POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
8 Temmuz 2022 Cuma - 13:18

Erdoğan'ın bayram mesajında ekonomi vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimden hayata geçirdiğimiz programlara daha güçlü destek ve biraz daha sabır talep ediyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, gençlerimize bırakacağımız en kıymetli mirasımız olan 2053 vizyonuna kararlılıkla yürümesini sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ın bayram mesajında ekonomi vurgusu!

Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı videolu mesajında, Türk milletinin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Kurban Bayramı'nın ayrılmaz bir parçası olan hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan vatandaşların ibadetleri ile kesilen kuranların kabulünü Allah'tan temenni eden Erdoğan, Abdurrahim Karakoç'un "Bayramlar Bayram Olsun" şiirinden dizeler okudu.

Erdoğan, "Mübarek günlerin hepimize hayırlar getirmesi ve kurbanlarımızın kurtuluşa vesile olması niyazıyla, 'Yaza dönsün kışınız, bayramlar bayram olsun / Dert görmesin başınız, bayramlar bayram olsun / Otlar, dikenler dolsun Nemrutların çanına, kolay gelsin işiniz / Bayramlar bayram olsun' diyorum. Bizleri bir Kurban Bayramı'na daha sağlıkla, huzurla, esenlikle kavuşturan Rabb'imize hamdüsena ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramları yakın çevrelerinden başlayarak tüm mazlumların ve mağdurların yüzlerini güldürecek hayır hasenat vesilesi kılanları ayrıca tebrik etti.

Erdoğan, medeniyetleri ve kültürlerinden tevarüs ettikleri bayramları, çocuğundan yaşlısına, tüm insanların sevinç günleri haline dönüştüren gelenekleri yaşatan herkese şükranlarını sundu.

"HAMLE GERÇEKLEŞTİRME FIRSATI YAKALADIK"

Dünyanın sağlıktan güvenliğe kadar her alanda ciddi sınamalar ile karşı karşıya olduğu bir dönemden geçtiklerini, böyle kritik dönemlerin millet olarak birlik ve beraberliğin, kardeşliğin önemini daha da artırdığını vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizi hak ettiği demokrasi ve kalkınma seviyesinin altında tutmak için maruz kaldığımız oyunların bedellerini nesillerdir ağır bir şekilde ödüyoruz. Hamdolsun geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz güçlü altyapının üzerinde Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartacak bir hamle gerçekleştirme fırsatı yakaladık. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünya kendi siyasi, ekonomik, güvenlik ve sosyal krizleri ile boğuşuyor. Biz ise yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen hedeflerimize odaklanarak yakaladığımız fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 4 yıl önce ekonomideki önceliğimizi istihdama vererek yaptığımız tercihin doğruluğunu yaşanan her gelişmeyle bir kez daha görüyoruz."

Erdoğan, küresel ekonomideki bozulmanın ülkeye etkileri yanında, kurdaki dalgalanmanın ve hayat pahalılığının insanların günlük hayatlarında yol açtığı zorlukları bildiklerini aktardı.

Aldıkları tedbirler ve hayata geçirdikleri programlarla bunların üstesinden geldikçe ellerindeki imkanların ve kat ettikleri mesafenin öneminin daha iyi anlaşılacağını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimden hayata geçirdiğimiz programlara daha güçlü destek ve biraz daha sabır talep ediyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, gençlerimize bırakacağımız en kıymetli mirasımız olan 2053 vizyonuna kararlılıkla yürümesini sağlayacaktır. Ülke ve millet olarak Cumhuriyet tarihi boyunca başlattığımız her atılım hamilesinin önünün türlü oyunlarla kesilmesine defalarca şahitlik ettik. Bu defa hem tarihten aldığımız dersler hem de sahip olduğumuz avantajlar sayesinde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında herhangi bir duraklamaya, gerilemeye meydan vermeyeceğiz. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun.

Her bayramda olduğu gibi bu defa da sözlerimi yola çıkacak sürücülerimize çağrıda bulunarak tamamlamak istiyorum. Bayram ile 15 Temmuz ve hafta sonu tatillerinin birleşmesiyle uzunca bir ara ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın kimi memleketlerine kimi tatil beldelerine doğru kimi de yaptığı alternatif programa göre yollara düştü. Şehirlerarası yolculuğa çıkan tüm vatandaşlarımdan kurallara harfiyen uymalarını, yorgun araç kullanmamalarını, mutlaka kemer takmalarını, sabırlı ve dikkatli olmalarını bekliyorum. Bayram ve tatil sevincimizi maddi ve manevi üzüntüye dönüştürmemek için hep birlikte azami hassasiyet gösterelim. Bu duygularla bir kez daha Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyor, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum."

 
Dolandırıcılık çetesine operasyonda 7 tutuklama!
 
Narlıdere'deki TİS krizinde belediyeden kritik açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ'dan Soyer'e sert 'AASSM' tepkisi!
Zafer Partisi Lideri, geçtiğimiz günlerde yabancı uyruklu bir gencin bisiklet ...
'Baba'yla hafızalara kazanan ünlü aktör yaşamını yitirdi
"The Godfather" (Baba) filimindeki Sonny Corleone rolüyle hafızalara kazınan ...
Menderes'te seçim tarihi belli oldu... CHP'den ilçeye çıkarma ve kritik toplantı!
Bakanlığın devam eden soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı ...
 
AK Parti'de bayramlaşma, Yıldırım ve Sürekli'den 2023 vurgusu!
AK Parti İzmir'in Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen bayramlaşma ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ...
CHP'de bayramlaşma, Yücel'den iktidara ekonomi ve 'Kayalar' salvosu!
CHP İl Örgütü il binasında gerçekleşen törenle bayramlaştı. Programa İl ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şiddetle mücadele kanununu çıkarmak ...
CHP'li Yücel'den Bakan Soylu'ya 'Kayalar' salvosu!
CHP İl Başkanı, Menderes Belediye Başkanı Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı ...
Kayalar'ın avukatı CHP'li Aydın'dan şok karar hakkında önemli mesajlar!
Menderes Belediye Başkanı Kayalar hakkında çıkan görevden uzaklaştırma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri