POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
20 Nisan 2018 Cuma - 10:27

CHP İzmir'de 'erken seçim listesi' kulisleri: Kimlerin adı geçiyor?

24 Haziran’daki erken seçimde en çok terleyecek parti CHP… Zaman darlığı nedeniyle ön seçim zor. Milletvekili sayısı bu dönem artacak olan İzmir’de CHP Örgütü içinde beklenti listelerde ciddi değişikliklerin olacağı yönünde... Erken seçim nedeniyle Genel Merkez ve İzmir trafiği hızlandı. Bir çok isim şimdiden nabız yoklamaya başladı, bir çok isim de kulislerde konuşulmaya…

CHP İzmir de  erken seçim listesi  kulisleri: Kimlerin adı geçiyor?

GERÇEKİZMİR - Türkiye’de gündem erken seçim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle yaptığı görüşmenin ardından 24 Haziran'da erken seçim yapılacağını açıklaması sonrası partilerde hareketlilik arttı.

Sandığa yaklaşık iki ay kala süreçte en çok terleyecek partilerin başında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geliyor.

Cuumhurbaşkanı adayı henüz belli olmayan CHP’de, milletvekili aday listelerinin de nasıl oluşturulacağı da merak konusu...

Gözler partinin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen İzmir’de... Son genel seçimde iki bölgeden de 7 milletvekili çıkarılan İzmir’de, çok sayıda isim süreci dikkatle izliyor. 

Ön seçim olmasının ihtimalinin zaman darlığı nedeniyle düşük seviyelerde olmasından ve partinin tüzüğüne eklenen 'İttifak olması halinde merkez ataması yapılır' maddesinden dolayı CHP'nin İzmir listesinin nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

İZMİR’DE ‘DEĞİŞİM’ BEKLENTİSİ
Bu dönem milletvekili sayısı 28'e çıkan İzmir’de CHP Örgütü içinde genel beklenti listelerde ciddi değişikliklerin olacağı yönünde... Erken seçim nedeniyle Genel Merkez ve İzmir trafiği hızlandı. Bir çok isim şimdiden nabız yoklamaya başladı.

ÖN SEÇİMDEN ÇIKANLAR DEVAM ETMEK İSTİYOR
Partinin yıllar sonra yaptığı ön seçimden çıkmayı başarıp milletvekili seçilen Tacettin Bayır, Musa Çam, Murat Bakan, Ali Yiğit, Kamil Okyay Sındır, Mustafa Balbay ve Atilla Sertel görevlerine devam etmek istiyor. Bu isimlerin yeniden listeye yazılıp yazılmayacağı belirsizliğini koruyor.

KILIÇDAROĞLU İZMİR’E VEDA MI EDİYOR?
İzmir’den milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olursa vekillik görevine veda edecek. Yeni Anayasa gereği Cumhurbaşkanı adayı olan isimler milletvekili adayı olamıyor. Kılıçdaroğlu aday olmazsa ön seçimden çıktığı İzmir'den yeniden listede yer alabilir. Kılıçdaroğlu'nun listede yer alması önseçimden çıkacak diğer isimlerin de şansını arttıracak. 

2. BÖLGE’DE KESİN DEĞİŞİM OLACAK
Kılıçdaroğlu’nun da vekil seçildiği İzmir 2. Bölge’de ciddi bir değişim olabileceği yüksek perdeden konuşuluyor.

Aytun Çıray’ın CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçtiği 2. Bölge’de, Zekeriya Temizel’in yakın çevresine yaşı nedeniyle bırakma isteğini ilettiği, Kılıçdaroğlu’nun son MYK’da yer vermediği Zeynep Altıok’u da yazmayacağı iddia ediliyor.

4 İLÇE BAŞKANI İSTİYOR
Bu bölgede 4 mevcut ilçe başkanı adaylığa göz kırpıyor. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in adaylık nabzı yoklayacağı gelen bilgiler arasında... Birlik'in geçtiğimiz günlerde Ankara'ya Genel Merkez'e giderek bir dizi görüşmeler yaptığı öğrenildi. 

ARKA SIRALARDA KALANLARIN GÖZÜ ÜSTTE
Geçtiğimiz dönem 2. Bölge’den aday olmayı başaran ancak seçilemeyen Ülkümen Rodoplu, Ali Engin, Hüseyin Sezer ve Ali Kemal Elitaş 24 Haziran’daki seçimde yeniden listede ancak üst sıralarda olmak adına çaba sarf edecek.

2. Bölge’den adaylık için yüksek şans tanınan diğer isimler ise Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, YDK Üyesi Mahir Polat, İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven, Bergama İlçe Eski Başkanı İdris Yavuz Yılmaz ve Çankaya Belediyesi başkan danışmanlarından Ayten Gülsever...

GENÇLER DE OLACAK
Parti kadrolarının gençleşmesine özel önem veren Kılıçdaroğlu’nun  24 Haziran listelerini genç ağırlıklı yapacağı iddia edilirken bu kapsamda 2. Bölge’den İl Gençlik Kolu Eski Başkanı Sinan Sarıküse ve Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın adı geçiyor. 

ÖZKAN İZMİR’DE KALMAK İSTİYOR
1.Bölge’de de Kılıçdaroğlu’nun denge unsuru olarak Tuncay Özkan’ı yeniden yazabileceği konuşuluyor. Özkan’ın başka bir şehire yazılmasının gündeme gelebileceği ancak buna sıcak bakmayacağı belirtildi.

PURÇU VE BÖKE BAŞKA ŞEHİR OLABİLİR
1.Bölge'de listeyi rahatlatmak adına hamleler gelebileceği de konuşuluyor. Buna göre Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu’nun da Roman nüfusun yoğun olduğu başka bir şehire kaydırılma ihtimali yüksek...

Ayrıca Parti Sözcülüğü görevinden istifa ettikten sonra parti içi muhalif çıkışlara imza atan Selin Sayek Böke’nin de bu kez farklı bir şehirden aday gösterilmesi ihtimal dahilinde...



İSİM LİSTESİ KABARIK

Bu bölgede adaylık için ismi geçenler arasında Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından Turgay Bozoğlu, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi, PM Eski Üyesi Elfin Tataroğlu, İl Eski Başkanı Bedri Serter, Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin, Konak İlçe Eski Başkanı Mehmet Şakir Başak, Karabağlar Belediyesi Özel kalem Müdürü Ceyhan Kayhan yer alıyor. 

1.Bölge’den genç adaylar noktasında Emir Cömert ismi konuşuluyor. Musa Çam'ın listeye yazılmaması halinde oğlu PM üyesi Emre Çam'ın şasnlı olabileceği öne sürülüyor.

KOCAOĞLU MÜDAHİL OLACAK
İsmi parti kulislerinde Cumhurbaşkanı aday adayları arasında geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da tavrı merak konusu...

Kocaoğlu’nun bir çok kez  ‘kontenjan aday’ çıkışı yaptığı faktörü göz önüne alınarak liste oluştururken müdahil olması bekleniyor. Kocaoğlu’nun ajandasında EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel, Gazeteci Deniz Sipahi ve İl Eski Sekreteri Yekta Varnalı isimlerinin olabileceği iddia ediliyor.

Genel Merkez’in İzmir’e geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi dışarından 1-2 isim göndermesi bekleniyor. Ünal Çeviköz  ve Yasemin Öney Cankurtaran isimleri kulislere düştü...

 
Buca'da pazar tezgahlarına 'hassas' denetim!
 
Dünya çocukları Karşıyaka'da buluştu
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serdar akince 18 Mayıs 2018 Cuma 10:42

sayın kocaoğlu siz artık misyonunuzu tamamladınız sanırım artık mudahil olmasanızda bir kenara çekilseniz vede izmirinin aziz abisi olarak kalsanız ne iyi olur saygılar sunarım

Yorumu oyla      0      0  
21 Nisan 2018 Cumartesi 11:22

Zaten CHP de siyasetçilerin çoğu ya orta okul yada lise mezunun onun için neden olmasınki .kimse vizyona bakmıyor.parası varsa siyaset yapabilir yoksa bilgisi eğitimi kime ne olsada olur olmasada olur.onun için parti aynı oylarla devem ediyor.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 21 Nisan 2018 Cumartesi 10:25

Biz Bakırçay olarak Kamil Okyay Sındır''ı her platformda destekleriz.

Yorumu oyla      0      0  
Bozyakalı 21 Nisan 2018 Cumartesi 00:52

Mehmet Şakir Başak Meclise dik duruşu örgütü öne çıkaran siyaset anlayışı ve haksızlık karşısında susmayan mücadele adamıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Emek 20 Nisan 2018 Cuma 23:01

İrfan Yıldız denilen kişi emek vermeden Genel Başkan oldu. 6 yıl boyunca o koltuğu işgal etti. Bi dönem Erdal aksğngeri bir dönem Mehmet zeki gündüzü bir dönem Gürsel tekini arkasına aldı ve koltukta kaldı. İyi bi genel başkan olsaydı vaktiyle onun myksında olan onursal adıgüzel değil o MV olurdu. Sinan beye gelince 7 aylık il başkanıyken istifa edip mv Adayı oldu. Sonra irfanla ittifak yapıp geri geldi. Sonra yine irfanla bi takıldı bi ters düştü. Yani irfan yıldız neyse Sinan Sarıküse de o. İkisinin de partiye faydası olmaz.

Yorumu oyla      0      0  
murat 20 Nisan 2018 Cuma 22:01

sizden bişey olmaz adamlar uzak ara koymuş...8.0 bunun üstüne hala yarışcanızmı utanmadan

Yorumu oyla      0      0  
Sabri 20 Nisan 2018 Cuma 21:43

Ceyhan Kayhan sanırım şaka lise mezunu arkadaş bir şekilde özel kalem oldu sonrada başkan yardımcısı şimdide millet vekili olacak galiba KARABAĞLAR ları kattı karıştırdı şimdi sıra mecliste sanırım

Yorumu oyla      0      0  
CHP 20 Nisan 2018 Cuma 15:51

İzmir''i Ankara''dan dizayn etmek nekadar doğru olabilir bilemiyorum. İzmir örgütünde gençlere yol gösteren ve çalışan onca genç var. Küçük bir ilçede yaşayan bir isimin İzmir''i temsilen genç kadrolarda adını haber içerisinde lanse etmek kabullenilemez bir durumdur.

Yorumu oyla      0      0  
gençler hakkında 20 Nisan 2018 Cuma 15:15

ismi geçen iki gencinde emeği var fakat gerçekçi bakılırsa Sinan Bey'in izmire emeği çok bu unutulmamalı.ayrıca donanımlı bir isim olduğunu rakip partilerde biliyor

Yorumu oyla      0      0  
Cengiz Bektaş 20 Nisan 2018 Cuma 15:10

Sürekli aynı isimlerden bıktık hiçmi yeni isimler Yok

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan teşkilata 'mühür hatası' uyarısı!
AK Partili vekillere 24 Haziran milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı erken ...
Kafe Siyaset'te Avcı ve Dobrucalı'dan çarpıcı değerlendirmeler: Masada erken seçim!
Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset ...
AK Parti'den '100 bin imza' açıklaması
Uyum Komisyonu toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati ...
 
Kılıçdaroğlu'dan 'ön seçim' mesajı: Eğer ittifak olacaksa...
CHP Genel Başkanı, "Tabi bizim tüzüğümüze göre eğer ittifak olacaksa siyasal ...
Erken seçim teklifi komisyondan geçti!
AK Parti ile MHP’nin 24 Haziran’da erken seçim yapılmasına ilişkin teklifi ...
Feyzioğlu'ndan 'adaylık' sorusuna ilginç yanıt
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığına ...
 
YSK Başkanı'ndan 'İYİ Parti yazısı'yla ilgili flaş açıklama
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Sosyal medyada, Adalet ...
Saadet Partisi'nin İzmir listeleri hazır!
Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, 30 ilçede teşkilatlanma ...
AK Parti Erdoğan'ın oy oranını açıkladı!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, en son yaptıkları anketin sonucunu açıkladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri