POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
5 Temmuz 2018 Perşembe - 10:16

CHP İzmir Milletvekili Bayır: Olağanüstü kurultayı istemek başkaldırıdır!

CHP İzmir Milletvekili Bayır, parti içindeki olağanüstü kurultay çağrılarına ilişkin, "Yerel seçim öncesi bunu talep etmek bence bu partinin yerel seçimlerde kötü sonuç almasına neden olacak bir başkaldırı hareketidir" dedi. Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun 'değişim çağrısı'nı da şık bulmadığını söyleyerek eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Bayır: Olağanüstü kurultayı istemek başkaldırıdır!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, parti içindeki olağanüstü kurultay çağrılarına ilişkin, "Yerel seçim öncesi bunu talep etmek bence bu partinin yerel seçimlerde kötü sonuç almasına neden olacak bir başkaldırı hareketidir" dedi. 

- CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİNDEN 'DEĞİŞİM ÇAĞRISI'NA 'KOCA' TEPKİ!... 

Bayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin kurumsal bir parti olduğunu, olağanüstü kurultay kararını partinin belli kurumları tarafından alınabileceğini belirtti.

"Başkaldırı hareketi"
Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı olurken söylediği "parti genel başkanlığına aday olmayacağım" sözlerinin bugün tartışılır duruma geldiğine dikkati çeken Bayır, şöyle devam etti:
"Parti de bir değişim söz konusuysa bunu partinin kurumları 9 ay sonra yapılacak yerel seçimler geçer geçmez masaya yatırıp değerlendirmeye alabilir. Yerel seçim öncesi kurultayı talep etmek bence bu partinin yerel seçimlerde kötü sonuç almasına neden olacak bir başkaldırı hareketidir. Bunu doğru bulmam yeni küskünler yaratır ve bize 4 ay kaybettirir."

Bayır, CHP'de bir genel başkanlık sorunun olmadığını ama genel başkan yardımcılarının daha çok sahadan gelen isimlerden oluşmasını istedi.

Partide değişimi isteyen az sayıda bir kesimin olduğunu aktaran Bayır, "Bu kesim yıllardır CHP'ye oy vermiş. CHP kimliğinde kurultay delegesi  değil, sadece genel başkan değiştiğinde iktidar olacağına inanan bir kesim. Ben 36 yıldır siyasetin içindeyim 8 genel başkan gördüm. Bir genel başkan değiştiğinde partinin iktidar olduğunu da 36 yıldır görmedim." ifadesini kullandı.

"Kocaoğlu'nun yerel yönetim hesabı var"
Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı değişim açıklamasını ise "şık" bulmadığını belirtti.

"Partiyi yöneten belediye başkanları olmamalı" diyen Bayır, "Benim kişisel düşüncem herhalde yerel yönetimlere yönelik bir hesabı olduğunu düşünüyorum. Bugün ki genel merkez yapısının kendisi 3 dönemdir bu işi yapıyor 4. dönem kendisine şans vermeyeceğini düşünmüş olabilir. Saygı duymak lazım. Elbette herkes için bu işin bir finali var" dedi. 

Seçim çalışmaları için 60 gündür sokaklarda olduğuna değinen Bayır, Kocaoğlu'nun çağrısının örgüt tarafından destek bulamayacağına inandığını aktardı.

Bayır, parti içinde herkesin kendi işini doğru yapması gerektiğine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Nasıl ki örgüt Sayın Aziz Bey'in çalışacağı genel sekreteri, İZSU Genel Müdürü ya da şirketlerinin genel müdürlerine seçmiyorsa, Aziz Bey kendi ekibiyle çalışıyorsa partinin genel başkanı da kendi ekibiyle çalışmak ister. Aynı genel başkan kendisini 2 kere büyükşehir belediye başkanı ilan etti. Bir belediye başkanı çıkıp böyle beyanat verirse bunun arkası kesilmez." (AA)

 
Karşıyaka’da parklar müzikle şenleniyor
 
Şoförler Odası Başkanı Anık'a önemli görev
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alsancak 5 Temmuz 2018 Perşembe 12:02

Sevgili vekilim..kendiniz söylüyirsunuz genel başkanın ekibi iyi degil diye..O ekip sizi hangi ölçü ile 6 ya yazdi...O ekibi genel başkan kendisi secti..o yanlıs da onun olmali İzmir in mv sayisı 2 arttı..bizim sayimız yerinde oylar düştü..25.6 dan 22.6 ya düşen oylar dan kim sorumlu..sizde biliyorsunuz ki İnce rüzgari olmasa oylar daha aşağıda olurdu..hesabi sizde biliyirsunuz ki yerelde güç savaşı olacak..verilen savas da bu...yoksa chp olarak nerede yanlış yaptik hesabı değil..

Yorumu oyla      0      0  
Halis Yıldız 5 Temmuz 2018 Perşembe 11:39

Şu anda yukarıdaki açıklamayı yapan kişinin tek derdi, Kılıçdaroğlu’nun nasıl gözüne girip PM ve MYK kapılarını kendime açabilirim.CHP’nin silkinip, yönetim kadrolarını yenileyip ciddi bir iktidar alternatifi olması onun için öncelikler listesinde alt sıralarda.

Yorumu oyla      0      0  
Sezin Savran 5 Temmuz 2018 Perşembe 11:30

Yıllardır Kılıçdaroğlu’nun yaptığı tek muhalefet “Böyle birşey olabilir mi “ .Tek başına Yılmaz Özdil Kılıçdaroğlu’dan iyi muhalefet yapıyor.CHP’yi gittikçe istikrarlı bir şekilde baraj sınırına doğru çekiyorlar.Yıllardır yüzde yirmilere saplanıp kalmışsa, vekilimiz diyor ya “genel başkanlık sorunu yok”. O zaman sorun sizde.

Yorumu oyla      0      0  
Ayhan Demir 5 Temmuz 2018 Perşembe 11:01

Sayın vekil sizin amacınız CHP’yi büyütüp, iktidar yapmak değil.Yalnızca mevcut koltuklarınızı koruyup, bir sonraki seçimde de devam etmek.Kılıçdaroğlu 9 değil 19 seçim kaybetse de sizin yaklaşımınız değişmeyecek.Hepimiz Kılıçdaroğlu başa geldiğinde sonsuz bir kredi verip destekledik.Ama olmuyor işte.CHP ne yazık ki Kılıçdaroğlu ile çok fazla vakit kaybetti.Artık toplumda CHP’ye yönelik ciddi bir değişim talebi var.Aziz Kocaoğlu da bunu dile getirmiş, gayet de iyi yapmış.Eğer bunun önünde durmaya devam ederseniz, bir sonraki seçimde Türkiye’nin ana muhalefet partisi HDP olacak.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye yeni haftanın ilk günü yeni sisteme geçiyor!
Türkiye'nin yönetim sistemi Pazartesi günü değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP İzmir'de flaş gelişme: İlçe başkanları 'Kılıçdaroğlu' dedi!
CHP'de 'olağanüstü kurultay' tartışması yaşanırken, İzmir'de ilçe başkanları ...
Çerçioğlu'ndan 'olağanüstü kurultay' açıklaması
Aydın'ın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, partisinin ...
 
CHP'li Tezcan 'Kocaoğlu' sorusuna ne yanıt verdi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, gazetecilerin ...
Kocaoğlu ne yapmak istedi?
Öncelikle belirtmek isterim ki Aziz Kocaoğlu beni yanıltmadı. Geçtiğimiz ...
Destici'den zirve sonrası açıklama: Bakan olacak mı?
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı
YSK'nın açıkladığı cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı ...
CHP'de ilçe belediye başkanları cephesinde ilk açıklama: Kurultaya ret, 'Lider'e destek!
Kocaoğlu’nun değişim çağrısına CHP İzmir Milletvekilleri ve ilçe başkanlarından ...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'kabine' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 9 Temmuz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri