POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
8 Ekim 2022 Cumartesi - 13:00

Soyer'in Buca Cezaevi planı açıklamasına AK Partili Kaya'dan yanıt: Hiç kıvırma!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer önümüzdeki Meclis toplantısında Buca Cezaevi için rekreasyon ve otopark plan teklifini getireceklerini açıkladı. Soyer ‘Tartışmayı bitiriyoruz’ diyerek ‘Gelin hep birlikte yapalım’ çağrısında da bulundu. Soyer'in açıklamasına AK Partili Kaya'dan jet yanıt!

Soyer in Buca Cezaevi planı açıklamasına AK Partili Kaya dan yanıt: Hiç kıvırma!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yıkılan Buca Cezaevi ile ilgili bir flaş açıklama daha yaptı. Açıklamaya AK Partili Kaya cevap verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yıkılan Buca cezaeviyle ilgili, ‘ Buca Cezaevi'nin yıkımı tamamlandı. Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak inşaata alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz, yapmayın. İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var. Burasının yeşil alan olması için her türlü işbirliğine hazırız’’ açıklamasının ardından AK Partili Milletvekili Mahmut Atilla Kaya kendisine, ‘’İşin gücün yalan. Halihazırdaki planında yeşil alan yok, AVM var. Bunu yapan da CHP'li Büyükşehir, sizsiniz. Cezaevini yıktığımız gibi AVM planınızı da kaldıracağız. Derdin yeşil alan ise, 3,5 yıldır başkansın, elinden tutan mı var! Buca'ya bir metrekare yeni yeşil alan kazandırmadın” cevabını vermiş İzmir siyasetinde Buca Cezaevi tartışması yeniden alevlenmişti.

TARTIŞMAYI BİTİRİYORUZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili bir açıklama daha yaparak Büyükşehir Meclisi’ne rekreasyon ve otopark plan teklifini getireceklerini açıklayarak ‘Gelin hep birlikte yapalım’ çağrısında bulundu.

Soyer’in açıklaması şöyle, ‘’Buca'nın yeşile ihtiyacı var. Yıkılan Cezaevi yeşil alan olsun dediğimizde 20 yıl önce bakanlığın isteğiyle hazırlanan planı gündeme getirenler oldu. Tartışmayı bitiriyoruz. Pazartesi meclisimize rekreasyon ve otopark plan teklifini getiriyoruz. Gelin hep beraber yapalım.

HİÇ KIVIRMA!

Soyer'in açıklamalarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, ''Yalan söyledikçe batıyorsun! Burası cezaeviydi. Bakanlık, AVM tipi cezaevi mi yapalım dedi Hiç kıvırma, burayı AVM olarak planlayan sizsiniz, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'dir! Cezaevini kaldırdığımız gibi, AVM planınızı da kaldıracağız. Gölge etme, başka ihsan istemez!

TARTIŞMAYA HIZAL DA KATILDI

Buca Cezaevi tartışmasına dahil olan bir diğer isim AK Parti Büyükşehir Meclis'i Grup Başkanvekili Özgür Hızal oldu.

Hızal, ''Buca'da sorunun kaynağı olanlar, çözümün bir parçası olamazlar. Merak etmeyin; Bakanlık, yarattığınız problemleri ve yaptığınız hataları düzeltecek bir plan hazırlıyor'' dedi. 

Süreç nasıl ilerledi?

Buca Cezaevi alanı, 1962’de onaylanan ilk planında “cezaevi alanı” iken 1981’de Mülga Bayındırlık İskan Bakanlığı’nca yapılan plan ile “konut, eğitim ve park alanı” olarak planlandı. Alana konut imarı bu tarihte getirildi. Mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın talebiyle yapılan ve 25 Nisan 2003’te İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinde ise bir kısmı “Ticaret Seçenekli Konut Alanı”, kısmen de “Park, Otopark ve Konut” kullanımlarına alındı.

Buca genelinde 6 Eylül 2011’de onaylanan ve hala geçerli olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’nda ise 2003’teki plan kararı aynı şekilde aktarılarak, alanın bir kısmı “Tali İş Merkezleri ve Ortaöğretim Tesis Alanı”, kısmen de “Yol, Otopark, Park ve Dinlenme Alanı” kullanımlarında kaldı.

20 Ekim 2003’te Büyükşehir Belediyesi’nin onayladığı ve hala yürürlükte bulunan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nda ise söz konusu alanın 24 bin 580 metrekarelik kısmı ticaret veya konut alanı (toplam inşaat alanı 36 bin 780 metrekare), 7 bin 650 metrekarelik kısmı eğitim tesis alanı, 20 bin 600 metrekarelik kısmı park alanı, 6 bin metrekarelik kısmı otopark alanı olarak işaretlendi.

Park küçüldü, ticaret alanı büyüdü

Son olarak 9 Ağustos 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlatılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği teklifi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Büyükşehir, kurum görüşünde mevcut uygulama planında yaklaşık 40 bin metrekare olan inşaat alanının 70 bin metrekareye çıkarıldığına, eğitim alanının 7 bin 650 metrekareden 4 bin 500 metrekareye, yaklaşık 20 bin 600 metrekare olan park alanının da 7 bin 400 metrekareye düşürüldüğüne, 6 bin metrekare otopark alanının ise tamamen kaldırıldığına yer vererek yeni bir düzenleme talep etmişti. 

Gelinen noktada bakanlıkça ilgili planlarda kamusal alanı arttıran herhangi bir çalışma yapılmadığı için Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni plan çalışmalarına başlandı.

 
Ceren'in ölümüne neden olan kazada flaş gelişme!
 
CHP İzmir Balçova'da sahaya indi: Yücel'den çarpıcı Soyer ve kul hakkı çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Gençler Dünyanın En Önemli KonuSUnu Konuşuyor''
İzmir Büyükşehir Belediyesi iklim krizi ve suyun önemi ile ilgili farkındalık ...
Menemen'de Çömlek Festivali: Protokol de kolları sıvadı!
Menemen Belediyesi, ilkini düzenlediği Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, ...
Sandal’dan Emek Mahallesi mesaisi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Emek Mahallesi’nde yürütülen ...
 
Bartholomeos’tan Çeşme ziyareti: Başkan Oran'a övgü seli
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ı makamında ziyaret eden Fener Rum ...
Balçova’da kadın erkek eşitliği için önemli adım
Balçova Belediye Meclisi’nde alınan kararla, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler ...
Karabağlar Belediyesi'ne dev bütçe!
Karabağlar Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi, 1 milyar 250 milyon lira ...
 
Gümrükçü’nün esnaf buluşmaları hız kesmiyor
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, esnaflara yönelik düzenlediği değerlendirme ...
Beydağ'da üreticinin yolları düzenleniyor
Beydağ Belediyesi, yerel üreticiye destek olmak adına kırsal mahallelerdeki ...
Sandal’dan huzurevine anlamlı ziyaret
Haftanın her günü toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelen Bayraklı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri