POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
31 Ekim 2018 Çarşamba - 14:37

CHP İl Başkanı Yücel'den 265 aday adayına 'süreç' mesajı!

CHP İzmir’de yerel seçim süreci tam gaz devam ederken İl Başkanı Yücel, 265 belediye başkan aday adayına süreç mesajı verdi. Aday adaylarının hem CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde hem de diğer ilçelerde partiyi ve diğer aday adaylarını sıkıntıya sokmamak için dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Yücel, görev verilmese dahi aday adaylarının parti için çalışmaların sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

CHP İl Başkanı Yücel den 265 aday adayına  süreç  mesajı!

Gizem TABAN/ GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yerel seçim hareketliliği son sürat devam ederken, genel merkezin açıkladığı yerel seçim takvimine göre belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları 26 Ekim tarihinde sonlanmıştı.

Partinin İzmir cephesinde aday adaylığı yoğunluğu yaşanırken, belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuran kişi sayısı son olarak 265’e ulaşmıştı.

Seçimlere 5 ay kala aday adaylarının çalışmaları devam ederken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel süreçte parti içi sıkıntıların yaşanmaması adına aday adaylarına mesaj verdi. Aday belirleme yöntemi konusuna da değinen Yücel,  genel merkezin kamuoyu nezdinde yaptığı anket çalışmasının yanı sıra il başkanlığı  olarak ayrıca bir anket çalışması yapmayı düşündüklerini de belirtti. Gerçekİzmir’e konuşan Yücel şunları söyledi :

CHP’Lİ OLAN BELEDİYELERE DİKKAT
“Takvim açıklandıktan sonra herkes aday adayı olabilir, bu noktada bir sıkıntı yok. Ama özellikle CHP’li belediye başkanlarının olduğu ilçelerimizde yapılacak çalışmalarda, orada halen CHP’li mevcut bir belediye başkanı olduğunu unutmadan aday adaylarının kendilerini tanıtmaları ve çalışmalarını yapmaları lazım. Buna dikkat etmeleri lazım. Aday adaylarının hem CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde hem de diğer ilçelerde partiyi ve diğer aday adaylarını sıkıntıya sokmamak için dikkatli olmaları gerekiyor. Bu konuda bize başvuran tüm aday adaylarına bu hatırlatmayı ve uyarıyı yaptık.”

GÖREV VERİLMESE BİLE PARTİ İÇİN ÇALIŞMALILAR
Önümüzdeki günlerde aday adayları ile bir araya gelmeyi düşündüklerini belirten Yücel, “Bu görevlere talip olmak, aday adayı olmak bile başlı başına bir onurdur. Bu bir vatan görevidir, parti görevinin olması ötesinde CHP’nin ülkenin kurucu ve birleştirici gücü olan bir parti olması nedeniyle bu büyük bir sorumluluktur. Bu görev verilse de verilmese de bu sorumluluk ve vatan görevi devam eder. Dolayısıyla aday adayı olan arkadaşlarımız aday gösterilmedikleri takdir de bile yine aynı sorumluluk ve bilinçle ülkemiz ve partimiz için çalışmalarına devam etmelidir. Önümüzdeki günlerde aday adayları ile bir araya gelebiliriz. Bunları kendilerine hatırlatacağız, karşılıklı fikir alış verişinde bulunacağız. Partimizi, mevcut belediye başkanlarımızı yıpratmayacak şekilde, zor durumda bırakmayacak şekilde çalışmaların yapılmasını sağlayacağız” dedi.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI İLE SEÇİME GİTMEZSEK…
CHP’li olan belediyelerde mevcut belediye başkanının dışında bir adayla seçime gidildiği takdir de uyumlu bir süreç yaşamak istediklerini ifade eden Yücel, “Bir ilçede eğer mevcut belediye başkanımız başarılıysa onunla devam edebiliriz, mevcut belediye başkanımız başarılıdır ama daha iyisi, daha farklı proje ve vizyon ortaya koyan bir arkadaşımız vardır o arkadaşımıza görev verilebilir. Böyle bir durumda seçimlere kadar mevcut belediye başkanlarımız görevinin başındadır. Ama biz başka bir adayla seçime gireceksek, biz aradaki bu uyumu, bu koordinasyonu sağlayarak partimizi başarıya taşıyacak şekilde bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu konuda da gerekli her türlü tedbiri alacağız, her türlü özveride bulunacağız. Kırgınlık, küskünlük yaratmadan 265 aday adayının hepsinin seçim çalışmasında aktif rol almasını ve katkı koymasını sağlayacağız” diye konuştu.

DOĞRU SONUCA GÖTÜRECEK YÖNTEMİ ÖNERECEĞİZ
İlçelerde ön seçim talebinin olması ve bu noktada nasıl bir yol izleneceği hakkında konuşan Yücel, “Örgüt içerisinden ve memur olmayan arkadaşların aday adaylığı ile ilgili takvim geçen hafta sonuçlandı ve başvurular olundu. Bir de memur olan ve aday adayı olmayı düşünen arkadaşlar için Yüksek Seçim Kurulu 1 Aralık tarihini açıkladı. Bu arkadaşlarımızın şu anda istifa edip aday adayı olmalarına engel bir durum yok, onların da başvuruları alındıktan sonra yöntem belirlenecek. Ön seçim talebi ve beklentisi var biz bunları değerlendiriyoruz ama hakim denetiminde bir önseçim zamanı çok daraltıyor. Bu yüzden belli ilçelerde faydasından çok zararı olabilir. Ön seçim, eğilim yoklaması, merkez yoklaması bunların hepsi 30 ilçe ve büyükşehir özelinde ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Hangi bölgede hangi yöntem bizi doğru sonuca götürecekse orada o yöntemin uygulanmasını önereceğiz. Buna karar verecek yetkili organ da Parti Meclisimiz. Bu konudaki beklentilerimizi genel merkeze iletiyoruz" dedi. 

 
İZBALDEF’ten Ankara’da kritik temaslar
 
Dehşetin ardından İzmir'de otopsi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halktan biri.. 1 Kasım 2018 Perşembe 01:04

Ödemiş’e Bekir keskin şart sayın başkan! Projeci olmasının yanı sıra hesabını verebilen başarılı bir adam yaptıklarının maliyetleriyle birlikte yapılanları görmemiz bile yetti bize.. Ödemişimize Bekir keskini verin ihtiyacımız var projelere akıl üstü yapılacak işlere herkesi ayırt etmeden ayrıca tek bir belediyeci yakını bile olmasın diyerek hakim nezaretinde kura ile ev sahibi yaptı bizleri 400 lira aylık ödemeyle siz ev sahibi yapabilirmisiniz bizleri? Verin BEKİR KESKİNİ özledik biz..

Yorumu oyla      0      0  
chpli 31 Ekim 2018 Çarşamba 22:28

üyelerin önüne sandığı koyarak adayları belirlemezseniz merkezden herhangi birini atama yaparsanız 8 ilçe 18 ilçe olacak

Yorumu oyla      0      0  
Gaziemirli 31 Ekim 2018 Çarşamba 22:18

Gaziemirde tek çıkış umut tekin dir belediyedeki disiplinsizliği vegiderecek yeni projeler üretecek tek kişi

Yorumu oyla      0      0  
Buca Çamlıkule 31 Ekim 2018 Çarşamba 20:51

Başkanım yap Serkan Kalmaz’ ı Bucaya rahat seçim alalım

Yorumu oyla      0      0  
vatanaş 31 Ekim 2018 Çarşamba 16:23

ön seçim yaparsanız kavga çıkar

Yorumu oyla      0      0  
SARNIÇ 31 Ekim 2018 Çarşamba 15:39

HALİL İBRAHİM ŞENOL OLMAZSA GAZİEMİR CHP SEÇİM KAYBEDER.

Yorumu oyla      0      0  
partili 31 Ekim 2018 Çarşamba 15:02

Ön seçim riskli şu aşamadan sonra.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBALDEF’ten Ankara’da kritik temaslar
Federasyon sorun ve talepleri 4 ana başlık ve 8 maddede özetleyen dosya ...
Piriştina'dan 4.5 yılın Z raporu ve sandık tahmini!
Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset ...
AK Parti İl Başkanı Şengül'den flaş 'Büyükşehir' mesajı: 'Aday ol' derlerse...
Büyükşehir Belediye Başkan adayını arayan AK Parti'nin İzmir İl Başkanı ...
 
MHP'de İstanbul için bomba iddia, o isimden jet yanıt!
MHP kaynakları, Bedrettin Dalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
CHP'de Torun'dan önemli açıklama: 'İzmir adayı' için tarih verdi!
CHP'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İstanbul ...
MHP'de iki flaş gelişme: Seçim takvimi ve 'tek çatı' sistemi!
AK Parti ile MHP’nin, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere kendi ...
 
CHP'de Tekin İstanbul için adaylığını açıkladı
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir ...
CHP'li işadamı dokuz yıldır her seçimde aday oldu!
CHP'li işadamı Hasan Nebi, 2 kez belediye başkan aday adayı, 3 kez milletvekili ...
Dikili'den 'Tosun mitingi': Başkan ikinci dönem için yola çıktı!
Dikili Belediye Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Tosun, Dikili Atatürk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri