POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
8 Ekim 2022 Cumartesi - 13:11

CHP İzmir Balçova'da sahaya indi: Yücel'den çarpıcı Soyer ve kul hakkı çıkışı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı aralıksız sürdürdüğü saha çalışmaları kapsamında Balçova’da sokağa indi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve altı ayrı gruptan oluşan heyetler, ilçenin tüm mahallelerinde esnaf, STK ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi.

CHP İzmir Balçova da sahaya indi: Yücel den çarpıcı Soyer ve kul hakkı çıkışı!

Balçova’da yapılan saha çalışmalarında Yücel’e, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’da eşlik ederken, çalışmalar kapsamında STK ve Oda başkanları ve muhtarlarla da bir buluşma gerçekleştirildi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik buhranın ve basiretsiz iktidarın yanlış politikalarının en büyük kurbanlarından birisinin esnaf kesimi olduğunu dile getiren Yücel “Balçova’da bir kez daha gördük ki esnaf ne yaptığı işin maliyetini kurtarabiliyor ne de kar ediyor. Esnaf dükkan kirasını aşan  elektrik faturaları yüzünden kepenk kapatırken, birileri halkın faturasını ödediği sarayında ışıl ışıl oturuyor. Bu haramdır, bu kul hakkıdır” dedi.   Yücel, gerçekleştirilen STK buluşması ve yapılan esnaf ziyaretleri sonrası, şunları kaydetti;

GÖZDEN DÜŞEN SOYER DEĞİL, KUL HAKKI YİYENLER OLACAKTIR

Türkiye’de vatandaşın ve Akp iktidarının gündemleri çok farklı. 20 yıllık Akp iktidarının sonunda esnaf dertli, çiftçi dertli, gençler işsiz ve umutsuz, emekli açlık sınırının altında yaşıyor, doktorlar haklarını alamıyor, yargıya güven sarsılmış, adalet sistemi bozulmuş, gelir adaletsizliği almış başını gitmişken, enflasyon yüzde 200’lere dayanmışken, iktidar hala büyüyen Türkiye hikayesi anlatıyor. Memleketin bunca sorunuyla ilgili tek bir kalıcı çözümü olmayan iktidar, sırf kutuplaşma yaratmak, gündem değiştirmek için İzmir büyükşehir belediye başkanımıza durup dururken soruşturmalar açıyor. Amaçları belli. Kendilerinin batırdığı ekonomiye rağmen halka hizmet için çırpınan, hazineden daha düşük faizle borçlanan, İzmir’de büyük yatırımlara kendi imkanlarıyla imza atan CHP’li büyükşehir belediyesini ve Tunç Soyer’i karalamak, gözden düşürmek istiyorlar. Ama farkında değiller ki, tüm zorluklara rağmen hizmet üretenler ve halkı düşünenler değil, faturalarını halka ödettikleri ışıl ışıl saraylarda oturanlar, elektrik faturası kirasını geçen esnafı yalnız bırakanlar, vatandaş açlıkla mücadele ederken kendileri üçer beşer maaş alıp kul hakkı yiyenler gözden düşer. Balçova’da ziyaret ettiğimiz her esnafımız elektrik faturaları ve fahiş zamlardan bıkmış, usanmış. Bir yanda, dayanacak gücü kalmadığı için kepenk kapatmak üzere olan esnaf, diğer yanda elini esnafın vatandaşın cebinden çıkarmayan bir iktidar. Kendi şaşalı hayatının faturasını vatandaşa ödetmek haramdır, kul hakkıdır. Hiç kimse merak etmesin, bu milletin hakkını yiyenlerden bunun hesabını seçim sandığında soracağız. 

BAŞKALARI GİBİ OY KAYGISIYLA DEĞİL İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN YAPIYORUZ

Balçova saha çalışması kapsamında, yapımı Balçova belediyesi tarafından tamamlanan Balçova Cemevini ve Alevi Bektaşi Derneğini ziyaret eden CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, Alevi vatandaşların ibadet özgürlüğü önündeki engellerin CHP’li belediyeler tarafından, oy kaygısıyla değil, inanç ve ibadet özgürlüğünün sağlanması için kaldırıldığını ifade ederek “Balçova’da da ihtiyaç duyulan Cemevi, belediyemiz tarafından tamamlanarak ibadete açılmış ve alevi vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.  Bu önemli hizmet için belediye başkanımız Fatma Çalkaya’ya bir kez daha teşekkür ediyorum.  Yıllardır Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını görmezden gelen, onları inançları üzerinden ötekileştirmeye çalışanlar, seçim yaklaştıkça başka bir kimliğe bürünmeye başladılar. İnşallah bu kez samimidirler de, yıllarca yaptıkları ayrımcılığa, çirkin imalara ve cemevlerine olan ön yargılarına son verirler ” dedi.

SAHA ÇALIŞMASINA KİMLER KATILDI?

CHP İzmir İl Başkanlığının Balçova da gerçekleştirdiği saha çalışmalarına CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları İsmail Yüzer, Yıldız Yılmaz, Fulya Alçay, Aygül Eryılmaz, Yasin Ergül ve Güler Muhtar, İl Sekreteri Ahmet Yıldız, İl Eğitim Sekreteri Yasemin Menokan Kılıç, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İlçe Yöneticileri ve Meclis üyeleri de katıldı.


 

 
Soyer'in Buca Cezaevi planı açıklamasına AK Partili Kaya'dan yanıt: Hiç kıvırma!
 
Cami minareli paylaşıma Başdaş’tan sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’nin irtibat bürosuna sopalı saldırı
AK Parti Torbalı Ayrancılar İrtibat Bürosuna kimliği belirsiz bir kişi ...
Erdoğan, Cemevleri için yeni düzenlemeyi açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 'Alevi Bektaşi ...
Ekonomiye ilişkin torba teklif TBMM'ye sunuldu
Çalışanlara elektrik ve doğalgaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve ...
 
'Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’nin İzmir İkinci Bölge Sorumlusu belli oldu!
‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’nin İzmir’deki İkinci Bölge Metropol İlçeler Koordinatörü belli oldu.
Erdoğan’a Esad çıkışı: Ergenler gibi meydan okumuş!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz’ ...
''Sen kim, 'Özgürlükçü Anayasa' yapmak kim!''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçakta yaptığı "anayasa değişikliği" ...
 
Sertel'den maske cezası çıkışı: Ödeyenlerin paraları da faiziyle birlikte iade edilmeli!
Maske cezalarının Meclis’e sunulacak torba yasa ile silinmesi gündeme ...
Montrö bildirisi davasında yeni gelişme
'Amirallerin Montrö bildirisi' davasında savcı 12 sanık için 12 yıla kadar ...
Güven’den çarpıcı 'Soyer'e soruşturma' yorumu: Gerekçelerini yaratmamak lazım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e İçişleri Bakanlığı tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri