POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
21 Mart 2023 Salı - 10:21

CHP İzmir bu kez 'ölçülebilir kapı siyaseti' ile sahaya iniyor!

Daron Acemoğlu’nun önderliğinde kurulan ölçme ve değerlendirme ekibinin öncülüğünde, yüzlerce gönüllüyle binlerce haneye ziyaretler düzenlenecek. Gönüllüler, hem vatandaşın dertlerini dinleyerek not alacak, hem de seçimlerde vatandaşın Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden desteklemesi gerektiğini anlatacaklar. 

CHP İzmir bu kez  ölçülebilir kapı siyaseti  ile sahaya iniyor!

Nobel ödülünün gelecekte en büyük adaylarından Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun önderliğinde kurulan ölçme ve değerlendirme ekibinin öncülüğünde, yüzlerce gönüllüyle binlerce haneye ziyaretler düzenlenecek. Gönüllüler, hem vatandaşın dertlerini dinleyerek not alacak, hem de seçimlerde vatandaşın Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden desteklemesi gerektiğini anlatacaklar. 

Daha önce İzmir özelinde küçük ölçekli benzer bir çalışmayı yürüten ekip, ilk kez tüm İzmir’i kapsayacak şekilde bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Proje birçok aşamayı içerirken, seçim öncesi, seçim günü ve projenin getirilerinin inceleneceği seçim sonrası aşamalar için bir araştırma grubu oluşturuldu. Araştırma grubu, uluslararası düzeyde, birçok alanda önemli araştırma ve çalışmalara imza atmış, makaleler ve tezler yayınlamış isimlerden oluşuyor.  

Baysan: Çalışmaya katkıda bulunmaktan memnunuz
Araştırma grubunun lideri ve 2017'de aynı ekibin referandum çalışmalarını akademik bir makaleyle değerlendiren Toronto Üniversitesinden Asistan Prof. Ceren Baysan, demokrasiyi direk etkileyeceğinden, bağımsız ve bilimsel metotlarla bu çalışmaya katkıda bulunmaktan çok memnun olduklarını belirtti. Baysan’ın öncülüğündeki grupta,  King’s College’dan Asistan Prof. Cevat Aksoy, Boğaziçi Üniversitesinden Araştırma Asistanı Gamze Zeki ve MIT’den Carlos Molina’ da yer alıyor. Bu uluslararası kadro, sivil katılımı artırmak ve tüm vatandaşların daha iyi yaşam şartları, güçlü bir demokrasi talep etmeleri, yönetişimin ve kurumların kalitesinin artması konularını özel olarak çalışıyor.

Sahada çalışacak gönüllülerin seçmenle olan diyaloglarının doğru yürütülebilmesi için eğitim alacağı, İnsan İlişkileri Uzmanı Görkem Başaran’ın özel eğitim vereceği gönüllülerin, seçim gününe kadar saha çalışmalarını sürdürecekleri belirtildi. 

Aslanoğlu: Elini taşın altına koymaya hazır herkesi davet ediyorum
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İl örgütü bünyesinde kurulan özel bir çalışma ekibiyle ve tüm güçleri ile projeye destek verdiklerini ifade ederek “Türkiye, geleceği için çok önemli bir seçimin arifesinde.  Bu seçimde, ülkemizin parlak geleceğini inşa etmek ve içinde bulunduğumuz tam çöküşten çıkabilmek için son şansımız olduğunu düşündüğümüz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı kampanyasını, partili partisiz tüm gönüllüler ile birlikte yürüteceğiz” dedi. Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
Sahaya inen gönüllülerin etkisiyle ve sivil katılımın artmasıyla birlikte, daha demokratik ve sandığa gitme oranının yükseldiği, milli iradenin sandığa tam olarak yansıdığı bir seçim süreci yaşatmak istiyoruz. Elbette amacımız kazanmak ve kazanacağımızdan şüphe etmiyoruz. Ülkemizin cumhuriyetin ikinci yüz yılına yakışan, Anayasaya ve demokrasiye uygun, halkın yönelimlerinin ve iradesinin önemsendiği bir seçim süreci geçirmesi içinde kendimizi sorumlu hissediyoruz. Böylesine demokratik bir zaferin ve sivil inisiyatifin katkısının iyi ve becerikli devlet kurumlarının oluşmasında etkili olacağını görüyoruz. Türk halkı, ülkenin içinde bulunduğu durumun sebebinin,  kötü ve liyakatsiz yönetim olduğunun bilincinde. Bu bilinç, ülkenim kaderi ve geleceği için hayati önem taşıyor. Türkiye Cumhuriyetinin 20 yıl sonra tam demokrasiyle yönetilmesini isteyen herkesi, siyasi kimliği ne olursa olsun ülkemizin geleceğini inşa etmek için elini taşın altına koymaya çağırıyor ve tüm vatandaşlarımızı SahadaBirİz Gönüllülerine katılarak https://forms.gle/HNBfHccFUG784BDN9   başvuru form üzerinden gönüllü olmaya davet ediyorum.   

 
Ata Evi’nde fidanlar ile çınarlar buluştu
 
Tarihi kongrede final günü: Manifesto tüm dünyaya duyurulacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
S.Nazik Işık 27 Mart 2023 Pazartesi 11:39

2010’dan bu yana seçmenle yüzyüze çalışmalarda bizzat yer almış bir CHP üyesi olarak, başta Acemoğlu olmak üzere akademik dünyadan gördüğümüz ilgi beni çok mutlu etti. Sandık takip sistemimizin bu seçimde de güvenebileceğimiz tek büyük resmi olmayan sistem olacağını biliyırum. Evet, #başlıyoruz ve #değişimrüzgarıesiyor

Yorumu oyla      0      0  
Ayşe Alpsü Tosuner 22 Mart 2023 Çarşamba 19:53

Çeşmede ikamet ediyorum. Gönüllü olmak istiyorum Daha önce CHP Konak ilçe kadın kollarında ve sandık başında görev yaptım. 73 yaşındayım. 05369126903.

Yorumu oyla      0      0  
Erdal Eriçyel 22 Mart 2023 Çarşamba 15:05

Harika çok güzel teşekkürler. Kutlarım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan Bakan Kirişçi'ye 9 önemli 'kuraklık' sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Purçu 22 Mart Dünya Su Günü öncesinde Türkiye’yi ...
İki partiden de görüşmeye yalanlama!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Memleket Partisi Genel Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Birleşeceğiz ve kazanacağız! Ama kime karşı?
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
AK Parti'de Mehmet Şimşek ile görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Şimşek AK Parti Genel Merkezi'nde ...
Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi ziyaret edecek
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Soli Özel: İçeride güç üretemeyen ülke etkili dış dış politika izleyemez
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde  akademisyen ve uluslararası ...
 
İYİ Parti İzmir'den Foça Devlet Hastanesi çıkışı: Sattırmayacağız!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu Foça İlçesi’nde “Millet ...
Kocaoğlu açıkladı: Adaylık başvurusu yapacak mı?
Milletvekili aday adayı olup olmayacağı merak edilen İzmir Büyükşehir ...
Karayalçın: Halkın 'proje muhafızı' olması gerek!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde konuşan iktisatçı, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri