POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
14 Şubat 2018 Çarşamba - 09:52

CHP İl Başkanı Yücel’den Berberoğlu kararına sert tepki!

CHP İl Başkanı Yücel, partisinin İstanbul Milletvekili Berberoğlu’na MİT Tırları davasında verilen cezayı sert sözlerle eleştirdi.

CHP İl Başkanı Yücel’den Berberoğlu kararına sert tepki!

GERÇEKİZMİR - İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırarak, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Karara CHP’den sert tepkiler gelirken, CHP İzmir İl Başkanı Avukat Deniz Yücel de cezayı sert sözlerle eleştirdi.

Yücel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Masum bir insanı müebbetle yargılatıp, önce 25 sene, sonra 5 sene 10 ay ceza vermek, ölümü gösterip sıtmaya razı etme çabası mıdır? Enis Berberoğlu masumdur! Bu gerçek gizlenemeyecek ve Berberoğlu eninde sonunda aklanacaktır” ifadelerini kullandı.

BARO'YA ZİYARET 
Öte yandan CHP İl Başkanı Yücel ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri İzmir Barosu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri sonrası destek ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Deniz Yücel,  Baroların duruşunun belli olduğunu ifade ederken,  "Barolar hiçbir siyasi partinin veya siyasi görüşün arka bahçesi olmamış, her zaman hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi savunmuşlardır. İktidarın rahatsızlığı da buradan kaynaklanıyor" dedi.



MÜSAADE ETMEYECEĞİZ!
Yücel şöyle konuştu: Türk Barolar Birliğinin ve İzmir Baromuzun bir duruşu var. Bu duruş hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden taviz vermeyen bir duruş. Barolarımız bugüne kadar hiçbir siyasi partinin veya siyasi görüşün arka bahçesi, yandaşı olmamıştır. Bugün Sayın Erdoğan'ın ve  iktidarın "Türk"  ve Millilik ifadeleri üzerinden barolarımıza karşı başlattığı saldırının altında, barolarımızın hukuksuzluklara, Türkiye'deki demokrasi dışı uygulamalara karşı mücadele vermesi, bunlara göz yummaması yatmaktadır. Bu nedenle mevcut iktidar, her zaman hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi savunan baroları itibarsızlaştırılmaya çalışmaktadır. Barolarımızın böylesine düşmanca bir tutumla linç edilmesine, elbette ki müsaade etmeyeceğiz. 

Barolar gibi, ülkenin geleceğini düşünerek hareket eden tüm meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma halinde olacaklarını söyleyen Yücel, "Ülkenin geleceğini en çok düşünen ve bu uğurda en büyük mücadeleyi veren CHP'dir. CHP, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş ve bu ilkesinden tarihi boyunca taviz vermemiş belki de tek siyasi partidir. Bunun için barolarımıza destek vermeye devam edeceğiz.  İktidar,  baroları kendi istediği gibi yönetemediği için parçalamak ve itibarsızlaştırmak derdine düşmüştür.  Bu yolda verilecek her mücadelede, İzmir baromuzun yanındayız" dedi. 

ÖZCAN: KURULUŞUMUZDA KUVAYİ MİLLİYE RUHU VAR
Sözlerine, yeni seçilen CHP İl Başkanı Yücel ve yönetimini tebrik ederek başlayan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Baromuzun kuruluşunda ve ruhunda Kuvayi Milliye ruhu vardır. Kurucularımız Kuvayi Milliyecilerdir" dedi.

Özcan şunları söyledi: Baroların isimlerinin başından Türk ifadesinin çıkarılması ve bu yönde yapılan açıklamalarla başlatılan söylemlerin hiç birini hak etmiyoruz.  Sadece demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunan barolarımızın güçlü kurumlar olması, Türkiye'nin de daha güçlü olması anlamına gelir. Duruşumuz çok net.Cumhuriyet değerlerini  ve Atatürk ilkelerini sonuna kadar savunan bir baro olarak ,her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Baro olarak bizim gibi düşünsün veya düşünmesin her kurumla görüşüyoruz. İzmir'deki  STK'larla çok iyi diyaloglarımız var. Barolar sadece bir meslek örgütü değildir. Bulunduğumuz kentlerde ve ülkemizde anayasal düzen, hukukun üstünlüğü ve toplumsal barış için çok önemli sorumluklar üstlenmekteyiz. Bu sorumlulukla, temsil ettiğimiz ve savunduğumuz değerler için mücadeleye yılmadan devam edeceğiz.

 
Karşıyaka’da ‘KHK’ hamlesi: Yeni şirket kuruldu!
 
CHP’li Sertel’den ‘unutulan ikramiyeler’ için öneri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti ile ittifak kapısını kapadı!
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu "Kimseyle ittifak içinde olmayacağız. ...
Başbakan Yıldırım'dan Çipras'a 'gerginlik' uyarısı
Başbakan Yıldırım, "Yunanistan Başbakanı Çipras'a gerginliklerden uzak ...
İzmir'deki o kriz Ankara'ya taşındı: Kılıçdaroğlu’yla görüştüler
Açılan davanın Danıştay tarafından onanmasının ardından kriz haline dönen ...
 
AK Parti-MHP ittifakında flaş gelişme
AK Parti-MHP ittifakında komisyon çalışması tamamlandı. Komisyon üyeleri ...
HDP'li Kemalbay gözaltına alındı
Eski HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle ...
Başbakan ABD'ye seslendi: Bu yol çıkmaz sokak!
Başbakan Yıldırım, "Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak nereye varmak ...
 
CHP'li Berberoğlu hakkında karar: 5 yıl 10 ay hapis
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR'ları davasında 5 yıl ...
Sürekli'den yoğun mesai: 1 günde 4 ilçe
AK Parti İzmir Milletvekili, Kemalpaşa, Tire, Bayındır ve Ödemiş İlçelerine ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Şimdi istifa edecek misin?
Grup toplantısında konuşan CHP Lideri, "Man Adası belgelerini açıklamıştım. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri