POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
28 Mayıs 2019 Salı - 12:21

CHP İl Başkanı Yücel ile gündem: 'Şato' mesajları ve adaylık sorusuna yanıt!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Kongrede aday olup olmayacağı yönündeki soruları yanıtlayan Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in 'Şato' tercihini ve beraberinde gelen eleştirileri de yorumladı.

CHP İl Başkanı Yücel ile gündem:  Şato  mesajları ve adaylık sorusuna yanıt!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da 23 Haziran'da yeniden yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimine yönelik konuşan CHP İl Başkanı Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye gerçekleştireceği ziyaretle ilgili açıklamada bulunurken, il kongresinde aday olup olmayacağı yönündeki soruya da yanıt verdi. CHP İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlık konutu olarak Varyant'taki 'Şato'yu tercih etmesi sonrası gelen eleştirileri de yorumlarken, Çeşme Belediyesi Eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun disiplin dosyası hakkında ve bazı belediyelerde yapılan işten çıkarmalarla ilgili de önemli mesajlar verdi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İMAMOĞLU İÇİN BAĞIŞ YAPACAĞIZ
23 Haziran’da gerçekleşecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında konuşan Yücel, İzmir’den İstanbul’a sağlanacak destekler hakkında bilgilendirmede bulundu. Yücel,  “İzmir’e gelmiş olan İstanbul seçmeninin seçim günü İstanbul’da olması ve oyunu kullanması için çalışmamız var. İzmir il başkanlığından otobüs sağlanması noktasında bir çalışmamız var. Tatil beldelerindeki arkadaşlarımızın müracaatları var. Başvurusu olmayanları biz tespit ediyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası için bir bağış toplandı. İlçe örgütlerimiz bunu gerçekleştirdi, biz de önümüzdeki günlerde il başkanlığı olarak bağışımızı yapacağız. İstanbul’da faaliyet gösteren hemşeri, göçmen dernekleri, STK’larla iletişim halindeyiz. Bu seçim CHP ve Millet İttifakı’nın meselesi olmaktan çıktı. 16 milyon İstanbulluyu, ülkemizdeki insanları, hukuk ve demokrasiyi ilgilendiren bir meseledir. Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de farklı bir hikaye yazılabileceği konusunda somut bir süreç yaşatmıştır. 23 Haziran’da yine Ekrem İmamoğlu’nun daha büyük bir farkla seçimi kazanacağını, bundan sonraki süreçte daha farklı bir pencere, kapı, yol açacağını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

KAZANILAMAYAN İLÇELERE POZİTİF AYRIMCILIK
İstanbul seçimlerinin ardından İzmir’de yapılacak örgütsel çalışmalar ile ilgili konuşan Yücel, “23 Haziran’dan sonra İzmir’de il başkanlığı olarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Seçimlerden sonra 30 ilçe örgütümüzü ziyaret ettik. Özellikle kazanılamayan ilçelerde yeniden örgütlenerek, Büyükşehir’in hizmetleri doğrultusunda pozitif ayrımcılığı yaparak hareket edeceğiz. Buralarda yeteri kadar kendimizi anlatamadığımızı düşünüyoruz. Ara vermeden önümüzdeki dönemde CHP bayrağını yeniden oralara dikmek için daha sık çalışmalar yapacağız” dedi.

PARTİMİZE YENİ BİR İL BİNASI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Yücel ayrıca, “Partimize yeni bir il binası kazandırmak gibi bir projemiz var. İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi nedeniyle bu projemizi hızlandıramadık. 23 Haziran seçimlerinden sonra CHP İzmir İl Örgütü’nün ihtiyaçlarını karşılayacak, CHP İzmir İl Örgütü’ne yakışan, kadın ve gençlik kollarının ihtiyacını karşılayacak, parti okulunun da daha aktif çalışabileceği, belediye meclis üyelerimizin örgütümüzle daha iç içe çalışmalar yapabileceği bir il binası kazandırmayı istiyoruz. Yeri belli değil... Yer bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulunda bir komisyon oluşturmayı düşünüyoruz. Kafamızdaki kriterleri belirleyerek bütçe oluşturacağız. Genel Merkez bu konuda gerekli desteği verecek. İlçe binası olmayan örgütlerimize de bina kazandıracağız” açıklamasını yaptı. 

KONGRE TAKVİMİ VE ADAYLIK SORUSUNA NE YANIT VERDİ?
Kongre takviminin ertelenip ertelenmeyeceğine dair açıklama yapan Yücel, ‘İl kongresinde aday olacak mısınız?’ sorusunu da cevap verdi. Yücel, “Kongreleri ertelemeye yönelik bir adım atılmadı. İstanbul seçimleri bu konuda süreci biraz daha geciktirdi. Seçimler iptal edilmemiş olsaydı kongre takvimi belirlenmişti. İlçe kongreleri yapıldıktan sonra da aday olup olmamayı netleştireceğim” dedi.

SÜREKLİ ZİYARETİ 23 HAZİRAN’DAN SONRA
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi İstanbul seçimlerinden sonra ziyaret edeceğini dile getiren Yücel, “İstanbul seçimlerinden sonra o ziyareti yapmayı düşünüyoruz. AKP’nin de bizim de gündemimiz İstanbul. Konsantrasyonumuz İstanbul… Seçimlerden sonra yaparsak görüşmemiz daha verimli olacaktır. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Ziyaretin amacı hayırlı olsun demekti. İzmir’in Ankara’da bekleyen bir takım projeleri var. Bu konuda Kerem Ali Bey’in ve AKP’nin desteğini almak gibi bir düşüncemiz var. Kendilerinden destek isteyeceğiz. 23 Haziran’dan sonra ziyareti gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

SOYER’İN ŞATO KARARINA YORUM, ELEŞTİRİLERE YANIT!
Yücel, ‘Eski İl Başkanı Kemal Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in şatoya taşınma kararıyla ilgili sosyal medyada sert eleştirilerde bulundu. Karataş hakkında disiplin işlemi başlatacak mısınız?’ sorusuna şu yanıtı verdi: Farklı kişilerce eleştirilebilir. Sayın Tunç Soyer’in, Büyükşehir’in Şato adı verilen başkanlık konutuna yerleşme niyeti bence çok makul, insani ve İzmirlilere daha fazla hizmet etme amacını taşıyor. Her gün Seferihisar’a gidip gelme konusunda 1 buçuk 2 saati kaybetmeme adına yapılan bir şey... Yasal olarak mevzuat buna el veriyor. Sıfırdan yapılmış bir konut değil, yapılan bir harcama yok. Konutun başkanlık olması 2010 yılına dayanıyor. Geçmişte il başkanlığı yapmış olan bir kişinin bunu çok ağır, hakaretamiz ve rencide eden daha da ötesi hedef gösteren bir dille gündeme getirmesi kabul edilemez. Açıkçası ben Kemal Karataş’ın kişiliğine, partimizde almış olduğu görevlere, geçmişine bu açıklamaları yakıştıramadım. Neptün Soyer’in yaptığı açıklamalara da hedef gösteren bir dille tekrar açıklamalar yaptığını üzülerek okudum ve izledim. Neptün Soyer gerek eğitimiyle gerek duruşuyla gerek üretkenliğiyle hayatın her alanında aktif olasıyla tam anlamıyla bir Cumhuriyet kadını... Seçim sürecinde de Tunç Soyer’e ne kadar destek olduğu, her mahallede seçim çalışmalarına katıldığı ortadadır. Soyer’in CHP’nin seçim kazanmasına aktif olarak katkı koyduğunu hepimiz biliyoruz. Eşiyle ilgili korumacı bir dille, 2 cümlelik bir açıklamayla cevap vermiş olması da çok insanidir. Yapılan eleştirileri de kabul etmek mümkün değildir. Yapılan haksızlıktır. Yapılan partililik değildir. Bu söylemler partililikle bağdaşmaz. CHP üyesi olan herkes CHP’nin tüzüğüyle ve disiplin kurallarıyla bağlıdır. Kimsenin bu konuda bir muafiyeti yoktur. Kemal Karataş hakkında herhangi disipline yönelik bir şikayet yapılmamıştır. İl başkanlığının bu konuda resen disiplin soruşturması açma yetkisi vardır. Gündeme geldiği takdirde, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla görüşülür, gerekirse disiplin süreci başlatılır.”

TÜTÜNCÜOĞLU DOSYASINI DEĞERLENDİRECEĞİZ
'Çeşme Belediyesi Eski Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu’nun disiplin dosyası ilçe başkanlığı tarafından il başkanlığını teslim edildi. Dosyayı gündeme alacak mısınız?’ sorusuna cevap veren Yücel, “Sanırım dün dosya il başkanlığımıza ulaşmış. Bugün yönetim kurulunda değerlendireceğiz, gündeme alacağız” dedi.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNANMAYACAK! 
Öte yandan İzmir’de bazı belediyelerde yaşanan işçi krizleri ve işten çıkarmalar hakkında da konuşan Yücel, “Belediye başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. İşten çıkarmalarla ilgili de görüştük. İşten çıkarmalar olmadan önce bizimle istişarede bulunmalarını istedik. Kemal Kılıçdaroğlu’nun defalarca hatırlattığı bir husus var. CHP’li belediyelerde kimse işten çıkarılmayacak. Kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak. Geçmiş dönemle hesaplaşılmayacak, devri sabık yaratılmayacak. İşten çıkarılmayacak denilmesini dar anlamda anlamamak lazım. Mevzuatın iş yükümlüğünü yerine getirmeyen kişiler varsa bunlar elbette işten çıkarılabilir. Bunun bir prosedürü vardır. Biz belediye başkanlarına bizimle istişare etmelerini yazdık. Bir CHP’li belediye işten çıkarma yaptığında kamuoyunda çok farklı yer alabiliyor. Doğru bilgilendirmenin yapılması açısından sebeplerinin doğru bir şekilde bilinmesi açısından bizimle istişare yapmalarını ilettik. Belediye başkanlarımız da bize raporlarını sundular. Bir hata yapılması durumunda, hatanın da önüne geçişmesi açısından bilgi vermelerini istedik” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'deki 90 sanıklı FETÖ kumpası davasında karar zamanı!
 
Büyükşehir'de 'mahalle meclisleri' zirvesi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gani 28 Mayıs 2019 Salı 20:10

Il baskanı kirazda partinin aldığı ittifak kararina karsı CHP ilce baskanina DSP ye calisin kazanin gelin dedimi demedimi.Secimden sonrada ilk isi dsp den secilen ilce baskaninin oglunu ve diger meclis üyelerini tekrar partiye aldımı almadımı.Bu parti raydan çıktı.Fabrika ayarı gerekli bizce.

Yorumu oyla      0      0  
Karsıyaka 28 Mayıs 2019 Salı 15:51

Elestiri yapınca disiplin sopası mı? insanları disipline de verseniz nereye verirseniz verin yapılan yanlış bir şeyler varsa eleştiri olacak herkes her yaptığınız yanlışlıkları halının altına süpürmez...

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyaka 28 Mayıs 2019 Salı 15:45

Başarısız bir il başkanı siyaseti bırakmalı istifa

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'Çiğli'de işçi krizi' açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe işçi çıkarmaları ve sendikaların ...
İmamoğlu’na ‘Koca’ destek: İstanbul’da sahaya iniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Kocaoğlu 23 Haziran’da yapılacak ...
'İstanbul'daki İzmir'den saha raporu: Hangi vekil ne yorum yaptı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den 'partili mevkidaşı'na destek mesajı!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarında, ...
'Beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye yaşayacak, Türk milleti ebediyete ...
CHP'li Öztrak: Şaibeyle seçim iptal edilmez
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'da seçimin tekrarlanmasına ilişkin, ...
 
AK Parti'de 'disiplin' krizi: Dosyaya Sürekli freni, eski başkandan sert tepki!
AK Parti'de Selçuk İlçe Başkanlığı Belediye Eski Başkanı Bakıcı'nın parti ...
CHP Gaziemir Gençlik’ten İmamoğlu seferberliği!
CHP Gaziemir Gençlik Örgütü Başkanı Baran Manav, 31 Mart’ta CHP’nin kazandığı ...
Ve dosya İl Başkanlığı'nda: CHP'de eski başkan ihraç istemi!
CHP’de, ilçe yönetimi tarafından ihracı istenen Çeşme Eski Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri