POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Usta Sanatçı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Usta Sanatçı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Dünya Aziz Yıldırım ve Mourinho'yu konuşuyor!
Dünya Aziz Yıldırım ve Mourinho'yu konuşuyor!
'Dünyanın en büyük seçimi': 4. aşama başladı!
"Dünyanın en büyük seçimi": 4. aşama başladı!
12 Eylül 2018 Çarşamba - 14:04

CHP İzmir Kadın Kolları'ndan istismara karşı proje: Çocuklar geleceğimiz!

CHP İzmir Kadın Kolları anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi için düğmeye bastı. Pilot ilçe seçilen Karabağlar'dan tüm kente yayılacak projenin tanıtımı il binasında Kadın Kolları Genel Başkanı Köse'nin de katılımıyla yapıldı.

CHP İzmir Kadın Kolları ndan istismara karşı proje: Çocuklar geleceğimiz!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İzmir Örgütü çocuk istismarına karşı hazırlanan projenin tanıtımını yaptı. 

CHP İzmir İl Binası'nda Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin de katılımıyla yapılan toplantıda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl Sekreteri Birgül Değirmenci  ve ilçe kadın kolları örgütlerinden çok sayıda partili katıldı.

PROJE TÜM İZMİRE YAYILACAK
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, söze İzmir’de olmanın kendisi için kıymetli olduğunu belirterek başladı.

Çocuk tacizlerini önlemek için gerçekleştirecek olan projenin Karabağlar'dan başlayarak tüm İzmir'e yayılacağını söyleyen Köse, "Gönül isterdi ki çocuk ve taciz bir  arada kullanmasın, ülkemizde çocuk tacizleri yaşanmasın.  Bu ülkenin kanayan yarası çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri… Bunları önlemek için mevcut iktidarın gerekli yasaları uygulamayışı, son 15 yılda artarak devam eden tacizler ülkemizde artık olağan hale geldi. Geçtiğimiz Ağustos ayında 41 kadın, Temmuz ayında 31 kadın öldürüldü. Bu konuda daha bilmediğimiz çok kaybımız var. Burada CHP’li kadınlara büyük bir sorumluluk düşüyor. Bulunduğumuz her ortamda bu ülkeyi karanlıktan kurtarmak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor" dedi.

Köse konuşmasında yıl dönümü olması nedeniyle 12 Eylül askeri darbesine ilişkin de "En acı yaşayanlardan biri olarak 12 Eylül’ü hayatımızdan silmek istiyorum. Darbelerin her türlüsüne karşıyım mesajını verdi.

SEMBOLİK KADINLARIN VARLIĞIYLA SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ
Köse’den sonra söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş açıklamasında 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu ve Kurtuluş Savaşı’nın da önemini vurgulayarak, "Türkiye’de çare artık CHP. Biz yeniden kadınların ve erkeklerin eşit olduğu bir Türkiye istiyoruz. Kadınların her alanda olmasının isteyen CHP var. Biz hala kadın ve çocuklara yönelik tacizleri çözebilmiş bir ülke değiliz. Kadınları hayatında dışında tutmaya çalışan bir iktidarvar. Görüntüde sembolik kadınların varlığıyla kadın sorunları çözülmez. Kadınların daha çok görünür olması gerekiyor. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Şimdi yine bir devrime ihtiyaç var" diye konuştu. 

ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
'Çocuklar Geleceğimiz' adlı projenin detaylarını ise İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı anlattı.

Balcı şunları söyledi: Ülkemizde çocuklarımıza yönelik şiddet ve istismar olaylarının her geçen gün artarak devam etmesi biz kadınları kaygılandırmaktadır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar savunmasız, masum bizlerin öğretisi ile geleceğini sürdürecek olan nesillerdir. Çocuk istismarı her ülkede rastlanabilen önemli ve önlem alınmasını gerektiren bir sorun olarak karşımızdadır. Ülkemizde de bu konuda yapılan çalışmalar olmakta ve farkındalığın artması sağlanmaktadır. Çocuklarımızı korumak, onları topluma sağlıklı bireyler olarak katılmasını sağlamak hepimizin görevidir. Çocukluk dönemi gelişimin tamamlanmadığı bir dönem olması nedeni ile çocuklarımızın yaşayacağı istismar eyleminin çocukta meydana getireceği travma da maalesef daha üzücü olmakta; bu nedenle çocuklarımızın istismar ve şiddetten korunması için somut çalışmalar yapılması gerekmektedir. Evet; istismara veya şiddete uğrayan çocuklar tespit edildikten sonra bunlarla ilgili olarak hukuki ve sosyal hizmetler ağı mevcuttur. Ancak bunun yeterli olduğunu söylemek de mümkün değildir. Devletin istismar veya şiddete uğrayan çocuklarımız için koruma, suçluları cezalandırma; çocuklarımızın rehabilitasyon merkezlerinde tedavi  ve terapi uygulanarak tekrar hayata kazandırılması için çalışmalar yapılmaktadır. Ama yeterlimidir? Ayrıca suçu işleyen içinde en ağır cezalar uygulanmalı ki caydırıcı olsun... Meclis de bu konu ile ilgili çalışmalar yapılmalı; hatta “Çocuk Bakanlığı” kurulmalı. Türkiye dahil 142 ülkede imzalanmış olan “Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin 6. Maddesine göre; “Her Çocuğun Temel Yaşama Hakkına Sahip Olduğu” kabul edilmiştir. Çocuk Hakları Bildirisi'nde de belirtildiği gibi “Çocuğun gerek bedensel gerek zihinsel bakımdan tam ergenliğe ulaşmamış olması nedeniyle doğum sonrasında olduğu kadar doğum öncesinde de uygun yasal korumayı içeren özel güvence ve koruma gereksiniminin bulunduğu”nu hiç unutmamalıyız... 

PİLOT BÖLGE KARABAĞLAR
Bir ülkenin geleceği her açıdan sağlıklı ve dengeli bireyler yetiştirilmesine bağlıdır. Bu konuda pek çok kurum tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Biliyoruz ki bir çocuğun sağlıklı bir birey olabilmesi için ilk adım Aile’de atılır. Bizim yapmamız gerekende çocukları ihmal ve istismara uğramadan önce fark etmektir. Bu çalışmada ailede başlar. Biz de bu amacı içeren bir çalışma yapmayı hedefledik. Önleyici ve koruyucu tedbirleri alarak çocuklarımız için, annelerimiz için bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Ailelerimizle bir araya gelerek konunun uzmanı olan (psikolog ve hukukçu) arkadaşlarımız ile birlikte annelerimizi bilinçlendirerek çocuklarımızı olası tehlikelerden korumayı ve kollamayı hedefledik. Biz bu çalışmaları yaparken  amacımız ailelerimize sadece bilgilendirme yapmak değil kadınlarımızın yaşamlarından birer parça olmaktır. Bu çalışmayı CHP İzmir İl Kadın Kolları olarak Genel Başkanımız Sayın Fatma Köse’nin desteği ile başlatıyoruz. Pilot bölge olarak Karabağlar ilçemizde başlatıyoruz. Karabağlar Kadın Kolları Başkanımız Pınar Sert Ceylan ve ekibiyle birlikte; diğer ilçelerde de bu çalışmayı ilçe kadın kolları başkanları ile devam ettireceğiz. Çocuklarımızı her türlü şiddetten korumak ve kollamak hepimizin görevi… Gelin birlik olalım çocuk istismarına dur diyelim. 

AMACIMIZ OLAY YAŞANMADAN ÖNLEMEK
Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Balcı, "Tüm mahallelerimizdeki  partili kadınlarımız vasıtasıyla çalışmalarımızı yapacağız Bu çalışmayı yağtığımızı çok göz önüne çıkarmayacağız, onların hayatında bir parça olacağız. Uzmanlarımızla birlikte hareket ederek anneleri farkındalığının artmasını sağlamak ve olay yaşanmadan önüne geçmek. Olay yaşanmadan önceki basamağı yakalamak istiyoruz" dedi.

 
KARBEM'li iki çocuk annesi azmetti, başardı!
 
Sertel'den Kastamonu, Kılıç'tan Maraş mesaisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava!
Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, il başkanları toplantısındaki konuşmasında ...
Yücel: Ülke tarihinde kapanmayacak bir yara!
CHP İl Başkanı Yücel 12 Eylül 1980 Darbesinin 38.yıl dönümünde bir mesaj ...
Buca Cemevi'nde birlik sofrası: AK Parti Heyeti ile Piriştina birlikte oruç açtı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut ...
 
CHP İzmir'de flaş karar: İnce'ye o tepki disipline gidiyor!
CHP İl Yönetimi’nin İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül kutlamalarında Muharrem ...
Kılıçdaroğlu'ndan başkanlara yerelde ittifak yetkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Eylül’deki il başkanları toplantısında, ...
CHP İzmir’in ‘çifte görevli’ başkan yardımcısı yol haritasını anlattı!
CHP İzmir İl Tarım Politikalarından ve 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu Başkan ...
 
Çavuşoğlu'ndan İdlib mesajı: Teklifimiz açık...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'deki gelişmelere ilişkin, "Teklifimiz ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin FKÖ kararına tepki
Dışişleri Bakanlığı, FKÖ'nün Washington Temsilciliği’nin kapatılmasına ...
Yücel'den çarpıcı mesajlar: Ankara raporu, süreç bilgilendirmesi ve 'Kocaoğlu soruları'na yanıt!
CHP İl Başkanı Yücel Ankara temaslarının ardından çarpıcı açıklamalarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri