POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti
İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti
Tunceli Belediye Başkanı'na soruşturma
Tunceli Belediye Başkanı'na soruşturma
Akrabalarına şiirle sitem etmişti: Oyuncu oldu!
Akrabalarına şiirle sitem etmişti: Oyuncu oldu!
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu
7 Eylül 2022 Çarşamba - 12:19

ByLock'un sahibi David Keynes için karar!

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi olan ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan David Keynes gönüllü gelip bilgi vermesi gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

ByLock un sahibi David Keynes için karar!

FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock'un lisans sahibi David Keynes'in yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme sanığın gönüllü olarak Türkiye'ye gelmesini gerekçe göstererek cezaya hükmetmedi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık David Keynes (Alpaslan Demir) katıldı. Amerikan İstanbul Konsolosluğu temsilcileri de duruşmayı takip etti.

Duruşma savcısı, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep ettiği mütalaasını tekrar etti.

BERAATİNİ İSTEDİ

Son savunması sorulan David Keynes, "Eski savunmalarını tekrar ederim. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık Keynes'e hakkında ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasını geri bırakma hükümlerinin uygulanmasını isteyip istemediğini sordu. Keynes de uygulanmasını kabul ettiğini belirtti. Keynes son sözünde de beraatini istedi.

Keynes'in avukatı Abdurrahman Bayramoğlu ise "Müvekkilim kendi isteğiyle gelip ifade verdi. Genç bir öğrenciyken gazeteci Hikmet Çetinkaya'ya ulaşarak örgüt hakkında bildiklerini anlatmıştır. Örneğin askeri okul sınavlarının örgüte önceden ulaştırıldığı gibi bilgileri anlatıyor. Örgüt onu uzaklaştırıyor. Daha sonra da teslim olarak yine tüm bildiklerini anlatmıştır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak suçundan dava açılmışsa da dosya kapsamında sanığın ABD'den kendiliğinden gönüllü olarak geldiği anlaşıldığından ve sanığın örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlar ile ilgili yeterli mahiyette bilgi verdiği kabul edildiğinden TCK'nin 221/3,4 maddeleri uyarınca hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Heyet, sanık hakkında 1 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına da hükmetti. Sanık hakkında adli kontrol tedbirlerinin bu karar kesinleştiğinde kaldırılmasına karar verildi.

"BÖYLE BİR KARARI HERKES BEKLER"

Duruşma çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine David Keynes, "Böyle bir kararı herkes bekler. Amerika'ya iki hafta içinde döneceğim" dedi. Avukatı Abdurrahman Bayramoğlu da "Beklediğimiz bir karardı. Kendisinin devlete örgüt hakkında bildiklerini anlatması karşısında ceza yasası zaten ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerektiğini söylüyor. Mahkeme de bizim savunmamıza uygun olarak ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi" dedi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 17 Aralık 2020 tarihinde yakalama kararı çıkarılan David Keynes, itirafçı olmak için avukatı aracılığıyla başvuruda bulunmuştu. 9 Haziran 2021 İstanbul'a gelen Keynes, gözaltına alınarak 14 Haziran 2021'de tutuklandı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede David Keynes'in, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianamede, Keynes'in Türk vatandaşıyken adının Alpaslan Demir olduğu ve Türk vatandaşıyken aynı zamanda Amerikan vatandaşlığını da kazandığı ve bu sırada ismini David Keynes olarak değiştirdiği, böylece çifte vatandaş ve çift isimli olduğu tespit edildiği kaydedildi.

David Keynes hakkındaki ilk duruşma, 6 Ekim 2021'de İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savunmasını yapan Keynes'in, tutukluluk incelemesi ise 3 Kasım 2021'de yapıldı. Mahkeme, sanık Keynes'in tahliyesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. (NTV)

 
Narlıdere'de gündem Zabıta Haftası
 
EFEST coşkusu: Sokaklar kortejle renklendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KYK yurt sonuçları açıklandı: 'En yüksek yerleştirme oranı'
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, birinci faz yerleştirme ...
Kız Kulesi açıklaması: Olası bir depremde yıkılırdı
Kız Kulesi'nindeki restorasyon çalışmaları devam ederken projeden yeni ...
Ders zili cep yakarak çalacak!
Ders zilinin çalmasına sayılı günler kala veliler kara kara düşünüyor. ...
 
'Arazi' cinayeti: Bacanağını öldürdü!
Ali Balcı, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada bacanağı H.T. ...
İzmir'de zehir evlerine baskın!
Kemalpaşa ilçesindeki bir evin teras katında kenevir bitkisi yetiştirdiği ...
İzmir'de büyük panik: Arıları sakinleştirirken ormanı yaktı!
Bornova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle ...
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İzmir Milletvekili hakkında suç duyurusu!
Polislere ödenecek maaş promosyonları tepkilere neden olurken EGM'den ...
İzmir'deki korkunç kazada 1 tutuklama!
Ödemiş ilçesinde kamyonla çarpışan traktörün sürücüsü hayatını kaybetti, ...
Adnan Oktar'dan savunma: Hak-adalet yerini buldu!
Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik hükmün istinaf mahkemesi tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri