POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
8 Temmuz 2022 Cuma - 13:20

Narlıdere'deki TİS krizinde belediyeden kritik açıklama!

Tıkanan TİS sürecinde Narlıdere Belediyesi'nden önemli bir açıklama geldi. Kurumdan yapılan açıklamada süreç rakamlarla ortaya konurken, yüzde 50 oranındaki zam teklifine karşılık yüzde 115'lik talep nedeniyle masadan kalkındığı vurgulandı.

Narlıdere deki TİS krizinde belediyeden kritik açıklama!

GERÇEKİZMİR - Narlıdere Belediyesi'nde 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme süreci tıkandı. Belediyenin verdiği teklifi kabul etmeyen sendika 13 Temmuz günü greve çıkma kararı aldı. 

Tıkanan TİS sürecinde Narlıdere Belediyesi'nden önemli bir açıklama geldi. Kurumdan yapılan açıklamada süreç rakamlarla ortaya konurken, yüzde 50 oranındaki zam teklifine karşılık yüzde 115'lik talep nedeniyle masadan kalkındığı vurgulandı. Narlıdere Belediyesi açıklamasında "Belediyemizin tüm koşullarını zorlayarak verebildiği en yüksek zam oranının bu olduğunu da değerli işçilerimizin bilgisine sunuyor, yetkili sendikamızla yapacakları istişare sonucunda sözleşmeyi masada bitirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz" ifadelerine de yer verdi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Narlıdere Belediyemiz’de hali hazırda aylık en düşük işçi maaşı net: 6.674,00 TL, ortalama işçi maaşı net 7.023,00 TL, en yüksek işçi maaşı net 8.301,00 TL'dir. Mart ayından bu yana sürdürdüğümüz toplu sözleşme sürecinin sonunda Belediyemiz’in tüm imkanları işçimizin lehine zorlanarak aylık en düşük işçi maaşı net 9.857,00 TL, ortalama işçi maaşı net 10.332,00 TL, en yüksek işçi maaşı net 12.070,00 TL olacak şekilde teklif sunulmuştur. Buna yıllık ikramiye ve yan haklar da dahil edildiğinde en düşük işçi maaşı aylık net 12.566,00 TL olmaktadır. Ancak Belediyemiz’de örgütlü işçi sendikamız %115 i aşan oranda zam teklifinde ısrarcı olduğundan, üzülerek belirtmek isteriz ki toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır.

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve alım gücündeki azalma hepimizin ortak sorunu olmakla beraber, Belediyemiz gelirlerinde %50 oranında dahi artış olmamışken %115 oranında ücret artışı gerçekleştirip düzenli maaş ödemesini sürdürebilme imkânımız bulunmamaktadır. Bu nedenle işçi sendikasının aldığı karar doğrultusunda 13 Temmuz sabahından itibaren grev uygulaması başlayacaktır. Belediye hizmetlerinde oluşabilecek kesinti ve aksaklıklar için halkımızın hoşgörü ve anlayışına sığınıyor, tedbirli davranılmasını talep ediyoruz.

Belediyemizin tüm koşullarını zorlayarak verebildiği en yüksek zam oranının bu olduğunu da değerli işçilerimizin bilgisine sunuyor, yetkili sendikamızla yapacakları istişare sonucunda sözleşmeyi masada bitirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz. Sendikamızla bugüne kadar demokratik bir ortamda devam eden toplu sözleşme görüşmelerimizi, Narlıdere halkımıza ve çalışanlarımıza grev olumsuzluğunu yaşatmadan karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde sonuçlandıracağımıza olan inancımızla herkesin bayramını kutluyoruz.

 
Erdoğan'ın bayram mesajında ekonomi vurgusu!
 
CHP'den Menderes çıkarması: Yücel, Soyer ve vekillerden Kayalar'a destek, iktidara sert tepki!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekçi 8 Temmuz 2022 Cuma 21:26

Emekçi CHP nin en yüksek oyu aldığı ilçede ülkenin en düşük kadrolu işçi yevmiyesi veriliyor. 176.00TL, 181.00TL, 186.00TL yevmiyelerle canla başla çalışan işçilere %50 zam teklifi kabul edilebilecek bir teklif değildir. İşçi Emeğini alın terini verdiği belediyesinden sadece emeğinin karşılığını istiyor. Bu da analarının ak sütü gibi helaldir haktır. Çakma enflasyonun %82 olduğu ülkemizde bunun CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ''da TUİK önünde basın açıklamasıyla belirtmisken işçinin talebini haksız bulmak vicdanlara sığmaz.Aclık sınırının biraz üzerinde kadrolu işçi çalıştırdığı basın açıklamasıyla kamuoyuna açıklayan Narlıdere Belediyesi bu durumun devam etmesini talep etmektedir. Bu aciklamayla Narlıdere Belediyesi İşçisinin ve ailelerinin gönüllerinde yara açmıştır. Saygılarımla.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur duyurdu: Yargıdan büyük dönüşümün önünü açan karar!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe planlarıyla ilgili olarak ...
Valilikte bayramlaşma mesaisi!
Kurban Bayramı nedeniyle İzmir Valiliği'nde bayramlaşma töreni düzenlendi.
Ödemiş’te bayramlaşma töreni
Ödemiş’te Kurban Bayramı öncesi bayramlaşmanın adresi Park Kafe oldu. ...
 
Srebrenitsa kurbanları Konak’ta anıldı
Binlerce Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa Katliamı’nda yaşamını yitirenleri ...
Başkan Karakayalı'dan bayram öncesi zam müjdesi!
Bayram öncesi müjdeli bir haber vermek istediklerini ifade eden Başkan ...
Çeşme bayramda yine milyonları ağırlayacak... Başkan'dan 'Biz hazırız' mesajı!
Denizi, rüzgârı ve plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi ...
 
Karşıyaka Belediyesi'nde bayram sevinci
Karşıyaka Belediyesi, Kurban Bayramı sevinci ve coşkusunu yaşadı.
Başkan Karakayalı'dan bayram mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aliağa'ya itfaiye üssü, Soyer'den 'yangın' raporu: Yüzde 94.5'ini başlangıçta söndürdük!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri