POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Yargıtay Başkanı 37. turda belli oldu!
Yargıtay Başkanı 37. turda belli oldu!
Eski Bakan Aysoy hayatını kaybetti
Eski Bakan Aysoy hayatını kaybetti
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
1 Mart 2019 Cuma - 09:22

CHP Buca Adayı Kılıç’la A’dan Z’ye: En az yüzde 55 ve marka kent hedefi!

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Gerçek İzmir’e konuştu. Buca’da yaşanan aday tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerini anlatan Kılıç, Buca için sandık iddiasını da açıkladı. Hedefinin en az yüzde 55 oy almak olduğunu belirten Kılıç, “Buca’yı marka kent yapacağız” dedi.

CHP Buca Adayı Kılıç’la A’dan Z’ye: En az yüzde 55 ve marka kent hedefi!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - CHP’nin aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na son teslim günü olan 19 Şubat’ta Buca Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Erhan Kılıç, Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinden önce aday olarak açıklanan sonrasında ise adaylığı geri çekilen Suat Nezir ile ilgili tartışmalara da nokta koyan Kılıç, Buca ile ilgili vizyonunu, belediyecilik anlayışını anlattı.

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile ilgili sandık iddiasını yüzde 55 olarak açıklayan Kılıç, rakibi AK Parti’nin Buca Belediye Başkan Adayı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.



Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?
23 Haziran 1977 yılında Manisa’da doğdum. Baba tarafından Manisa Salihlili, anne tarafından Isparta Yalvaçlıyım. Lidyalılar’dan  Kral Midas’a kadar tarihin beşiğinde yer almış, Kurtuluş Savaşı’mızda Yunanlılara karşı oluşturulan milli mücadelede destan yazmış Salihli’nin Çapaklı Köyü’nde  ailemizin yaklaşık 300 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Salihli’de çok uzun yıllar bağcılıkla geçimimizi sağladık. Dedem geçmiş dönemlerde TARİŞ Birlik Başkanlığı görevini sürdürdü. O günlerden bugünlere İzmir bizim ikinci memleketimiz oldu. 1996’da yılında Buca’ya gelerek Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladım. O günden bugüne 23 yıldır kesintisiz Buca’dayım. 1999 yılında CHP ilçe yönetimine girdim, sonrasında ise ilçe başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Gençlik kollarında görev yaptım. Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları’nda çalıştım. Ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığı yaptım. Ergenekon kumpas davalarında müdafilik  yaparak, mücadele verdik. 2014 yılında ise Levent Piriştina ile Buca Belediyesi’nde meclis üyeliği görevimiz başladı. Belediye Meclisimizde Hukuk Komisyonu Başkanlığı, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Denetim Komisyon Başkanlığı, Encümen Komisyonu Başkanlığı ve CHP Grup Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. En son ise Buca Belediye Başkan Adaylığı görevi tebliğ edildi. Bizde, görev tebliğini reddetmek olmaz. Bu görevi de layıkıyla yerine getirmek için mücadelemizi veriyoruz, çalışmalarımıza başladık.

Adaylık başvurusu yapmamıştınız ama sürpriz bir şekilde aday gösterildiniz.  Aklınızdan  Buca Belediye Başkan Adayı olmak geçiyor muydu? Böyle bir hayaliniz var mıydı?
42 yaşındayım ve 42 yıllık hayatımın 26-27 yılı siyasetin içinde geçti. Zaten aileden CHP’liyiz, siyasetle beraber büyüdüm.  Siyasette yoğrulduk ama yorulmadık. Gençlik kolların gelmiş, bayrak afiş asarak bu işe başlamış, sonrasında farklı kademelerde görev almış, çeşitli STK’lar da çalışmış ve belediye meclisinde ciddi çalışmalarda bulunmuş birinin belediye başkanlığı hayali olmaması mümkün mü? Tabi ki böyle bir hayalim vardı. Partilerde tabi ki görev talep edilir, ama görev tebliği vardır. Açıkçası adaylık benim için de sürpriz oldu, beklemiyordum.  

Sizden önce Suat Nezir aday olarak açıklanmıştı sonrasında genel merkez tarafından adaylığı geri çekildi ve siz aday oldunuz. Suat Nezir’in adaylığının çekilmesi Buca’da bir anlamda kriz yaşanmasına neden oldu. Bu krizi aşmak için nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Genel başkanımız hak, hukuk, adalet diyerek kilometrelerce yol yürüdü. Biz, hak, hukuk, adaletten kesinlikle ayrılmayız. Bu süreçte de haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik gibi bir durum olmadı. Eğer önseçim  olsaydı ve önseçim de çıkan adayın yerine başka bir atama yapılsaydı o zaman haksızlıktan söz edilebilirdi ama zaten atama oldu. Parti meclisimiz bu süreçte genel başkanımıza Türkiye genelinde tüm adayları değiştirebilme yetkisi verdi. Yani 19 Şubat’a kadar tüm başkan adaylarının değişebilme ihtimali vardı ve Buca’da böyle bir değişiklik oldu. Her ne kadar muhatap olan için hoş bir durum olmasa da nihayetinde böyle bir durum olabileceği aşikardı. Süreyle ilgili, aday olma yeterliliğiyle ilgili, yasal olarak herhangi bir sorun yok. Yani burada haksız ya da adaletsiz bir durum yok.  Ben Suat arkadaşımızı çok severim, değerli bir partilimizdir. Ama şuan her CHP’linin yapması gereken belirlenen adayın arkasında birleşmek. Ortada bir kriz yok. Örgütümüz arkamızda, Buca’daki her kesimden ciddi destek görüyoruz. Sadece bu süreçle ilgili eleştireler olabilir bunu da doğal karşılıyorum. Biz önümüze bakıyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.



Suat Nezir olayında yaşananlar sizce Buca’da seçimi etkiler mi?
Bizim seçimi kazanmakla ilgili herhangi bir tereddütümüz yok. Buca’da kazanacağız. Biz demokratik bir partiyiz, tartışmalar olması çok normal.

Rakibiniz Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Arslan’ı nasıl görüyorsunuz? Geçtiğimiz günlerde noter onayıyla projelerini açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mustafa Bey’i ismen tanırım. Mecliste görev almış, ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. Kişilik olarak iyi biri olarak biliyorum. Ben, demokratik bir yarış olmasını diliyorum. Mustafa Bey’in projelerinden biri Cezaevi’ni kaldırılması... Bununla ilgili bütün belediye başkanlarımızın önceliği Cezaevi’nin kaldırılmasıydı, bununla ilgili bir sürü görüşmelere yapıldı ama şuana kadar bir sonuç alınmadı. Birlikte Ankara’ya gidelim, bakanlık bize taahhütname versin, hangi aday seçilirse seçilsin Cezaevi’ni kaldıracağız desinler. Ben söz veriyorum buraya yapılacak projeleri beraber tasarlayalım,  beraber karar verelim, açılışını beraber yapalım. Bunun için noterden taahhütname  vermesine gerek yok.   Aday olduğu parti iktidarda, bakanlıkta kendilerinde, gidelim bakanlık taahhütnameyi versin.

Seçildiğiniz takdirde nasıl bir belediyecilik, nasıl bir belediye başkanı profili çizeceksiniz?
Belediyeyle ilgili 5 yıllık bir deneyimimiz var, işleyişi az çok biliyoruz. Halkın taleplerini, beklentileri biliyoruz. Öncelikle; halkla iç içe, katılımcı, halkın taleplerini yerine getirecek, kapısı herkese açık, herkesi dinleyerek  beyin fırtınası yapan belediyecilik anlayışımız olacak. Buca aynı zamanda bir öğrenci kenti, bende burada öğrenciydim. Onların taleplerini, düşüncülerini çok iyi tahmin ediyorum. Onlarla da beyin fırtınası yapacağız, onlardan çıkacak fikirlere çok güveniyorum, çalışmalarımızda onların da fikirlerini alacağız. Yapacağımız her projeye halkımızın fikirlerini dahil edeceğiz. Belediye hizmetlerini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Halkımıza dokunan, sosyal belediyecilik ile ilgili, kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz, sokak hayvanlarımız ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Büyükşehir belediyemiz ile bağlantılı projelerimiz var.  Örneğin; Tunç başkanımız Buca metrosunun yapılacağını söyledi. Yine büyükşehir belediyemiz Buca’ya 250 bin metrekare bir rekreasyon alanı düşünüyor. Bunlar Buca’ya ciddi katkı koyacak. Tunç Başkanımız İzmir için büyük şans... Bunun Buca’ya da çok iyi yansımaları olacak. Koordineli bir çalışmayla Buca’yı marka kent yapacağız. Buca CHP’nin yıkılmaz kalesi olacak.



Buca’nın sizce en büyük problemi nedir ve bu sorunu nasıl çözeceksiniz?
Buca’nın problemleri günlük yaşamla doğrudan bağlantılı... Örneğin trafik problemi... Buca’da yaşayıp farklı ilçelerde çalışan ciddi bir kitle var ve bu kitle trafik açısında işe gidiş gelişlerde sıkıntı yaşıyor. Bununla ilgili nokta atışı yapılacak çözümler var. Bu çözümlerin en büyük engellerden biri Cezaevi... Öncelikli olarak Cezaevi’nin kaldırılması gerekiyor. Gerekirse tüm Bucalılarla, siyasi parti gözetmeksizin bakanlığa gideceğiz talep edeceğiz. Çünkü bu siyasi bir sorun değil kent sorunu... Bunun için ciddi bir mücadele vereceğiz. Eğer kaldıramazsak alternatif çözümler üreteceğiz. Büyükşehir belediyemizin trafik sorununun çözümleri ile ilgili önemli projeleri var, koordineli bir şekilde bu sorunu çözeceğiz.

Nasıl bir Buca hayal ediyorsunuz?
Halkın mutlu, umutlu yaşadığı bir Buca... Belediye ile alakalı sorunların minimalize olduğu, insanların hayatının daha kolaylaştığı, istihdam yaratan yapıların önünü açan, halkla birlikte projeler üreten, kültürel sosyal faaliyetlerin yüksek olduğu bir Buca... Biz insanları ne kadar mutlu edersek, biz de o kadar mutlu oluruz.  Bizim önceliğimiz vatandaşımızın yaşam kalitesini, kentle ilgili ulaşılabilirliği maksimum düzeye ulaştırmak.  Buca yaşanılabilir, marka bir kent olacak. Zaten projelerimizi hazır, en kısa zamanda açıklayacağız.

Her kesimden oy alabileceğinizi düşünüyor musunuz? Sandık hedefiniz nedir?
Her kesimden ciddi bir destek var. Tüm siyasi parti seçmenlerinden  oy alacağımızı düşünüyorum. Sandığa katılımın da yüksek olacağına inanıyorum. Hedefimiz CHP olarak Buca’da en yüzde 55 oy almak.

Başkan olduğunuz takdirde ilçe örgütü ile nasıl bir diyalog izleyeceksiniz?
Bizim partimizde şu vardır; Hiyerarşik olarak ilçe başkanımız bizim üzerimizdedir.  Biz örgütümüzle her zaman beraberiz, örgütümüzle asla bir sorunumuz olmaz. Bunu da zaten süreçte göstereceğiz.

Seçime ortalama 1 ay kadar bir süre var. Kampanyanız nasıl gidiyor?
Şuanda kampanyamız çok iyi gidiyor. Adaylığımız biraz geç belli oldu o yüzden bu açığı kapatmak için İzmir’in ilçeleri arasında en yoğun propaganda sürecini geçirmeyi planlıyoruz.

 
Bornova'da çizgi film şöleni
 
Ayşe Zeybekci'den 'tatlı' mesai: Mutfağa girdi...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülhayat Demir 2 Mart 2019 Cumartesi 21:35

Yorumunuz hayırlı olsun başarılar dilerim başkanım, tüm gücümüzle ve ailece yanındayız

Yorumu oyla      0      0  
Gülhayat Demir 2 Mart 2019 Cumartesi 21:31

Hayırlı olsun,başarılar diliyorum başkanım tüm gücümüzle ailece yanındayız

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan o iddiayı Meclis'e taşıdı: İzmir'in tarihi hastanesi kapatılıyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet ...
Adaylığı düşen Çalkaya'dan ilk açıklama... Kulislerde 'yeni aday' hareketliliği!
YSK, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davada tazminata mahkum ...
CHP İzmir'de 'merkez seçim üssü'nün koordinatörleri belli oldu!
İl Başkanlığı seçim bürosunun koordinatörleri belli oldu.
 
Yücel'den 'Çalkaya' açıklaması ve itirazı yapan isimle ilgili flaş mesaj!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet ...
Bornova'da İduğ ve aday adayları bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
Şengül'den Soyer'e 'Fuar İzmir' çıkışı: Şimdiden gözünü...
CHP'nin İzmir Adayı Soyer'in "Gerekirse Fuar İzmir'i özelleştireceğiz" ...
 
YSK'dan flaş Çalkaya kararı: Adaylığı düşürüldü!
YSK, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davada tazminata mahkum ...
Buca Adayı Kılıç'tan 'İYİ' mesai, iddialı mesaj!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen darbecisin!
Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu ülkeyi bölemeyecekler. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri