POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Ticaret Bakanlığından ‘Emlakçı’ kararı
Ticaret Bakanlığından ‘Emlakçı’ kararı
Ballon d'Or'un favorileri belli oldu
Ballon d'Or'un favorileri belli oldu
İtalyanlardan Mauro Icardi'ye kanca
İtalyanlardan Mauro Icardi'ye kanca
9 Temmuz 2022 Cumartesi - 00:13

CHP İl Başkanı Yücel ile Menderes gündemi: Yol haritası ne olacak?

Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ın bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler başkanvekili seçimine çevrilirken CHP İl Başkanı Yücel’den önemli açıklamalar geldi. Adayın nasıl belirleneceğini anlatan Yücel, meclis üyelerine mesaj verirken, aday çıkarıp çıkarmayacağı belli olmayan Cumhur İttifakı’na etik çıkışı da yaptı. CHP İl Başkanı Yücel ayrıca hukuki yol haritalarını da anlattı.

CHP İl Başkanı Yücel ile Menderes gündemi: Yol haritası ne olacak?

GERÇEKİZMİR - İçişleri Bakanlığı’nın Menderes’te devam eden yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında emniyette ifade verdikten sonra çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkında verdiği görevden uzaklaştırma kararı gündemdeki yerini koruyor. 

Bakanlığın Belediye Başkanı Kayalar ile birlikte meclis üyesi Erhan Güleç hakkında da verdiği uzaklaştırma kararına CHP cephesinden sert tepkiler gelirken, gözler yeni sürece çevrildi. 

Kararın ardından belediye kanunu gereği başkanvekilliği seçimi yapacak. Menderes Belediye Meclisi 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak oturumda başkanvekili seçecek. 

Meclis üyesi Güleç’in de görevden uzaklaştırılması sonrası CHP’nin meclisteki sayısı 15’e düşerken, Cumhur İttifakı’nın mecliste 8 sandalyesi bulunuyor.

Gerçekizmir’e konuşan CHP İl Başkanı Deniz Yücel süreç ve başkanvekilliği seçimi konusunda izleyecekleri yol haritaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

HUKUKSAL SÜRECİ ANLATTI
Hukuki olarak süreçte ne yapacaklarını anlatan Yücel, “Karara karşı idari yargıya başvuracağız. Neticede bu bir idarenin aldığı karar. Yürütmeyi durdurma talebiyle idare mahkemesinde iptal davası açacağız. Türkiye’de yargı ağır işliyor. Ne kadar zamanda sonuç alabiliriz, ya da alabilir miyiz? Bilmiyorum. Çünkü bu karar hukuken bir dayanağı olmakla birlikte siyasi bir karar” dedi. 

CHP İl Başkanı, “Belediye başkanımızla ilgili bir iddia vardı. Gerekeli savunmayı getirdi. Savcılık makamı da belediye başkanımızı tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etme gereği duymadı. Kuvvetli bir delil olsa, suç sabit olsa tutuklama talebiyle sevk edilirdi. Adli kontrolle sevk edilmesi bile suçlamaların güçlü ya da somut delillere dayanmadığının bir göstergesi...” diye konuştu. 

Yücel şöyle devam etti: Yasal olarak mevzuatta böyle bir şey var. İçişleri bakanlığı gerekçe göstermeden bile veya basit bir göstermelik sebeple belediye başkanını görevden alabiliyor. Tutuklama gibi bir beklenti vardı. Bu gerçekleşmeyince idari bir kararla görevden alma yolunu tercih ettiler. Hukuki ve siyasi olarak tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Mustafa Kayalar yaklaşık 8 bin oy farkıyla yüzde 56’yla seçilmiş bir belediye başkanı. Siyasilerle ilgili suçlamalar, iddialar, iftiralar olur. Mahkeme kararı olmadan görevden alma, siyasi linç sonucu doğuracak kararlar alınmaması gerek. Bu o kişiyi seçen seçmene vurulmuş bir darbedir. Karşılığı ağır olur. İstanbul seçimlerinde yaşadık. Hangi partiden olursa olsun haksızlığa karşı, adaletsizliğe karşı, bizim insanımız sert tepki verir. Seçim günü geldiğinde en ağır karşılığını Menderesli hemşerilerimiz verecektir diye düşünüyorum.

ADAY NASIL BELİRLENECEK?
CHP’nin meclis başkanvekili seçiminde göstereceği adayın nasıl belirleneceği noktasında da mesajlar veren Yücel, “Bir kişi ya da belli kişiler istiyor diye biri aday yapılmaz. Neticede bütün meclis üyelerimiz bu görevi yapacak kapasitede ve yeterliliktedir. Bazıları başka özellikleriyle, bazıları farklı özellikleriyle öne çıkar. Orada önemli olan bir ismin seçilmesi değil, CHP’li birinin seçilmesidir. Biz bunu Menemen’de de Torbalı’da da böyle yaptık. Bazı kesimlerce farklı algı yaratılmaya çalışılsa da Menemen’deki Torbalı’daki arkadaşımızda meclis grubumuzun ortak ya da yüzde yüze yakın mutabakatıyla adaylaştı. Biri istedi diye değil. Meclis üyelerimizle görüşeceğiz. Önerilerini alacağız. İllaki bir fotoğraf çıkacak. Elbette ki arkadaşlarımız bu görevi gönüllerinden geçirebilir. Saygı duyarız. Önemli olan ve en büyük önceliğimiz CHP’li birinin seçilmesidir. Mustafa Başkan da bu süreçte yanımızda olacak. Meclis üyelerimizle, ilçe örgütümüzle, Büyükşehir Başkanımızla, vekillerimizle istişare ederek süreci en doğru şekilde yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘ENDİŞEM YOK’ DEDİ, MECLİS ÜYELERİNE MESAJ VERDİ?
Menemen’de meclis aritmetiğinde Millet İttifakı sayısının fazla olmasına rağmen seçimin kaybedilmesi sonrası benzer bir tablonun Menderes’te yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili endişe duyup duymadığını yönüneki soruyu yanıtlayan CHP İl Başkanı, “ Benim bir endişem yok. CHP’de ihanet kotası gibi bir kotamız yok. İhanet potansiyeli olan, ihanet edebilecek kişilerin bilerek isteyerek belli görevlere gelmesine izin vermeyiz. CHP üyesi olan meclis üyelerimiz, o gün orada CHP’nin adayı kim olursa olsun bunu görev bilinciyle yerine getirir” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NA ETİK ÇIKIŞI! 
Cumhur İttifakı’nın aday çıkarıp çıkarmayacağıyla ilgili gündeme gelecek etik tartışmasıyla ilgili ise Yücel, “Cumhur İttifakı’nın etik ve ahlak anlayışıyla, bizim etik ve ahlak anlayışımızı kıyaslayamayız. Geçmişte bu işler böyle olmazdı. Bir belediye başkanı görevde vefat ettiyse ya da başına bir iş geldiyse hangi siyasi parti onu aday gösterdiyse yine aynı siyasi parti aday gösterir, diğer partiler saygı duyardı” mesajını verdi. 

 
İzmir'de dehşet: Kötü koku ihbarına gelen polis cesetle karşılaştı!
 
Sürekli’den ‘siyasi operasyon’ çıkışlarına tepki, ‘aday’ sorusuna yanıt!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li 10 Temmuz 2022 Pazar 10:47

En doğru isim , E ŞIKKI HİÇBİRİ Deniz Yücel daha çok yakışıyor..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan CHP'ye: Bunları biz mi aday yaptık?
CHP İl Örgütü'nün Menderes çıkarmasında iktidara yönelik sert mesajlara ...
AK Partili Sürekli'den Kurban Bayramı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  
CHP’de seçim yolunda ilk Menderes zirvesi: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?
CHP İl Örgütü görevden uzaklaştırılan Kayalar’a destek için ilçeye çıkarma ...
 
CHP'den Menderes çıkarması: Yücel, Soyer ve vekillerden Kayalar'a destek, iktidara sert tepki!
Bakanlığın devam eden soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı ...
Erdoğan'ın bayram mesajında ekonomi vurgusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimden hayata geçirdiğimiz programlara ...
Özdağ'dan Soyer'e sert 'AASSM' tepkisi!
Zafer Partisi Lideri, geçtiğimiz günlerde yabancı uyruklu bir gencin bisiklet ...
 
'Baba'yla hafızalara kazanan ünlü aktör yaşamını yitirdi
"The Godfather" (Baba) filimindeki Sonny Corleone rolüyle hafızalara kazınan ...
Menderes'te seçim tarihi belli oldu... CHP'den ilçeye çıkarma ve kritik toplantı!
Bakanlığın devam eden soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı ...
AK Parti'de bayramlaşma, Yıldırım ve Sürekli'den 2023 vurgusu!
AK Parti İzmir'in Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen bayramlaşma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri