POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
28 Ocak 2020 Salı - 19:20

CHP İzmir'de kritik kongre zirvesi raporu: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer il binasında düzenlenen toplantıda ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantı sonunda açıklama yapan CHP İl Başkanı Yücel adaylığının gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya da yanıt verdi. Öte yandan toplantı da Soyer'den de önemli mesajlar geldi.

CHP İzmir de kritik kongre zirvesi raporu: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de gözler 8 Şubat'ta yapılacak il kongresine çevrilirken, örgüt kritik bir zirve için bir araya geldi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer il binasında düzenlenen toplantıda ilçe başkanları ile bir araya geldi.

Zirveye Aliağa, Menemen, Urla ve Karabağlar ilçe başkanlarının dışında 26 ilçe başkanı katıldı. Aliağa, Menemen, Urla ve Karabağlar ilçe başkanlarının yerine vekilleri toplantıya katılım gösterdi. Ayrıca toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ve il yöneticileri de yer aldı.

YÜCEL'DEN AÇIKLAMA VE 'ADAYLIK' SORUSUNA YANIT 
Toplantı sonunda CHP İl Başkanı Yücel'den açıklama geldi. Yücel şunları söyledi: Önümüzde il kongresi var. İl kongresinden sonra kurultayımız var. Bu kongreler sürecinin partimize yakışan bir şekilde İzmir’e yakışan bir şekilde ve CHP İzmir İl Örgütünün yapacağı çalışmaların Türkiye siyasetine yön verecek düzeyde olması için partimizin kadrolarını belirlerken bir istişare toplantısı diyebiliriz. İlçe başkanlarımızın, büyükşehir belediye başkanımızın bu süreçle ilgili görüşleri ve fikirleri ve il kongresinden sonra CHP İzmir İl Örgütü'nün, İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın, hangi ilçede hangi mahalle de olursa olsun tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının belirlenmesi, bunlara çözüm üretilmesinde gerek ilçe belediye başkanlarımız, gerek büyükşehir belediyemiz gerek CHP örgütleri noktasında birlik beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde bu sorunların giderilmesi ve CHP İzmir İl Örgütü'nün partimize ve Türkiye siyasetine yön vermesi noktasında bir istişare toplantısı yaptık. Verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki günlerde ilçe başkanlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Büyükşehir belediye başkanımızın bir yurtdışı ziyareti var, döndükten sonra onunla da tekrar bir araya geleceğiz ve 8 Şubat’ta CHP’ye yakışan bir il kongresiyle kadrolarımızı belirleyeceğiz...

ADAYLIĞI GÜNDEME GELDİ Mİ?
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yücel, toplantıda il kongresi için adaylığının gündeme gelip gelmediğine ilişkin ise şu açıklamayı yaptı: Bizim toplantımızda kim aday olur, ki aday olacak veya bir isim konuşulmadı. Bu doğru da değil, kongremize daha 10 gün var. Biz partimizin iktidara yürüyüş yolunda partimizi iktidara taşıyacak olan kadroların kriterlerini, taşımasını beklediğimiz nitelikleri konuştuk ve belli ilkeler ve çerçeveler konusunda mutabakat sağladık. Ondan sonraki süreç önümüzde 10 gün içerisinde yaşayacağımız süreç ama şunu söyleyeyim; büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu toplantı çok samimi ve verimli bir toplantı oldu. Bu toplantının ve ileride yapacağımız bu tür toplantıların partimizi güçlendireceğine inanıyorum. Neticede bu görevler yaşadığımız kente, ülkemize ve partimize hizmet için yapılan görevler… Bu noktada faydalı bir toplantı yaptık...

SOYER: YENİ SAYFA AÇMALI, YENİ HİKAYE YAZMALIYIZ
Öte yandan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in de önemli mesajlar verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Soyer şunları söyledi: 
İlçe başkanlarıyla il örgütüyle belediyeleriyle uyumlu olursak, el ele, yürek yüreğe olursak iktidar oluruz.

Hiç kimse içinde kavga olan yapıya güven duymaz. Bizim hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Herkes birbirinin eksikliğini tamamlamalı.

Kırgınlıklar, yaşananlar geride kalmalı.  Örnek bir kongre yapalım. 8 Şubat’ta yeni bir hikayeyi yazmalıyız. Beyaz sayfa açmalıyız.

Birlikte yürüyeceğiz. Hep beraber İzmir’i kalkındırmamız gerek.

Herkes özeleştirisini yapmalı. Kongreye 10 gün süre var. Ayrışmayacağız birlikte olacağız.”

GRUŞÇU’DAN ‘BÜROKRAT’ ÇIKIŞI
Toplantıda ayrıca Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun delege seçimleri ve ilçe kongreleri sürecinde mavi-beyaz liste yarışında yaşanan kırgınlıklara dikkat çektiği, bazı Büyükşehir Belediye Bürokratlarının sürece müdahalesini eleştirdikleri bildirildi. 

Gruşçu’nun, “Kırgınlıklar yaşandı. Büyükşehir bürokratlarının bu işlere karışmaması gerekirdi. Siz de bu noktadaydınız. Bu yönde açıklamalarınız vardı. Fakat yaşadığımız şeyler öyle olmadı.  Bu sürece dahil olanların sizler tarafından da bilindiğini biliyorum. Örgütün vicdanını rahatlatmak size düşüyor. Kamuoyunda bu konuda tartışılan isimlerle ilgili gereğinin yapılması gerek” çıkışında bulunduğu öğrenildi.

Soyer’in de “Bunları konuşmanın faydası yok. Önümüze bakmalıyız” dediği ifade edildi. 

İl Başkanı Yücel’in, Soyer ile arasının bozuk olduğu yönündeki iddialarını hatırlatıp, “ Herhangi bir sorunumuz yok. Uyumlu çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dediği ifade edildi.  

 
CHP İzmir’de o seçimler yargıya taşındı: İlçe başkan adayından suç duyurusu!
 
Erdoğan'dan İdbil açıklaması: Tedbirleri aldık
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hassanhas 29 Ocak 2020 Çarşamba 01:32

Tunç Soyer ve Deniz YÜCEL birlikte olacak gerisi hikaye olacak

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de o seçimler yargıya taşındı: İlçe başkan adayından suç duyurusu!
CHP İzmir’de gözler il kongresine çevrilirken flaş bir gelişme yaşandı. ...
İlçe turunda son durak Konak: Yücel'den 'iktidar' mesajları, Gruşçu'dan açık destek!
CHP Konak İlçe Başkanlığını ziyaret eden İl Başkanı Yücel, “CHP iktidarı, ...
İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Urla ve Çeşme soruları: Üstün kamu yararı nedir?
Dervişoğlu, Çeşme ile Urla’daki acele kamulaştırma kararı için Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'li Polat'tan gıda denetim raporu!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat’ın İzmir’deki gıda denetimleri ...
AK Partili Sürekli'den ikinci 'İzmir' zirvesi: STK'larla buluşmada kim/ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘İzmir Buluşmaları’na, bir ...
Akşener: Susmam, susamam, susmayacağım
Partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine seslenen İYİ Parti ...
 
Erdoğan'dan yeni 'Burak Oğuz' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak Urla Belediye Başkanı da FETÖ'cü çıktı. ...
Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telefonu
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı ...
Buca'da Kılıç ve Taş'tan partilere ziyaret: Gündem cezaevi!
Buca Cezaevi’nin kaldırılması ile ilgili girişimler sürerken, Buca Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri