POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
27 Kasım 2018 Salı - 11:42

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İzmir adayını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 ilin adayını açıkladığı toplantıda İzmir adayını da ilan etti. AK Parti'nin 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Adayı Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci oldu.

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti nin İzmir adayını açıkladı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 20 ilin belediye başkan adayını daha yapılacak TBMM Grup Toplantısı'nda açıkladı. 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, aralarında Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaştı. 

ZEYBEKCİ'Yİ O SÖZLERLE İLAN ETTİ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci olduğunu ilan etti. Erdoğan, Zeybekci'nin Denizli'de iki dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, İzmir iş dünyasıyla ilişkileri ve bölgeye hakimiyetine vurgu yaptı. 

AK PARTİ'DE ADAYLIĞI AÇIKLANAN İSİMLER 
Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek 
Ankara: Mehmet Özhaseki 
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Çanakkale: Ayhan Gider 
Çankırı: Hüseyin Boz
Çorum: Halil İbrahim Aşkın
Eskişehir: Burhan Sakallı
Hatay: İbrahim Güler
İzmir: Nihat Zeybekci
Karaman: Mahmut Sami Şahin
Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman
Konya: Uğur İbrahim Altay
Muş: Feyat Asya
Sakarya: Ekrem Yüce
Sivas: Hilmi Bilgin
Tokat: Eyüp Eroğlu
Trabzon: Murat Zorluoğlu
Uşak: Mehmet Çakın
Yozgat: Celal Köse




ZEYBEKCİ İZMİR SIRALARINDA 
Grup toplantısında İzmir Teşkilatı da tam kadro yerini alırken, Zeybekci'nin AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Milletvekilleri ile aynı sırada oturması dikkat çekti. 

ŞENGÜL'DEN İLK AÇIKLAMA 
AK Parti İl Başkanı Şengül, Zeybekci'nin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Sn. Nihat Zeybekçi’yi gönülden tebrik ediyorum. Teşkilat olarak birlik ve beraberlik içinde, tüm gücümüzle çalışarak, İzmir’i AK belediyecilik ile tanıştıracağız. İzmir’i almaya değil, İzmir’e hizmet vermeye geliyoruz" ifadelerini kullandı. 



NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR? 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci (1 Ocak 1961, Pınarlar, Tavas, Denizli), Türk siyasetçi ve eski Ekonomi Bakanı. 2011 yılından beri milletvekili olup, 2013-2015 ve 2016-2018 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı görevini sürdürdü. 2004-2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı görevini yaptı.

EĞİTİMİ
1 Ocak 1961 tarihinde Denizli'nin Tavas ilçesi bağlı Pınarlar mahallesinde Şükrü ve Fatma Zeybekci çiftinin beşinci ve son çocuğu olarak doğdu. Tütün işçiliğiyle geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olarak küçük yaşta çalışma hayatıyla tanışan Zeybekci, ilk ve ortaokulu Tavas'ta bitirdi. Lise eğitimini parasız yatılı sınavlarında sağladığı başarıya Kütahya'da tamamlamasının ardından Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Üniversite'de okuduğu süre boyunca bir dış ticaret şirketinde çalıştı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

KARİYERİ
Profesyonel iş yaşamına İstanbul'da özel sektörde başladı. Denizli'de bir tekstil firmasının ihracat müdürlüğünü yaptı, 1994 yılında ise Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulunan Zeybekci, Denizli Platform Sözcülüğü görevini üstlendi ve iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü.

SİYASİ KARİYERİ

Denizli Belediye Başkanlığı
2004 Türkiye yerel seçimlerinde Zeybekci, Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık görevini üstlendiği Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı görevini üstlendi. 2005–2011 arasında ise Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009–2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde tekrar AK Parti Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimlerine katılmak için görevinden istifa etti.

Ekonomi Bakanlığı
2011 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Denizli milletvekili adayı oldu ve partisinin seçim zaferiyle meclise girdi. AK Parti MKYK üyesi olan Zeybekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından 26 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen kabine değişikliği ile Ekonomi Bakanlığı görevine atandı. Erdoğan'ın 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde tekrar Ekonomi Bakanı olarak yer aldı.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Denizli milletvekili olarak tekrar meclise girdi. Seçimlerde hiçbir parti tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamayınca ve koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamayınca erken seçim kararı alındı. Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim Hükümeti'nde de Ekonomi Bakanı olarak yer aldı. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar meclise girdi ve Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Ekonomi Bakanlığı görevini Mustafa Elitaş'a devretti. Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Ekonomi Bakanı olarak görevlendirildi

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Zeybekci, 4 çocuk babasıdır ve Ayşen Zeybekci ile evlidir.

 
Akşener İYİ Parti'nin Balıkesir adayını açıkladı
 
Hayatını kurtaran doktorla 20 yıl sonra tanıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener İYİ Parti'nin Balıkesir adayını açıkladı
Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının İsmail Ok olduğunu açıkladı.
Karabağlar Aday Adayı Kaya: Yerel seçimler milat olmalı
Kaya, “2019 yerel seçimlerinden sonra iktidar partisi baskıyı daha fazla ...
Kocaoğlu'ndan '2019' mesajı: Büyük farkla kazanırız!
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, 31 Mart 2019'da yapılacak ...
 
Çavuşoğlu: Ses kayıtlarını dinledim, iğrenç!
Bakan Çavuşoğlu Kaşıkçı'nın öldürülme anında kaydedilen ses kayıtlarını ...
AYM'den CHP'lilerin başvurusuna ret!
Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekillerinin Bölge Adliye ve Bölge İdare ...
CHP’de o ilçeye kadın başkan!
CHP MYK’sı Seferihisar’da Yetişkin’in adaylık istifası sonrası boşalan ...
 
CHP 300'e yakın adayını o tarihte açıklayacak
CHP Parti Meclisi, belediye başkan adaylarının bir bölümünü daha belirlemek ...
İzmir’de eski belediye başkanı ayrılıktan 4 yıl sonra CHP’ye döndü!
İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde CHP’den istifa ederek DSP’den veya bağımsız ...
10 yıldır oturduğu oda başkanlığı koltuğunu adaylık için bıraktı!
10 yıldır Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı görevini yürüten Ferdan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri