POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hain' yanıtı
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hain' yanıtı
Kurtulmuş'un anayasa turu başladı
Kurtulmuş'un anayasa turu başladı
Bahçeli'den yürüyüş videosuna ilişkin açıklama
Bahçeli'den yürüyüş videosuna ilişkin açıklama
22 Nisan 2019 Pazartesi - 13:05

CHP İzmir Lider'e saldırıya tepki için alanda: Kitlesel eylemde çifte istifa çağrısı!

CHP İl Başkanlığı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı protesto etmek için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Konak Meydanı’nda yüzlerce kişi de ellerindeki Türk bayrakları ve CHP bayrakları ile yapılan saldırıyı protesto etti. Eylemde demokrasi vurgusu ve birlik mesajları verilirken, İl Başkanı Yücel, İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi'ne istifa çağrısı yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, " Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz tohumuz bir gider bin geliriz" dedi.

CHP İzmir Lider e saldırıya tepki için alanda: Kitlesel eylemde çifte istifa çağrısı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde yapılan saldırıyı protesto etmek için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Konak Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamaya; CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ile Atilla Sertel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanı dolduran yüzlerce kişi de ellerindeki Türk bayrakları ve CHP bayrakları ile yapılan saldırıyı protesto etti.  

MEYDANLARDAYIZ
Protesto eyleminde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Yerel seçimlerde ülkemizde destan yazmış, ülkemizin üzerinde oynanan oyunları bozmuş, adalet ve demokrasi yolundan ayrılmadan yürüyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçakça saldırıyı kınamak için korkmadığımızı, sinmediğimizi, vatanımıza ve şehitlerimize her zaman sahip çıktığımızı göstermek için meydanlardayız. Bugün bu meydana gelerek aslında Genel Başkanımıza değil; demokrasimize, cumhuriyetimize, birlik ve beraberliğimize yapılan hain saldırıya en güzel cevabı sizler verdiniz. Dün ülkemizi başkentinde hepimizin şehidinin cenaze töreninde cenazeye katılan tek siyasi parti lideri Kılıçdaroğlu’na hain bir saldırıda bulunuldu. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz ve onun ailesine yapılmış büyük saygısızlıktır” dedi.

ALT YAPISINI HAZIRLAYANLAR ONLARDIR
Yapılan saldırının sıradan bir protesto ve sıradan bir provokasyon olmadığını savunan Yücel, “Son derece organize ve örgütlü bir eylemdir. Saldırı, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize ve iç huzurumuza yapılmış bir saldırıdır. Azmettiricileri de bellidir. Gazete denilen paçavralar da kimler CHP’yi hedef gösterdiyse, bir takım kanallarda kimler Kılıçdaroğlu’na idam tehditlerinde bulunduysa, Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesine alınmaması için kimler talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar da onlardır. Topluma kin ve nefret tohumu eken ve bundan rant bekleyen bu zehirli dilin sahipleri, bu saldırıda pay sahibidir” diye konuştu.

İSTİFA ÇAĞRISI 
"Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes buna göre davranmak zorunda” diyen Yücel, şöyle devam etti: “Demiri kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizi  birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmak zorundadır. Ankara Valisi ve İç İşleri Bakanı daha önce sarf ettiği sözler dikkat alınarak derhal istifa etmeliler. Milli Savunma Bakanımıza da bir sorumuz var; Genel Başkanımızı linç etmek isterken ‘o evi yakın’ diyen hainlere ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir? Milli Savunma Bakanı’nın sarf ettiği bu cümle nasıl bir cümledir? Bunların vermek istedikleri mesajın, kimlerin değirmenine su taşıdığı bellidir. Sorumluluk makamındakiler dilline özen göstermek zorundadır.”



ELBET HESABINI SORACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de daha önce de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na benzer saldırılar yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Genel başkanımıza daha önce de saldırılar yapıldı. PKK saldırı, yobazlar saldırdı… Çünkü bu memlekette barış, emek mücadele etmeyi gerektirir ve her seferinde bedel ödetir. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz tohumuz bir gider bin geliriz… Hele İzmir’de biz o bedeli ödemeye sonuna kadar razıyız. Önümüz aydınlık, pırıl pırıl bir gelecek oraya kol kola yürüyeceğiz. Bunları da yanlarına bırakmayacağız elbet hesabını soracağız.”

SONUNA KADAR MÜCADELE
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Şehitlerimiz bizim şehitlerimiz. Polislerimiz bizim polislerimiz. Bu kent, bu ülke bizim ülkemiz. Bayrak bizim bayrağımız… Cumhuriyet bizim. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında sonuna kadar mücadele!” dedi.

VIZ GELİRSİNİZ
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, “Merhaba demokrasinin Türkiye’de en büyük temsilcileri, Atatürkçüler... Dün partimizin genel başkanına alçakça bir saldırı gerçekleştirilmiştir ancak bu saldırı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına değil cumhuriyetedir; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünedir, vatanımızadır, şehitlerimizedir. Bunu affetmek asla mümkün değildir. Bu saldırının ardındaki güçleri açık açık söyledik. Şehit cenazelerine CHP’lileri almayın diyen Süleyman Soylu, İç İşleri Bakanlığı yapamaz, yapamayacaktır. Bu alçaklara, arkadaşlarım diyen Hulusi Akar bu ülkeyi savunamaz. Bizi korkutamazsınız yıldıramazsınız. Bayrağın, cumhuriyetin bekçileriyiz. Vız gelirsiniz, tırıs gidersiniz. Hepinizden gün gelecek hesap sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

BİRLEŞİRSEK İKTİDAR OLURUZ
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, “Saldıran leş kargalarını buradan lanetliyorum. Bu topraklarda adalete, özgürlüğe, barışa sahip çıkmak; genel başkanımıza sahip çıkmak demektir. Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmak Mustafa Kemal’e sahip çıkmak demektir. Ey saraydaki vatandaş! Sen kimsin? Gece yarısı genel başkanımla telefonda görüştüm selâmlarını iletiyorum. Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek iktidar oluruz” diye konuştu.

BİZLERİ HEDEF GÖSTERDİLER
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, iktidar mensupları tarafından kendilerinin hedef gösterildiğini belirterek, “Herkes sunu iyi bilsin ki, bu sadece genel başkanımıza yapılan bir saldırı değil. Tüm vatandaşlara yapılan bir saldırıdır. Buna sebep verenler TBMM’de, sarayda görev yapıyorlar. Yazıklar olsun. Siyaset yapacaksanız ahlaka, terbiyeye göre yapın. Bizleri hedef gösterdiler. Terörist dediler. Hepsini size iade ediyoruz. İç İşleri Bakanı sen o koltukta oturamazsın artık sana yazıklar olsun. Bunun hesabını verecekler” dedi.

BU İLK DEĞİL
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Dün akşam üzücü bir olay yaşadık. Ben gece uyku uyuyamadım. Ankara’ya gittim il başkanımızın mesajı üzerine geri döndüm. Bu ilk değil daha önce de PKK saldırısı oldu. Bu 2002’den bu yana 17 yıldır iktidarın bilerek çoğalttığı öfkenin sonucudur. Bizim savunmamız gereken birlik, beraberlik ve kardeşlik. Biz şehidimizin arkasından beraber ağlarız, bu öfke diline izin vermeyeceğiz. Sevgi kazanacak. Biz bu dili kullanmayacağız” ifadelerini kullandı.

UMUDU KORUYACAĞIZ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Her insanin bir muradı vardır. Her siyasetçinin de hedefi vardır. Bin yıldır yaşadığımız topraklarda siz saraylarda oturarak muradınıza erdiniz biz de umudu koruyacağız” açıklamasında bulundu.

 
AK Parti Karşıyaka'dan 23 Nisan çağrısı
 
Göztepe'de futbolculara Başkan markajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karşıyaka'dan 23 Nisan çağrısı
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu'ndan, 23 Nisan Ulusal ...
Sürekli'ye ilk mevkidaş ziyareti ittifak ortağından: İki başkan ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Sürekli’ye ilk ‘mevkidaş’ ziyareti ...
Kılıçdaroğlu: Planlanan bir saldırıydı!
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, dün katıldığı şehit cenazesinde saldırıya ...
 
CHP'li Serter'den 23 Nisan mesajı
Serter, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama ...
Kılıçdaroğlu'na yumruk atan zanlı AK Parti üyesi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında ...
Kılıçdaroğlu vekillerle buluştu: Soğukkanlı olun...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta şehit cenazesinde yapılan ...
 
MSB'den Kılıçdaroğlu'na saldırı açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı Ankara'nın Çubuk ilçesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun tatile çıkması lazım
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
CHP'den Bakan Soylu'ya istifa çağrısı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından açıklamada ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri