POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ali Koç bir kez daha aday, Sadettin Saran çekildi
Ali Koç bir kez daha aday, Sadettin Saran çekildi
7 yıllık sır perdesi aralandı: Aile meclisi kararıyla infaz!
7 yıllık sır perdesi aralandı: Aile meclisi kararıyla infaz!
15 Şubat 2024 Perşembe - 08:35

CHP İzmir'de adaylar vitrine çıktı: Özel'den anket vurgusuyla çarpıcı '30'da 30' mesajı!

CHP İzmir'in adayları Genel Başkan Özel'in de katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısında vitrine çıkıyor. Özel programdaki konuşmasında aday belirleme sürecinin ardından yaptırdıkları anketlerin sonuçlarını açıklayarak, "Kiminde açık farkla öndeyiz, pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz ama 4-5 ilçede de ciddi şekilde yarışıyoruz, birkaç puan ya önde ya gerideyiz. CHP şimdiden 24-25’i gördü, inanırsanız, kenetlenirseniz İzmir’de 30’da 30 yapacağız. Buna inanın, buna güvenin" dedi.

CHP İzmir de adaylar vitrine çıktı: Özel den anket vurgusuyla çarpıcı  30 da 30  mesajı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde yerel seçim sürecinin en önemli buluşmalarından birini gerçekleştirdi. 

CHP’nin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları Karşıyaka’daki Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda Genel Başkan Özgür Özel’in de katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında vitrine çıktı. 

- İŞTE CHP'NİN İZMİR İLÇE ADAYLARI: KİM/KİMDİR? 



Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen tanıtım toplantısı büyük bir coşkuyla başlandı. CHP Genel Başkanı Özel, "İşimiz gücümüz Türkiye", "Hep birlikte İzmir için daha ileriye" pankartlarının dikkat çektiği salona girişinde büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. 

Aday tanıtım toplantısında partililer salonu hınca hınç doldururken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ile CHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra İzmir Milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyeleri de tam kadro hazır bulundu. 

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptı. 

- ASLANOĞLU ÖRGÜTE SESLENDİ: AYAĞA KALKIN, BAŞKA İZMİR YOK!... 




ÖZEL: İZMİR'DE 30'DA 30 YAPACAĞIZ! 

CHP İl Başkanı Aslanoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye büyük alkışlar eşliğinde Genel Başkan Özel çıktı. CHP Genel Başkanı Özel programa İzmir'de 30'da 30 hedefini ortaya koyan mesajlarıyla damga vurdu. 

CHP Genel Başkanı şunları kaydetti: Adaylarımızı gösterdik, 4 gün sonra sahaya indik, anketlerimizi yaptırdık ve yapılan anketlerin sonucunda gördüğümüz o dur ki; Aldığımız yol, adayların gördüğü kabul, sahada yarattıkları heyecan önümüzdeki süreç için bugün belki bir hayal olarak görülen 30’da 30’u müjdeliyor. Size söz veriyoruz hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil, bazılarında çok açık öndeyiz. Örneğin Karşıyaka çok açık öndeyiz. Kiminde açık farkla öndeyiz, pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz ama 4-5 ilçede de ciddi şekilde yarışıyoruz, birkaç puan ya önde yada gerideyiz. CHP şimdiden 24-25’i gördü, inanırsanız, kenetlenirseniz İzmir’de 30’da 30 yapacağız. Buna inanın, buna güvenin!

Özel'in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada öne çıkan diğer mesajları şöyle: 
Bugün CHP’nin sancak gemisindeyiz. Bugün milli mücadelede ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. Bugün kadınlar için, gençler için bir imparatorluğun tebaası olmaktan bir padişahın kulu olmaktan çıkıp da bir cumhuriyetin eşit vatandaşlar olma erdemine kavuşmanın başladığı ve nihayetlendiği yerdeyiz. Atatürk’ün annesini emanet edildiği kentteyiz. Kubilay’ın başını verdiği ama onlara başını eğmediği kentteyiz.  Hepimizin baba ocağı herkesin içine doğduğu, kimisin ayrılıp gittiği kimisinin bacasını tüttürdüğü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evindeyiz.

ESKİ BAŞKANLARA ÖZEL MESAJLAR 
Şuracıkta doğdum. 10 yaşında Bornova Anadolu Lisesi’ne geldim. Üniversite hatta sonra sınavda ikinci olunca dilediğin yerde askerlik yap dediler askerliğimi dahi şurada Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nda yaptım. Aşık olduğum bu güzel kente genel başkan olarak geldim. Merhaba güzel İzmir. Hepimiz İzmir ile gurur duyuyoruz. Aslanoğlu çok güzel bir konuşma yaptı. Biz burada kötünün yerine iyiyi getirmeye gelmedik. Namuslu çalışan kıymetli arkadaşlarımız bir büyük devrimi kadın ve gençlik devrimini İzmir’in beklediği dinamizmi yarınların yöneticilerini bugünden İzmir’e tanıştıracağız. İzmir’e dünya kenti olmak dinamik kadroların bayrak devir teslimine geldik. Dün Cemil Tugay aradı dedi ki önceki dönem görev yapan arkadaşlarımız arkada yansırsa nasıl olur dedi, çok güzel olur dedim. Yüksel Çakmur’a, Kredi notlarıyla İzmir Büyükşehir’i çok iyi noktaya getirmiş Aziz Kocaoğlu’na ondan bayrağı devralmış bugüne kadar getirmiş başımızı öne eğdirmemiş Tunç Soyer’e, Allah gani gani rahmet eğlesin efsane başkan Ahmet Piriştina’ya çok şey borçluyuz. Kampanyada yine AK Parti tarafından birçok iftira hakaret bir çok yalan sıralanıyor ve devam edecek CHP olarak başımız ileride alnımız açık İzmir bizi biz İzmir’i biliyoruz hiç heveslenmesinler.

KADIN VE GENÇ ADAYLAR VURGUSU 
Birileri kadınlara inatla, ısrarla Aile Bakanlığı’nı verirken bakan dahi olsan sadece aile bakanı olabilirsin, ekonomiden, kültür sanattan kadınlar anlamaz deyip 18’de 17 erkeklere bu işe emanet edenlere karşı Atatürk’ün kentinde cumhuriyet tarihi boyunca 6 kadın belediye başkanımız varken hepsi de seçilecek yerden 9 cumhuriyet kadını ile karşınızdayız.

Deniz Baykal 35 yaşında milletvekili, Bülent Ecevit 32 yaşında milletvekili, 26 yaşında bakan. Ahmet Taner Kışlalı, Önder Sav 30’lu yaşlarında bakanlık görevlerini üstlendiler. İzmir belediyelerinde 30 belediye başkan adayımızdan tam 12 tanesi 40 yaşın altında İzmir’e emanet olsunlar, İzmir onlara emanet. 32 yaşında gencecik belediye başkan adayınızı gösteriyorsunuz bu yaşta belediye mi yönetebiliyor diyorsunuz Baykal Türkiye hazinesini yönettiyse, Ecevit bakanlık yaptıysa, 40 yaşında bu memleketi yönettilerse CHP’nin dinamik, vizyonlarıyla bu gençlerin yapacağı bu devrim Türkiye’yi şaha kaldıracak.

CHP büyük bir siyasal devrimi hayata geçirmiş bir partidir. Cumhuriyetin 100.yılındaki seçimlere çok istemesine hak etmesine rağmen kazanamamış sizlerin başını öne eğmiş sizlerin büyük umutlarını hayata geçirmemiş ancak 2. yüzyılın ilk seçimlerinde CHP’yi iktidar yapmaya ant içmiş kadrolar tarafından yönetiliyor. Bugün İzmir’de ortaya koyduğumuz yaş ortalaması 45 olan, İzmirli belediye başkanlarına baktığınızda benden 4 yaş genç, her birisi yabancı dil bilen, eğitimle kentin yüzünü güldürecek kentin tarihini bilin yarınlarını planlayacak İzmir’i ranttan ve talandan koruyabilecek kadrolara emanet etmek üzere yola çıktık. 5 yıl boyunca her hizmetle İzmir bu kadrolar ile gurur duyacak. İzmir’deki iyi yönetim Türkiye’ye örnek olacak.

İTTİFAK MESAJLARI
Kimden oy istiyoruz? CHP’lilerden, sadece sosyal demokratlardan oy istemiyoruz çünkü 2019 seçimleri 2018’deki büyük moral bozukluğunun üzerine milletin iradesi ile 11 büyükşehirde ülkenin kaderine el konulmasını sonucuna ulaşan başarı ile bitmişti. Şimdi mayıs ayındaki ulaşamadğımız zaferden sonra herkes bakıyor Erdoğan iktidarını perçinleyecek mi, Atatürkçü kurucu kadrolarını husumet değil hayranlık duyan kadrolar bir denge sağlanacak mi geleceğe umutla bakılacak mı? Bu dengeyi sağlamak için bir büyük ittifaka ihtiyaç vardı. Bunun için ben göreve geldiğim günden itibaren herkesin gözü önünde üzerime düşen ne varsa yaptım. Arkadaşlarım yaptı yapmaya devam ediyoruz ancak bizlerden sonra bunu başaramadık. Çok istedik ama geçen seçimden sonra sorgulayamayacağımız şekilde ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Ankara’da ittifak kuramadık. Türkiye ittifak kuramadık. Bir şeye inanıyoruz 2019’da 11 büyükşehir kazanan seçmen, 11 büyükşehiri adaylar, partiler kazanmadı. Seçmen kazandı. O seçmen değişmedi duruyor. O seçmenin korkusu İstanbul’da parsel parsel satılan arsaların İzmir’e de bu anlayışın sirayet etmesinden korkuyordu, tehlike baki ama seçmen duruyor. Ankara’da imza atmadık İzmir’in demokratları, İzmir’in demokratları milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar İzmir’e hep beraber sahip çıkacaklar. Ben İzmir ittifakına güveniyorum. Türkiye ittifakına güveniyorum. Türkiye ittifakı 31 Mart seçimini bir zafere dönüştürecek.



TUGAY'I ÖVGÜ DOLU SÖZLERLE ÇAĞIRDI 
CHP Genel Başkanı konuşmasının son bölümünü Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a ayırdı. Özel, Tugay'ı kürsüye övgü dolu sözlerle davet etti. CHP Genel Başkanı şunları söyledi: İzmir'de harika bir takım var, bu takımın da bir kaptanı var. Biz bir yola çıkıyoruz dedik. Bunun adına '100.yılın değişimi, değişimin 100 yılı' dedik. Seçmen değişimi ne kadar istiyor dediğimiz farklı sonuçlar gördük ama İzmir sonucu kimseyi şaşırtmadı. İzmir yüzde 93 ile değişimi isteyen kentti, değişimin başkentiydi. İşte o günlerde sokağı duyan, seçmeni hisseden, yapılması gereken adımı atmaya İzmir'de ilk karar veren ve bana telefon açıp da 'Sonu ne olursa sonuna kadar yanınızdayım' diyen, bütün bir süreç boyunca Türkiye’deki bütün belediyeleri inanılmaz bir dinamizm ile gezen, ben yorulduğumda yorulmayan, ben düştüğümde morali düşmeyen, sakin, kararlı, soğukkanlı ama çok iyi organizatör, bir cerrah titizliği ve bir büyük yöneticilik vasfı olan, heyecanı en üstte tutan bir yol arkadaşım vardı. Şimdi buraya o arkadaşım, o sevgili dostum, o hem çok sevdiğim hem güvendiğim, bu takıma kaptanlık edeceğine ve büyük başarılar kazanacaklarına yürekten inandığım Cemil Tugay’ı buraya davet ediyorum... 

Özel'in 'özel anonsu'nun ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Adayı Tugay da çarpıcı mesajlar verdi. 

- TUGAY: ARTIK ANLAMALARI LAZIM Kİ İZMİR'İ HİÇBİR ZAMAN ALAMAYACAKLAR! 



VE ADAYLAR KÜRSÜDE!

Tugay'ın salondan büyük alkış alan konuşması sonrası CHP'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları tek tek anons edilerek kürsüye davet edildi. Adaylar kürsüde Özel ve Tugay ile birlikte el ele tutuşarak salonu selamladı. 

ÖZEL'İN PROGRAMI 
CHP Genel Başkanı önemli mesajlar vermesi beklenen programın ardından Karabağlar'a geçecek ve saat 17.30'da başlayacak halk buluşmasında vatandaşlara seslenecek. 

CHP Genel Başkanı perşembe günü de Manisa'da konakladıktan sonra Cuma günü yapacağı Bakırçay çıkarmasında Dikili, Bergama ve Kınık'ta halk buluşmalarına katılacak. 

 
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e hapis cezası
 
Projelerini anlatan Dağ'dan 'yaşam tarzı' mesajı ve 'Soyer/Tugay' sorusuna yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'dan mesaj seli: Körfez, 90 dakika, suya indirim, toplu konut ve adaylar!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Habertürk yayınında ...
Erdoğan Kahire'de: Hedef 15 milyarlık ticaret hacmi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Sisi ile basın toplantısı düzenledi. Erdoğan ...
TİP'ten Değirmenci sürprizi: O ilçeden aday oldu!
Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için dillendirilen Değirmenci ...
 
TBMM'de faciaya ilişkin araştırma komisyonu kuruldu
TBMM'de Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak ...
İYİ Parti'de gerilim: İl Başkanı görevden alındı!
İYİ Parti’nin Ankara ilçelerindeki belediye başkan adaylarının tanıtıldığı ...
CHP İzmir'de Danışma Kurulu'nda ilk zirve: Neler konuşuldu?
Kampanya süreci için biri merkez 4 seçim koordinasyon kurulu (SKM) ve ...
 
Büyükşehir Adayı CHP'li Tugay: Öyle çalışacağım ki insanlar 50 yıl konuşsun istiyorum!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Dikili, Bergama ...
Erdoğan 12 yılın ardından Mısır'da Sisi ile bir arada!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yılın ardından Mısır'a resmi bir ...
Çiğli Adayı Yıldız'dan 'emek' buluşmaları
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; önce belediye işçileri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri