kentimiz için büyük bir kazanç olmuştur. 

Soyer’e özel teşekkür ve nezaket övgüsü
Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza, belediye çalışanlarımıza, bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ancak benim nezlimde en büyük teşekkürü hak eden Belediye Başkanımız Tunç Soyer’dir. Koskoca 5 yıl boyunca bir yandan kentimize hizmet için yoğun bir çalışma yürütürken, bir yandan defalarca baskı ve sataşmalara uğramasına rağmen siyaseti nezaketle yapma tercihinizde hiçbir zaman vazgeçmediniz. Bu anlamda siyasetten umudunu kesmek üzere olan bir topluma nezaket diliyle de siyaset yapılabileceğini tüm detaylarıyla göstermiş oldunuz. Bir mihenk taşı oldunuz, bu anlamda size ayrıca şükranlarımı sunmak istiyorum. 

 
İzmir-Aydın Otoyolu'nda 12 araç birbirine girdi!
 
Soyer’den ayakta alkışlanan veda konuşması: Bundan sonra sathımız tüm Türkiye’dir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur'un adayı Dağ'dan CHP standına ziyaret!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Buca’da ...
Erdoğan'dan muhalefete: Artık maskelerin inme vakti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek "Artık maskelerin ...
AK Partili Çiftçioğlu'ndan Karşıyaka'ya spor festivalleri vaadi!
‘Spor için Doğru Projeleri’ni anlatan Karşıyaka Belediye Başkan Adayı ...
 
O başkan adayının eşinden etik istifa!
CHP'nin Bornova Adayı Ömer Eşki’nin eşi Beste Eşki 13 yıldır görev yaptığı ...
NATO'dan Türkiye'ye savunma sanayisi övgüsü!
Türk savunma sanayisindeki gelişmeleri değerlendiren NATO Genel Sekreteri ...
Başkan Pehlivan'dan köylere 'müjde' turu!
Yanık, Doğa, Belen, Haykıran, Karaorman, Çaltı, Alaniçi, Yahşelli, Çavuş, ...
 
Buca Adayı CHP’li Duman: Biz ittifakı gönüllerde kurduk!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, İzmir Büyükşehir Belediye ...
MHP'de büyük kurultaya geri sayım!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı'na hazırlanıyor. ...
Torbalı Adayı AK Partili Çağlar: Nisan gelecek, yüzler gülecek!
Gençlerin meşaleler yaktığı, mahalle sakinlerinin büyük tezahüratlarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri