POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
17 yaşındaki kızı öldürmüştü… Pişkin savunma
17 yaşındaki kızı öldürmüştü… Pişkin savunma
7 soruda Ayhan Bora Kaplan soruşturması
7 soruda Ayhan Bora Kaplan soruşturması
17 Ekim 2022 Pazartesi - 16:19

CHP İl Başkanı Yücel'den 'oy iddiası', 'TMMOB gerilimi' ve 'Ankara' sorularına yanıt!

CHP İzmir Örgütü seçim güvenliği ve sandık örgütlenmesi zirvesinde bir araya geldi. Toplantının ardından basın mensuplarını karşısına geçen CHP İl Başkanı Yücel önemli açıklamalarda bulundu. Ankara temaslarını detaylandıran CHP İl Başkanı, AK Parti'nin kentteki oylarını arttırdığı iddiasının yanı sıra TMMOB İKK'nın Buca Cezaevi alanında gerçekleştirdiği plan eyleminde Aykut Akdemir'in yaptığı çıkışa yönelik soruyu da yanıtladı. 

CHP İl Başkanı Yücel den  oy iddiası ,  TMMOB gerilimi  ve  Ankara  sorularına yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü yeni haftayı önemli bir zirveyle açtı. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği yaklaşık 2 saat süren zirvede seçim güvenliği ve sandık örgütlenmesi konuları masaya yatırıldı. 

Toplantının ardından basın mensuplarını karşısına geçen CHP İl Başkanı Yücel önemli açıklamalarda bulundu. Ankara temaslarını detaylandıran CHP İl Başkanı, AK Parti'nin kentteki oylarını arttırdığı iddiasının yanı sıra TMMOB İKK'nın Buca Cezaevi alanında gerçekleştirdiği plan eyleminde Aykut Akdemir'in yaptığı çıkışa yönelik soruyu da yanıtladı. 

"SEÇMEN TAŞINDIĞI YÖNÜNDE İDDİALAR VAR!"
Toplantı gündemi hakkında konuşan Yücel, "Bu olağan bir toplantı. Öncelikli gündemimiz seçim güvenliği ve sandık güvenliği. Bir süredir birçok yerde seçmen taşındığı, hanelerde yaşayan ailelerin bilgileri olmadan oralara başka kişilerin kaydının yapıldığı bir takım spekülasyonlar var. Bunlarla ilgili nasıl tespit edileceği nasıl düzeltileceği bunları konuştuk paylaştık. Onun dışında öbek çalışmaları devam diyor İzmir genelinde son iki aydır hız verdik. Başkan Yardımcımız Yasin Bey’in toplantının açılışında yaptığı bir sunum var. İlçelerdeki üye artışı ile ilgili. Yaz döneminde bir toplantıda hedef koymuştuk üye sayıları ile ilgili. Onla ilgili hedeflerin gerçekleşme durumu, ilçelerdeki demografik yapılar birçok konuda sunum yaptı. İlçe başkanlarımız ile paylaştık’’ dedi. 

"ÜYELERİMİZİN ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ!"
Toplantıda ilçelerdeki üye sayılarının da gündem olduğunu aktaran Yücel, ‘’Birçok ilçede üyelerimizin arttığını görüyoruz. Hedeflerin gerçekleştiğini görüyoruz. Tabi gerçekleşebilecek hedefler koyuyoruz. Seçimler yaklaştıkça saha çalışmalarımızın artarak devam edeceğini kendileriyle paylaştık, sahaya daha çok önem vereceğiz önümüzdeki günlerde...’’ diye konuştu. 



"İZMİR’E UYARI GELMEDİ!"
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara ziyareti ile ilgili soruya yanıt veren Yücel, ‘’İzmir örgütüne uyarı veya talimat verilmedi. Ankara programım Türkiye Değişim Partisi'nde (TDP) il başkanlığı, ilçe başkanlığı yapan arkadaşlarımız partimize katıldılar onların rozetlerini taktık. Katılım sayısı daha yüksek ama geçmişte görev alan arkadaşlar diğer katılan üye arkadaşları temsilen bir üye katılım töreni ile partimize katıldılar’’ ifadelerini kullandı. 

"İZMİR’DE OY DÜŞMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL!"
CHP İzmir’in geçtiğimiz aylarda yaptırdığı anket kentte gündem olmuş bazı ilçelerde oy düşüşü yaşandığı ve Yücel’in ilçe başkanlarına konu hakkında uyarıda bulunduğu iddia edilmişti. CHP’nin ilçelerdeki oy oranı ile ilgili bir değişim yaşanıp yaşanmadığı sorusunu yanıtlayan Yücel, "Oy düşmesi gibi bir şey söz konusu değil ilçeler ile ilgili. Bu il anketi ilçeleri ölçtüğümüz bir anket değildi bu tamamen genel siyasete yönelik bir anket ama bu anketi yaparken tabi belli ilçelerden belli sayıda denek alınıyor. O sorular ve yanıtlarda bize fikir veriyor. Bazı ilçelere bir takım uyarılarımız oldu yoksa ilçeler özelinde yapılan bir anket değildi. Önümüzdeki aylarda yeniden bir anket yaptırmayı düşünüyoruz" dedi. 

"AKP’NİN OYLARININ ARTMASI MÜMKÜN MÜ?"
AK Parti İzmir cephesinden gelen ve kentte oyların artırıldığı yönündeki açıklamaları değerlendiren Yücel, "Böyle bir ekonomik ortamda ülkenin durumu ortadayken AKP’nin oyları artması mümkün mü? Kamuoyunu etkilemek için bir takım şeyler söylenebiliyor ama onun takdirini kamuoyu yapar" mesajını verdi. 

"AYKUT BEY SEVDİĞİMİZ BİR ARKADAŞIMIZ AMA..."
TMMOB'un Buca Cezaevi alanında yaptığı plan eyleminde İKK Sekreteri Aykut Akdemir'in Büyükşehir ve Buca Belediyelerini hedef alan eleştirileri ve alanda yaşanan atışma hakkında Yücel, "Şimdi bizim Büyükşehir Belediyemizin de Buca Belediyesi’nin de cezaevi ile ilgili görüşleri ve bakış açısı nettir. Başkanlarımızın alanın yeşil alan olması konusunda defaatle açıklamaları vardır. Büyükşehir Belediyesi zaten bir plan hazırlanması ile süreci başlattı. Meclis’e geldi. Karar altına alındı, yani bu konuda bizim belediyelerimizi ve başkanlarımızı suçlamak en hafif tabiriyle haksızlıktır. Aykut Bey bizim çok sevdiğimiz bir arkadaşımız ama zaman zaman bu tip çıkışlar yapmayı sever. İlçe başkanımız orada, meclis üyeleri orada. Belediye başkanı her yerde olamaz zaten. Özel olarak çağırırsınız işi vardır yine gidemez yani" dedi. 

"BU TİP AÇIKLAMALARLA İLGİLENMİYORUM!"
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin'in Büyükşehir Meclisi'nde geride kalan ay yaşanan karar yeter krizinin ardından CHP İl Başkanı'nın meclis üyelerine "Siyaseten bedeli olacak" dediği iddiası üzerinden oturumda yaptığı eleştiriler hakkındaki soruyu da yanıtlayan Yücel, "Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum Selahattin Bey de bizim sevdiğimiz bir arkadaşımız ama bu tip açıklamalarla ilgilenmiyorum. Bizim kapalı toplantılarımızda konuşulanlar bizim aramızdadır. Biri bir şey duyar eder onunla ilgili görüş beyan eder. Ben o açıklamalarla ilgilenmiyorum" ifadelerini kullandı.  

 
Seferihisar'da vahşete isyan!
 
Başak Cengiz'in katilinden 'hakaret' şikayeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başörtüsü düzenlemesinde son durumu açıkladı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü için anayasa değişikliği çalışması ...
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan sınırındaki mültecilere kötü muameleye ...
HDP'li Leyla Güven'e 11 yıl 7 ay hapis
Eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, farklı tarihlerde katıldığı ...
 
TDP'den İzmirli 11 eski başkan ve yönetici CHP'ye katıldı
Türkiye Değişim Partisi’nden 11 eski İzmir il yöneticisi CHP’ye katıldı. ...
AK Parti'den yeni 'Urla' tepkisi: 'Kara delik' çıkışı, 10 ay sorusu!
‘Klazomenai Sit Alanı İmar Plan’ının değiştirilmesi ile ilgili açıklama ...
Dönmez'den maden faciasına ilişkin açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden faciasına ...
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli üniversitelilerle buluştu
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Gençlik Kolları Başkanı ...
Bakan Akar'dan tahıl sevkiyatı raporu!
Tahıl koridoruna yönelik atılan imza sonrasında yaklaşık üç ayın geride ...
Erdoğan'dan yaralıların son durumu hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'daki maden ocağında meydana ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri