POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
15 Mart 2024 Cuma - 20:01

Soyer’den ayakta alkışlanan veda konuşması: Bundan sonra sathımız tüm Türkiye’dir!

Büyükşehir Belediye Başkanı dönemin son meclis oturumunda bir veda konuşması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı, "Türkiye'nin en demokratik meclisi" ifadesini kullandığı ve ayakta alkışlanan konuşmasında bir de çarpıcı mesaj verdi: Bugüne kadar ki hattımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ydi, bundan sonra sathımız yine sine-i millettir, tüm Türkiye’dir.

Soyer’den ayakta alkışlanan veda konuşması: Bundan sonra sathımız tüm Türkiye’dir!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi son meclis oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Dönemin son oturumunda gündem dışı bölümde söz alan parti grup başkanvekillerinden veda ve teşekkür mesajları geldi. 

Grup başkanvekillerinin ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önce siyasi yolculuğuna CHP'de devam etme kararı alan Eski İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç'e altı oklu rozeti taktı ardında da bir veda konuşması gerçekleştirdi. 

"TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ DERSİ!"
Söze “Çok mutluyum, çok gururluyum” diyerek başlayan Başkan Tunç Soyer, “Hakikaten çok zor bir 5 yıl geçirdik ki ama emin olun şuan Türkiye’nin bütün meclislerinde son toplantılar yapılıyor ama hiç birinde bu kadar büyük bir uyumun ve bu kadar güzel sözcüklerin söylendiğini zannetmiyorum. Dilerim vardı ama İzmir Meclisi’nde bu konuşmaları yapan her birinize bir İzmirli olarak çok teşekkür ederim. Bundan kıymetli bir şey olamaz. Bu Türkiye’ye demokrasi dersidir. Bu Türkiye’ye örnek bir meclistir. Bununla iftihar ediyorum. Bununla gurur duyuyorum. Bu gurur benim bütün sülaleme de yeter, sizlere de yeter” dedi. 

Birlikte görev yaptığı tüm bürokratlara, belediye emekçilerine ve grup başkanvekillerine tek tek teşekkür eden Başkan Soyer, meclise en devamlı 3 meclis üyesi Hüsnü Boztepe, Ufuk Akyol ve Özay Kaptan’a da ayrıca teşekkürlerini sundu. 

"YÜZDE 87'LİK REKOR ORANDA TAMAMLADIK"
Başkan Soyer, “31 Mart 2019 yılında yüzde 58’le seçilen bir belediye başkanı olarak bu şehir için canla başla çalışmaya başladım ve şu iki sözcüğü dilimden hiç düşürmedim: Aşkla İzmir. 4.5 milyon vatandaşımız da bu söze yürek verdi. Bu şehre duyduğumuz aşkla seçim beyannamemizde yer alan 165 projemizi yüzde 87’lik bir rekor oranda tamamladık, üzerine 15 büyük proje ekledik, bunu hep birlikte başardık. 2 hafta sonra İzmirlilerin bana verdiği bu makamı bırakarak gönül makamına terfi edeceğim” dedi. 

Soyer konuşmasında şunları kaydetti:
Her şeyden önce ekonomik krize, pandemine, depreme, sellere, yangına ve Tsunami felaketine rağmen cesaretine ve umudunu asla kaybetmeyen tüm İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum. İzmir’in her siyasetçiye bahşetmediği bu gönül makamı benim için en büyük ödüldü. Arkadaşların ifade ettiği güzel sözler için müteşekkirim, layık olmak için hayatımın sonuna kadar çalışacağım. 

"DEVRİM NİTELİĞİNDE PROJELER KAZANDIRDIK"
Son 5 yılda İzmir belediyecilik tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadık. Maliyetler her geçen gün katlanarak artarken, ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşirken, yokluğu toklukla mayaladık, icraat üretmeye çalıştık. Her yıl bütçemizin yüzde 40’ını yatırımlara, İzmir’i daha da ileriye taşıyacak vizyon projelerine ayırdık, İzmir’in 50 yıllık kangren olmuş sorunlarında çok büyük yol kat ettik ve gelecek 50 yılını teminat altına almaya çalıştık. İzmir’in altından başlayarak yeniden inşa etmek için etkisi yıllarca sürecek devrim niteliğindeki projeleri İzmir’e kazandırdık. 

"BUNLAR ARTIK İZMİR'İN PROJELERİ"
Doğaldır ki önümüzdeki dönemin belediye başkanı ve meclis üyeleri şehrimiz için yeni projeler geliştirecekler. Bu siyasetin tabiatı gereği heyecanlı ve çok değerli bir süreçtir. Ama stratejik işlerin de hız kesmeden devam etmesi gerekiyor. İnanmak istiyorum ki bizden sonra kim gelirse gelsin, gelecek yönetim 5 yıl boyunca ilmek ilmek ördüğümüz bütün bu mirasa sahip çıkarlar. Çalışmalarımızı daha da ileriye taşırlar. Çünkü bunlar artık İzmir’in projeleridir. 

"TÜRKİYE'NİN EN DEMOKRATİK MECLİSİ"
5 yıllık görev sürem boyunca en değerli rehberlerimden biri meclis üyeleri oldu. Sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duydum, duymaya da devam edeceğim. Çünkü bu çatı İzmir’in yerel yönetim demokrasisinin çatısıdır, bu meclis İzmir halkının sesidir, sizler tek tek o ses oldunuz. Burada elbet fikir ayrılıklarımız oldu, gün geldi birbirimizi baya yorduk fakat koşullar ne olursa olsun bizi bir araya getiren temel değerlere hep sahip çıktı. Milletimizin iradesinin kayıtsız, şartsız tecelli ettiği bu mecliste hepimiz daima demokrasiden yana olduk. İşte bu yüzden gün geldi, çok zor kararları birlikte aldık. Bu şehir ve onun seçilmiş vekilleri olan bizler cumhuriyetimizin ve cumhuriyet devrimlerinin koşulsuz, şartsız bekçisi olduk. Eksiği, yanlışı kabullenmek her zaman çok kolay olmasa da bunu başarmanın kararlarımızı nasıl daha faydalı hale getirdiğini gördük. Kararların ortak akılla olgunlaşmasının ne kadar değerli olduğunu gördük. Kısacası farklılıklarımızın biz bizden ayıran değil zenginleştiren unsurlar olduğunu anladık. Vatan, millet sevgisinin yalnızca kendi tekelimizde olmadığını, memleketi sevmenin farklı halleri olabileceğini ve bunu birbirimizden öğrenmenin hem barışın hem de refahın anahtarı olduğunu keşfettik. O nedenle bu meclis muhtemelen Türkiye’nin en demokratik meclisi oldu. 

O nedenle her birimiz bu dönem kapanırken bunu başarmış olmanın huzuru ve gurur içindeyiz. Bunu başarmamızı mümkün kılan tüm meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı bu meclis üyelerinin her birinin kollektif çabası ve ortak akılla şekillendi. Bana sorarsanız meclisimizin en büyük başarısı bu olmuştur. 

Bugün bu mecliste bir yere sahipsek bunu elbette bizim için canını feda eden atalarımıza borçluyuz elbette. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her birinin aziz hatırası önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Çalışmalarımızı 5 yıl boyunca demokrasinin tatlı güneşi altında yürüttüğümüz tüm meclis üyelerine şükranlarımı sunuyorum. 

Halkımız her seçimde biz siyasetçileri yeniden sınar ancak o sınav seçildikten sonra bitmez. Biz her sabah uyandığımızda kendimizi vicdanımızla sınarız. Demokrasinin öteki adı ortak akıl, sıfatı dürüstlük, fiili ise çalışmaktır. Bunlardan biri bile eksikse siyasetçinin vicdanı sızlar, sızlamalıdır. Demokrasiye ve onun değerlerine ömrünü adamış bir kardeşiniz olarak her gün kendimi bu ilkelerle sınamaktan asla vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim. Ve buradan bugün vicdanım çok rahat bir şekilde ayrılıyorum. Biliyorum ki görevimiz sona erse de İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. 

"BUNDAN SONRA SATHIMIZ TÜM TÜRKİYE!"
Bugüne kadar ki hattımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ydi, bundan sonra sathımız yine sine-i millettir, tüm Türkiye’dir. Yeni yüzyılında Türkiye’yi demokrasiyle taçlandırma mücadelesine devam edeceğiz. Çünkü biz bu mecliste mensubu olduğumuz siyasi partiler kadar milletin kayıtsız, şartsız egemenliğini de temsil ediyoruz. Cumhuriyet halkımızın bize emanetidir, demokrasi herkesin veli nimetidir. 86 milyon el ele, omuz omuza o emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

5 yıl boyunca bu meclis çatısı altında yaşadıklarımız ve onların mutlulukla anılacak güzel hatıraları için teşekkür ediyorum. Daima cumhuriyet, daima demokrasi, daima İzmir… 

Soyer'in konuşması tüm meclis üyeleri tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı oturumu bu alkışlar arasında kapattı. 

 
Büyükşehir meclisinde grup başkanvekillerinden veda mesajları!
 
Tugay'dan Soyer açıklaması: Eleştiride bulundum pişman oldum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Adayı CHP'li Duman'a Balkan Göçmenleri'nden tam destek!
Buca’da yaşayan Balkan göçmenleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye ...
Yeni nesillere dönüşüm bilinci aşılanıyor
Geri dönüşüm uygulamalarıyla hem doğanın korunmasına katkı sağlayan hem ...
Gaziemir’de veteriner işlerine '4 4'lük' karne!
Gaziemir Belediyesi, 5 yıl boyunca uyguladığı veteriner sağlık hizmetleri ...
 
Bornova'da 'sıfır atık' harekatı tam gaz!
Bornova Belediyesi, çocukların ve gençlerin sıfır atık bilincine ulaşması ...
Gençlere yeni hizmet: Efes Kantin kapılarını açtı
Üniversite öğrencilerinin Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’den istekleri ...
İZSU’nun enerji mesaisi ISO 50001'le tescillendi
İZSU Genel Müdürlüğü, enerji verimliliği hedefi doğrultusunda ISO 50001 ...
 
Büyükşehir'den 2 engelsiz merkez daha!
“Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonuyla engelsiz ve ayrımsız ...
Soyer 14 Mart'ta sağlık çalışanlarını unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ...
Başkan Kılıç, sağlık çalışanlarını unutmadı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri