POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail'de hükümet krizi: Gantz, istifa etti!
İsrail'de hükümet krizi: Gantz, istifa etti!
5 metrelik piton bir kişiyi yuttu
5 metrelik piton bir kişiyi yuttu
Montella, Arda Güler'in oynayacağı yeri açıkladı
Montella, Arda Güler'in oynayacağı yeri açıkladı
Erdoğan'dan elektronik sigara açıklaması
Erdoğan'dan elektronik sigara açıklaması
27 Kasım 2018 Salı - 14:20

CHP İzmir Milletvekillerinden ‘Zeybekci’ bakışı: Kim/ne dedi?

AK Parti’nin Zeybekci kararının ardından CHP cephesinden peş peşe değerlendirmelere geldi. Gerçekizmir’e konuşan İzmir Milletvekilleri çarpıcı mesajlar verdi.

CHP İzmir Milletvekillerinden ‘Zeybekci’ bakışı: Kim/ne dedi?

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ilin adayını açıkladı. 

Erdoğan, Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu ilan etti. 

AK Parti’nin Zeybekci kararının ardından CHP cephesinden peş peşe değerlendirmelere geldi. Gerçekizmir’e konuşan İzmir Milletvekilleri çarpıcı mesajlar verdi. 

İşte o açıklamalar… 

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Herhalde İzmir’de siyaset yapan, İzmir’de yaşayan birini bulamamışlar, Sayın Zeybekçi’yi aday gösteriyorlar. İzmir halkı Sayın Zeybekçi’yi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayını kabul etmeyecektir. Bu adayın bir de İzmir’in içinden olmaması İzmir halkını rencide etmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir’den bir aday bulamaması kendi meselesidir diye düşünüyorum. Biz kendi işimize bakıyoruz. İzmir’e hizmet etmek isteyen, İzmir’e emek veren, İzmir’e katkı koymak isteyen kim olursa başımızın üzerinde yeri var. Ama kusura bakmasınlar şans vermiyorum. Hayırlı olsun diyorum.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Geldiği gibi gider! Bu aslında AK Parti’de İzmir’de siyaset yapanların değerlendirmesi gereken bir hadisedir. Koskoca İzmir’de yüzlerce, binlerce AK Partili var. Onların arasında bir tane liyakatlı, layık birini bulamadılar mı, Denizlili aday getirdiler. İzmir’in sokaklarını öğrenemez! Sokaklarını öğrenmeyi bırakın ilçelerini öğrenemez. İlçelerin ne tarafa düştüğünü bilmez.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Biz Nihat Zeybekçi’nin açıklanmasına bir bakıma mutlu olduk. Neden mutlu olduk? İzmir gibi kent kimliği bu kadar güçlü bir şehrin, kendimizi anlatırken kullandığımız deyimlerimiz var; çiğdemimizden boyozumuza kadar. Böyle bir yerde Denizlili bir arkadaşın gelip aday olması Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim işimize gelir. Biz kentimize aşık insanlarız. Bu kentin sokaklarında top oynamamış, bu kentte yetişmemiş, eğitim hayatı burada geçmemiş, kentle bir bağı olmayan birinin buradan aday olması peşinen başarısızlığın kabulüdür. Bizim açımızdan iyi ama talihsiz bir aday… Diğer taraftan İzmir gibi bir yerel yönetim başarısı Türkiye tarafından bilinen, kendi İzmir modeli olan bir kentte Türkiye’nin şuan en büyük problemi olan ekonomi konusunda sınıfta kalmış, Türkiye’nin ekonomisini krize sokmuş birinin belediye başkanlığı yapması mucize olur.

İzmir Milletvekili Mahir Polat: İzmir’in kendi evlatları varken Denizli’den daha önce belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımızın İzmir’e yakıştırılması AKP’nin ne kadar kısır kaldığının ve umudunun kalmadığının göstergesi olarak algılıyorum. İzmir daha önce Binali Yıldırım’a uyguladığı tarifenin bir benzerini nezaketiyle uygulayıp teşekkür edecektir.

İzmir Milletvekili Bedri Serter: AK Parti gibi hemen hemen 16 yıldır iktidarda olan bir partinin İzmir’den herhangi bir büyükşehir belediye başkan adayı çıkartamaması beni şahsen muhalefet partisi olsam da çok üzdü. İzmir’de emek vermiş AK Parti’li arkadaşlar için de katlanılması zor bir sonuç… Nihat Bey, Bakanlık yapmış, Denizli’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir arkadaşımız ancak İzmir’e İzmirli yakışır!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Ülkemizin batıya açık yüzü olan İzmir, Demokratik ve Laik Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan bir şehirdir. İzmirliler de bu değerler konusunda hassastır. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı hangi din ve inançtan olursa olsun tüm insanlarımızın barış içinde yaşadığı İzmir'de bu kriterleri karşılayamayacak bir adayın şansı olacağını düşünmüyorum. Demokrasi, İnsan Hakları, Barış, Kardeşlik , Özgürlük, Adalet, Emek, Demokratik hak ve özgürlüklere şaşı bakan adaya İzmirlilerin oy vereceğini düşünmüyorum.
 

 
İddaa ihalesine tek şirket teklif verdi
 
Şengül’den ‘Zeybekci’ mesajları: İzmir’i almaya değil…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Arslan'dan 'Bucaspor' çıkışı!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent ...
Zeybekci'nin adaylığına CHP İzmir'den ilk yorum: Ne heyecan yarattı ne de...
CHP İl Başkanı Yücel, Ekonomi Eski Bakanı Zeybekci'nin AK Parti'nin İzmir ...
CHP'li Beko: 18 bin ihracı durdurduk
CHP İzmir Milletvekili Beko, “Komisyonda yaptığımız ciddi tartışmalar, ...
 
AK Parti'nin İzmir Adayı Zeybekci'den ilk mesajlar!
Zeybekci, "İzmir Türkiye’nin en güzel şehri doğuştan güzel birileri. İzmir’i ...
Erdoğan’dan ‘İZBAN’ ve ‘Körfez’ çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir adayını ilan ettiği toplantıda kent hakkında ...
AK Parti'de Dağ'dan 'Zeybekci' mesajı: Belediyeciliği İzmir'de konuşuluyordu
Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Nihat Bey’in belediyeciliği İzmir’de konuşulan ...
 
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İzmir adayını açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 ilin adayını açıkladığı toplantıda İzmir adayını ...
Akşener İYİ Parti'nin Balıkesir adayını açıkladı
Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının İsmail Ok olduğunu açıkladı.
Karabağlar Aday Adayı Kaya: Yerel seçimler milat olmalı
Kaya, “2019 yerel seçimlerinden sonra iktidar partisi baskıyı daha fazla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri